Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Maharadza

#15351 Re: Sarajevski derbi

Post by Maharadza »

slucajan wrote:Kakve gluposti čovjek može izgovoriti za kratko vrijeme?! Ne mogu se načuditi. Ovaj čovjek je totalno lud! Ovo nema veze sa sportom, fudbalom, derbijem, utakmicom...
Bože sačuvaj. :skoljka:
Ne iznenađuje to ni sekunde;

Kao što vidiš, sablja je pravi košpicar! :mrgreen:
Last edited by Maharadza on 03/10/2015 19:34, edited 1 time in total.
avetinja

#15352 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

LSD wrote:
avetinja wrote:

Znaš i sam, isto kao i svake godine. Ja samo ne znam kako svake, ali svake godine, nađu neku novu temu kako bi izbjegli priču o titulama. Treba i to znati. :lol: :lol:

Slabi im argumenti. :izet:
policijski klub osnovan po nalogu tadašnje UDBE, originalnog i simpatičnog naziva Torpedo - je uvijek bio nižerazredni klub za moćni Željezničar.
Štaviše, pravi gradski rival Želje je nekad bila Slavija.
Sad će početi prebrojavati krvna zrnca i govoriti nam gdje je bio Odović, Kokot idr. šta su radili i bla, bla, bla. Nemaju oni ono što mi imamo. Spontanu atmosferu i spontano osvajanje titula radi sebe, a ne radi toga da generalni direktor psuje Želju i tjera goste/poznanike da pjevaju protiv Želje. Tad se vidjelo da im titula više znači da bi podjebavali druge, nego da bi rekli: "Ovo smo mi svojim radom osvojili". Ali eto, svakom svoje.
ferrante071

#15353 Re: Sarajevski derbi

Post by ferrante071 »

LSD wrote:
avetinja wrote:

Znaš i sam, isto kao i svake godine. Ja samo ne znam kako svake, ali svake godine, nađu neku novu temu kako bi izbjegli priču o titulama. Treba i to znati. :lol: :lol:

policijski klubić osnovan po nalogu tadašnje UDBE, originalnog i simpatičnog naziva Torpedo - je uvijek bio nižerazredni klub za moćni Željezničar.
Jeste bila je dok joj "UDBA" nije zabranili rad a vi ste teška srca prihvatili njen stadion na korištenje a kasnije od tribina sa stadiona na Marijin Dvoru sagradili svoj kokošinjac.
Štrumpfe razligu
LSD

#15354 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

avetinja wrote:
Sad će početi prebrojavati krvna zrnca i govoriti nam gdje je bio Odović, Kokot idr. šta su radili i bla, bla, bla. Nemaju oni ono što mi imamo. Spontanu atmosferu i spontano osvajanje titula radi sebe, a ne radi toga da generalni direktor psuje Želju i tjera goste/poznanike da pjevaju protiv Želje. Tad se vidjelo da im titula više znači da bi podjebavali druge, nego da bi rekli: "Ovo smo mi svojim radom osvojili". Ali eto, svakom svoje.
tužna je sudbina tog klubića :sad:

od vještacke tvorevine simpaticnog naziva Torpedo nastale dekretom UDBE i otimacinom igraca iz drugih velikih klubova, pa sve do privatne svojine nekog malezijca kojem su se objerucke dali na raspolaganje...svašta je taj klub prošao u svojoj opskurnoj historiji.
Maharadza

#15355 Re: Sarajevski derbi

Post by Maharadza »

ferrante071 wrote:
LSD wrote:
avetinja wrote:

policijski klubić osnovan po nalogu tadašnje UDBE, originalnog i simpatičnog naziva Torpedo - je uvijek bio nižerazredni klub za moćni Željezničar.
Jeste bila je dok joj "UDBA" nije zabranili rad a vi ste teška srca prihvatili njen stadion na korištenje a kasnije od tribina sa stadiona na Marijin Dvoru sagradili svoj kokošinjac.
Štrumpfe razligu
Nemoj tako, oni su bolani i onda bili poznati po svojoj borbi protiv "sistema" i mrskih udbaša! :oops:

A i u novijoj historiji je to tako;

