SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- MersY
#15351 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
e što se tiče krema i kremica svašta sam ja probala, i cjenovno u rasponu od studentskog džeparca i kad sam počela raditi i zarađivati , od Avene, Vichy, Eucerin, Garnier, Nivea i šta ja znam više se i ne mogu sjetiti i trenutno sam najzadovoljnija sa Afroditom i to onom plavom Hydrathermal, serum Afrodita Natura Lift i razno razna biljna ulja koja kupujem na iHerbu i pravim neke svoje mješavine i to mi je super....
a glede skupih i preskupih krema, ja bih lično voljela da koristim neke skupe da imam toliko novca ali i te skupe kreme se mogu naći za jeftine pare...ja sam nedavno na Jagodici kupila Elizabeth Arden losion za lice koji je bio snižen sa nekih 40 Eura na 12,50 i ja sam ga kupila i iskreno nije on loš ali ne vrijedi tih 40 eura...
a glede skupih i preskupih krema, ja bih lično voljela da koristim neke skupe da imam toliko novca ali i te skupe kreme se mogu naći za jeftine pare...ja sam nedavno na Jagodici kupila Elizabeth Arden losion za lice koji je bio snižen sa nekih 40 Eura na 12,50 i ja sam ga kupila i iskreno nije on loš ali ne vrijedi tih 40 eura...
- MersY
#15352 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Amy82
sviđa mi se tvoj komentar 
-
nera18
#15353 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nisam tjela zakuhat, samo me iritiralo, izvinite
)))
Jel neko vichy narucivao preko neta, odakle? Probah roll, super mi je
I jel afrodita negdje na snizenju? Ja sma se dugo predomisljala st akupiti , jutros iscijedih zadnju kap matirajuceg seruma, kupit cu afroditinu kremu za lice, iz kolekcije za mjesovitu kozu - onu zutu. Nekako mi je najisplativija kad je omjer kvalitete i cijene u pitanju. Hidratizira mi lijepo, matira a fino se nanosi.
Jel neko vichy narucivao preko neta, odakle? Probah roll, super mi je
I jel afrodita negdje na snizenju? Ja sma se dugo predomisljala st akupiti , jutros iscijedih zadnju kap matirajuceg seruma, kupit cu afroditinu kremu za lice, iz kolekcije za mjesovitu kozu - onu zutu. Nekako mi je najisplativija kad je omjer kvalitete i cijene u pitanju. Hidratizira mi lijepo, matira a fino se nanosi.
- lavorpunvode
#15354 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
naletim na ovu temu pa vidim koliko vas ima sto se bas razumijete u sminku, i plaho mi drago bude zbog toga, jer mi dodje cesto da trazim savjet, pa evo..
koristi li neka od vas "korektivne boje" za prekrivanje podocnjaka? mene su moji doveli haman na rub ludila
narocito zbog nekog manjka sna u posljednje vrijeme i ispod pudera se naziru, sto me izludjuje.
nadjoh na internetu ovaj za koji pretpostavljam da bi ga kod nas moglo biti

sta mislite? ima li neka od vas nesto bolje da mi preporuci? danas idem u nabavku, pa mi je pomoc hitno potrebna. hvala
koristi li neka od vas "korektivne boje" za prekrivanje podocnjaka? mene su moji doveli haman na rub ludila

sta mislite? ima li neka od vas nesto bolje da mi preporuci? danas idem u nabavku, pa mi je pomoc hitno potrebna. hvala
- lemniskata
#15356 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nisam ovo jos ugledala kod nas ali sam vidjela da cartice ima hajmo reci sličnu paletu. Imam artdecovu kamuflazu za podocnjake, žuta broj 2 koliko se sjećam, ali mi isušuje kožu. Sad koristim neki obicni tečni preko pudera. Preporucila bih ti tecni za oko očiju, ali opet ovisi o tvojoj koži. Ako šta efikasno nadjes javi da me razveselislavorpunvode wrote:naletim na ovu temu pa vidim koliko vas ima sto se bas razumijete u sminku, i plaho mi drago bude zbog toga, jer mi dodje cesto da trazim savjet, pa evo..![]()
koristi li neka od vas "korektivne boje" za prekrivanje podocnjaka? mene su moji doveli haman na rub ludilanarocito zbog nekog manjka sna u posljednje vrijeme i ispod pudera se naziru, sto me izludjuje.
