Ukrajina

Post Reply
jefferson

#15376 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Twin towers ne dovodim u pitanje. Ali sve je bilo malo cudno oko pentagona.... sta su krili ako "nista ne kriju"
Inace, vrlo lako je to sakriti, posebno kada je u pitanju zgrada u kojo radi hiljade ljudi, nekoliko stotina vatrogasaca itd, kao i u PA gdje jeisto bilo nekoliko stotina vatrogasaca itd.
Ja jos da cujem kako skovati zavjeru sa tolikim ljudima.
Inace, ovdje po forumu se stalno ljudi pozivali na cinjenicu da su pasosi uspjeli da se izvuku u NYC, sto je "dokaz" da je to sve zavjera, jerbo, kako ce pasos prezivjeti tako nesto.
Evo sad pun qrtz pasosa u Ukrajini, pa eto, da otvorim jos jednu potencijalnu zavjeru!
mirsek

#15377 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

jefferson wrote:
mirsek wrote:Pusti KAL007.
Jer onda svako moze reci ako su ameri rusenje iranskog aviona 1988. zvanicno priznali tek 1996. zasto bi im se vjerovalo.
A nisu ni za pentagon dali snimke aviona sa vise kamera od njih DESETINE oko pentagona, nego su ih sve zaplijenili i zakljucali u ladicu.
Isto tako mozemo pitati sta bi sa ostacima aviona u pensilvaniji.
Gdje su tijela, olupine, vatra od kerozina itd.
Nemoj mi samo amera i njihovog postenja molim te.
:roll:
Amerikanci priznali rusenje tek 1996?
Imas link koji sam postavio ranije, gdje se odmah znalo ko ga je oborio, a Pentagon priznao isti dan.
Daj bolan. 1996 je donesena odluka koliko SAD treba platiti.
A objasnjenje da su mislili da je F14 koji uopste nema protubrodske rakete ?
A to da je avion srusen u iranskoj teritoriji ?
Tek su 1996. poslije dogovora priznali da su pogrijesili a do tada se nisu htjeli ni izviniti zrtvama.
Nije priznanje, ej srusio sam avion al ko vas jebe mislio sam da je vojni.
Ko vas šiša.
Mislim jes priznanje ali je na razini hitlera. 8-)
Imaš li objašnjenje za nedostatak snimaka napada na pentagon ?
Samo 1 jebeni snimak sniman u pola frejma u sekundi.
A toliko kamera oko pentagona.
A tek pensilvanija.
Mali krater u obliku aviona sa zadimljenom travom i zemljom.
Ni traga od olupina, tijela, zapaljenog kerozina. NISTA.
Jedinstven slucaj u avio nesrecama.
GAU8

#15378 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

jefferson wrote:
Twin towers ne dovodim u pitanje. Ali sve je bilo malo cudno oko pentagona.... sta su krili ako "nista ne kriju"
Inace, vrlo lako je to sakriti, posebno kada je u pitanju zgrada u kojo radi hiljade ljudi, nekoliko stotina vatrogasaca itd, kao i u PA gdje jeisto bilo nekoliko stotina vatrogasaca itd.
Ja jos da cujem kako skovati zavjeru sa tolikim ljudima.
Inace, ovdje po forumu se stalno ljudi pozivali na cinjenicu da su pasosi uspjeli da se izvuku u NYC, sto je "dokaz" da je to sve zavjera, jerbo, kako ce pasos prezivjeti tako nesto.
Evo sad pun qrtz pasosa u Ukrajini, pa eto, da otvorim jos jednu potencijalnu zavjeru!
Ne mislim na to, vec koji je ono avion navodno zabijen u PA?? 757? Malo mi je cudno da nije prikazano nekih ostataka od njega, makar turbina da je prikazana...
I pod 2, mislim cijelo vrijeme da je morao biti udar pod ostrijim uglom, znaci avion u silaznoj putanji da se zabio.
Ona snimka gdje se "nesto" krece horizontalno takoreci metar od zemlje je SF po meni cak i za iskusnijeg pilota

No, to je vec offtopic.
Samo dakle kazem da mnogo stvari tek cemo da saznamo, ako pozivimo dovoljno dugo, razumije se...
jefferson

