Sirija

Locked
muhafuca

#15351 Re: Sirija

Post by muhafuca »

imas ovdje Sirijske (drzavne) vijesti na engleskom - kanal

Code: Select all

http://www.youtube.com/channel/UCmA0uNMDy4wx9NHu1OfAw9g
rasuta_riza

#15352 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

muhafuca wrote:
rasuta_riza wrote:Da, mislio sam na stav Egipta kao države a i većinsko raspoloženje naroda u Egiptu.
Znam da oni imaju sada većih problema, što bi se reklo - zabavili se o sebi, ali su ipak bitan faktor.
Nekada su te dvije zemlje nosile naziv UAR, ili ujedinjene arapske republike i trebale se biti nukleus stvaranja pan-arapske države, zajedno su i ratovali protiv Izraela,.taj UAR je bio sekularno zamišljen, kao svearapski nacinalni projekt.
Uglavnom, imaju te 2 države i zajedničku istoriju pa me stoga zanimalo.
Morsi i vlada su nedavno - malo iza pada Qusajra - raskinuli sve odnose sa Sirijom - do tog momenta su bili neutralni

Narod sudeci po velikim socijalnim mrezama gdje se prica o Siriji k'o i svaka druga drzava (pogotovo Arapska drzava) fifty - fifty
Koliko sam mogao da upratim, nisu nešto pretjerano involvirani u taj belaj,tako da mi se što si napisao čini logičnim. Tnx.
omega369

#15353 Re: Sirija

Post by omega369 »

rasuta_riza wrote:Da nisam vidio ne bih mogao da vjerujem da su i Arapi, inače poslovično nedisciplinovani kadri da se ovako dotjeraju, ali ovo je zaista jedan od vrha vrhova, ipak ima u njima brašna za kruha
https://www.youtube.com/watch?v=fODXVjwIWzE
Posto sam tokom cijele mladosti bio izložen tretmanu drilova od pionorskih sletova, štafeta, pa za dan mladosti u jna, zabezeknuo sam se ovim, pozitivno naravno.

Usput,kakav je stav Egipta kao vojno najjače arapske države prema Siriji?
cini mi se ovakav

http://www.youtube.com/watch?v=UIFo83F80eg

predjsednik egipta i njegovo izlaganje na skupu posvcenom siriji

podrska narodu i borcima koji se bore za oslobadjanje sirije od diktatora i njegovih sluga
Last edited by omega369 on 25/06/2013 23:58, edited 1 time in total.
muhafuca

#15354 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Black swan wrote:kakva su ono sektaska ubistva u egiptu
Tamo nema asadovih trupa
Koga ce sad okriviti za zlocine
valjda kako je Qaradawi (ili kako se vec zove) objavio da se shiti mogu ubijati (on valjda na sebe preuzeo)

ovi to shvatili da to znaci bilo gdje pa ubise ljude u po Egipta ni krive ni duzne
Dr_dre

#15355 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Abu Sakkar - Heart Eater - Speaks to Media

muhafuca

#15356 Re: Sirija

Post by muhafuca »

rasuta_riza wrote:
Koliko sam mogao da upratim, nisu nešto pretjerano involvirani u taj belaj,tako da mi se što si napisao čini logičnim. Tnx.

Ma imaju oni previse svojih problema u Egiptu (pogotovo ovo sa branom u Etiopiji) da bi se zanimali
o Siriji , ali nakon pada Qusaira ih valjda ovi iz Qatara (inace jedni od glavnih sponzora MB-a svuda u Arapskom svjetu)
stisli pa on raskinuo odnose - sumnjam da ce nesto konkretno uciniti - vise je diplomatski potez radi Qatara i para koje im trebaju - al bumo vidjeli
vinter

#15357 Re: Sirija

Post by vinter »

"muhafuca"

imas ovdje Sirijske (drzavne) vijesti na engleskom - kanal

Code: Select all

http://www.youtube.com/channel/UCmA0uNMDy4wx9NHu1OfAw9g

Hvala.... :thumbup:
muhafuca

#15358 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Dr_dre wrote:Abu Sakkar - Heart Eater - Speaks to Media

ne zna covjek bil' se sazalio na njega ili mu se smijao
Dr_dre

#15359 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

100 tenkova je preko Jordana ušlo i stiglo do ‘FSA’ (Oslobodilačke vojske).

