_Reds_ wrote:choxnox wrote:Da ne bude da pricam bezveze (
http://www.postnl.com/about-us/):
In 2001, Spring Global Delivery Solutions was brought to live by founding fathers PostNL, Singapore Post and Royal Mail. Since 2013, Spring are fully owned by the PostNL Group.
Spring provide mail, parcel and return solutions to businesses worldwide. As an autonomous broker, Spring handle international deliveries across the most reliable networks. With 13 offices around the globe, Spring connect 3 continents and cover 190 countries.
Dobro, hajde mi onda objasni, kako to da na trackingu vidim, tek kada se ona pojavi u Amsterdamu ??
Što ne vidim fino kada onaj tamo predma u kineskom ofisu NL pošte ??
Na svakom pravom tracking broju* se lijepo vidi i kad je posiljalac predao posiljku, kad je ona napustila Kinu, kad je stigla u Amsteradam i kad stigne u Bosnu.
*pravi tracking broj je formata RX123456789NL u ovom slucaju, provjeren na 17track.net ispise podatke koje sam naveo.
Npr:
Destination Country
2017-05-17 14:13 BOSNIA AND HERZEGOVINA, BASJJA - SARAJEVO 71003, Otprema pošiljke iz Izmjenicne pošte - UVOZ
2017-05-17 13:08 BOSNIA AND HERZEGOVINA, BASJJA - SARAJEVO 71003, Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
2017-05-15 11:20 Netherlands (the), NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL, Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
2017-05-13 07:58 Netherlands (the), NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL, Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
Origin Country
2017-05-17 13:08 The item has been processed in the country of destination
2017-05-17 11:32 The item has arrived in the country of destination
2017-05-15 06:56 The item is on transport to the country of destination
2017-05-13 07:58 The item is processed at the PostNL sorting center
2017-05-13 07:58 The item is at the PostNL sorting center
2017-05-12 07:30 The item is at the handover point from freight carrier to PostNL
2017-05-09 20:41 The item has left the originating country
2017-05-08 19:58 The item is lodged to airport warehouse in originating country
2017-05-08 09:59 The item is ready for shipment
2017-05-08 04:09 The item is pre-advised
_Reds_ wrote:victom wrote:zokislav wrote:@victom je u pravu.
@_Reds_
To što ti pišeš nije tačno.
Samo par ''velikih igrača'' koristi evropske pošte jer imaju ugovore sa njima pa im je povoljno.
Prepakuje? HAHA
Neuporedivo više prometa ide kineskom i singapurskom poštom.
hvala. cijenim ljude koji su umjerini, upućeni i objektivni.

Druze imam naruceno stotine paketa za 4-5 godina, i pola paketa mi je doslo evropskim postama. Najčešće holandskom, ali češto i švicarkom, nekad turskom, nekad češkom, nekad švedskom.
I šta mislis kako je onaj iz Kine poslao tom holanskom, nego je prepakovana ovdje.
Što se zajebaje sa prepakivanjem kad mu je već kineska džaba ??
Drugo slali smu mi naši ljudi pakete iz Njemačke i Amerike, i znam dobro koliko je poštarina bila, a i znam koliko je da bi ja njima poslao iste težine.
BH pošta je skuplja po 2-3 puta. Eh sad do čega je to, to je druga stvar, vjerovatno da su ovo puno veće kompanije, pa i imaju veće rabate.
Mozda zato sto je holandska posta brza i pouzdanija za slanje kupcima u Evropi od kineske?
Na tvrdnju o prepakiranju posiljaka iz Kine u Amsterdamu ne treba trositi vise tastaturu.
Stotine tvojih narudzbi su vjerovatno sa GearBest i slicnih stranica koje imaju ugovore sa evropskim postama i dobijaju ogromne popuste s obzirom na kolicinu posiljki pa im je bolje, a mozda cak i isplativije slati tako nego kineskom...