Image

Smrt sistemu, sloboda željani! :oops:
emigrazione

#15356 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Štaviše, pravi gradski rival Želje je nekad bila Slavija
:lol: :lol: kolika vam je gol razlika u tom periodu protiv Slavije...
avetinja

#15357 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

LSD wrote:
avetinja wrote:

od vještacke tvorevine simpaticnog naziva Torpedo nastale dekretom UDBE i otimacinom igraca iz drugih velikih klubova, pa sve do privatne svojine nekog malezijca kojem su se objerucke dali na raspolaganje...svašta je taj klub prošao u svojoj opskurnoj historiji.
Vidjećemo kada dođu teški dani šta će Malezijac uraditi, a sigurno je da će ti dani doći. Njemu je bitan svaki fening, više je bitan njemu fening nego onima koji to nemaju. On je naučio da ima i kada izgubi jedan žeton kao da su mu srce proboli. Izvlačit će on pare od njih, to je sigurno. Niko nije lud da povjeruju u priču da on hoda po svijetu i dijeli pare, a za uzvrat ništa ne želi, i nema nikakve koristi od toga.
Šibicar

#15358 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

bjelave wrote:Ja ne znam sto je muka ovim drugoligasima kad se ponovi cinjenica da smo vise utakmica u bivsoj drzavi odigrali sa Velezom nego s njima.

Jednostavno, nisu bili dostupni, nije ih bilo u prvoligaskom drustvu.

I jos ispadao je zeljo i iz druge lige u zonu.

Zna li neko koliko je sezona gigant sa Grbavice sezona proveo u ovom renomiranom rangu takmicenja?
Pa hajde daj da vidimo omjer medjusobnih utakmica u bivšoj državi,da vidimo kako ste stajali u medjusobnim susretima sa drugoligašem?
decko_sa_kovaca

#15359 Re: Sarajevski derbi

Post by decko_sa_kovaca »

ferrante071 wrote:
LSD wrote:
avetinja wrote:

Štrumpfe razligu
To sto nazivas kokosinjcem vi NIKADA necete imati!!
ferrante071

#15360 Re: Sarajevski derbi

Post by ferrante071 »

avetinja wrote:
LSD wrote:
avetinja wrote:

Vidjećemo kada dođu teški dani šta će Malezijac uraditi, a sigurno je da će ti dani doći. Njemu je bitan svaki fening, više je bitan njemu fening nego onima koji to nemaju. On je naučio da ima i kada izgubi jedan žeton kao da su mu srce proboli. Izvlačit će on pare od njih, to je sigurno. Niko nije lud da povjeruju u priču da on hoda po svijetu i dijeli pare, a za uzvrat ništa ne želi, i nema nikakve koristi od toga.
A sada red kmećanja o tome kako će se Tan povući iz Sarajeva i opservacije finansijskih gurua kako je to kada milijarder ulaže, gubi, i zarađuje novac.
:run:
bjelave

#15361 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Šibicar wrote:
bjelave wrote:Ja ne znam sto je muka ovim drugoligasima kad se ponovi cinjenica da smo vise utakmica u bivsoj drzavi odigrali sa Velezom nego s njima.

Jednostavno, nisu bili dostupni, nije ih bilo u prvoligaskom drustvu.

I jos ispadao je zeljo i iz druge lige u zonu.

Zna li neko koliko je sezona gigant sa Grbavice sezona proveo u ovom renomiranom rangu takmicenja?
Pa hajde daj da vidimo omjer medjusobnih utakmica u bivšoj državi,da vidimo kako ste stajali u medjusobnim susretima sa drugoligašem?

Koliko godina ste tacno proveli u drugoj ligi a koliko pak u zonaskom nivou takmicenja? Jedno petnaeste, sve zajedno ofrlje?