Mnoge novine, časopisi, sajtovi…, jednom rukom mediji, prenose vijest o ulasku preko jordanske teritorije 100 tenkova koji su upućeni i poslati kao pomoć Oslobodilačkoj vojsci, obzirom da su jordanske vlasti dopustile prelazak takvih ‘pošiljki’ preko njene teritorije. Jedan visoki zvaničnik je vijest potvrdio u njegovoj izjavi za novine ‘Eš-Šerk’ izjavljujući da je ‘teško oružje’ stiglo do ruku opozicionih snaga u Siriju preko teritorije i graničnih prelaza Jordana sa Sirijom, pojašnjujući da se radi oko 100 tenkova u pošiljci, kao i da su borci i ‘dezerteri’ Esedove vojske već obučeni i pripremljeni za djelovanje takvim oružjem.
Naš vojni saradnik i stručnjak je istraživao vijest i kako nam je potvrdio, radi se o tenkovima ‘Leopard’ 2A7, cijena jednog košta (sa punom opremom i 600 granata) oko 10 miliona dolara, specijalno su dorađivani za ‘ulične i gradske’ borbe, i po svemu sudeći ‘donacija’ je Saudijske Arabije… Očekivati je, uz Allahovu pomoć, da će nakon ove pošiljke (nadamo se još i drugih) doći do promjene u toku događaja na terenu…

Izvor: maqar.com
славянин

#15360 Re: Sirija

Post by славянин »

Dr_dre wrote:100 tenkova je preko Jordana ušlo i stiglo do ‘FSA’ (Oslobodilačke vojske).

Mnoge novine, časopisi, sajtovi…, jednom rukom mediji, prenose vijest o ulasku preko jordanske teritorije 100 tenkova koji su upućeni i poslati kao pomoć Oslobodilačkoj vojsci, obzirom da su jordanske vlasti dopustile prelazak takvih ‘pošiljki’ preko njene teritorije. Jedan visoki zvaničnik je vijest potvrdio u njegovoj izjavi za novine ‘Eš-Šerk’ izjavljujući da je ‘teško oružje’ stiglo do ruku opozicionih snaga u Siriju preko teritorije i graničnih prelaza Jordana sa Sirijom, pojašnjujući da se radi oko 100 tenkova u pošiljci, kao i da su borci i ‘dezerteri’ Esedove vojske već obučeni i pripremljeni za djelovanje takvim oružjem.
Naš vojni saradnik i stručnjak je istraživao vijest i kako nam je potvrdio, radi se o tenkovima ‘Leopard’ 2A7, cijena jednog košta (sa punom opremom i 600 granata) oko 10 miliona dolara, specijalno su dorađivani za ‘ulične i gradske’ borbe, i po svemu sudeći ‘donacija’ je Saudijske Arabije… Očekivati je, uz Allahovu pomoć, da će nakon ove pošiljke (nadamo se još i drugih) doći do promjene u toku događaja na terenu…

:lol: :lol: Ja 100 tenkova se "usunjalo" preko teritorije koju drzi SAA , pogledaj kartu pa vidi da je cjelokupna granica Sirije i Jordana pod kontrolom Sirijske vojske.
Dr_dre

#15361 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Ne zna covjek kako bi se ponasao kad bi u telefonu ubijenog borca nasao snimke kako ti muci i siluje mater ili sestru.
muhafuca

#15362 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Dr_dre wrote:100 tenkova je preko Jordana ušlo i stiglo do ‘FSA’ (Oslobodilačke vojske).

moze link do clanka - evo gledam homepage i ngdje to ne pise mozda je negdje dublje zakopana vijest
славянин

#15363 Re: Sirija

Post by славянин »

Dr_dre wrote:
Ne zna covjek kako bi se ponasao kad bi u telefonu ubijenog borca nasao snimke kako ti muci i siluje mater ili sestru.
Ti znaci opravdavas to sto je on pojeo mrtvom covjeku par organa :? .Svakim danom sve vise razumijem Amerikance sto rokaju po ovim bradonjama gdje stignu.
Dr_dre

#15364 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Ja 100 tenkova se "usunjalo" preko teritorije koju drzi SAA , pogledaj kartu pa vidi da je cjelokupna granica Sirije i Jordana pod kontrolom Sirijske vojske.
Ma oni sve ba kontrolisu,haj ba ganola :run:
muhafuca

#15365 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Dr_dre wrote:
Normalan covjek zna - ne rasporit ga i ne jest mu organe - a kad puknes ko zepa , e to je vec druga prica

btw kad je vec nabacio svoj video kako jede organe mogao je nabaciti i video tog zlocina i pokazati zasto je odljepio ,
da ne misle ljudi da mu je ta prica mozda izvlakusa - kad je skontao da u svijetu normalnih ljudi njegov cin je docekan
sa zgrazavanjem a ne sa odobravanjem kako je u svom ludilu vjerovatno sebi bio predocio , da ce biti docekan.
Co0l

#15366 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ejs,Saudijci im dali 100 svojih L 2A7,(sto je polovina od broja kojeg oni imaju),trenutno jednog od najboljih tenkova na svijetu-tesko za povjerovati.
славянин

#15367 Re: Sirija

Post by славянин »

