insomnia78 wrote:
Tiltuje mi tekica pa jedino ostaju isprazni smajliji.
insomnia78 wrote:
Pa fazon je sto se Iranu gleda svaka dlaka u jajetu da se dokaze da je to neki netolerantni fasisticko-radikalsticki rezim i to od strane onih koji su rovarili ili jos rovare po svijetu, glume lazne moraliste, bastione demokratije i raznih sloboda i koji brinu o toboze potlacenim stanovnicima raznih zemalja na planeti.jeza u ledja wrote:Nisam, naravno, jer bi to bio nonsens.mirsek wrote:Ok, da li si ikad Francusku vladu nazvao netolerantnim rezimom koji ne postuje i ne stiti osnovna vjerska prava i slobode ?jeza u ledja wrote:
Ne znam. Pitaj Francuze.
Ja se protivim takvim zakonima.
Sama cinjenica da je u toj zemlji 5 miliona muslimana (ili koliko vec) koji manje-vise slobodno slijede svoju religiju i obicaje, prave bogomolje, kojima se prave prostorije za molitvu u javnim i privatnim ustanovama, itd itd, i u koju svakodnevno hrli na stotine, hiljade muslimana....i to bez obzira na to sto su u ime te religije pojedinci i grupe vrsili teroristicke napade na tu zemlju i na iste te institucije koje im trebaju omogucavati licne slobode...... - mi ne bi dala prava na to. Kao sto rekoh, nonsens.
To ja znam, to ti znas, to svi znaju, i o Francuskoj, i o Iranu, ali hajde da se pravimo ludi i igramo se debatnog kluba oko toga je li mlijeko bijelo.
I naravno da i Francuska kao zemlja ima problema sa netolerancijom. I naravno da Amerika kao zemlja ima problema sa demokracijom. Istim onim principima koje propagiraju vani. No to su stabla od kojih se ne vidi, ili nece da se vidi suma. Ko to ne vidi on je ili glup ili zadojen ili zivi u pecini u Afganistanu. Ti nisi ni jedno od toga, zato ne vidim svrhu ove debate?
Tema je Iran. Nije tema "da li se Iran moze kritikovati jer ni zemlje iz kojih se kritikuju nisu savrsene". Nije tema "a sta s Amerikom?", "a sta s Francuskom?". Te se stvari uopste ne mogu porediti. I poredjenje je siljenje razuma, kog su kazem svi ucesnici debate svjesni, ali eto hajmo se malo igrati.
Sad sve to što govoriš možeš primjeniti na Iran. Iranci su se borili da vrate i stave religiju ispred svega. I sad se ti nađeš izvana govoriti kako bi oni trebali da žive.jeza u ledja wrote:@ mirsek, zemlje poput Francuske ili Holandije su stoljeca proveli pokusavajuci izbaciti religiju iz javnog zivota. Staviti pripadnost naciji ispred svega. Onda dodje neko kome je pripadnost religiji iznad svega, i to religiji koja je uvezena, i kaze hocu ja ovu religiju u centru svega. A ista ta zemlja, isti ti ljudi su se takodje stoljecima borili da imaju zemlju u kojoj su takva prava, da se boris za svoju licnu slobodu, zagarantovana. I to je takodje povezano sa borbom protiv uticaja organizovane religije u javnom zivotu. Sad dodje neko iz vana i koristi upravo ta prava u toj zemlji da trazi nesto protiv cega se to drustvo bori.
Nije to tako jednostavno kao sto ti predstavljas.
I naravno, iste te principe onda neko moze iskoristiti da nametne represivne zakone ili propise, kao sto slucaj sa ovim burkinijima na plazama, ili sta je vec slucaj, mada nisam ni siguran da je to nacionalni zakon.
Nisu se svi borili da stave religiju iznad svega. Niti su se svi borili, niti su se svi koji su se borili to htjeli. Htjela je vecina, to se slazem. Ta je vecina onda nametnula svima, ne samo da da zive u Islamskoj Republici, vec da zive u Islamskoj Republici koja ne moze biti nista drugo do Islamska Republika. To je bila 1979-a. Danas je 2018-a. Iran ima izuzetno mladu populaciju. Koliko Iranaca danas se stvarno borilo za tu Islamsku Republiku prije 40 godina?Bosanski_kralj wrote: Sad sve to što govoriš možeš primjeniti na Iran. Iranci su se borili da vrate i stave religiju ispred svega. I sad se ti nađeš izvana govoriti kako bi oni da žive.