#15379 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

mirsek wrote:
jefferson wrote:
mirsek wrote:Pusti KAL007.
Jer onda svako moze reci ako su ameri rusenje iranskog aviona 1988. zvanicno priznali tek 1996. zasto bi im se vjerovalo.
A nisu ni za pentagon dali snimke aviona sa vise kamera od njih DESETINE oko pentagona, nego su ih sve zaplijenili i zakljucali u ladicu.
Isto tako mozemo pitati sta bi sa ostacima aviona u pensilvaniji.
Gdje su tijela, olupine, vatra od kerozina itd.
Nemoj mi samo amera i njihovog postenja molim te.
:roll:
Amerikanci priznali rusenje tek 1996?
Imas link koji sam postavio ranije, gdje se odmah znalo ko ga je oborio, a Pentagon priznao isti dan.
Daj bolan. 1996 je donesena odluka koliko SAD treba platiti.
A objasnjenje da su mislili da je F14 koji uopste nema protubrodske rakete ?
A to da je avion srusen u iranskoj teritoriji ?
Tek su 1996. poslije dogovora priznali da su pogrijesili a do tada se nisu htjeli ni izviniti zrtvama.
Nije priznanje, ej srusio sam avion al ko vas jebe mislio sam da je vojni.
Ko vas šiša.
Mislim jes priznanje ali je na razini hitlera. 8-)
Imaš li objašnjenje za nedostatak snimaka napada na pentagon ?
Samo 1 jebeni snimak sniman u pola frejma u sekundi.
A toliko kamera oko pentagona.
A tek pensilvanija.
Mali krater u obliku aviona sa zadimljenom travom i zemljom.
Ni traga od olupina, tijela, zapaljenog kerozina. NISTA.
Jedinstven slucaj u avio nesrecama.
Mirsek,

Ti skontas da si pogrjesio, ali jok daj fataj se dalje za slamku.
Jesu mislili da ej F-14, jer je u tom trenutku taj razarac pucao na iranski razarac, koji je opet pucao na americki razarac.
Da li je operater morao znati da je F-14 ili A300? Da. Da li je skontao uopste da je civilni avion? Trebao je. Da li je greska bila. Isto tvrdim da jeste, kao i u ovom slucaju ovdje u Ukrajini.
Znaci tvrdis da nisu priznali do 1996, pa onda nije to problem nego je sad problem sto se nisu ivinuli zrtvama?
Nije tacno.
Izvinuli su se zrtvama, frka je nastala jer se nisu htjeli izvinuti Iranskoj vladi, jer se prebacivalo sto avion nije bio opremljen radio uredjajem koji je mogao pokupiti frekvenciju na kojoj su mu dali intrukcije da skrene sa kursa (sto ima zabiljezeno na ATC). Opet, i onaj koji je pucao morao je znati da je civilni avion, kao i onaj u Ukrajini.

Malo izadji iz amahle, popricaj sa ljudima, mozda skontas da nije tek tako lako sakriti B757 i djelove, posebno kada na uvidajaj dodje stotine vatrogasaca itd.
Ali hej, znas ti i nas najveci teoreticar ovdje kako fals flag ide :lol:
Kikibombona

#15380 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Jefferson

Pensilvanija?
jefferson

#15381 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Kikibombona wrote:Jefferson

Pensilvanija?
Jbt, potrazite slike na google, cak i na wikipediji ima.
Ja jos da procitam neko objasnjenje kako organizovati tu zavjeru tj.
Kako od UA uzeti B757, sakriti ga a da niko iz UA ne izadje i kaze: to je zavjera.
Kako onoliki vatrogasci, mejstani oko PA nisu nikad to doveli u pitanje?
ALi jok, u Sarajevu koje je udaljeno 5,600 milja se dovodi u pitanje.
Jbt, opet se vracamo na ono, da ima X osoba koji nasu nesrecu dovode u pitanje, i to smatramo bolesnim ljudima, dok s druge strane smatramo da je sasvim OK da tudju nesrecu mi mozemo dovoditi u pitanje, samo zato sto neko iz SAD nije zvanicno pokazao dokaze ovdje na forumu.

