HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Adriatic

#15376 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

crnivrag wrote:
Adriatic wrote: Poštovani,
u HD signalu ne dobivamo podatke za txt. Na SD i drugim platformama da ali u HD signalu ne.
Poštovani,

Ima li odgovora na moj prethodni post ili birate kome ćete odgovoriti?
Evo da ti ja odgovorim na neka općenita pitanja iz tvog posta.

Za listu kanala ne znam zašto nije jednaka broju kanala kao i u drugim gradovima, ali cijena od 15 KM se plaća na kablovsko održavanje, a analogna TV se može smatrati besplatnom, jer svi plaćaju 15 KM, bez obzira prate li analogne kanale ili ne.

A što se frekvencije C27 tiče, ona je rezervirana za internet protok, pa na njoj trenutno nije moguće emitirati analogni signal.
:-)
Idemo ponovo:
Zašto je lista i broj kanala različit za isti grad a ne među gradovima?
Zašto je broj kanala smanjen (58) a cijena povećana?

Na analognoj se najbolje vidi da se kod ovog prelaza radi o znatnom poskupljenju uz manju uslugu.
Dakle, čekam predstavnika ove (kad bih znao koje) kablovske, da pokuša pružiti odgovor na ova pitanja.
crnivrag

#15377 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Adriatic wrote: Zašto je lista i broj kanala različit za isti grad a ne među gradovima?
Što se ovog tiče, ja mislim da bi najlogičnije bilo da su HS korisnike direktno spojili na Telemach shemu, i tako svima dali jedaku ponudu.

Neki dan sam na ovoj temi napisao, nakon što je neko objavio sliku kako mu je TV poredao digitalne kanale i kad ste naveli da vam fali 6 kanala, uspio sam zaključiti da ste dobili identičnu digitalnu shemu od Velneta, jer se brojevi digitalnih kanala savršeno poklapaju sa listom na stranici Telemacha za područje Velneta.

Ovo se odnosi na područja Ilidže, i ostala područja koja su dobila novu shemu.
MH i HS kablovska

#15378 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Obavještenje za pretplatnike M&H Company, KTV HS d.o.o i HKB-net

možete pogledati na linku
http://www.hs-hkb.ba/2016/01/29/obavjes ... i-hkb-net/
nlt

#15379 Re: HS kablovska

Post by nlt »

The Realist wrote:Ja stvarno ne znam šta je ovo kod mene. Nemam Hayatovaca, niti NatGeo HD, ali zato mislim da imam sve ostalo što ostali nemaju.... Kakva li je ovo reciever :D.
neki nebeski :P
nlt

#15380 Re: HS kablovska

Post by nlt »

chakany wrote:Konačno proradio teletekst na OBN-u i na RTRS-u :thumbup: Nisam imao godinama teletekst na ovim kanalima na digitalnoj.
Radi li kome teletekst na Hayat HD-u?
Svaki dan imam problema sa slikom barem na dva do tri kanala, evo danas mi nije dobra slika na RTS 2 i na UNIVERSAL CHANNEL-u.
hayat teletekst ne radi ni meni
nlt

#15381 Re: HS kablovska

Post by nlt »

NK33 wrote:
ranger wrote:imate li vi HD kanale?
na hs-u sam imao 10tak kanala u HDu na paketu kid14. sad nula bodeva, samo crno :izet:
Ja imam ove HD kanale (KID8 paket):
National Geographic HD
SK 1 HD
SK 2 HD
SK Golf HD
Face TV HD
Viasat Nature HD/Viasat History HD
24Kitchen HD
BHT 1 HD
N1 HD
ista stvar
kakaljin

#15382 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:Obavještenje za pretplatnike M&H Company, KTV HS d.o.o i HKB-net

možete pogledati na linku
http://www.hs-hkb.ba/2016/01/29/obavjes ... i-hkb-net/
Napokon ste izbacili podatke koje trazimo od samog pocetka mjenjanja signala. Da se zna kada koje podrucije dobija novi signal.