Eno Iranaca neka svoju državu uređuju kako žele, a ja nešto ne vidim da se plaho puno naroda buni protiv trenutnog iranskog državnog uređenja.
##Zbog tih glupih prica Iranci trpe razne sankcije 40 godina.jeza u ledja wrote:Cekaj, ja spomenem marame, znaci najjednostavniju stvar koja je vrlo laka za objasniti i/ili promjeniti, a koja nekima u Iranu nedvojbeno smeta (i to ne samo nekolicini), znaci ne spominjem ni korupciju, ni politicku opresiju, ni Basije, ni milion nekih drugih stvari, i to bude problem, jer "koga briga za marame". Ono ispada kao da je to jedini problem.
A ti onda trazis dokaze kako su te zemlje, poput Francuske, u stvari valjda usporedive sa Iranom, jer zabranjuju XY, ili ne rade XY, i onda dalje rasprava treba ici o tome?
Ti trazis dlaku u jajetu, ne ja.
A to sto neki Mike Pompeo ili ko vec palamudi o Iranu, ili sto CNN izbaci neki uradak kao vidite kako u Iranu ne mogu ni Facebook otvorit (lupam), to su glupe price za priglup narod.
A to prvo pometi ispred svoga praga je u sustini isto tako nonsens. Sta treba, neko da bude savrsen da bi mogao kritikovati nekog drugog? I Iranci mogu kritikovati Ameriku, i Amerika njih. I neko treci, nekog desetog.
Iran je islamska republika i tako hoce vecina, kad vecini ili barem dovoljno velikoj kriticnoj masi to bude previse smetalo napravice novu revoluciju ili ce se cak na izborima mirno izboriti za drugacije uredjenje.jeza u ledja wrote:Nisu se svi borili da stave religiju iznad svega. Niti su se svi borili, niti su se svi koji su se borili to htjeli. Htjela je vecina, to se slazem. Ta je vecina onda nametnula svima, ne samo da da zive u Islamskoj Republici, vec da zive u Islamskoj Republici koja ne moze biti nista drugo do Islamska Republika. To je bila 1979-a. Danas je 2018-a. Iran ima izuzetno mladu populaciju. Koliko Iranaca danas se stvarno borilo za tu Islamsku Republiku prije 40 godina?Bosanski_kralj wrote: Sad sve to što govoriš možeš primjeniti na Iran. Iranci su se borili da vrate i stave religiju ispred svega. I sad se ti nađeš izvana govoriti kako bi oni da žive.
Eno Iranaca neka svoju državu uređuju kako žele, a ja nešto ne vidim da se plaho puno naroda buni protiv trenutnog iranskog državnog uređenja.
Ne vidis da se nesto bune? Pa sta je bilo ono prije nekoliko godina?
Sta treba, da zapocnu jos jedan rat da bi se dokazalo da nekom nesto smeta?
I jeste, ja se nadjem iz vana govoriti kako bi oni da zive, jer ja govorim o ljudima koje znam, koji jesu Iranci, i kojima smeta to sto je drzava takva. A takvih ima milione. Ne postoji besmislenija fraza od te "ko smo mi da odredjujemo XY kako da zive". Zamisli kazes ko su Britanci da odredjuju Nacistickoj Njemackoj da oni tako zive. Oni tako izabrali.![]()
Napisao covjek iz zemlje elektorskih glasova i dvopartijskog sistema i lobistickih kuca, gdje se gradjani satro pitaju, ustvari se nista ne pitaju...!jeza u ledja wrote:Demokracija je sveta krava jer implicira da gradjani zemlje imaju rijec o tome kako drzava funkcionise.ja71 wrote:zasto bi demokratija bila sveta krava ?
ako drustvo bolje funkcionise sa diktatorom, kraljem ili ajatolahom onda je bolje imati diktaturu/monarhiju/teokratiju.
na stranu to sto Iran nije cista teokratija nego mjesavina demokratije i teokratije.
i demokratija ima svojih mana, npr. da je glas nekog propalog alkosa jednako vrijedan i kao glas nobelovca.
dalje, znamo svi da je npr. u Americi skoro pa pravilo da pobjedjuje kandidat koji skupi vise love za predizbornu kampanju. da li siroke narodne mase stvarno odlucuju o svom izboru ili su zrtve psiholoske propagande koja u neprestano usavrsava ?