Inace, bilo bi lijpo od vas ovdje neko da ponudi kakav dokaz ili odgovor!
animus

#15382 Re: Ukrajina

Post by animus »

Ukrajina vratila pod kontrolu Sjeverodonjeck, Dzerdzevek i jok neke druge gradove. Tenkovi pred Horlovkom koja sad postaje kljucna za odbranu ovo malo teritorija sto je ostalo jos okupirano. Ofanziva se uspjesno nastavlja. Pitam se samo hoce li cetnici uspjeti pobjeci. Volio bih da ih zarobe i malo ispitaju sta su radili u Ukrajini.
jefferson

#15383 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

animus wrote:Ukrajina vratila pod kontrolu Sjeverodonjeck, Dzerdzevek i jok neke druge gradove. Tenkovi pred Horlovkom koja sad postaje kljucna za odbranu ovo malo teritorija sto je ostalo jos okupirano. Ofanziva se uspjesno nastavlja. Pitam se samo hoce li cetnici uspjeti pobjeci. Volio bih da ih zarobe i malo ispitaju sta su radili u Ukrajini.
nece ostati.
Valja sad opet mitologiju nekakvu razvijati.
Ono: 1999 su nas bombardovali bre, pa sad Ukrajina, pa celi svet protiv nas bre."
mirsek

#15384 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Pensilvanija?
To nece znati objasniti.
A da ne kazem da cekam 2 dana da objasni kako raketa ekssplozijom na 100 metara daljine rusi avion ?
Razarac pucao na razarac i ovi sruse civilni avion tvrdeci su mislili da je F14 koji uopste ne moze da gadja razarac jer nema rakete za to.
A pride snimak sa broda pokazao da je civilni avion slao mode 3, civilni kod suprotno tvrdnji posade da je to bio vojni mode 2.
Koji zlocinci, ganjaju se po iranskim teritorijalnim vodama, ruse namjerno iranski civilni avion i pokusavaju to prikriti jer im je kapetan bio poznat kao trigger happy dude.
Ako poredimo to sa ovim sada dogadjajem, amerika je ispala gora.
I ja se fatam za slamku. :mrgreen:
Da bi ikako mogao da osudjujes druge moras prvo da osudis ameriku.
Jer ispadnes kako se ono kaze sumnjivog kredibiliteta. :wink:
jefferson

#15385 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

mirsek wrote:

Pensilvanija?
To nece znati objasniti.
A da ne kazem da cekam 2 dana da objasni kako raketa ekssplozijom na 100 metara daljine rusi avion ?
Razarac pucao na razarac i ovi sruse civilni avion tvrdeci su mislili da je F14 koji uopste ne moze da gadja razarac jer nema rakete za to.
A pride snimak sa broda pokazao da je civilni avion slao mode 3, civilni kod suprotno tvrdnji posade da je to bio vojni mode 2.
Koji zlocinci, ganjaju se po iranskim teritorijalnim vodama, ruse namjerno iranski civilni avion i pokusavaju to prikriti jer im je kapetan bio poznat kao trigger happy dude.
Ako poredimo to sa ovim sada dogadjajem, amerika je ispala gora.
I ja se fatam za slamku. :mrgreen:
Da bi ikako mogao da osudjujes druge moras prvo da osudis ameriku.
Jer ispadnes kako se ono kaze sumnjivog kredibiliteta. :wink:
Cekaj hoces reci da si bio u Sarajevu 1992-1995, citao Janes, HV i ne znas kako raketa rusi avion sa 100m daljine?
Pitam se na kojo si strani bio 1992-1995 kada nemas pojma o ovome. To kao Cheli, neko ga pita za Markale, a on nikako da prevali preko usta.
Otkud da F-14 ne moze nositi protivbrodske rakete?
Namjerno srusili civilni avion? Sto onda sprecava Ruse da namjerno sruse MH17? Vec su jednom srusili.
Kikibombona

#15386 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

jefferson wrote: nece ostati.
Ono: 1999 su nas bombardovali bre, pa sad Ukrajina, pa celi svet protiv nas bre."
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/obama ... /140720095

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ameri ... /140719009

Aj koju i o ovim fasistima. :)
jefferson

#15387 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Kikibombona wrote:
jefferson wrote: nece ostati.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/obama ... /140720095

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ameri ... /140719009

Aj koju i o ovim fasistima. :)
Imas moje misljenje na toj temi o tome.
mirsek

#15388 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

jefferson wrote:

Pensilvanija?
Kako od UA uzeti B757, sakriti ga a da niko iz UA ne izadje i kaze: to je zavjera.
Jbt, opet se vracamo na ono, da ima X osoba koji nasu nesrecu dovode u pitanje, i to smatramo bolesnim ljudima, dok s druge strane smatramo da je sasvim OK da tudju nesrecu mi mozemo dovoditi u pitanje, samo zato sto neko iz SAD nije zvanicno pokazao dokaze ovdje na forumu.

