PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15376 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Banksy wrote: Totalno neduhovito.

Da sam budžetlija, kao što ti zaista jesi, sklanjala bih se s ovakvih i sličnih tema.

Ono, možeš, niko ne brani, ali je degutantno. Pravo.
Najdegutantnije je svoditi argumentaciju na nivo vid mu glOve i osobne napade na diskutante

kad dođem do toga samobanovat ću se
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15377 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

Davno sam ja ovdje napisao da ovo nisu protesti protiv bijede neimastine, lose vlasti, ekonomskog sunovrata, korupcije, hacijendi na Poljinama nego protiv budzetlija. U kontekstu "kad ja nisam na budzetu hebem majku svim buzetlijama". Sutra bilo ko od tih velikih ratnika ako se zaposli na budzetu ucutat ce se i nece ni jedne progovoriti. Mora neko raditi i na budzetu, kao sto i neko radi u OHR-u, neko u stranim ambasadama, neko u BH Telecomu, Elektroprivredi itd itd. Slazem se u potpunosti da nepotizam cvijeta u budzetskim ustanovama, stele i masa stvari koje se kose sa zakonom ali nikada i nigdje se ne moze sve generalizovati. Plenumi su pretakanje iz supljeg u prazno i evo nakon skoro 2 mjeseca od onog dana kada se digao narod taj isti plenum nije artikulisao niti jedan jedini konkretan zahtjev osim da bi mijenjali Dejtonski sporazum sto je ravno prvoaprilskoj sali. Kantonalne vlasti su se opet reorganizovale i nastavile po starom i cini mi se da cemo dobiti jos gore nego sto je bilo cim se u bilo kojoj kombinaciji spominje ime Dine Konakovica.
Tresla se gora rodio se mis sve do onog trenutka dok na ulicama ne budu sindikati, studenti ili u prevodu bar sto se tice Sarajeva najmanje 50.000 ljudi. Samo hukom i masom bez i jednog jedinog incidenta wc-i svih politicara ce biti zatrpani govnima a policija ce pendreke zamjeniti zveckama jer nisu budale da idu na toliku masu. Ne postoji ni jedna policijska institucija u BiH koja toliki broj ljudi moze prepasti. Naravno opet ponavljam sve sto srusimo sve cemo opet morati sami da napravimo. Samo huk i strah i nista vise!!!!!
Banksy

#15378 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:

Da sam budžetlija, kao što ti zaista jesi, sklanjala bih se s ovakvih i sličnih tema.

Najdegutantnije je svoditi argumentaciju na nivo vid mu glOve i osobne napade na diskutante

Znaš šta je najdegutantnije ...
Ti spomenu ranije vatreno oružje, pa recimo ... Kad građanski pokret koji se bori za pojačanu kontrolu oko izdavanja dozvola za nošenje oružja, kad ih kritikuje vlasnik prodavnice oružja, i to s argumentom da kao nisu, recimo, ''dovoljno precizno artikulirali svoje zahtjeve''.
A onda kad mu oni odgovore: halo, ba, pa ti prodaješ oružje, logično je da si protiv nas, on im odgovori: jest, najlakše je reći vid mu glOve ... Tako nekako, to oko argumentacije i osobnih napada ...

Sam si prvi uveo frazu budžetski pakaš (podsvijest je čudo), nosi se sad s njom.
Što se mene tiče, piši šta hoćeš, zaista, šta me briga.
VjecitiStudent

#15379 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote: ...
Plenumi su pretakanje iz supljeg u prazno i evo nakon skoro 2 mjeseca od onog dana kada se digao narod taj isti plenum nije artikulisao niti jedan jedini konkretan zahtjev osim da bi mijenjali Dejtonski sporazum sto je ravno prvoaprilskoj sali.
...
http://plenumsa.org/rubrika/novosti/zahtjevi-novosti/
JoseMujica

#15380 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
JoseMujica wrote:

Znaš šta je najdegutantnije ...
Ti spomenu ranije vatreno oružje, pa recimo ... Kad građanski pokret koji se bori za pojačanu kontrolu oko izdavanja dozvola za nošenje oružja, kad ih kritikuje vlasnik prodavnice oružja, i to s argumentom da kao nisu, recimo, ''dovoljno precizno artikulirali svoje zahtjeve''.
A onda kad mu oni odgovore: halo, ba, pa ti prodaješ oružje, logično je da si protiv nas, on im odgovori: jest, najlakše je reći vid mu glOve ... Tako nekako, to oko argumentacije i osobnih napada ...