Znaci ja cu tek punu uslugu imati pocetkom Marta 2016. godine :sad: :sad: :sad:

Da li ce te bar umanjiti pretplatu korisnicima koji nece imati punu uslugu skoro do Marta mjeseca.

PS: kada ce te doci u ulicu Asikovac jer je nema na ovome spisku koji ste naveli?
opticum

#15383 Re: HS kablovska

Post by opticum »

Raja,
Vidim da vecina ovde trazi arenu sport.Sta misli te da svi pošanjemo neki mejl da trazimo da nam se vrati arena sport što prije?
kakaljin

#15384 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

opticum wrote:Raja,
Vidim da vecina ovde trazi arenu sport.Sta misli te da svi pošanjemo neki mejl da trazimo da nam se vrati arena sport što prije?
Neka bude u dodatnom paketu i da se dodatno placa, pa neka uzima ko hoce.

Trebalo bi nesto poduzeti po ovome pitanju.

Neka i pink paket naprave i dodatno ga naplacuju, ali da imas mogucnost izbora.
opticum

#15385 Re: HS kablovska

Post by opticum »

kakaljin wrote:

Moze i tako samo da se vrati Arena i Pinkovi
crnivrag

#15386 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:

Arenu Sport su tražili, ali im kompanija HD WIN (koja je u vlasništvu Telecoma Srbije), ne želi ustupiti kanale.

Što se kanala Pink grupacije tiče, za njih jednostavno nema mjesta na digitalnim frekvencijama, trenutno je svih 22 frekvencije skoro popunjeno, a da bi se emitiralo 60 pinkovih kanala, potrebne su 4 nove frekvencije, jer na jednu frekvenciju koja koristi modulaciju 256QAM može stati po 15 SD kanala.

U prevodu ovo bi bilo moguće ako se žrtvuju 4 kanala sa analogne TV i na njihove frekvencije se dodaju pinkovi kanali.

Na jednu oslobođenu analognu frekvenciju može stati 15 digitalnih kanala.
The Realist

#15387 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Hajde da se možemo više i prebaciti da riješim to, ionako od ponedjeljak nemam više vremena da se ganjam sa ovim.
kakaljin

#15388 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:

Arenu Sport su tražili, ali im kompanija HD WIN (koja je u vlasništvu Telecoma Srbije), ne želi ustupiti kanale.

Što se kanala Pink grupacije tiče, za njih jednostavno nema mjesta na digitalnim frekvencijama, trenutno je svih 22 frekvencije skoro popunjeno, a da bi se emitiralo 60 pinkovih kanala, potrebne su 4 nove frekvencije, jer na jednu frekvenciju koja koristi modulaciju 256QAM može stati po 15 SD kanala.

U prevodu ovo bi bilo moguće ako se žrtvuju 4 kanala sa analogne TV i na njihove frekvencije se dodaju pinkovi kanali.

Pa neka oslobode frekvencije od analogije jer je i onako slabo ko gleda, a najbolje je sve na digitalu prebaciti i imas za sve korisnike pakete i zadovoljne korisnike. I ove digitalne koje imas stavis na tu modulaciju gdje moze vise kanala stati i dobijes prostora.
Last edited by kakaljin on 29/01/2016 18:14, edited 1 time in total.
kipitsimpl

#15389 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

"U svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija M&H Company, KTV HS d.o.o, HKB-net, i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, obavještavamo Vas da će u narednom periodu biti ubačeno mnogo novih kanala, također neki od ranijih kanala više neće predstavljati dio nove programske sheme. U navedenu svrhu ulažemo značajna sredstva i napore kako bi čitav proces potrajao što kraće i bezbolnije za naše korisnike. Proširenja i unapređenja mreže će se raditi postepeno po dijelovima Sarajeva."