Sent from my LT26ii using Tapatalk
-
nera18
#15357 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam imala ovakvu oriflame kamuflazu, ako se bas ne znas baviti cetkicama i kamuflazama, nadji ipak tecni korektor da ne bi narandzasta ili zelena hodala 
ja se kunem u Bourjois Healthy Mix Concealer kad su standarne marke kod nas, superodradi svoj posao, ne uvlaci se u borice, lijepo prekria i prilagodjava se kozi
ja se kunem u Bourjois Healthy Mix Concealer kad su standarne marke kod nas, superodradi svoj posao, ne uvlaci se u borice, lijepo prekria i prilagodjava se kozi
- Nisrin
#15358 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pokusaj sa ARTDECO kamuflazom, cuda cini za podocnjake, ali i za pristice, crvenila itd...
Jako je minijaturno pakovanje, neka te to ne zavara, traje jaaaako dugo
Jako je minijaturno pakovanje, neka te to ne zavara, traje jaaaako dugo
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#15359 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja i dalje ne znam odakle se sticu ovakvi zakljucci, ili ja citam neku drugu temu o sminci.Nisrin wrote:
Ja inace sticem dojam, da su na ovom forumu sve neki bogatasi/bogatasice, sve nekako mora biti IN, skupo, brendirano itd...iako mislim da dosta njih malo preuvelicava stvari, ali eto...
Helem...
- Michun
#15360 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ovo je svacija tema "i bogatih i siromasnih"
ja bas volim da citam tudja iskustva - da ne bi ili eventualno bi potrosila svoje pare
i uzivala sam kad sam imala vremena da pisem, dajem savjete na pp curama koje su mi slale slikice, itd, itd.
ja bas volim da citam tudja iskustva - da ne bi ili eventualno bi potrosila svoje pare
i uzivala sam kad sam imala vremena da pisem, dajem savjete na pp curama koje su mi slale slikice, itd, itd.
- Queen_of_hearts
#15361 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mislim da se ljudi ,prema kolicini novca koju su spremni da potrose na sminku,ne mogu dijeliti na bogate i siromasne,ni pod navodnicima !Michun wrote:ovo je svacija tema "i bogatih i siromasnih"
Inace,fin trik : sjenu u prahu pomijesati sa kapljicom glicerina,genijalno istakne boju
- brown.sugar
#15362 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja imam ovolavorpunvode wrote:naletim na ovu temu pa vidim koliko vas ima sto se bas razumijete u sminku, i plaho mi drago bude zbog toga, jer mi dodje cesto da trazim savjet, pa evo..![]()
koristi li neka od vas "korektivne boje" za prekrivanje podocnjaka? mene su moji doveli haman na rub ludilanarocito zbog nekog manjka sna u posljednje vrijeme i ispod pudera se naziru, sto me izludjuje.
i bas sam zadovoljna, narocito ovim zelenkastim korektorom koji mi odlicno prekrije crvenilo, bubuljicu i slicno. Imam i Artdeco kamuflazu u nijansi 1 koju mi je glupaca iz CM-a savjetovala da uzmem za podocnjake. Ja je pitam zar zelene nijanse nisu za crvenilo, a neke druge za podocnjake, na sto mi je odgovorila da samo trebam pravilno izblendati i da super prekriva podocnjake. Sipak! Kasnije citam na blogovima da to niko ne koristi za podocnjake, nego neke druge nijanse za koje je ova tvrdila da ih koriste "samo profesionalni sminkeri"(wtf?!).
i Eveline
.Inace, moram pohvaliti ove divne Essence paletice koje mi, uz bazu za sjene, traju citav dan:

Sto se tice hidratantnih krema, ova mi je super:

Last edited by brown.sugar on 07/03/2014 18:25, edited 1 time in total.
