Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#15376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
libero
Zbog toga sto je Aljosa Campara, po nama, kvalitetniji kandidat.
(Blok SDP/SBB, de facto, nije ni predlozio kandidate za to mjesto jer ih, kako su rekli, zanima samo "paket").
p.k.
(Blok SDP/SBB, de facto, nije ni predlozio kandidate za to mjesto jer ih, kako su rekli, zanima samo "paket").
p.k.
-
Pedja Kojovic
#15377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
bole1st
Nisam imao priliku vidjeti zvanicni dokument briselskog sporazuma tako da misljenje, u ovom trenutku,
baziram samo na onome sto znam iz medija - a to ne uzimam zdravo za gotovo.
Dakle, ako vas zanima da spekulisemo na tom nivou informisanosti...
(U razgovoru sa Z. Komsicem, prije par dana, smo na osnovu cinjenica koje su iznijeli ucesnici dogovora racunali da li bi
on i po tom sistemu bio izabran u Predsjednistvo i odgovor je potvrdan).
p.k.
Nisam imao priliku vidjeti zvanicni dokument briselskog sporazuma tako da misljenje, u ovom trenutku,
baziram samo na onome sto znam iz medija - a to ne uzimam zdravo za gotovo.
Dakle, ako vas zanima da spekulisemo na tom nivou informisanosti...
(U razgovoru sa Z. Komsicem, prije par dana, smo na osnovu cinjenica koje su iznijeli ucesnici dogovora racunali da li bi
on i po tom sistemu bio izabran u Predsjednistvo i odgovor je potvrdan).
p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 29/03/2013 13:33, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#15378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovo je za prijave policiji.gazija_sa wrote:p.k. ajd nazovi delića treba mi pasoš jedan. Keru četnički, mrš iz mog grada kako te nije stid....pokupi svoju hanumicu i mrš tamo odakle si i došao. Povedi sa sobom masona denisa kurtza i gonite se iz našeg šehera.
- Corto Maltese
#15379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pošto preko sat vremena niko nije reagovao i izbrisao post, prijavljeno je i RAK-u.VjecitiStudent wrote:Ovo je za prijave policiji.gazija_sa wrote:p.k. ajd nazovi delića treba mi pasoš jedan. Keru četnički, mrš iz mog grada kako te nije stid....pokupi svoju hanumicu i mrš tamo odakle si i došao. Povedi sa sobom masona denisa kurtza i gonite se iz našeg šehera.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#15380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Gdje je stari dobri zumke 
-
ljutiajvar
#15381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa,
Svaka Vama čast. Ja ne bih mogao trpiti idiote sa foruma, iako ima i racionalnih kritika. Samo ovakva komunikacija sa građanima zaslužuje visoko poštovanje. Nisam u velikoj mjeri politički aktivan, jer mi se zgadio život u toj sceni. Vaše, osobno vaše ideje, mi se jako sviđaju i razmatraću da Vam dam glas na sljedećim izborima, vama osobno. 4 glasa mojih bližih već imate.
Pozdrav i nastavite !
Svaka Vama čast. Ja ne bih mogao trpiti idiote sa foruma, iako ima i racionalnih kritika. Samo ovakva komunikacija sa građanima zaslužuje visoko poštovanje. Nisam u velikoj mjeri politički aktivan, jer mi se zgadio život u toj sceni. Vaše, osobno vaše ideje, mi se jako sviđaju i razmatraću da Vam dam glas na sljedećim izborima, vama osobno. 4 glasa mojih bližih već imate.
Pozdrav i nastavite !
-
zoomke
-
zoomke
#15383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ljutiajvar - to je peđa kojović. Ofiran si do bola..jesi ikad čuo za nešto što se zove IP...
- KatarinaKosaca
#15384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Oni su plahi u 2 pm. Prvo će tražiti uplatu od jedno 500 KM, jer jelte moraju od nečega da sjede, pa će onda razmatrati slučaj jedno mjesec dana, pa ćeš dobiti pismo na 5 strana sve sa potpisima, članovima, zakonima i zaključkom da nemaju ingerencijuCorto Maltese wrote:Pošto preko sat vremena niko nije reagovao i izbrisao post, prijavljeno je i RAK-u.
-
zoomke
#15385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
nemoj tako. Ipak je p.k. ugrožena vrsta i najosjetljiviji na forumu
Last edited by Chmoljo on 29/03/2013 14:43, edited 1 time in total.
Reason: banned
Reason: banned
- KatarinaKosaca
#15386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ima li itko da otjera ovu najezdu kretena danas? Ne može se ni čitati ni forumati
-
Risto Kuglarić
#15387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
hahah, jes naletila loša gudra izgledaKatarinaKosaca wrote:Ima li itko da otjera ovu najezdu kretena danas? Ne može se ni čitati ni forumati
-
zoomke
- Banksy
#15389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cijeli forum je bez nadzora, odavno ... Valjda su, osim forumaša, od njega digli ruke i vlasnici ...Kastanienallee wrote: Da. Nije mi jasno kako je moguce da se ovaj najosjetljiviji prostor na forumu ostavio bez ikakvog nadzora i da se ikome pusti da pola dana isijava mrznju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#15390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
o čemu neko ne zna zboriti, o tome mu valja šutjeti 
- Banksy
#15391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tako treba, valjda ... Profilira se u željenom, tinejdžerskom smjeru ...KatarinaKosaca wrote:Ima li itko da otjera ovu najezdu kretena danas? Ne može se ni čitati ni forumati
- KatarinaKosaca
#15392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pošto mi nešto rebusi ne idu danas... @Banksy je najpismenija žena na forumuChmoljo wrote:o čemu neko ne zna zboriti, o tome mu valja šutjeti
-
boban66
#15393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
prodajem fen "iskra" 100W ko nov.
-
plahacura
#15394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
koga briga za tvoj fen?ccc
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#15395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kvalitetniji od "nicega" je vrlo vjerovatno.Pedja Kojovic wrote:libero
p.k.
Sto niste vi iz NS predlozili svoga zamjenika, il' neku nestranacku licnost??
Ovim cinom, uz podrsku Delaicu, Lazovicu, Gojeru...kao i prije toga medjusobnom izglasavanju po opstinama...uz podrsku gradonacelniku, i ovoj dvojici zamjenika iz SDA..ste sasvim jasno, i na konkretnim primjerima, potvrdili svoju koalicionu poziciju i funkciju.
Po vertikali ste podrzali SDA i SDU. Ako je to vec odluka stranke, ili vaseg "pregovarackog" tima, to ste trebali i zvanicno, jasno i glasno, objelodaniti i stat' iza toga. Ovako je sve to jos crnje i licemjerno, sve to izglasati i podrzati, a tvrditi da niste dio te price
-
sablja
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
dok maske lažnih liberala padaju Eso Radeljas se, poput Penixa, uzdiže iz pepela iskonskog dinarskog liberalizma uzgojenog na majčinoj dušici pašnjaka Prenja, istesanog uz ražanj kod meštra Gojka.
samo se ckapi kupuju novcem dok se giganti kupuju mesom
- KatarinaKosaca
#15398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
JoseMujica wrote:dok maske lažnih liberala padaju Eso Radeljas se, poput Penixa, uzdiže iz pepela iskonskog dinarskog liberalizma uzgojenog na majčinoj dušici pašnjaka Prenja, istesanog uz ražanj kod meštra Gojka.
-
Pedja Kojovic
#15399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
libero
Kao sto sam mnogo puta do sada i napisao sporazum sa SDA/SDU blokom se odnosio na izbor opstinskih i rukovodstvo GV.
Zauzeli smo stav da nakon sto je GV odbilo nas prijedlog za gradonacelnika necemo ucestvovati u izvrsnoj vlasti i da cemo odluke o kanidatima donijeti iskljucivo na osnovu njihovog kvaliteta a ne na osnovu njihove blokovske pripadnosti.
Aljosu Camparu smo podrzali jer je, po nama, bio bolji od kandidata SBB-a, g. Cibukcica.
SDP-u smo sugerisali i ostavili do pocetka sjednice mogucnost da kandiduje zamjenike ali su oni to odbili jer ih, kako su rekli, zanima samo "paket", dakle, samo ukoliko imaju i gradonacelnika i zamjenike.
Mi smo bili vrlo skloni, i to smo vise puta rekli SDP-u da podrzimo da zamjenici i gradonacelnik dolaze iz razlicitih blokova. Smatrali smo da bi na taj nacin bila izbjegnuta situacija da se dobri prijedlozi izvrsne vlasti u GV odbijaju samo zato sto dolaze iz jednog od blokova.
Nasa odluka da ne ucestvujemo u izvrsnoj vlasti je gledano sa pragmaticne strane mozda i pogresna, ali je njen motiv bio
da se eliminise svaka sumnja u objektivnost naseg glasanja.
Svakome ko prati desavanja u onim zakonodavnim tijelima u kojima NS participira je jasno da je pozicija i odnos NS prema SDP-u i SDA-u skoro podjednako negativan. Prema SDA-u se nikad nije ni mjenjao dok je SDP od bliske, suparnicke, vremenom postao protivnicka stranka.