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :roll: :roll: :roll: :roll: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :twisted: :twisted: :twisted:
opticum

#15390 Re: HS kablovska

Post by opticum »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:

Sve se može uraditi kada se hoće.Zato trebamo uraditi neki pritisak da nam vrate Arenu i Pinkove.
crnivrag

#15391 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Pa neka oslobode frekvencije od analogije jer je i onako slabo ko gleda, a najbolje je sve na digitalu prebaciti i imas za sve korisnike pakete i zadovoljne korisnike.
U skladu sa Europskim standardima, analogiju bi trebalo potpuno ukinuti, ali problem je u tome što je veliki postotak stanovništva "tehnološki nepotkovan", i nisu baš u stanju da stanu na kraj sa svim tim novotarijama.

A da se potpuno ukine analogna TV, putem digitalne bi se moglo ponuditi do 1000 kanala.
kakaljin

#15392 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:
Pa neka oslobode frekvencije od analogije jer je i onako slabo ko gleda, a najbolje je sve na digitalu prebaciti i imas za sve korisnike pakete i zadovoljne korisnike.
U skladu sa Europskim standardima, analogiju bi trebalo potpuno ukinuti, ali problem je u tome što je veliki postotak stanovništva "tehnološki nepotkovan", i nisu baš u stanju da stanu na kraj sa svim tim novotarijama.

A da se potpuno ukine analogna TV, putem digitalne bi se moglo ponuditi do 1000 kanala.
Pa svakome das STB i ima digitalne kanale ili sada sa novim tv-ima imas digitalni tuner u tv-u i das module. Nikakva specijalna potkovanost ne treba za tv sa dvb-c tunerom kada je sve nastimano kako treba. Neka se malo potrude i napravis spisak ljudi koji su manje tehnicki potkovani napravis tim koji ih redovno kontaktira i obilazi da im pomogne oko tehnologije. Ne znam zasto ovako nesto nebi bilo moguce napraviti da svi imaju digitalni signal.
crnivrag

#15393 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Pa svakome das STB i ima digitalne kanale ili sada sa novim tv-ima imas digitalni tuner u tv-u i das module. Nikakva specijalna potkovanost ne treba za tv sa dvb-c tunerom kada je sve nastimano kako treba. Neka se malo potrude i napravis spisak ljudi koji su manje tehnicki potkovani napravis tim koji ih redovno kontaktira i obilazi da im pomogne oko tehnologije. Ne znam zasto ovako nesto nebi bilo moguce napraviti da svi imaju digitalni signal.
Sve ovo super zvuči u viziji, ali je to malo teže provesti u djelo.

Ovo ti govorim iz svog iskustva, gdje sam cijelu užu i širu porodicu prebacio na Telemach digitalu, i ne prođe dan da me neko od njih ne zove da su nešto pogrešno pritisnuli ili uradili, a u pitanju su sredovječne osobe.

Zamisli kakav bi tek cirkus nastao s penzionerima da im daš digitalu.

Ja sam čak napravio i neke korake da im olakšam korištenje. Npr. sve ulazne portove u TV sam blokirao u postavkama i ostavio da je samo moguće pristupiti HDMI izlazu, a čak sam im i daljinske od digitale programirao da sa istim daljinskim gase TV i pojačavaju zvuk.

I opet na kraju se vrlo često desi da pritisnu neko od dugmadi koje služe za neke dodatne funkcionalnosti, tipa uđu u postavke ili u prikaz radio kanala i ne znaju se vratiti nazad na TV.
Kal El

#15394 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Burzeru ne moze Prosieben(Pro7) bez kartice :-) :-)
Koji je ovo vrag,sad zakljucavaju sve zivo,sad pogotovo zelim preci na TotalTV
crnivrag

#15395 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Kal El wrote:Burzeru ne moze Prosieben(Pro7) bez kartice :-) :-)
Koji je ovo vrag,sad zakljucavaju sve zivo,sad pogotovo zelim preci na TotalTV
Bez kartice ti mogu raditi samo BHT 1, FTV, RTRS, Hayat, Pink BH, OBN, Grand TV i N1.