Jbg. stotine strucnih ljudi na svijetu tvrde da zvanicni izvjestaj americke vlade nije objasnio puno nelogicnosti oko 11. septembra a ti hoces da ti ja to vadim.
Ja kazem na osnovu snimaka sa TV-a koje svaka osoba moze da vidi i da pogleda da ovo oko pensilvanije veze sa vezom nema.
Evo nadji bilo koji tv izvjestaj iz pensilvanije i demantiraj me.
Isto tako ti hoces da tebi na forumu ruska strana zvanicno dokaze koje dokaze ima o ovom padu aviona u ukrajini.
Dok u americku stranu ne sumnjas ni sekunde a NI JEDAN DOKAZ NISU JOS PRUZILI a melju propagandu protiv rusije kao da se o hitleru i nacistickoj njemackoj radi.
Nemoj hipokrizije tako ti yellow springsa . :bih:
jefferson

#15389 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

mirsek wrote:
jefferson wrote:

Pensilvanija?

Jbg. stotine strucnih ljudi na svijetu tvrde da zvanicni izvjestaj americke vlade nije objasnio puno nelogicnosti oko 11. septembra a ti hoces da ti ja to vadim.
Ja kazem na osnovu snimaka sa TV-a koje svaka osoba moze da vidi i da pogleda da ovo oko pensilvanije veze sa vezom nema.
Evo nadji bilo koji tv izvjestaj iz pensilvanije i demantiraj me.
Isto tako ti hoces da tebi na forumu ruska strana zvanicno dokaze koje dokaze ima o ovom padu aviona u ukrajini.
Dok u americku stranu ne sumnjas ni sekunde a NI JEDAN DOKAZ NISU JOS PRUZILI a melju propagandu protiv rusije kao da se o hitleru i nacistickoj njemackoj radi.
Nemoj hipokrizije tako ti yellow springsa . :bih:
Stotine strucnjaka tvrdi da se upravo to desilo?
Ako je zvanicna verzija ta, sto ne pokazes te dokumente koji tvrde suprotno.
Po tebi dokaz je: stotine strucnjaka tvrde....ako mislis da nisam upravu, onda me demantiraj PRAVI dokazom dok je moj dokaz "stotine strucnjaka."
Imas strucnjaka koji tvrde da se ni Markale nisu desile! Jesil i ti jedan od onih koji u to vjeruju?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15390 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Image
jefferson

#15391 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

japin_mutapi wrote:Image
Sta god da se desi Putin ima sad dvije opcije.
1. Povecati pomoc pobunjenicima do te mjere da Ukrajina ne moze da savlada otpor.
2. Povuci se, ali onda ce desnicari u Rusiji da mu jebu sve po spisku.
Kako god, nakon Krima, trebao se fino povuci, reci: cao djaci ja svoje zavrsi, ali jok...
Hajlac

#15392 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

On 3 July 1988, at the end of the Iran--Iraq War, Iran Air Flight 655 was flying from Tehran to Dubai; the aircraft was shot down by United States missiles fired by the United States Navy guided missile cruiser USS Vincennes as it flew over the Strait of Hormuz. The aircraft, which had been flying in Persian airspace over Persia's territorial waters on its usual flight path, was destroyed. All 290 on board, including 66 children and 16 crew, perished. Vice President George HW Bush said on 8/2/88 "I don't care what the facts are. Im not an apologize for America kind of guy." The guy who set up the militarization of the Middle East and abroad, the man who with Nixon opened China up to global slave camps for profit, the man whose CIA building is named after him, being the director himself- whose grandfather helped to empower Hitler to power on Wall St and got caught! No big deal though. He's a loving man really...please. He's an angel of death.