Sam si prvi uveo frazu budžetski pakaš (podsvijest je čudo), nosi se sad s njom.
Što se mene tiče, piši šta hoćeš, zaista, šta me briga.
keep it up :thumbup: mahalanje je nadegutantnija pojava i najveći domet ovog društva :skoljka:
Banksy

#15381 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Banksy »

JoseMujica wrote: keep it up :thumbup: mahalanje je nadegutantnija pojava i najveći domet ovog društva :skoljka:
Da završimo najzad s tim,
Nikad to ne bih prva spomenula,
Koliko se sjećam, u vrijeme JMBG protesta, sam si nekad negdje pisao o tome, gdje si i šta si, tih dana i one noći, kako si ''zarobljen u Skupštini'', itd, ne sjećam se svega, ali znam da se o tome pisalo,
I ne bih se ni sjetila toga da danas, opet prvi, nisi počeo pisati o budžetlijama, pa mi pade na pamet,
Iskreno, zaista me ne zanimate, ni ti ni budžetlije, i zaista ne mislim širiti o tome dalje.
Havatar

#15382 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

Banksy wrote:
JoseMujica wrote: keep it up :thumbup: mahalanje je nadegutantnija pojava i najveći domet ovog društva :skoljka:
Koliko se sjećam, u vrijeme JMBG protesta, sam si nekad negdje pisao o tome, gdje si i šta si, tih dana i one noći, kako si ''zarobljen u Skupštini'', itd, ne sjećam se svega, ali znam da se o tome pisalo,
I ne bih se ni sjetila toga da danas, opet prvi, nisi počeo pisati o budžetlijama, pa mi pade na pamet,
Iskreno, zaista me ne zanimate, ni ti ni budžetlije, i zaista ne mislim širiti o tome dalje.
Nije on rekao da je zarobljen u skupstini nego je to javila Katarina Kosaca uz poruku da on podrzava proteste i da ne odustaju :mrgreen:
Alfons Kauders

#15383 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Havatar wrote:
Banksy wrote:
Nije on rekao da je zarobljen u skupstini nego je to javila Katarina Kosaca uz poruku da on podrzava proteste i da ne odustaju :mrgreen:
pojedinim forumasima to jos nisam oprostio...

tako nepromisljeno otkrivati i ugrozavati operativca NVZ na zadatku radi vlastite samopromocije... kao kad su onomad cheney i libby izofirali valerie...

srecom bingov buraz je sve rijesio herojskim javljanjem s kafe aparata u alti....

obavjestajni posao definitivno nije za svakog...
crnoplavo

#15384 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by crnoplavo »

na tvsa demokratija u akciji-zasjedanje skupstine, u inat plenumasima o zavodu zdravstvenog crnkic
costacurta

#15385 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Alfons Kauders wrote: uostalom taman i da je 500 ne vidim zasto bi to trebali placati poreski obveznici... eno SBB ih je fino ugostio u Zenici, pa bujrum neka idu kod njih... ima Fahro prostora
Ili kod Zlaje u Skenderiji, ko će polupraznu Skenderiju da plati? Ko plaća gorivo za autobuse i sendviče Zlajinim aktivistima i konvencionašima?
Ko će da plati još stotine nadloazećih sličnih/istih predizbornih manifestacija?

