Spanija i Italija je Bosna samo sa vecim prilikama i resursima i hajmo reci mozda vecim brojem kvalifikovanih ljudi.dječak sa šibicama wrote: ↑23/11/2023 13:11 Moguce, spanci su mediteranci skloni svim vidovima marifetluka, ali ja gledam rezultate.
A njihovi rezultati vs nasi rezultati, porediti se ne moze.
Druze, elektroinzenjer u Spaniji radi za 1100€, to su ti nikakve pare. U Italiji u mom sektoru vođa projekta ima 1900€, pricamo o Milanu gdje je stanarina 1100€. Da ti ne govorim da putuju po 2 sata na posao (voz, metro, bus) i da nemaju vremena ni za sta.
Da ti ne govorim o tome da sam ja Slavo, da sa ljudima sa juga ne pricaju a da crnac jedan u firmi radi i to dijeli pakete
Ljudi misle da u BiH nema espresso kafe, da nisam nikad vidio pastu a mnogi misle da smo kod Rusije. Nasa raja je 1000 puta bistrija. Ljudi se sokiraju kad krenem nabrajati pokrajne Spanije/Italije, ministre, igrace itd. Oni su Bosnu kazu vidjeli na Euroviziji a sad ni to a oni stariji se sjecaju Tita i Jugoslavije i mi smo svi u jednom kosu (Mihajlovic, Savicevic, Dzeko, Pjanic sve je to Jugo).
Ja sam mozda izuzetak i ovo pisem svoje viđenje jer u Sarajevu jako dobro zarađujem i onda primjecujem neke druge stvari.