Image

Ja sam ubijeđen da je Amerikkku čitav "napredni" svijet tada prozivao po tabloidima, prijetio "ekonomskim napadom", slao ratne brodove i podmornice do njenih obala, uvodio razne sankcije, zamrzavao imovinu njenih bogataša... :oops:
mirsek

#15393 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

jefferson wrote:
Cekaj hoces reci da si bio u Sarajevu 1992-1995, citao Janes, HV i ne znas kako raketa rusi avion sa 100m daljine?
Pitam se na kojo si strani bio 1992-1995 kada nemas pojma o ovome. To kao Cheli, neko ga pita za Markale, a on nikako da prevali preko usta.
Otkud da F-14 ne moze nositi protivbrodske rakete?
Namjerno srusili civilni avion? Sto onda sprecava Ruse da namjerno sruse MH17? Vec su jednom srusili.
-Jes bas sam hvatao protivavionske rakete u letu i analizirao ih.
-pa ima sanse ono isto kad padne granata 50 metara od tebe i onda uvijek 1-2 gelera mogu nekako teoretski da te zakace.
- F14 verzija A koju si imali iranci nema mogucnost nosenja protubrodskih raketa i to su ameri znali kao i citav svijet.
-Ne znam jesu li namjerno samo znam da im je kapetan bio poremecen.
Captain Rogers had "an undeniable and unequivocal tendency towards what I call 'picking a fight.'

Despite clear information to the contrary, Rogers informs command that the gunboats are gathering speed and showing hostile intent and gains approval to fire upon them at 0939. Finally, in another fateful decision, he crosses the 12-nautical-mile (22 km) limit off the coast and enters illegally into Iranian waters.
Eto ko im vodi brodove.

-pa to ti kazem ameri-rusi.
Sve je to u 5 deka.
Mogu i jedni a mogu i drugi.
Last edited by mirsek on 22/07/2014 23:36, edited 2 times in total.
animus

#15394 Re: Odg: Ukrajina

Post by animus »

jefferson wrote:
japin_mutapi wrote:Image
Sta god da se desi Putin ima sad dvije opcije.
1. Povecati pomoc pobunjenicima do te mjere da Ukrajina ne moze da savlada otpor.
2. Povuci se, ali onda ce desnicari u Rusiji da mu jebu sve po spisku.
Kako god, nakon Krima, trebao se fino povuci, reci: cao djaci ja svoje zavrsi, ali jok...
Kraj se blizi i mislim da sada nema puno vremena da se bilo sta promijeni. Jedino da Rusija direktno intervenise sto ne vjerujem da ce se usuditi. Druga nada separatistima je da su se ranije pripremili na ovaj napad i da cuvaju odgovor kao iznenadjenje sto je takodjer malo vjerovatno. Predvidjam da je slijedeci korak ukrajinske vojske presijecanje oblasti na dvije enklave sto ocigledno po ovoj karti i pokusava. Pitanje je gdje ce prije puci linija.
radostan dan

#15395 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

Tuča u ukrajinskom parlamentu tokom rasprave o oborenom avionu VIDEO

U ukrajinskom parlamentu danas je tokom rasprave o nesreći malezijskog aviona i novoj mobilizaciji došlo do fizičkog obračuna među parlamentarcima, nakon čega je poslanik Partije regiona Mikola Levčenko izbačen iz Rade.

Levčenko je izbačen sa sednice pošto je kritikovao mere koje su vlasti u Kijevu spremile u pokušaju da zauzdaju krizu.

- Ukrajinci će ubijati Ukrajince - rekao je Levčenko, nakon čega mu je prišao Ihor Mirošičenko iz partije Svoboda i počeo da ga gura.

"Guranje" je ubrzo preraslo u opšti haos, a predsednik parlamenta Oleksander Turčinov je Levčenka izbacio sa sednice.

Tuča parlamentaraca izbila je tokom sednice na kojoj je odobrena dodatna mobilizacija ukrajinskih snaga, koje će na taj način dobiti još 15 borbenih i 44 borbeno-logističke jedinice.

Hajlac

#15396 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

jefferson wrote: Mirsek,

Jesu mislili da ej F-14, jer je u tom trenutku taj razarac pucao na iranski razarac, koji je opet pucao na americki razarac.
Da li je operater morao znati da je F-14 ili A300? Da. Da li je skontao uopste da je civilni avion? Trebao je. Da li je greska bila. Isto tvrdim da jeste, kao i u ovom slucaju ovdje u Ukrajini.
Znaci tvrdis da nisu priznali do 1996, pa onda nije to problem nego je sad problem sto se nisu ivinuli zrtvama?
Nije tacno.
Izvinuli su se zrtvama, frka je nastala jer se nisu htjeli izvinuti Iranskoj vladi, jer se prebacivalo sto avion nije bio opremljen radio uredjajem koji je mogao pokupiti frekvenciju na kojoj su mu dali intrukcije da skrene sa kursa (sto ima zabiljezeno na ATC). Opet, i onaj koji je pucao morao je znati da je civilni avion, kao i onaj u Ukrajini.

Malo izadji iz amahle, popricaj sa ljudima, mozda skontas da nije tek tako lako sakriti B757 i djelove, posebno kada na uvidajaj dodje stotine vatrogasaca itd.
E, mani se šuplje, od toliko medija, nadzornih kamera, helikoptera bla bla - nigdje se ne vide olupine aviona bilo u Pensilvaniji bilo oko fasade Pentagona. Koga ti maslaš?

A drugo, onaj slučaj TWA800 koji je vrlo sličan slučaju obaranja 1812 putničkog od strane Ukrajine iznad Crnog mora, kao i tom iranskom avionu - u sva tri slučaja avioni su oboreni od strane vojnih formacija koje su što vršile vježbe što, u slučaju iranskog, razmjenjivale vatru(ako je vjerovati tvojim izvorima jer to tukne na patku-opravdanje).
Naravno, o TWA800 šutiš ko zaliven iako ti nabrojah silne stručnjake koji su izašli u javnost o kriminalnoj istrazi, čijim su dijelom sami bili...dakle - zviždači.
jefferson

#15397 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Hajlac wrote:
jefferson wrote: Mirsek,

Nije tacno.

E, mani se šuplje, od toliko medija, nadzornih kamera, helikoptera bla bla - nigdje se ne vide olupine aviona bilo u Pensilvaniji bilo oko fasade Pentagona. Koga ti maslaš?

A drugo, onaj slučaj TWA800 koji je vrlo sličan slučaju obaranja 1812 putničkog od strane Ukrajine iznad Crnog mora, kao i tom iranskom avionu - u sva tri slučaja avioni su oboreni od strane vojnih formacija koje su što vršile vježbe što, u slučaju iranskog, razmjenjivale vatru(ako je vjerovati tvojim izvorima jer to tukne na patku-opravdanje).
Naravno, o TWA800 šutiš ko zaliven iako ti nabrojah silne stručnjake koji su izašli u javnost o kriminalnoj istrazi, čijim su dijelom sami bili...dakle - zviždači.
Kako to da niti jedan dio aviona (koji je sklopljen ponovo) nema fragment rakete? Ti strucnjaci zaboravili objasniti taj dio.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15398 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Nakon onolikih hvalospjeva o Putinu kao genijalac, novi Napoleon, superiorni geostrateg, nadmoćni taktičar, šahista, predsjednik slobodnog svijeta, #ebe a ne vadi, nakon euforije posle okupacije Krima i najava ruske zastave na Rajhstagu, Putinjugend spala na nekave teorije i zavjere, neke priče bez glave i repa, bez logike i smisla, i bez imalo žala za žrtvama nesretnog leta MH17.
A najteže im je priznati da je njihov voljeni i ljubljeni Vladimir ispao totalni amater, narodski rečeno levat, isporučivši te kako se pokazalo vrlo opasne i učinkovite raketne sisteme, nekim "pobunjenicima" i "borcima za slobodu-antinacistima", a u stvarnosti, skupini razbojnika i plaćenika, vođenih doduše od strane ruskih agenata. Loše odigrano, slaba koordinacija i veze, ljudi nedorasli zadatcima, bez znanja i iskustva na zahtjevnim pozicijama. Što situacija na frontu bude lošija za pro-rusku stranu, to če teorije zavjere i propaganda više biti zastupljene u medijima, a istina sakrivana.

Teritorija Narodne Republike Donjeck se lagano smanjuje i nestaje sa mape, i bez direktne ruske vojne intervencije, odlazi u historiju. Putin ima dva izbora. Pod 1; pustiti niz vodu tzv. NR Donjeck. U tom slučaju Ukrajina vrlo brzo vraća kontrolu nad istokom i na red dolazi pitanje Krima, i dodatni pritisci na Rusiju.
Pod 2; direktna vojna intervencija kao u Gruziji. To znači veliki rat između Ukrajine i Rusije, i opet veliki pritisak i međunarodna izolacija.