De mi kaži izbrojaste li na kraju koliko tačno ljudi je bilo kod Fahre? :D
Kako vi ne napuniste dvoranu od 8 tisuća ljudi u gradu od 400 hiljada mahom zadovoljnih i srećnih stanovnika od kojih je samo ono par desetina "jadnika" ispred predsjedništva nezadovoljno i instruirano? Ja postavio ovo pitanje na temi SDP ali ne dobih odgovor.
weredsf wrote: Plenumase po hitnom postupku uvesti u pravo i gotova stvar :D :D
Isprovaljivali te ljudi na temi SDA pa ti sad ono ko veliki zahebant :lol:
Možemo li i od vas kakvu konkvenKciju/sabor/posijelo/workshop uskoro očekivati? :bih:
JoseMujica

#15386 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
:roll: u redu je Kate jesam.... evo da potvrdim :D od sad pa nadalje i u buduće ponosni budžetlija koji priznaje samo sud svog Plenuma ...drugovi Plenumaši rekli i .
HM 2011

#15387 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by HM 2011 »

JoseMujica wrote:
Banksy wrote:
:roll: u redu je Kate jesam.... evo da potvrdim :D od sad pa nadalje i u buduće ponosni budžetlija koji priznaje samo sud svog Plenuma ...drugovi Plenumaši rekli i .
Gledam akademika na TVKS - sjetim se tebe sa ružnim riječima,

bem mu,

što ti je to trebalo....
JoseMujica

#15388 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

koga, čega? :D
Alfons Kauders

#15389 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:
Alfons Kauders wrote: uostalom taman i da je 500 ne vidim zasto bi to trebali placati poreski obveznici... eno SBB ih je fino ugostio u Zenici, pa bujrum neka idu kod njih... ima Fahro prostora
Ili kod Zlaje u Skenderiji, ko će polupraznu Skenderiju da plati? Ko plaća gorivo za autobuse i sendviče Zlajinim aktivistima i konvencionašima?
Ko će da plati još stotine nadloazećih sličnih/istih predizbornih manifestacija?

De mi kaži izbrojaste li na kraju koliko tačno ljudi je bilo kod Fahre? :D
Kako vi ne napuniste dvoranu od 8 tisuća ljudi u gradu od 400 hiljada mahom zadovoljnih i srećnih stanovnika od kojih je samo ono par desetina "jadnika" ispred predsjedništva nezadovoljno i instruirano? Ja postavio ovo pitanje na temi SDP ali ne dobih odgovor.
weredsf wrote: Plenumase po hitnom postupku uvesti u pravo i gotova stvar :D :D
Isprovaljivali te ljudi na temi SDA pa ti sad ono ko veliki zahebant :lol:
Možemo li i od vas kakvu konkvenKciju/sabor/posijelo/workshop uskoro očekivati? :bih:
"mi" ne punimo dvorane vec budzete
"mi" ne seremo i ne kukamo vec radimo
"mi" smo haman plenumasima veci problem od politicara
"mi" smo neo-komunjarama klasni neprijatelji broj 1
"mi" smo zaposleni u privredi, u privatnom sektoru

to treba fino reci - jer je postalo ocito nakon prvog dana protesta, kada su revolucionari svima stavili do znanja da im najvise smetaju ljudi koji rade i koji nece da ih niko jebe, ni politicari, ni revolucionari... :lol: svrstali ste nas u isti kos sa onima koji ne rade svoj posao i koji su nas pretvorili u afriku, stoga sta sad hocete koje picke materine? da vas podrzavamo? da nas jos oporezujete, da uvodite neku uravnilovku za hipstersku balavurdiju? :lol:

vise ste ovdje vise hrakali i prijetili nama u privatnom sektoru nego budzetlijama, stoga s tom pricom o "nama" mozes da ides znas vec gdje... a sto se tice tih prijetnji - vama na cast... :D samo nema muda kad nema rulje od 1,000 ljudi iza ledja, pa se niko ne javi da se obracunava i da mi spaljuje stan i auto - a uredno sam pozivao... :D

rekao sam prvi dan i ponavljam od tada - ovo je bio pokusaj "revolucije" wannabe budzetlija i uhljeba, protiv radnika, protiv privrede - a ne za radnike i privredu... :D revolucionari kojima su najveci neprijatelji ljudi koji za privatnike rade desetak sati dnevno i ne zasluzuju nista drugo osim dobrog degeneka :D - samo kao sto rekoh, nema se muda ni za to... pa sad kmecite po internetu, "mi" cemo da radimo, po obicaju... aj sad zdravo :wink:
Drinski