Kako su se promjene desile te 1979. godine tako neka se dese i ove 2018. godine. Dakle, unutrašnjim promjenama odnosa snaga i svijesti.jeza u ledja wrote:Nisu se svi borili da stave religiju iznad svega. Niti su se svi borili, niti su se svi koji su se borili to htjeli. Htjela je vecina, to se slazem. Ta je vecina onda nametnula svima, ne samo da da zive u Islamskoj Republici, vec da zive u Islamskoj Republici koja ne moze biti nista drugo do Islamska Republika. To je bila 1979-a. Danas je 2018-a. Iran ima izuzetno mladu populaciju. Koliko Iranaca danas se stvarno borilo za tu Islamsku Republiku prije 40 godina?Bosanski_kralj wrote: Sad sve to što govoriš možeš primjeniti na Iran. Iranci su se borili da vrate i stave religiju ispred svega. I sad se ti nađeš izvana govoriti kako bi oni da žive.
Ne vidis da se nesto bune? Pa sta je bilo ono prije nekoliko godina?
Sta treba, da zapocnu jos jedan rat da bi se dokazalo da nekom nesto smeta?
I jeste, ja se nadjem iz vana govoriti kako bi oni da zive, jer ja govorim o ljudima koje znam, koji jesu Iranci, i kojima smeta to sto je drzava takva. A takvih ima milione. Ne postoji besmislenija fraza od te "ko smo mi da odredjujemo XY kako da zive". Zamisli kazes ko su Britanci da odredjuju Nacistickoj Njemackoj da oni tako zive. Oni tako izabrali.![]()
To apsolutno nije tacno i to je bjezanje od istine. IR je u startu krenula sa otvorenim neprijateljstvom prema Americi, i to sa otmicom 100 i kusur (koliko vec) radnika americke ambasade, koje su drzali duze od godinu dana u zatocenistvu. Od samog starta zvanicna politika te zemlje je "Death to America", "Death to Israel". Jel tako ili nije? Sta ocekujes da im daju? Cokoladne bananice? Zasto se pravimo ludi?mirsek wrote: ##Zbog tih glupih prica Iranci trpe razne sankcije 40 godina.
Hoces reci, recimo u Francuskoj ili Americi, postoje nepravde za koje treba decenije da se popravi? Koliko bi onda trebalo Iranu da popravi svoje? Onako, odokativno, koliko milenijuma? Ponavljam, porediti probleme u Americi ili Francuskoj sa problemima u Iranu je kao da poredim ovaj kompjuter sa parnom masinom.mirsek wrote: ## Kako ce te neko kritikovati, drzati pod sankcijama ili prijetiti napadom zbog necega cega kod sebe ima toliko da mu trebaju decenije da to popravi, to meni nije nonsense, to je naglasavanje dvostrukih standarda tj. licemjerja.
Gdje pise da tako hoce vecina?mirsek wrote: Iran je islamska republika i tako hoce vecina, kad vecini ili barem dovoljno velikoj kriticnoj masi to bude previse smetalo napravice novu revoluciju ili ce se cak na izborima mirno izboriti za drugacije uredjenje.
Opet, njihova stvar.
The CIA Coup Against Iranian Prime Minister Mohammad Mosadeq: Iran 1953 Covert History Quietly Released
by Steven Aftergood, Federation of American Scientists
Necije misljenje nije fakat. Ne mozes napisati svoje misljenje i nazvati ga faktom.Kaligrafija wrote: Napisao covjek iz zemlje elektorskih glasova i dvopartijskog sistema i lobistickih kuca, gdje se gradjani satro pitaju, ustvari se nista ne pitaju...!