Image :mrgreen: :mrgreen:
Dr_dre

#15368 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Ti znaci opravdavas to sto je on pojeo mrtvom covjeku par organa .Svakim danom sve vise razumijem Amerikance sto rokaju po ovim bradonjama gdje stignu.
Znam ja da je tebi gust gdje god se ubijaju muslimani a lafo pozivas na jedinstvo.
Za tvoju informaciju frajer nije "bradonja" no to tebi ne smeta,opet su oni krivi ba.
Ko ba opravdava,nadji moje postove kad se to desilo,uvjek sam osudjivao zlocine ma ko ih pocinio,samo kazem da je lako pravit se pametan,al da ti se to desi pitao bih te ja.
Co0l

#15369 Re: Sirija

Post by Co0l »

muhafuca wrote:
Dr_dre wrote:
Normalan covjek zna - ne rasporit ga i ne jest mu organe - a kad puknes ko zepa , e to je vec druga prica

btw kad je vec nabacio svoj video kako jede organe mogao je nabaciti i video tog zlocina i pokazati zasto je odljepio ,
da ne misle ljudi da mu je ta prica mozda izvlakusa - kad je skontao da u svijetu normalnih ljudi njegov cin je docekan
sa zgrazavanjem a ne sa odobravanjem kako je u svom ludilu vjerovatno sebi bio predocio , da ce biti docekan.
Ne opravdavam onog debila ni u kojem slucaju ali ja na onom snimku ne vidjoh da je 'jeo organe' nego da je jedan organ zagrizao.E sad ako je to isto onda ok.
Dr_dre

#15370 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Mozes misliti,dovoljna je sramota izivljavanje i silovanje muslimanke u ovom slucaju i bilo koje druge,jos da taj klip postavi.
Cyrax

#15371 Re: Sirija

Post by Cyrax »

славянин wrote:

:lol: :lol: Ja 100 tenkova se "usunjalo" preko teritorije koju drzi SAA , pogledaj kartu pa vidi da je cjelokupna granica Sirije i Jordana pod kontrolom Sirijske vojske.
Dali im Leoparde :lol: :lol: :lol: :lol:
Mali je svemir za ovakvu glupost. Da ne govorim povjerovati u ovakvo nesta :lol: :lol:
muhafuca

#15372 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Co0l wrote:
Ne opravdavam onog debila ni u kojem slucaju ali ja na onom snimku ne vidjoh da je 'jeo organe' nego da je jedan organ zagrizao.E sad ako je to isto onda ok.
Ne znam sta bih ti rekao jel isto ili nije , al eto radi faktualne tacnosti , jeste na snimku se vidi samo jedan organ

moja greska

bitnije je da se FSA obavezala da ce ga uhvatiti cim prije a on i dan danas evo izgleda slobodan
i jos snima videa i to holivudskog kvaliteta /s (uvod - klanja njegova pobozna strana , onda lagani monolog iz jednog ugla , pauza kamera iz drugog ugla profil mu snima ,pusi cigaru kao nije mu lahko , opet lagani monolog iz treceg ugla i kraj odlazi u nove pobjede protiv mrskog neprijatelja uz poruku , "kao da je njega briga sta mi mislimo" )

video - izjava FSA se obavzala da ce ga uhvatiti

Last edited by muhafuca on 26/06/2013 00:34, edited 2 times in total.
sarajevoxxxx

#15373 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote: Ne opravdavam onog debila ni u kojem slucaju ali ja na onom snimku ne vidjoh da je 'jeo organe' nego da je jedan organ zagrizao.E sad ako je to isto onda ok.
Pa Cacini majstori su činili slične zločine nad sarajevskim policajcima koji su ih trebali pohapsiti, pa niko ne kaže za sarajevsku policiju ili sarajevsku Armiju RBiH da su kanibali.
Cyrax

#15374 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Evo ga i crnji komentar od "Leoparda" :lol:
muhafuca

#15375 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Dr_dre wrote:
Mozes misliti,dovoljna je sramota izivljavanje i silovanje muslimanke u ovom slucaju i bilo koje druge,jos da taj klip postavi.
znas da se mogu zamagliti lica i explicitni djelovi na videu danas ?

mogao je novinskim agencijama poslati sa takvim zahtjevom nek oni verifikuju i prikazu sa cenzurisanim djelovima
ili jednostavno nek ne objavljuju vec samo izvjeste - jest dobili smo takav i tak video , sve sto je rekao istina je , ali na njegov zahtjev necemo ga objaviti

- ovako mu po meni barem suplja prica , kad je skontao da ga ljudi ne velicaju zbog njegovog gnusnog cina izmislio pricu o navodnim snimcima pa ga to kao prepuklo

bilo kako bilo puko covjek ko zepa
Locked