#15390 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Alfons Kauders wrote: "mi" ne punimo dvorane vec budzete

to treba fino reci - jer je postalo ocito nakon prvog dana protesta, kada su revolucionari svima stavili do znanja da im najvise smetaju ljudi koji rade i koji nece da ih niko jebe, ni politicari, ni revolucionari... :lol: svrstali ste nas u isti kos sa onima koji ne rade svoj posao i koji su nas pretvorili u afriku, stoga sta sad hocete koje picke materine? da vas podrzavamo? da nas jos oporezujete, da uvodite neku uravnilovku za hipstersku balavurdiju? :lol:

vise ste ovdje vise hrakali i prijetili nama u privatnom sektoru nego budzetlijama, stoga s tom pricom o "nama" mozes da ides znas vec gdje... a sto se tice tih prijetnji - vama na cast... :D samo nema muda kad nema rulje od 1,000 ljudi iza ledja, pa se niko ne javi da se obracunava i da mi spaljuje stan i auto - a uredno sam pozivao... :D

rekao sam prvi dan i ponavljam od tada - ovo je bio pokusaj "revolucije" wannabe budzetlija i uhljeba, protiv radnika, protiv privrede - a ne za radnike i privredu... :D revolucionari kojima su najveci neprijatelji ljudi koji za privatnike rade desetak sati dnevno i ne zasluzuju nista drugo osim dobrog degeneka :D - samo kao sto rekoh, nema se muda ni za to... pa sad kmecite po internetu, "mi" cemo da radimo, po obicaju... aj sad zdravo :wink:
:thumbup:
goran16v

#15391 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Kad smo vec kod "mi", mnogima se nece svidjeti sto ce procitati, ali nazalost tome sam, i to ne jednom, bio direktni ucesnik ili bar neposredni svjedok.
Kad bi mladoj populaciji (i ne samo njoj) sa protesta i plenuma, koja za sebe kaze nema posla, da je gladna, ponudio neki posao tipa na istovaru kamiona, rad na gradilistu i sl gdje neces biti ni bez posla, ni gladan, znatan broj bi odbio uz obrazlozenje da oni nisu za to, da bi oni ako moze kakva komercijala, sluzb. auto, mobitel, sta na budzetu, kanecarija, kompjuter...
Ako si bez posla i ako si gladan radis - ne biras, nije bitno kakvu si skolu zavrsio, a veliki broj ce radije kukati da su bez posla i u kladionici ili na kafi cekati posao kakav su oni sebi zamislili nego se prihvatiti bilo kakvog posla, a usput prezirati i pljuvati sve one koji imaju ono sto oni zele. U zavisnosti od necijih afiniteta pljivanje i prezir mogu biti i prema realnom sektoru i prema budzetlijama, uglavnom prema onome s kim bi se rado zamjenio!
Mogu ljudi pricati sta hoce ali nazalost to je tako...
goran16v

#15392 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Alfons Kauders wrote:
"mi" ne punimo dvorane vec budzete

Vidis, interesantno je primjetiti da se romska populacija nimalo ili vrlo malo eksponirala tokom demonstracija i plenuma. Dok plenum zasjeda romi, koji ne da nemaju posla nego nemaju ni odredjena ustavna prava, spartaju svojim fordovima tranzitima u potrazi za kartonom, zeljezom, akumulatorima i ostaalim sek. sirovinama.
Kad malo bolje razmislim, u zadnje vrijeme jedina dva meni poznata slucaja su naravno Dervo Sejdic koji se za svoja ustavna prava bori, ako se ne varam (vise putam sam ga tamo vidjao) sa akreditacijom OSCE-a iz UNITIC-ovog nebodera i Muharem Serbezovski kao zastupnik stranke Zabih (ga) u proslom sazivu Skupstine KS!
hrasno38