Ostali se zaključavaju iako su u Start paketu, i moguće ih je dekodirati karticom ili resiverom.
made_in_sarajevo

#15396 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Kad i kad se hrvatska prebacila na digitalu samo je to kod nas problem, nece ljudi znati...
MTV

#15397 Re: HS kablovska

Post by MTV »

made_in_sarajevo wrote:Kad i kad se hrvatska prebacila na digitalu samo je to kod nas problem, nece ljudi znati...
U hrvatskoj je zemaljska mreza u digitali DVB T. Analogna kablovska kod bnet jos postoji u Hrvatskoj.
kupujmodomace

#15398 Re: HS kablovska

Post by kupujmodomace »

MH i HS kablovska wrote:
crnivrag wrote:
kupujmodomace wrote:
Imam satelitsku i CS....Hayat HD ima teletext na satelitu i na HS-u...na telemach nema, ne znam zašto....
Onda se izvinjavam na pogrešnom navodu.

Izgleda da Telemach kanal Hayat HD reemituje sa nekog drugog izvora, ili jednostavno nisu uključili identifikaciju teletexta.
Poštovani,
u HD signalu ne dobivamo podatke za txt. Na SD i drugim platformama da ali u HD signalu ne.
A odakle uzimate signal? Satelitski izvorni Hayat HD ima txt, Na HS kablovskoj ima teletext na Hayat HD a na Telemach nema...a nemate ni EPG ...promjenite izvor zaboga
Eborg

#15399 Re: HS kablovska

Post by Eborg »

Imam Philips TV i prilikom full pretraživanja kanala izaberem ručne postavke. Nikako nemam opciju da unesem vrijednosti za frekvenciju (666000 kHz) i modulaciju (64 QAM). Samo unesem symbol rate (6.956 MS/s) i BiH. Zbog toga, najveći broj kanala mi je zaključan a koji bi trebali biti otključani (npr. Al Jazeera ili HRT 3). Imam modul u TV-u a ne receiver, ima li to neke veze?

Koristim KID8 paket i najteže mi pada što sam izgubio HD kanale koje sam gledao (u suštini gledao sam 7-8 kanala i to je to, ostali su mi kao i većini bili nebitni).

Zanima me sljedeće: da li do daljnjeg ostajem na KID8 paketu ili trebam otići u Telemach da izaberem neki od njihovih paketa? Vidim ove opcije sa 8 HD kanala, 15 HD kanala - je li to paket kanala koji su oni izabrali ili ja mogu izabrati koje HD kanale želim?
crnivrag

#15400 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Eborg wrote:Imam Philips TV i prilikom full pretraživanja kanala izaberem ručne postavke. Nikako nemam opciju da unesem vrijednosti za frekvenciju (666000 kHz) i modulaciju (64 QAM). Samo unesem symbol rate (6.956 MS/s) i BiH. Zbog toga, najveći broj kanala mi je zaključan a koji bi trebali biti otključani (npr. Al Jazeera ili HRT 3). Imam modul u TV-u a ne receiver, ima li to neke veze?

Koristim KID8 paket i najteže mi pada što sam izgubio HD kanale koje sam gledao (u suštini gledao sam 7-8 kanala i to je to, ostali su mi kao i većini bili nebitni).

Zanima me sljedeće: da li do daljnjeg ostajem na KID8 paketu ili trebam otići u Telemach da izaberem neki od njihovih paketa? Vidim ove opcije sa 8 HD kanala, 15 HD kanala - je li to paket kanala koji su oni izabrali ili ja mogu izabrati koje HD kanale želim?
Što se tiče Duo i Trio paketa, kanale koji nisu uključeni u odabrani paket možeš dokupiti, ali se ne mogu birati kanali unutar gotovih paketa.
Locked