Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
bingov buraz

#15377 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

Ni ja ne ocekujem da Hrvatsku spomenu ikako u drugostepenoj.Visa politika.
Drvosjeca iz Dejcica

#15378 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

pici wrote:Image
Jebo ti ISIL kakav je ovo vjerski fanatizam i zaluđenost.
512MB

#15379 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Kad bi mogao birati, bio bih zadovoljan i da nespomenu HR, il barem da optuze ko SRB da nisu sprjecili, al da ove skutore zabetonira dozivotnim za vjeke vjekova.
SmokingMan

#15380 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SmokingMan »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
To ti bilo analogno onome kada bi smo mi u svim džamijama u BIH održali noć molitve za ISIL-ove terorsite.Što svakako ne bi ostalo nezapaženo u srpskim i hrvarski medijima,ionako nas u zadnje vrijeme terete i optužuju za sve i svašta,dok istovremeno političke struje iz Beograda i Zagreba i dalje bezuslovno pružaju podršku onima koji su bili izvršioci njihovih rainijih idejnih projekata.
spreca

#15381 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

asker wrote:Ako sam dobro razumio Stjepana Kljujica sinoc, pred sami pocetak rata Prlic je bio najveca komunjara i Stjepana nazivao ustaskim nacionalistom :lol:
gledao sam i dobro se ismijao kad je to Kljujic rekao ..jos se Stipe dobro lupi po prsima kad je docaravao kako je to izgledalo :lol: :lol: :lol:
spreca

#15382 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Point. wrote:Uznici.... Jebem ti nazor izmisljati rijeci
Guznici :lol:
spreca

#15385 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Imam utisak da su kupili sudstvo hasko i pare iz Agrokora otisle na lobiranje i zato je propao
DonieBrasco

#15386 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Imaju oni dobar lobiji, vidjet cemo.
mO k3

#15387 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

sta ce im reci braca srbi , kada budu ovi oslobodjeni ??

Sretni su sto nisu srbi??

:mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#15388 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

I onda kažu mi Talibani. :oops:
BHCluster

#15389 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

L u c i f e r

#15390 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by L u c i f e r »

trebali smo razbacit kladžu

ja kontam da će ga popušit
spreca

#15391 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Nemogu da nadjem onaj tekst gdje navijaci Svinjskog prijete golmanu Calika da ce ga zaklati,jerje na svom Fb profilu napisao N/FSBiH treba istjerati Svinjskog jer su nacijaci na utakmici sa Slobodom psovali BiH i ovom iz Celika psuju balijsku majku i da ce ga zaklati...i neka mi neko kaze kako je to samo navijacka manija...ja bih to sve pred zid i maljem u glavu ..steta municije
Kareem Abdul

#15392 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kareem Abdul »

SmokingMan wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
To ti bilo analogno onome kada bi smo mi u svim džamijama u BIH održali noć molitve za ISIL-ove terorsite.Što svakako ne bi ostalo nezapaženo u srpskim i hrvarski medijima,ionako nas u zadnje vrijeme terete i optužuju za sve i svašta,dok istovremeno političke struje iz Beograda i Zagreba i dalje bezuslovno pružaju podršku onima koji su bili izvršioci njihovih rainijih idejnih projekata.
To bi bilo analogno kao kad bi se u džamijama (ako je to po islamu uopće dozvoljeno) držala molitva za pomoć Enveru Hadžihasanoviću ili Rasimu Deliću.
U džamijama diljem BiH se održavao molitveni skup za Erdogana u trenucima kada je taj isti s jedne strane ugušio pravo slobode govora u Turskoj, porušio niz kurdskih gradova na jugoistoku, a u isto vrijema davao podršku džihadistima u Siriji.
To je daleko gore od ovoga što se radi u Mostaru jer su Erdoganove odluke u smrt poslale na desetke tisuća ljudi.

U konačnici Armija BiH je bila saveznik u ratu tim istim uznicima dobre dvije godine.