#15393 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

goran16v wrote:Kad smo vec kod "mi", mnogima se nece svidjeti sto ce procitati, ali nazalost tome sam, i to ne jednom, bio direktni ucesnik ili bar neposredni svjedok.
Kad bi mladoj populaciji (i ne samo njoj) sa protesta i plenuma, koja za sebe kaze nema posla, da je gladna, ponudio neki posao tipa na istovaru kamiona, rad na gradilistu i sl gdje neces biti ni bez posla, ni gladan, znatan broj bi odbio uz obrazlozenje da oni nisu za to, da bi oni ako moze kakva komercijala, sluzb. auto, mobitel, sta na budzetu, kanecarija, kompjuter...
Ako si bez posla i ako si gladan radis - ne biras, nije bitno kakvu si skolu zavrsio, a veliki broj ce radije kukati da su bez posla i u kladionici ili na kafi cekati posao kakav su oni sebi zamislili nego se prihvatiti bilo kakvog posla, a usput prezirati i pljuvati sve one koji imaju ono sto oni zele. U zavisnosti od necijih afiniteta pljivanje i prezir mogu biti i prema realnom sektoru i prema budzetlijama, uglavnom prema onome s kim bi se rado zamjenio!
Mogu ljudi pricati sta hoce ali nazalost to je tako...
ma kakvi raditi ili ne daj boze kakav zulj na njegovane rucice nabiti. Prije rata jos u srednjoj skoli komletno se znala raja skupiti pa u pivaru na utovar, istovar, nosanje vreca po mjesec i kusur dana a onda na more ko hadzije puni love. Kopali smo nekakve kanale prema Kiseljaku, rusili stare kuce ali sve za lovu i uzivanje za svoje pare na moru. Ovi danas ne znaju sami skuhati ni virsle a kamo li da uzmu lopatu u ruke pa zarade svoj dinar. Ali zato uvijek se ogrebe za koju marku da bi se popila kafica na nekom mjestu gdje ce te svako vidjeti a onda uz kezenje i staviti pokoja slicica na FB ili Instagram. Davno sam rekao ne daj boze da se ponovi 92 godina i da nas danasnje generacije budu morale braniti!!!! Zasto prezir prema bilo kome ko radi. Pa najvise je na budzetu onih koji imaju platu oko 1000 KM sa svim...policija, vojska, zaposlenici, cistatice. Neko mora raditi i taj posao i uvijek ce biti zavisiti po tom pitanju sto bi ti kad mogu ja i obratno. Kad sam prije rata rata pukao 5000 KM i kupio racunar moja su se sva raja smijala i govorila vidi budale bolje da si kupio auto, kada sam nocima sjedio za tim racunarom i ucio sve ono sto racunar moze pruziti isti ti su govorili "hebo te racunar ajmo na pivu, koke itd"...Kad sam se zaposlio u Energoinvestu u jednoj tvornici u sektoru razvoja i imao para vise nego sto mi je trebalo isti ti su govorili ajde plati turu a ja sam se samo nasmijao i naravno platio ali samo jednu. Hocu da kazem da svugdje ima ljudi koji su svojim radom i trudom stekli i znanje i dobra radna mjesta i normalan zivot ali na zalost puno vise onih kojima su to obezbjedili roditelji, veze i politicka podobnost. Danas dobijamo kadrove sa privatnih fakulteta koji nemaju blage veze sa onim sta su zavrsili i imaju isti start kao i oni koji te oblasti imaju u malom prstu. Nema nikoga ko je platio grdne pare za privatni fakultet a da ga nije zavrsio ili ne daj boze izgubio godinu ili su rijetki ko licki medvjedi. Imao sam kontakt sa par ljudi sa Ganicevog fakulteta i to je nebo i zemlja sa znanjem koji ljudi donose sa elektrotehnickog fakulteta. naravno ne kazem da i elektrotehnika nije puna rupa ali zaista to je nebo i zemlja. Isti je slucaj i sa drugim drzavnim fakultetima. Naravno ovo se odnosi na nase privatne fakultete za koje vazi "upravo smo stigli u Banja Luku imat cemo pauzu od 1-2 sata ko hoce ima vremena da zavrsi fakultet":). Naravno oni najbolji odose iz ove zemlje trcecim korakom.
JThomas