Koja je razlika onda izmedju Irana i njih, tamo imas teokrate i teHnokrate, koji komotno se mogu uporedit sa republikancima i demokratama...! Zar republikanci koji imaju vecinu u vlasti nisu krscanska teokratija, jednaka onoj islamskoj teokratiji u Iranu, samo su malo drugacije obuceni...!! Pricas o represivnom aparatu, a najmanje 1% stanovnistva SAD je u svakom momentu u zatvorima! Sto je jednako i vise broju stanovnika mnogih zemalja na svijetu, negdje izmedju 2,2 miliona i 2,3 miliona ljudi...Pisao je i Time o tome, kako cak 39% ljudi nepravedno sluzi kaznu, koji su osudjeni za nenasilne nedozvoljene radnje i slicno i da bi drzava godisnje ustedila oko 20 milijardi dolara da se mnogi od tih ljudi puste na uslovnu kaznu, ostali da se posalju na koristan rad i slicno! Al jok ljudi ispastaju jer su zatvori postali veliki biznis, jer su vecina privatni zatvori, sta ce onda oni zaradit...! Svi zatvori u Americi su prebukirani, gdje su kapaciteti prepunjeni i na 115% ili ti 15% vise...!! Jedna Kina sa preko milijardu stanovnika, tri puta otprilike vise od USA, koja vazi za jedan od najrepresivnijih rezima ili drzava na svijetu ima oko 1,4 ili 1,5 miliona stanovnika u zatvorima! Sta ti to govori o zemlji u kojoj zivis! Pozivas se na freedom of speech, gdje te mediji sataru ako ista kazes kontra od misljenja vecine ili gdje te policija razbije ko zvecku na svako masovnije okupljanje gradjana na protestima protiv represivnog i finansijskog sistema, primjer razbijanje Occupy grupe, a slicnih slucajeva je mnogo...! A bolje i da ne pricam o svim ratovima koje su SAD vodile, haman od svog postanka po cijelom svijetu, gdje su satrali i raselili mnoge narode, uvodili mnoge diktature, postavljale same diktatore na cela zemalja i mijenjali po potrebi...!!
Ovo su sve fakti, gdje je Iran deset puta veca demokratija i ako to nije, od SAD!
Davno sam rekao i za nas, Bosna i Hercegovina i sa ovako usranim sistemom, je deset puta vise demokratija nego SAD!
Ne poredim Naci Njemacku i Iran vec ti dajem primjer kako se u jednoj zemlji moze protestovati radi ponasanja druge zemlje prema njenim gradjanima. Mozemo i o SR Jugoslaviji (Kosovo), Sjevernoj Koreji, Kini, ili eto kako kolega Kaligrafija iznosi fakte o zatvorskom sistemu u Americi.Bosanski_kralj wrote: Kako su se promjene desile te 1979. godine tako neka se dese i ove 2018. godine. Dakle, unutrašnjim promjenama odnosa snaga i svijesti.
Vući paralele između Irana i nacističke Njemačke ne stoji. Iran ne radi ono što je radila nacistička Njemačka. Iako ima ozbiljnih kršenja ljudskih prava, nemamo masovne progone i ubijanje jedne vjerske ili nacionalne grupe. A da ne pričamo o tome šta je i kako je Njemačka okupirala i napala susjedne države, što se baš ne može reći za Iran. Neko je upravo na ovom forumu rekao kako preko 200 godina Iran nikoga nije napao.
I zanima me kako bi ti to da se uvodi demokratija i pomaažu demokratske snage u Iranu? Je li metoda kao što je i do sad bila? Devastiraj, poruši i uništi jednu zemlju, te zatim instaliraj "demokratski izabrane" predstavnike?
Cestitam, otkrio si nam tajnu staru 65 godina koju nismo znali.mirsek wrote:Jest, sve je bilo neutralno, dobronamjerno ili prijateljski dok nisu dosle zle mule i pokvarile idilu.
http://www.payvand.com/news/17/jun/1089.htmlThe CIA Coup Against Iranian Prime Minister Mohammad Mosadeq: Iran 1953 Covert History Quietly Released
by Steven Aftergood, Federation of American Scientists
Jeste, jer Amerika svoju politiku prema Iranu nije ni pedlja promijenila 40 godina a ni prije toga, ako slusas i dajes naftu moci ces da zivis u kvazi ljepoti od sloboda i izobilja. Svoje misljenje imas samo kad je uskladjeno sa nasim, inace, zna se, mi cemo "demokratski" namjestiti nekoga drugog koji nam vise odgovara.jeza u ledja wrote:Cestitam, otkrio si nam tajnu staru 65 godina koju nismo znali.mirsek wrote:Jest, sve je bilo neutralno, dobronamjerno ili prijateljski dok nisu dosle zle mule i pokvarile idilu.
http://www.payvand.com/news/17/jun/1089.htmlThe CIA Coup Against Iranian Prime Minister Mohammad Mosadeq: Iran 1953 Covert History Quietly Released
by Steven Aftergood, Federation of American Scientists![]()
Je li to dovoljno da se radnici ambasade otmu i drze kao taoci na 400+ i kusur dana? Je li to dovoljno da se uzvikuje "Death to America", 25 godina nakon dogadjaja?