Što se pak Tuđmana i agresije tiče, evo ti video u kojem Alija Izetbegović 1995. posjećuje Tuđmana u Banskim Dvorima i prima odlikovanja od njega.

Ovo je vjerojatno neki presedan u povijesti.
Mislim da se nikada prije nije dogodilo da predsjednik države koja je napadnuta prima odlikovanje od predsjednika države koja "napada".
zenit dozic

#15393 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

Kareem Abdul wrote:

To bi bilo analogno kao kad bi se u džamijama (ako je to po islamu uopće dozvoljeno) držala molitva za pomoć Enveru Hadžihasanoviću ili Rasimu Deliću.
U džamijama diljem BiH se održavao molitveni skup za Erdogana u trenucima kada je taj isti s jedne strane ugušio pravo slobode govora u Turskoj, porušio niz kurdskih gradova na jugoistoku, a u isto vrijema davao podršku džihadistima u Siriji.
To je daleko gore od ovoga što se radi u Mostaru jer su Erdoganove odluke u smrt poslale na desetke tisuća ljudi.

U konačnici Armija BiH je bila saveznik u ratu tim istim uznicima dobre dvije godine.

Što se pak Tuđmana i agresije tiče, evo ti video u kojem Alija Izetbegović 1995. posjećuje Tuđmana u Banskim Dvorima i prima odlikovanja od njega.
https://www.youtube.com/watch?v=wy45UhKedZw
https://www.youtube.com/watch?v=8-MQEXTuBpY

Mislim da se nikada prije nije dogodilo da predsjednik države koja je napadnuta prima odlikovanje od predsjednika države koja "napada".
Sto ovi skutori imaju potrebu da se nazivaju arapskim imenima. To neki osjecaj manje vrijednosti ako se nazoves ante ili mate :-)
Ne stidite se vlastitih vrednota :mrgreen:
mO k3

#15394 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Ispovijest / Jasmin Hodžić: Knjiga dječaka koji je preživio logor Herceg-Bosne

Jasmin Hodžić rođen je u Stocu 1984. godine. Tek što je krenuo u školu, u BiH je počeo rat, pa bio je primoran pohađati je na pet različitih mjesta, u pet škola.

Nakon završenog prvog razreda u Stocu, školovanje nastavlja u Jablanici, Blagaju, Gnojnicama i Bijelom Polju kod Mostara. Prvo iskustvo s logorom Jasmin je imao u rodnom Stocu gdje je bio zatočen u civilnom logoru koji se nalazilo u obližnjoj školi. Jasminov otac je također odveden u logor, u zloglasni Dretelj.

Sa svojom sestrom, Jasmin je 1993. godine, nakon napada HVO-a, izbjegao u Jablanicu, gdje je, u jednoj vrsti kolektivnog centra, ostao sve do završetka rata.

U danima pred izricanje drugostepene presude hrvatskoj šestorki u Hagu, nakon više od 20 godina nakon rata, Jasmin Hodžić je svoja sjećanja na strahote iz djetinjstva, pretočio u knjigu pod nazivom Telegrami za Angela Palmersa.

"Uokvirio sam ovih dana među korice svoje ratno sjećanje koje kao na filmskoj traci s mnogo upamćenih detalja nosim već dugo u svojoj glavi i ovdašnje najavljene presude haškim optuženicima ponukale su me da ostvarim taj svoj odavno već zacrtani plan. No, knjigu sam počeo pisati na godišnjicu odvođenja moje porodice u civilni logor, a mog oca u zloglasne koncentracione logore smrti. I, nakon što sam nedavno ponovo uspostavio kontakt s Angelom, vojnikom španskog IFOR-a u mirovnoj misiji u Bosni za vrijeme proteklog rata koji nam je u ratu ostavio svoju adresu u Španiji (i koji nas je tada pomogao jednom izrazitom svotom novca) čvrsto sam odlučio da je došlo vrijeme da se moja priča zaokruži, i tako je i bilo.