#15394 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JThomas »

surova je realnost da ovdje ni kopanja nema za svakoga. jer gdje ima kopanja za svakoga, to znači da ima projekata i investicija na svakom ćošku, a onda ima i za inžinjere, ekonomiste, pravnike, prevodioce. ali to nije slučaj.
hrasno38

#15395 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

JThomas wrote:surova je realnost da ovdje ni kopanja nema za svakoga. jer gdje ima kopanja za svakoga, to znači da ima projekata i investicija na svakom ćošku, a onda ima i za inžinjere, ekonomiste, pravnike, prevodioce. ali to nije slučaj.
tesko je se ne sloziti da ima istine u tome ali ne kaze se dzaba "ko trazi posla on ga i nadje a ko sjedi i ceka da mu posao sam dodje e od toga nema nista"
goran16v

#15396 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

JThomas wrote:surova je realnost da ovdje ni kopanja nema za svakoga. jer gdje ima kopanja za svakoga, to znači da ima projekata i investicija na svakom ćošku, a onda ima i za inžinjere, ekonomiste, pravnike, prevodioce. ali to nije slučaj.
Tacno, ali i kad ga ima onda gospoda biraju, nemoj lopatu i palatajzer, daj sluzb. auto i mobitel...
JThomas

#15397 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JThomas »

lezihljebovića ima, ima ih i u norveškoj. ali se time ne može objasniti ovolika nezaposlenost.
costacurta

#15398 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Alfons Kauders wrote:
"1. mi" ne punimo dvorane vec budzete

to treba fino reci - jer je postalo ocito 2. nakon prvog dana protesta, kada su revolucionari svima stavili do znanja da im najvise smetaju ljudi koji rade i koji nece da ih niko jebe, ni politicari, ni revolucionari... :lol: svrstali ste nas u isti kos sa onima koji ne rade svoj posao i koji su nas pretvorili u afriku, stoga sta sad hocete koje picke materine? da vas podrzavamo? da nas jos oporezujete, da uvodite neku uravnilovku za hipstersku balavurdiju? :lol:

3.vise ste ovdje vise hrakali i prijetili nama u privatnom sektoru nego budzetlijama, stoga s tom pricom o "nama" mozes da ides znas vec gdje... a sto se tice tih prijetnji - vama na cast... :D samo nema muda kad nema rulje od 1,000 ljudi iza ledja, pa se niko ne javi da se obracunava i da mi spaljuje stan i auto - a uredno sam pozivao... :D

4.rekao sam prvi dan i ponavljam od tada - ovo je bio pokusaj "revolucije" wannabe budzetlija i uhljeba, protiv radnika, protiv privrede - a ne za radnike i privredu... :D revolucionari kojima su najveci neprijatelji ljudi koji za privatnike rade desetak sati dnevno i ne zasluzuju nista drugo osim dobrog degeneka :D - samo kao sto rekoh, nema se muda ni za to... pa sad kmecite po internetu, "mi" cemo da radimo, po obicaju... aj sad zdravo :wink:
Bil' se smijao il' da plačem? :roll:
1. Tvoje klasično spinovanje/izvrtanje činjenica/navođenje vode na svoj mlin itd. nazovi kako hoćeš.
Pod "VI" sam podrazumijevao SDP jurišnici, ali ti okrenu na radničku klasu, još ti samo fali slika onog policajca što plače nad zapaljenom zgradom predsjedništva :roll:
2. Prvog dana protesta okupili se obespravljeni radnici, hoćeš reći da su izašli na ulicu ne zbog stanja u kome se nalaze već zbog toga što su ljubomorni na one što rade?! :roll:
3. Ko to VI? Šta pričaš? Kakve prijetnje? Jedan od onih koji je podržavao ovakav vid nasilnih demonstracija sa paljevinama ali na Poljinama si bio ti? I što ba za mater?! Toliko puta si i mene lično uvrijedio na temi o vjeri a nikad ti nisam riječi rekao. Kako kažeš, tebi na čast.
4. Jel to Nermin ili je Zlaja rekao? Čemu onda ovi aktuelni štrajkovi i ovi što se najavljuju ako je sve ok u privredi i radnici zadovoljni
revolucionari kojima su najveci neprijatelji ljudi koji za privatnike rade desetak sati dnevno i ne zasluzuju nista drugo osim dobrog degeneka