Sporazum koji smo sklopili sa SDA/SDU blokom smo do u detalje iznijeli na ovom forumu i u javnosti mnogo puta.
To naravno nije zaustavilo spekulacije o navodnoj "trgovini", ali je zavrsetak procesa izbora GU pokazao da se sve odvijalo onako kako je na ovom forumu receno unaprijed. Da je sporazum ukljucivao inzinjering izbora za neke druge funkcije, gradonacelnik i zamjenici, ili bilo kakve dogovore koji se odnose na druge nivoe vlasti, ja bih to i napisao.
Mi niti znamo, niti se zelimo baviti tajnovitoscu.
MI se zapravo, na neki nacin, ponosimo tim postignutim sporazumom.
Vodili smo dobre pregovore, sa jasnim ciljem i uspjeli ostvariti ono sto smo zacrtali.Nama je cilj da javnost uvidi da NS moze ravnopravno pregovarati sa oba bloka i da je u stanju obezbjediti poziciju u kojoj sa relativno malo vjecnika ima znacajan uticaj na vlast.
Mozda je neke nase clanove i simpatizere cinjenica da NS nije nista "dobila" za svoje glasove za gradonacelnika i zamjenike razocarala i ukazala na,...politicki dilentatizam. Idealizam.
Mozda i ja, u pojedinim momentima, spadam u njih.
Ali tako je.
Da li je Sarajevo moglo imati boljeg gradonacelnika?
Naravno.(Ne samo g. FInci, nego npr. g.Bogic)
Da li je g. Komsic najbolji ponudjeni kandidat?
Apsolutno.
p.k.
Kao sto sam mnogo puta do sada i napisao sporazum sa SDA/SDU blokom se odnosio na izbor opstinskih i rukovodstvo GV.
Zauzeli smo stav da nakon sto je GV odbilo nas prijedlog za gradonacelnika necemo ucestvovati u izvrsnoj vlasti i da cemo odluke o kanidatima donijeti iskljucivo na osnovu njihovog kvaliteta a ne na osnovu njihove blokovske pripadnosti.
Aljosu Camparu smo podrzali jer je, po nama, bio bolji od kandidata SBB-a, g. Cibukcica.
SDP-u smo sugerisali i ostavili do pocetka sjednice mogucnost da kandiduje zamjenike ali su oni to odbili jer ih, kako su rekli, zanima samo "paket", dakle, samo ukoliko imaju i gradonacelnika i zamjenike.
Mi smo bili vrlo skloni, i to smo vise puta rekli SDP-u da podrzimo da zamjenici i gradonacelnik dolaze iz razlicitih blokova. Smatrali smo da bi na taj nacin bila izbjegnuta situacija da se dobri prijedlozi izvrsne vlasti u GV odbijaju samo zato sto dolaze iz jednog od blokova.
Nasa odluka da ne ucestvujemo u izvrsnoj vlasti je gledano sa pragmaticne strane mozda i pogresna, ali je njen motiv bio
Svakome ko prati desavanja u onim zakonodavnim tijelima u kojima NS participira je jasno da je pozicija i odnos NS prema SDP-u i SDA-u skoro podjednako negativan. Prema SDA-u se nikad nije ni mjenjao dok je SDP od bliske, suparnicke, vremenom postao protivnicka stranka.
Sporazum koji smo sklopili sa SDA/SDU blokom smo do u detalje iznijeli na ovom forumu i u javnosti mnogo puta.
To naravno nije zaustavilo spekulacije o navodnoj "trgovini", ali je zavrsetak procesa izbora GU pokazao da se sve odvijalo onako kako je na ovom forumu receno unaprijed. Da je sporazum ukljucivao inzinjering izbora za neke druge funkcije, gradonacelnik i zamjenici, ili bilo kakve dogovore koji se odnose na druge nivoe vlasti, ja bih to i napisao.
Vodili smo dobre pregovore, sa jasnim ciljem i uspjeli ostvariti ono sto smo zacrtali.Nama je cilj da javnost uvidi da NS moze ravnopravno pregovarati sa oba bloka i da je u stanju obezbjediti poziciju u kojoj sa relativno malo vjecnika ima znacajan uticaj na vlast.
Mozda je neke nase clanove i simpatizere cinjenica da NS nije nista "dobila" za svoje glasove za gradonacelnika i zamjenike razocarala i ukazala na,...politicki dilentatizam. Idealizam.
Ali tako je.
Apsolutno.
p.k.
-
Doktor29
#15400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
PostenoPedja Kojovic wrote:libero
Ali tako je.
Apsolutno.
p.k.