-
Amy82
#15363 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Curke,
dajte preporuku za primer za sjenu
tnx
dajte preporuku za primer za sjenu
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#15364 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja samo da ti kazem da ako ne koristis sjene svaki dan ne uzimaj artdeco jer ce ti na kraju zavrsiti u smecuAmy82 wrote:Curke,
dajte preporuku za primer za sjenutnx
-
Mutivoda
#15365 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
brown.sugar wrote:
Inace, moram pohvaliti ove divne Essence paletice koje mi, uz bazu za sjene, traje citav dan:
![]()
Je l' ima kod nas ova Essence paleta ?
-
Amy82
#15366 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pa ne bas, ja to od vikenda do vikendaladyblue18 wrote:Ja samo da ti kazem da ako ne koristis sjene svaki dan ne uzimaj artdeco jer ce ti na kraju zavrsiti u smecuAmy82 wrote:Curke,
dajte preporuku za primer za sjenutnx
BTW ima li Catrice primer?
- brown.sugar
#15367 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima, ja sam je uzela u Hercegovini.Mutivoda wrote:brown.sugar wrote:
Inace, moram pohvaliti ove divne Essence paletice koje mi, uz bazu za sjene, traju citav dan:
![]()
Je l' ima kod nas ova Essence paleta ?
@Amy82: Avon baza za sjene je
- lavorpunvode
#15368 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
buduci da mi ti "obicni" tecni korektori do sad nisu bili od pomoci, odlucih se za ovu varijantu "kamuflaze".
kupila sam ovaj korektor
na sta li ce to liciti, i hoce li liciti i na sta, Bog zna
onog essence kod nas nema
ako ne bude valjalo, sljedeci na spisku je taj art deco korektor.
inace koristim tecni puder pa samo ispod ociju kameni, kojeg nanosim cetkicom za sjenu, al toga mi je vise na vrh glave, s obzirom da i pored toga cesto (sama sebi) izgledam umorno
kupila sam ovaj korektor
na sta li ce to liciti, i hoce li liciti i na sta, Bog zna
ako ne bude valjalo, sljedeci na spisku je taj art deco korektor.
inace koristim tecni puder pa samo ispod ociju kameni, kojeg nanosim cetkicom za sjenu, al toga mi je vise na vrh glave, s obzirom da i pored toga cesto (sama sebi) izgledam umorno
-
Mutivoda
#15369 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Eh hvala ti punobrown.sugar wrote:
Ima, ja sam je uzela u Hercegovini.Samo pozuri jer je povlace iz prodaje. Kosta oko 6 KM, a nijanse su prelijepe.
![]()
@Amy82: Avon baza za sjene je.
- manekenka u penziji
#15370 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mislim da me cm zadugo neće vidjeti. Odem tamo, jer sam vidjela akciju 2 nivea Q10 kreme za 13 KM, i posto ih nisam našla, zovnem prodavačicu te mi ona kaže da je to stamparska greška i kako su one zapravo 32 KM.
Pa ko je ovdje lud? Ljetos mi se isto slična stvar desila ali ne znam na kojem proizvodu.
Fino se zaputim do lijepog dm-a i tamo se namirim.
Pa ko je ovdje lud? Ljetos mi se isto slična stvar desila ali ne znam na kojem proizvodu.
- Nisrin
#15371 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
manekenka u penziji wrote:Mislim da me cm zadugo neće vidjeti. Odem tamo, jer sam vidjela akciju 2 nivea Q10 kreme za 13 KM, i posto ih nisam našla, zovnem prodavačicu te mi ona kaže da je to stamparska greška i kako su one zapravo 32 KM.
Neprofesionalnost! Meni se desavalo da je tako neka akcija, ja odem, stare cijene jos uvijek stoje...:S
Vidjeh da je u CMu od sutra ona Revelique olovka- tus na akciji...oko 4 KM
- Sanda88
#15372 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
manekenka u penziji wrote:Mislim da me cm zadugo neće vidjeti. Odem tamo, jer sam vidjela akciju 2 nivea Q10 kreme za 13 KM, i posto ih nisam našla, zovnem prodavačicu te mi ona kaže da je to stamparska greška i kako su one zapravo 32 KM.
pa vidis da je do njih.. ja uzela neki catrice lak, dosla kuci - imam isti. ja odmah nazad u CM (5 min od kuce) da zamijenim za neku drugu boju i da jos par sitnica uzmem, jer nisam imala novac prvi put. ja tamo kad nece da zamijeni lak. ama' zeno bila sam tu ima 10 min, ali jok! kaze ta se nijansa vise ne proizvodi, sta cemo sa njim. cuj sta ces, pa prodaj ga, nisam ni odvrnula cep! i nece ona.. reko', ok NP, evo ja necu vise ni marke tu potrositi, odoh u DM pa i kad bi skuplje bilo! ..a bila bih jos 30ak KM potrosila, ali zgadila mi se
- lavorpunvode
#15373 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i mene su nedavno zeznuli, al nisam im nista na kasi htjela govoriti, bi mi ofirno kontam mozda je do meneSanda88 wrote:pa vidis da je do njih.. ja uzela neki catrice lak, dosla kuci - imam isti. ja odmah nazad u CM (5 min od kuce) da zamijenim za neku drugu boju i da jos par sitnica uzmem, jer nisam imala novac prvi put. ja tamo kad nece da zamijeni lak. ama' zeno bila sam tu ima 10 min, ali jok! kaze ta se nijansa vise ne proizvodi, sta cemo sa njim. cuj sta ces, pa prodaj ga, nisam ni odvrnula cep! i nece ona.. reko', ok NP, evo ja necu vise ni marke tu potrositi, odoh u DM pa i kad bi skuplje bilo! ..a bila bih jos 30ak KM potrosila, ali zgadila mi semanekenka u penziji wrote:Mislim da me cm zadugo neće vidjeti. Odem tamo, jer sam vidjela akciju 2 nivea Q10 kreme za 13 KM, i posto ih nisam našla, zovnem prodavačicu te mi ona kaže da je to stamparska greška i kako su one zapravo 32 KM.
Fino se zaputim do lijepog dm-a i tamo se namirim.nije do *ebenog laka na akciji 3.50KM, ali jes' do bezobrazluka!
fino me zeznuse jer mi ta pjena svakako nije odgovarala, uzela sam je samo jer je bila na "akciji". pu!
- brown.sugar
#15374 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
CM je dno dna i ja vec odavno ne kupujem tamo. Osim stalnih afera vezanih za parfeme, od jedne zaposlenice koja je prijateljica moje rodice sam saznala da kada se priblizi istek roka trajanja, radnici imaju direktivu da acetonom obrisu taj i stave novi rok. Takodjer nabavljaju stare zalihe sminke iz Poljske, Ceske i slicno. A o nekulturi i neprofesionalnosti da i ne govorim. Nigdje nije istaknut rok za reklamaciju, ali imaju kao neko interno pravilo da se do kraja radnog dana u toku kojeg je kupljen proizvod moze POKUSATI reklamirati, ali i to najcesce zavrsi neslavno. Uglavnom, platit cu i skuplje ako treba negdje drugo, ali njima pare ostavljati necu. 
- manekenka u penziji
#15375 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sad kako sam brzinski proletila kroz dm i cm, mislim da sam na dosta proizvoda primjetila bolju cijenu u dm-u. Možda sam još bila pod utiskom neprofesionalnosti iz cm-a...