Predlazem da i BiH ulozi protestnu notu u Becu radi A-U aneksije iz 1908-e.
Death to Austria!
Amerika nije prijetila Iranu bombama prije 1979-e.mirsek wrote: Jeste, jer Amerika svoju politiku prema Iranu nije ni pedlja promijenila 40 godina a ni prije toga, ako slusas i dajes naftu moci ces da zivis u kvazi ljepoti od sloboda i izobilja. Svoje misljenje imas samo kad je uskladjeno sa nasim, inace, zna se, mi cemo "demokratski" namjestiti nekoga drugog koji nam vise odgovara.
Austrija ti ne pametuje niti namece sankcije niti naoruzava i nahuskava susjede na tebe ako ne slusas niti pravi drzavne udare.
Naravno da su fakti, to sto si ti indoktriniran i naucen da pricas kako su ti tamo mediji servirali, to je drugi par opanaka...! Ti demantuj broj zatvorenika ako mozes i demantuj da se zatvori namjenski pune, da je to postala znacajna industrija u kojoj se trguje ljudskim zivotima...! Demantuj da je u mnogim zemljama svijeta, bas SAD dovodio na vlast svoje diktatore, smjenjujuci neke druge...demantuj koliko su zemalja unistili, zbog zarade svog vojno-industrijskog kompleksa! Demantuj broj unistenih mladih zivota svojih vojnika, koji se vracaju sa PTSPom, koji veze nemaju zasto odlaze, pod krinkom branjenja demokratije, koje drzava ispljune kad se vrati i bukvalno ostavi na ulici, bez lijecenja, bez posla, bez zdravlja...! Demantuj da se u SAD ide u Gvantanamo i ko zna koje skrivene zatvore po bazama SAD u cijelom svijetu, samo zbog prezumpcije da je neko nesto mislio lose uraditi u SAD...Zasto SAD ne donese svoju vojnu demokratiju u nekim drugim zemljama zaliva, recimo Saudijskoj Arabiji, koja slovi za najrepresivniji aparat na svijetu, jok oni su saveznici, oni daju dupeta...!?? Nemoj da ti nadjem hiljadu i jedan snimak razbijanja demonstracija Occupy, gdje pendrece i tuku svom silom, jadne new age hipike, koji jedino sto znaju dici svoj glas za svoja prava, bez ikakve upotrebe nasilja...! Naravno da je republikanska stranka u SAD ustvari, demokrscanska stranka, demantuj brojem drugih vjera na bilo kojoj vaznoj poziciji, osim jevreja...! Ti imas koprenu preko ociju i sa tobom je uzalud razgovarat...Naravno i nas sistem u BiH ovakav usran kakav jeste, je demokratija za SAD, kod nas ako nista narod bira po volji predstavnike, jedan glas za jednog predstavnika ili stranku, daje pobjedu na izborima, poslije izbora je moguce koaliranje stranaka da bi uzeli vecinu u parlamentima...u SAD elektori biraju, ne moras mi sistem objasnjavat, jako ga dobro znam...glas u jednoj saveznoj drzavi, nije isto sto i u drugoj saveznoj drzavi...gdje dolazi do toga i ako jedan kandidat za predsjednika na zbirnom nivou ima nekoliko miliona vise glasova, zbog elektora neke savezne drzave on gubi izbore...daaa, tako htjeli ocevi nacije, da bi nekad zastitili jednakost nekih drzava, ali u primjeni u sadasnjem vremenu mnogi politicari iz SAD kazu da je zakon glup ko kurac...i da nije demokratican...! Reci da nije dvopartijski sistem, ko je ikad bio znacajna karika osim njih!?? Jadna demokratija drzave kad je poredis sa totalitarnim rezimima gdje na tri puta vise stanovnika, imas skoro duplo vise zatvorenika i kao odgovor das floskulu, pa ovde se ne ide u zatvor zbog politickih ubjedjenja, ovde su svi kriminalci...zalosno...!!jeza u ledja wrote:Necije misljenje nije fakat. Ne mozes napisati svoje misljenje i nazvati ga faktom.Kaligrafija wrote: Napisao covjek iz zemlje elektorskih glasova i dvopartijskog sistema i lobistickih kuca, gdje se gradjani satro pitaju, ustvari se nista ne pitaju...!