A, jednu zanimljivost moram istaknuti. Tik što sam završio knjigu sasvim slučajno sam upoznao direktora sarajevskog Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava. Na pauzama između radnih sati na sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu razmijenili smo samo nekoliko rečenica nakon što sam spomenuo da imam svoj rukopis. I upravo tih nekoliko rečenica bilo je dovoljno da dr. Rasim Muratović kaže da rukopis moje knjige donesem u Institut, da će je oni štampati. Kako vidite, to se i desilo“, govori Hodžić.

Knjiga nije uperena ni protiv koga

U knjizi Hodžić prikazuje porodičnu ratnu hroniku, opisuje sve vrste stradanja u Mostaru i okolini. Govori o teškim sudbinama ljudi koji su mučeni, prebijani, pljačkani, izgladnjivani, silovani, ubijani. Ali, nikoga u knjizi ne imenuje. Čak ni gradove. Zato, suštinski, ona nema niti jednu riječ mržnje ili npr. osvete. Faktografski, okom djeteta, ova knjiga govori o običnim ratnim pričama ljudi i kao takve ih daje na uvid domaćoj i svjetskoj javnosti.

"Negdje sam u knjizi osjetio da sve te pojave i sva ta dešavanja moram smjestiti u neki koš. A to je koš nacizma i fašizma. I protiv toga se kao ideje ili ideologije treba boriti, a ne protiv naroda, nacije i vjere. Jer, zločinci su žrtve svojih zlodjela. A, nama ne treba sud u Hagu reći šta nam se dešavalo. Valjda mi najbolje znamo kroz šta smo prošli. Sve u mojoj knjizi je autentično, uključujući i ime u njenom naslovu, ili pak sliku sa naslovne strane na kojoj smo sestra i ja iz ratne 1993. godine.

Jedno od pisama koje je Palmers poslao Jasminovoj sestri - undefined
Foto: Al Jazeera: Jedno od pisama koje je Palmers poslao Jasminovoj sestri

Sve u mojoj knjizi priča iz ratnog djetinjstva je neporeciva i čista istina i po prirodi stvari, to niko i ne može osporiti. No, ja sam napisao samo 33 ratne priče, na svega 80-ak stranica, a presuda Prliću i ostalima npr. sadrži preko dvije i po hiljade stranica u šest tomova knjiga. Međutim, ja sam pisao svoju porodičnu i svoju proživljenu istinu, ali i u tome sam obuhvatio sve aspekte našeg stradanja, piše Al Jazeera.
No, nisam ja sve što se meni dešavalo ili sve što se svima dešavalo u ratu ispričao u svojoj knjizi, niti sam to zaista i mogao. Čista logika. Ali, nažalost, kako je to već primijećeno, svjedoci i vinovnici svih mojih sudbonosnih dešavanja jesu i na hiljade drugih porodica kojima se jeste dešavalo sve isto što i meni. U Hercegovini se, zapravo, svima događalo isto. Po programu. Muškarci u koncentracione logore, civili u logore za civile. Zatim deportacije. Ubistva. Mučenja. Silovanja. Izgladnjivanja. Urbicid. Genocid“, prisjeća se Hodžić.

Sjećanja o kojima se treba govoriti

"Potrebno je svjedočiti o onome što se ovdje događalo, treba se suočiti s istinom. U Njemačkoj su se suočili s počinjenim holokaustom i sada se o ovoj bolnoj temi može govoriti u toj državi, ali i šire. Strašni nacionalizam i šovinizam je ubijao, a o tome se treba govoriti. KnjigaTelegrami za Angela Palmerasa je posebno važna iz razloga jer ona predstavlja sjećanje djeteta o ratnim strahotama. Angel Palmeras bio je vojnik iz Španije, koji je djeci dijelio slatkiše u vremenu velikog zla. Stoga je Angel tada u očima djece sigurno bio anđeo dobra u vremenu zla“, ističe Sanjin Kodrić, redovni profesor na Filozofskom fakuletu u Sarajevu.

Svjedok u slučaju protiv Prlića i ostalih, profesor Fahrudin Rizvanbegović, bio je zatočenik zloglasnog logora Dretelj. Rizvanbegović navodi da su opisi u knjizi samo dio onoga što su preživjeli logoraši u raznim logorima "Herceg - Bosne":
"Metode mučenja bile su veoma okrutne. Pogrešna riječ je mogla nekog odvesti u smrt, tako da je bilo bitno tražiti komad kruha, a ne hljeba – iako je takva mogućnost veoma bila rijetka u logoru. Knjiga Telegrami Angela Palmerasa pisana je veoma atraktivno. Tada dječak, a sada zreo čovjek prenio je svoje iskustvo na papir, što je veoma važno. Ova knjiga je samo jedna od cigli u zgradi koju gradimo o zločinima koji su se počinili na području tadašnje Herceg – Bosne.

U više navrata sam govorio o tome da ja kao logoraš zloglasnog Dretelja ne mrzim Hrvate i da ne mislim da su za ove zločine krivi svi Hrvati, već neodgovorni pojedinci, o čemu sam govorio i kao svjedok u Hagu. Žalosno je da ideje o Herceg – Bosni još uvijek žive, te da se istrajava na lažima“, kaže profesor Rizvanbegović.
mO k3

#15395 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

zenit dozic wrote:
Kareem Abdul wrote:

Sto ovi skutori imaju potrebu da se nazivaju arapskim imenima. To neki osjecaj manje vrijednosti ako se nazoves ante ili mate :-)
:lol: :mrgreen:
Kareem Abdul

#15396 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kareem Abdul »

zenit dozic wrote:
Kareem Abdul wrote:

Vidi se da nikada nisi pratio košarku.

Image

I ne nisam iz BiH ako na to podrazumijevaš riječ škutorija.
Također, to što si napisao i dalje ne daje nikakve odgovore na pitanje zašto je Alija primao medalje od Tuđmana i sa istim potpisao još 1992. 'Sporazum o prijateljstvu i suradnji između Republike Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske' koji je dopustio HV-u djelovanje na teritoriju BiH ako je već tada postojao nekakav dogovor između Tuđmana i Miloševića o podjeli BiH.
Last edited by Kareem Abdul on 26/11/2017 21:43, edited 1 time in total.
JThomas

#15397 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by JThomas »

i ovo je ustaljeni fazon, ne pratiš košarku. a on sebi to ime dao kao muslimansko kad je prešao na islam, nije tako rođen, jelte...e ista stvar je i ovdje.
spreca

#15398 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Kareem Abdul wrote:

Ovo ti je poznata i tradicionalna latinska ljigavost.....dokaz...evo ti covic zavuko u neciji shupak i ne izlazi iz njega da bar prozbori rijec o poginulim Hrvatima u genocidnoj shumskoj i o svom generalu Sratku jer on ne jebe Posavce ...njemu su vazni samo skutori iz "ercegovine
Kareem Abdul

#15399 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kareem Abdul »

JThomas wrote:i ovo je ustaljeni fazon, ne pratiš košarku. a on sebi to ime dao kao muslimansko kad je prešao na islam, nije tako rođen, jelte...e ista stvar je i ovdje.
Čovjek je imao najubojitiji potez u povijesti igre. I poznat je kao Kareem Abdul Jabar.
Ali nije to tema.

Moje pitanje je bilo zašto je Izetbegović surađivao s Tuđmanom i primao od istoga odlikovanja ako je Tuđman bio agresor u BiH 1993. ?
Također, zašto su nepunih nekoliko mjeseci nakon kraja H-B sukoba Armija BiH i HVO krenuli u zajedničke akcije?
Zašto HVO u federaciji BiH po zakonu ima identični značaj kao i Armija BiH (boračka prava, invalidske mirovine i sl.) ?
JThomas

#15400 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by JThomas »

jebe me se šta je tvoje pitanje bilo. nije slučajno, nego perfidno.
Post Reply