Za dobro Ukrajine, Rusije i cijelog svijeta, nadati se je da Putin i Kremlj nisu potpuno izgubili kompas i da još uvijek imaju dodir sa realnošču. Jer ako politička elita iz Kremlja živi u paralelnom svijetu, kao ovi branitelji lika i djela cara Putina, i ako su oni kreatori ovih teorija koje Putinjugend plasira uporno i sa velikom strašču, ne piše nam se dobro. Sudar sa realnim svijetom i konačno buđenje moglo bi biti jako bolno i strašno. Za sve nas.
Last edited by japin_mutapi on 22/07/2014 23:35, edited 1 time in total.
McMoy

#15399 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

radostan dan wrote:Tuča u ukrajinskom parlamentu tokom rasprave o oborenom avionu VIDEO

U ukrajinskom parlamentu danas je tokom rasprave o nesreći malezijskog aviona i novoj mobilizaciji došlo do fizičkog obračuna među parlamentarcima, nakon čega je poslanik Partije regiona Mikola Levčenko izbačen iz Rade.

Levčenko je izbačen sa sednice pošto je kritikovao mere koje su vlasti u Kijevu spremile u pokušaju da zauzdaju krizu.

- Ukrajinci će ubijati Ukrajince - rekao je Levčenko, nakon čega mu je prišao Ihor Mirošičenko iz partije Svoboda i počeo da ga gura.

"Guranje" je ubrzo preraslo u opšti haos, a predsednik parlamenta Oleksander Turčinov je Levčenka izbacio sa sednice.

Tuča parlamentaraca izbila je tokom sednice na kojoj je odobrena dodatna mobilizacija ukrajinskih snaga, koje će na taj način dobiti još 15 borbenih i 44 borbeno-logističke jedinice.

Iz drugog ugla, malo duži i bolji snimak pomenute tuče:

Renta

#15400 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

japin_mutapi wrote:Nakon onolikih hvalospjeva o Putinu kao genijalac, novi Napoleon, superiorni geostrateg, nadmoćni taktičar, šahista, predsjednik slobodnog svijeta, #ebe a ne vadi, nakon euforije posle okupacije Krima i najava ruske zastave na Rajhstagu, Putinjugend spala na nekave teorije i zavjere, neke priče bez glave i repa, bez logike i smisla, i bez imalo žala za žrtvama nesretnog leta MH17.
A najteže im je priznati da je njihov voljeni i ljubljeni Vladimir ispao totalni amater, narodski rečeno levat, isporučivši te kako se pokazalo vrlo opasne i učinkovite raketne sisteme, nekim "pobunjenicima" i "borcima za slobodu-antinacistima", a u stvarnosti, skupini razbojnika i plaćenika, vođenih doduše od strane ruskih agenata. Loše odigrano, slaba koordinacija i veze, ljudi nedorasli zadatcima, bez znanja i iskustva na zahtjevnim pozicijama. Što situacija na frontu bude lošija za pro-rusku stranu, to če teorije zavjere i propaganda više biti zastupljene u medijima, a istina sakrivana.

Teritorija Narodne Republike Donjeck se lagano smanjuje i nestaje sa mape, i bez direktne ruske vojne intervencije, odlazi u historiju. Putin ima dva izbora. Pod 1; pustiti niz vodu tzv. NR Donjeck. U tom slučaju Ukrajina vrlo brzo vraća kontrolu nad istokom i na red dolazi pitanje Krima, i dodatni pritisci na Rusiju.
Pod 2; direktna vojna intervencija kao u Gruziji. To znači veliki rat između Ukrajine i Rusije, i opet veliki pritisak i međunarodna izolacija.

Za dobro Ukrajine, Rusije i cijelog svijeta, nadati se je da Putin i Kremlj nisu potpuno izgubili kompas i da još uvijek imaju dodir sa realnošču. Jer ako politička elita iz Kremlja živi u paralelnom svijetu, kao ovi branitelji lika i djela cara Putina, i ako su oni kreatori ovih teorija koje Putinjugend plasira uporno i sa velikom strašču, ne piše nam se dobro. Sudar sa realnim svijetom i konačno buđenje moglo bi biti jako bolno i strašno. Za sve nas.

Dobro si napisao ovo japine. :thumbup:
Post Reply