Koja je razlika onda izmedju Irana i njih, tamo imas teokrate i teHnokrate, koji komotno se mogu uporedit sa republikancima i demokratama...! Zar republikanci koji imaju vecinu u vlasti nisu krscanska teokratija, jednaka onoj islamskoj teokratiji u Iranu, samo su malo drugacije obuceni...!! Pricas o represivnom aparatu, a najmanje 1% stanovnistva SAD je u svakom momentu u zatvorima! Sto je jednako i vise broju stanovnika mnogih zemalja na svijetu, negdje izmedju 2,2 miliona i 2,3 miliona ljudi...Pisao je i Time o tome, kako cak 39% ljudi nepravedno sluzi kaznu, koji su osudjeni za nenasilne nedozvoljene radnje i slicno i da bi drzava godisnje ustedila oko 20 milijardi dolara da se mnogi od tih ljudi puste na uslovnu kaznu, ostali da se posalju na koristan rad i slicno! Al jok ljudi ispastaju jer su zatvori postali veliki biznis, jer su vecina privatni zatvori, sta ce onda oni zaradit...! Svi zatvori u Americi su prebukirani, gdje su kapaciteti prepunjeni i na 115% ili ti 15% vise...!! Jedna Kina sa preko milijardu stanovnika, tri puta otprilike vise od USA, koja vazi za jedan od najrepresivnijih rezima ili drzava na svijetu ima oko 1,4 ili 1,5 miliona stanovnika u zatvorima! Sta ti to govori o zemlji u kojoj zivis! Pozivas se na freedom of speech, gdje te mediji sataru ako ista kazes kontra od misljenja vecine ili gdje te policija razbije ko zvecku na svako masovnije okupljanje gradjana na protestima protiv represivnog i finansijskog sistema, primjer razbijanje Occupy grupe, a slicnih slucajeva je mnogo...! A bolje i da ne pricam o svim ratovima koje su SAD vodile, haman od svog postanka po cijelom svijetu, gdje su satrali i raselili mnoge narode, uvodili mnoge diktature, postavljale same diktatore na cela zemalja i mijenjali po potrebi...!!
Ovo su sve fakti, gdje je Iran deset puta veca demokratija i ako to nije, od SAD!
Davno sam rekao i za nas, Bosna i Hercegovina i sa ovako usranim sistemom, je deset puta vise demokratija nego SAD!
Na primjer, tvoje misljenje da se "gradjani nista ne pitaju" je samo to - tvoje misljenje, i to zasnovano na nesposobnosti da shvatis kako nesto sto ne razumijes funkcionise. Tvoja konstatacija da je na vlasti "krscanska teokratija" je nebulozan nonsens. Znaci ne "fakat", vec nebuloza zasnovana na iskrivljenom vidjenju svijeta. Mediji te sataru ako kazes kontra misljenja vecine? Kako te mediji sataru? Slobodom govora? Kako ta sloboda govora funkcionise u Iranu?![]()
Occupy, ja sam bio na tim protestima, nisam vidio nikakvo razbijanje zvecki, al jesam vidio budale koje se nafuraju da mogu razbijati auta. Cuj razviju te ko zvecku. Pricamo na temi o zemlji gdje te za skidanje marame sa glave mogu razbiti ko zvecku, halo? Sta imas reci o tome?
Uvodili mnoge diktature, postavljali mnoge rezime, bla bla. Sta Iran trenutno radi u Siriji?
O zatvorima si sve rekao. Samo sto, u Americi se ne ide u zatvor jer si nesto rekao protiv vlasti. U Iranu, ili Kini, se ide.![]()
Inace, kao slag na tortu, sta si ovo rekao, Iran je deset puta veca demokratija od SAD?![]()
![]()
BiH je veca demokratija od SAD? I to su "fakti", jel?
![]()
Otvori knjigu, potrazi pod "demokratija", i pod "fakat" ako zelis dalje raspravljati.
Zivjeli diktatori i ubice.Nadzornik wrote:Platon,Aristotel i Pitagora su iznenadjeni i uvrijedjeni...![]()
Zivio Iran i matematika a Boga mi i Sparta...
Ustati i spomenuti Iran...jeza u ledja wrote:
Zivjeli diktatori i ubice.
Neka se gospoda ne uvrijede, zna se gdje su postavljeni temelji...Nadzornik wrote:Platon,Aristotel i Pitagora su iznenadjeni i uvrijedjeni...![]()
Zivio Iran i matematika a Boga mi i Sparta...