Povuceno je pitanje VNI u nastavku zasjedanja SKS - tako da ova nasa diskusija prestaje ....Lud i ponosan wrote:Svojim citatom clanka koji se odnosio na strukturu zaposlenika u MUP-u RS-a i naknadnim komentarom si otvoreno pozvao na reciprocitet, sto je u konfliktu sa idejom koju zivis. Drugo, dodatni problem sa tim podatkom jeste cinjenica (tuzna, doduse) da nema dovoljno kadra sa prebivalistem u RS-u koji bi mogao znacajno popraviti ovaj procenat, što ne znaci da bi bilo drugacije da je biro preplavljen nesrbima.veljaca wrote:
Mozes li malo ovo objasniti ...
Ja se uvijek zalazem za jedinstvenu Drzavu Bosnu i Hercegovinu ravnopravnih Bosnjaka, Srba, Hrvata a i ostalih i zato sam naveo primjer MUP-a RS-a - radi neceg stod ugo traje i protiv cega sam ja ...
A moje neslaganje oko povlacenja VNI u ovome slucaju je jer nije povucen na pravoj tacki - provodjenje buzdeta - jer pare nemaju naciju i etniju ... Bilo je puno vise mogucnosti i boljih primjera za VNI ....
I ne sporim ja nikome da ga povlaci - ako smatra da je ugrozen ...
Nista bolje nije ni u FBiH, odnosno Kantonu Sarajevo, mada prosjek popravljaju dnevne migracije iz I. Sarajeva i zaposljavanje u drzavnim institucijama.
No, u svakom slucaju je to druga tema o kojoj se da raspravljati.
Dakle, ovdje je rijec o funkcijama i sramnoj raspodjeli fotelja po stranackoj i rodbinskoj pripadnosti i to treba osporiti na svaki moguci nacin, pa tako i povlacenjem ovog ogavnog vitalnog interesa, jer ne vidim nikakvu drugu alternativu? Po tebi, ovo treba pustiti, koga briga, a fokusirati se na budzet?
Sve i da je tako uradjeno, ne vidim kako bi VTI budzet mogao osporiti.
Ostaje:
Ja sam za Drzavu Bosnu i Hercegovinu , ravnopravnih Bosnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih ....