Sirija vol. 2

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15351 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Grean wrote:
Kikibombona wrote:Navodno 200 000 civila napusta sjever Alepa

Image
Cudo ne cekaju oslobodioce, one multikulturalne sto im nije bitno ko je ko. Ja sam mislio da svi samo cekaju da ih Butcher Asad oslobodi zla koje ih je zadesilo.

Bar tako kazu na forumu, protiv njega su samo zlikovci i fundamentalisti.
vako su srbi s grbavice 1996 cekali reintegraciju
al na palama novom sadu banja luci beogradu...

umjesto reintegracija umetni pridjeve za ar bih
Kaligrafija

#15352 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Evo nude Saudi da posalju kopnene trupe u Siriju, vide da je vrag odnio salu, kako su krenuli vladine snage ce im uzeti sve...Dugo su se i skrivali iza ISIL-a, sad moraju sami u kontra-ofanzivu...Da li ce onda i IRAN javno istupiti i poslati kopnene trupe javno...!?

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/saudi ... /160204157
Grean

#15353 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

handžar88 wrote:

Ljudi bjeze od granata, metaka i bombi ako nisi skontao.. nece oni gledat da li im na kucu pada teroristicka bomba ili ona od regularne sirijske vojske.. prokontaj malo pa se javi isprani mozgu.
Sta ima neoprani? Sto si se unervozio.

Od regularne sirijske vojske, zar to postoji? Ja znam da u ovo nase doba diktatori nigdje nisu "regularni" pa ni njihove vojske. Ali znaci ti si ubijedjen da ovi ljudi sanjaju da budu oslobodjeni od strane Asada, kao i oni milioni ostalih po izbjeglickim kampovima po svijetu a one zastave FSA drze od straha da ih teroristicka ruka ne stigne i u Turskoj ili Njemackoj. Svi oni podrzavaju Asada samo to ne smiju priznati.
Krokodajl

#15354 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@DuckZz

Pobunjenici nikad neće dobiti protu zračne sisteme iz jednostavnog razloga jer im zapad ne vjeruje toliko, vidjeli smo šta se dešavalo sa oružjem koje su slali u Latakiju, šta treba Amer da pošalje stingere pa da sutra dan neki Al Šišani najavi kako će oboriti svaki rafidijski avion iznad Sirije, u ovakvim trenutcima političke kampanje u USA gdje se bori za svaki glas Obama nije lud da to dopusti.
Saudija bi to možda čak i poslati ali budi siguran da bi u roku od 24 sata Crvene Strijele stigle u Jemen.
insomnia78

#15355 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

DuckZz wrote:
Kikibombona wrote:
DuckZz wrote:Taktika "hit & run" više nema koristi.
Prije bi pobunjenici napali jedno mjesto par puta, sa desetak vojnika. Da bi nakon toga pokrenuli veće napade.
Sada, ako ubiju 2 Iranska (nebitno) vojnika, na njihovo mjesto će doci 4 nova.
Patak, kakva je buducnost sjevera Alepa?
Imaju li neki plan?
Deblokada ili povlacenje preko Turske u Idlib?
Pobunjenici uvijek imaju planove, ali kakve koristi ? Praviš plan 3-4 mjeseca, pokreneš napade, a protivnik ispali 100 zračnih napada svime i svacime, pošalje 100-200 stranih vojnika da čuvaju linije, od kojih će 40% poginuti ali će odbraniti region, i na njihovo mjesto iz Damaska dolazi na svakog poginulog, 4 nova, ali to sam već ranije spomenuo.

Imaju oni planove, nije to problem. Sve mi je rečeno, mada više nema smisla da najavljujem ili pišem jer znam i sam da će vjerovatno propast.
I plan da se napadne sjever Hame, i plan da se napadne grad Aleppo sa zapadne strane, plan da krenu na drugu stranu Al-Ghab doline prema Latakiji itd itd .... ali ništa od toga se neće desiti, no vidjet cemo.

Znaš i sam šta bi se desilo da pobunjenici dobivaju par anti-air projektila. Ne vidim niti jedan razlog zašto to nebi dobili, ako znaš jedan onda napiši.
Zato sto bi to oruzje zavrsilo u pogresnim rukama a onda bi krenuli padati civilni avioni
salik79

#15356 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

DuckZz wrote:
Pobunjenici pokušavaju da odbiju zrakoplove, naravno 0% šanse.
https://www.youtube.com/watch?v=R-Zl1mjdU1c
Ovaj djecacic za PAM-om (od 0:18), sa svojih nepunih 15 godina (vjerovatno i manje), sto veselo skakuce po pick-upu, dok pokusava "utrefit" avion, ce vec sutra osvanuti kao civilna zrtva "neselektivnog" bombardovanja ruske/sirijske avijacije. :(
Kikibombona

#15357 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote: Znaš i sam šta bi se desilo da pobunjenici dobivaju par anti-air projektila. Ne vidim niti jedan razlog zašto to nebi dobili, ako znaš jedan onda napiši.
Zato sto bi onda Rusi isporucili za PKK sve sto im treba i snabdjevali ih za vijeke vijekova. I ovako se Turci muce poritv kurdskih snaga... jos da imaju protuzracno i protuoklopno oruzje, gubici Turaka bi bili zastrasujuci.

Rusija ce otici iz Sirije, PKK nece iz Turske.

Dovoljno?

Postoje neka nepisana pravila Patak.
Kikibombona

#15358 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kaligrafija wrote:Evo nude Saudi da posalju kopnene trupe u Siriju, vide da je vrag odnio salu, kako su krenuli vladine snage ce im uzeti sve...Dugo su se i skrivali iza ISIL-a, sad moraju sami u kontra-ofanzivu...Da li ce onda i IRAN javno istupiti i poslati kopnene trupe javno...!?

Saudijske kopnene snage....

Koma! :lol: :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15359 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

saudijske snage za instant predaju
ssip :mrgreen:
Herr Flick

#15360 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Kaligrafija wrote:Evo nude Saudi da posalju kopnene trupe u Siriju, vide da je vrag odnio salu, kako su krenuli vladine snage ce im uzeti sve...Dugo su se i skrivali iza ISIL-a, sad moraju sami u kontra-ofanzivu...Da li ce onda i IRAN javno istupiti i poslati kopnene trupe javno...!?

Kakva S.A. i kopnene snage :lol: :lol: :lol:
Naslovnica

#15361 Re: Sirija vol. 2

Post by Naslovnica »

Zar je zaista toliko teško nabaviti Stingere, Igle ili već koje zemlja-zrak projektile?! Mislim prvenstveno na ove teroriste tzv.ISIL-a i Nusru.
insomnia78

#15362 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ma sta i da ih nabave
Ko da je tako lako oboriti borbeni avion
Na kraju krajeva i da obore jedan, dva, deset sta bi to promjenilo
Nista
muhafuca

#15363 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Code: Select all

https://twitter.com/F1ea1337/status/695341672247365634

Code: Select all

#Aleppo: #NOW: Battles in North Aleppo right taking place. 4 VBIED's by Jabhat Al-Nusra targeting #SAA/#Hezb in al-Hardatnain village. #Sy
Prema izvjestajima Nusra je pokrenula neku operaciju , navodno su (prema komentarima na stranicama koje prate Sirijski rat) najbolji borci u Siriji za nocno ratovanje , plus 4 VBIED-a . bice interesantno vidjeti na sta ce to izaci .
Last edited by muhafuca on 04/02/2016 22:39, edited 1 time in total.
insomnia78

#15364 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
DuckZz wrote:
Ovaj djecacic za PAM-om (od 0:18), sa svojih nepunih 15 godina (vjerovatno i manje), sto veselo skakuce po pick-upu, dok pokusava "utrefit" avion, ce vec sutra osvanuti kao civilna zrtva "neselektivnog" bombardovanja ruske/sirijske avijacije. :(
Vala ti je bezveze ta prica
Relativiziras civilne zrtve, medju kojima je jako puno djece
Al pisaj ih, nit' su šije, nit' ih je ajatolah ostavio u amanet
sarajevoxxxx

#15365 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Turkmensko Brdo, Latakija: Direktan pogodak u režimsko uporište

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6789377545
madner

#15366 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Od manpada nema neke vece koristi, a rizik veliki, a za ozbiljnije sisteme treba ozbiljna obuka.

Patak isto da je Arap, pao mu borbeni moral u 47. minuti utakmice.
salik79

#15367 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:
DuckZz wrote:
Vala ti je bezveze ta prica
Relativiziras civilne zrtve, medju kojima je jako puno djece
Al pisaj ih, nit' su šije, nit' ih je ajatolah ostavio u amanet
Da li si pogledao video?! Ako nisi, pogledaj! Onda mi iskreno odgovori - da li bi ovo dijete sutra bilo prikazano kao civilna, ili vojna zrtva?!! A te tvoje jeftine hinjaluke sacuvaj za nekoga drugog...
solar7

#15368 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Pa iran salje non stop,al vise mobilisu afganaca sija
insomnia78

#15369 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:Da li si pogledao video?! Ako nisi, pogledaj! Onda mi iskreno odgovori - da li bi ovo dijete sutra bilo prikazano kao civilna, ili vojna zrtva?!! A te tvoje jeftine hinjaluke sacuvaj za nekoga drugog...
Da li bi bilo prikazano ne znamo ni ja, ni ti, ni peti, deseti
Imam i ja jedan video
Ovo djete jeste prikazano civilnom zrtvom

Al oni su u amanet
PS: sutra da mule kazu da je Bagdadi kalifa, ti bi bio "gori" od Savoxa u odbrani Daesha
Dvije strane iste medalje
salik79

#15370 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

solar7 wrote:

Ako cemo tom logikom i Saudija salje nonstopnije, izmedju ostalih, i Bosnjaka vehabija.
muhafuca

#15371 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

solar7 wrote:

Iran bar ne pita nikog kad salje , pa bili u pravu ili ne bar se ponasaju kao drzava , a ova vjest da ce Saudija poslati trupe ako im Amerika dopusti , samo pokazuje sramotu koju vise ni ne kriju da ne smiju/ne mogu pisnuti dok amerika ne aminuje
salik79

#15372 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:Da li si pogledao video?! Ako nisi, pogledaj! Onda mi iskreno odgovori - da li bi ovo dijete sutra bilo prikazano kao civilna, ili vojna zrtva?!! A te tvoje jeftine hinjaluke sacuvaj za nekoga drugog...
Da li bi bilo prikazano ne znamo ni ja, ni ti, ni peti, deseti
Imam i ja jedan video
Ovo djete jeste prikazano civilnom zrtvom

Al oni su u amanet
PS: sutra da mule kazu da je Bagdadi kalifa, ti bi bio "gori" od Savoxa u odbrani Daesha
Dvije strane iste medalje

Bravo, sto nisi ovako dosljedan i na temi o Izraelu?! Gori si dvolicnjak i od save, druga strana iste medalje. Sutra da ti Bibi, ili neki Fransoa, kaze kako je Bagdadi ustvari demokrata i borac za ljudska prava bio bi glavni apologeta ISIL-a.
Last edited by salik79 on 04/02/2016 23:16, edited 1 time in total.
haos1

#15373 Re: Sirija vol. 2

Post by haos1 »

UNCONFIRMED:
#SAA advancing in Eastern #Aleppo, apparently #ISIS forces trying retreating to escape encirclement in & their annihilation.

UNCONFIRMED:
One of the Islamists forces inside #Aleppo going to evacuate its forces from inside it before they got trapped in it.
Kaligula I

#15374 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

https://vijestiummeta.wordpress.com/201 ... karjetejn/

https://vijestiummeta.wordpress.com/201 ... tu-damask/

...želim pitati simpatizere sirijskih antisekularista da li smatraju sadržaj ova dva linka kontradiktornim?...pazi to, prvi link propagira toleranciju nosioca ISI-oveL ideoloije, a drugi link prenosi vijest kako su se, Alahovom milošću, počastili sa 280. zarobljenih kršćanki, gdje nema ni traga od proklamovane tolerancije iz prvog linka...nije li ovo konfuzno i kontradiktorno?...ISIL-ovci u pravom smislu riječi bauljaju kroz vrijeme i prostor...kolektivno izbavljenje, ambalažirano njihovom ideologijom, je zabluda kao i sva druga kolektivna izbavljenja...ali nije problem u zabludi, nego u njenoj brutalnoj, pećinskoj krvavoj materijalizaciji...
solar7

#15375 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

salik79 wrote:
solar7 wrote:

Ako cemo tom logikom i Saudija salje nonstopnije, izmedju ostalih, i Bosnjaka vehabija.
Svakako ima i jednih i drugih iako ovih tvojih ima momentalno puno vise,i ne samo afgana vec i iaracana i drugih.Samo razlika je sto to Iran kao drzava radi ciljano i planski a sve vehabije koje dole idu idu svojevoljno a nikako ih drzave ne salju i ne mobilisu,cak sto vise brane im
Locked