vjerujem da se i ti sam smiješ kad pročitaš ovo što si napisao. Vrh, nema dalje. :roll:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15399 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

hrasno38 wrote:Davno sam ja ovdje napisao da ovo nisu protesti protiv bijede neimastine, lose vlasti, ekonomskog sunovrata, korupcije, hacijendi na Poljinama nego protiv budzetlija. U kontekstu "kad ja nisam na budzetu hebem majku svim buzetlijama". Sutra bilo ko od tih velikih ratnika ako se zaposli na budzetu ucutat ce se i nece ni jedne progovoriti. Mora neko raditi i na budzetu, kao sto i neko radi u OHR-u, neko u stranim ambasadama, neko u BH Telecomu, Elektroprivredi itd itd. Slazem se u potpunosti da nepotizam cvijeta u budzetskim ustanovama, stele i masa stvari koje se kose sa zakonom ali nikada i nigdje se ne moze sve generalizovati. Plenumi su pretakanje iz supljeg u prazno i evo nakon skoro 2 mjeseca od onog dana kada se digao narod taj isti plenum nije artikulisao niti jedan jedini konkretan zahtjev osim da bi mijenjali Dejtonski sporazum sto je ravno prvoaprilskoj sali. Kantonalne vlasti su se opet reorganizovale i nastavile po starom i cini mi se da cemo dobiti jos gore nego sto je bilo cim se u bilo kojoj kombinaciji spominje ime Dine Konakovica.
Tresla se gora rodio se mis sve do onog trenutka dok na ulicama ne budu sindikati, studenti ili u prevodu bar sto se tice Sarajeva najmanje 50.000 ljudi. Samo hukom i masom bez i jednog jedinog incidenta wc-i svih politicara ce biti zatrpani govnima a policija ce pendreke zamjeniti zveckama jer nisu budale da idu na toliku masu. Ne postoji ni jedna policijska institucija u BiH koja toliki broj ljudi moze prepasti. Naravno opet ponavljam sve sto srusimo sve cemo opet morati sami da napravimo. Samo huk i strah i nista vise!!!!!
A ne tako davno ovdje si pisao i ismijavao se sa prosvjednicima sa radnog mjesta i ineterneta koji svi plaćamo. Dakle, ne može netko ko nije učesnik prosvjeda, ko je a pri o ri protiv istih palamuditi da je to sve urota protiv jadnih budžetlija. Naš budžetski aparat je ogroman, sam sebe jede, a jede i građane jer od kako uđeš u općinu pošalju te po takse, kopiranje, krezavi portir se dere, teta zaključava kanclariju i ide kod druge na kafu, policija je interna, nesposobna, šalteruše su drske i nekulturne. A zašto? Pa, to sve zato što je baš neko budžetsko mjesto znak i pokazatelj korupcije, štele, nejednakosti. Ima puno tema na forumu o tome i iskustava forumaša da ne ponavljam. Na tv su skoro bile svije djevojke koje uvijek imaju najviše bodova na specijalističkom ispitu, ali nekih čudom su uvijek druge na usmenom. Završi se odgovarajuća srednja u Širokom, kupi se šaltersko radno mjesto i pljuje se po građanima, jer pobogu to je kupljeno, samim tim i tvoje. Ako ti ga stranka da još bolje, nisi se istrošio, ali si slušaš. Da, ovi prosvjedi jesu ukazivali na te i takve pojave, jer koliko god želite da nam pokrijete oči, toliko ne možete.
calculator

#15400 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by calculator »

hrasno38 wrote:Davno sam ja ovdje napisao da ovo nisu protesti protiv bijede neimastine, lose vlasti, ekonomskog sunovrata, korupcije, hacijendi na Poljinama nego protiv budzetlija. !!!!
Ma bravo, odlicno si ti ovo zakljucio :lol: :lol: :lol:
Post Reply