A ovo kad se bili u nama dostupni :mrgreen:, dakle prvoligasi, daj i za to statistiku ako imas. Nije problem
ferrante071

#15362 Re: Sarajevski derbi

Post by ferrante071 »

Štrumpfe razligu[/quote]
To sto nazivas kokosinjcem vi NIKADA necete imati!![/quote]

Iskreno da ti kažem takav kakav je nama i ne treba, bolje je rentati vilu nego biti vlasnik šupe a da bude još komičnije kada vam dolaze neki gosti brže bolje rentate vilu da ih primite da se ne brukate na "vašem stadionu"
:skoljka: :run:
Begler beg

#15363 Re: Sarajevski derbi

Post by Begler beg »

ima li karti za bordo dio sjevera
emigrazione

#15364 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Naravno da necemo ako bog da...
Maharadza

#15365 Re: Sarajevski derbi

Post by Maharadza »

decko_sa_kovaca wrote:
ferrante071 wrote:
LSD wrote:
Štrumpfe razligu
Jel' isto kao što ste pljuvali;
"Nikada nećete sebi doći od viršli!" - HZ se vratiše na Sjever, dolazak BP, ili
"Nikada neće taj novi statut proraditi niti će te naći investitora!" - Visit Malaysia na dresovima by Adžo, ili
"Ma on nikada neće uložiti u FKS, šta vam je, nije lud čovjek..." - 4 miliona Eura (do sada) ili
"Ma nema šanse da akademiju gradi, vi ste mu samo igračka jeftina..." - 64545 METARA KVADRATNIH na kojima se radi punom parom, ili
"Ma on samo izvlači keš iz FKS, prevarit' će vas, pokrasti, bla-bla..." - SVA DUGOVANJA VRAĆENA, "NA NULI" SMO, RAČUNI ODBLOKIRANI!!!

Mislio sam da ste do sada naučili onu "nikad ne reci nikad" kada smo mi u pitanju ali očito vas zaslijepljuje mržnja i kompleks koji imate prema FKS...

https://d3uzh0l4fufuin.cloudfront.net/p ... 3b26ea.mp4

http://vijesti.ba/clanak/278666/edis-ku ... adiona-bih

A šučur Allahu pa nikada nećemo imati kvazi-stadion sa 4 različite "tribine" nego jedan pravi, OLIMPIJSKI, samo sabura! :nargila:
Šibicar

#15366 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

bjelave wrote:
A ovo kad se bili u nama dostupni :mrgreen:, dakle prvoligasi, daj i za to statistiku ako imas. Nije problem
Ma nemam ja statistiku,nego eto ako neko ima neka postavi jer tako nadmoćan gradski rival kao FKS sigurno ima bruku medjusobnih pobjeda više u bivšoj Jugi.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15367 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

joj rasprava bog te, kol'ko godina imate ba... ja kont'o da sam ja najmlađi ovdje.
decko_sa_kovaca

#15368 Re: Sarajevski derbi

Post by decko_sa_kovaca »

Prva liga sfrj
Sarajevo pobjede 18
Zeljeznicar pobjede 22
Nerijeseno 23
Kemal Malovčić

#15369 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

avetinja wrote:
Kemal Malovčić wrote:Najveći klub kojeg je osnovala radnička klasa, to da. 8-)
Još vi trebate pure pojesti da bi bili ispred nas. 8-)
Jedite vi puru. Mi ćemo mesa i proteina. 8-)
5korpus

#15370 Re: Sarajevski derbi

Post by 5korpus »

bjelave wrote: Zna li neko koliko je sezona gigant sa Grbavice sezona proveo u ovom renomiranom rangu takmicenja?
Eh on sad kao ne zna :lol:
Nemoj toga :zzzz:
Šibicar

#15371 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

decko_sa_kovaca wrote:Prva liga sfrj
Sarajevo pobjede 18
Zeljeznicar pobjede 22
Nerijeseno 23
Ma to mora da je štamparska greška.
avetinja

#15372 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Kemal Malovčić wrote:
avetinja wrote:
Kemal Malovčić wrote:Najveći klub kojeg je osnovala radnička klasa, to da. 8-)
Još vi trebate pure pojesti da bi bili ispred nas. 8-)
Jedite vi puru. Mi ćemo mesa i proteina. 8-)
Samo vi nastavite jesti meso i proteine, pa nam i dalje gledajte u leđa. 8-)
Lafo.Mamone

#15373 Re: Sarajevski derbi

Post by Lafo.Mamone »

Image
nKrkan

#15374 Re: Sarajevski derbi

Post by nKrkan »

Željo je golem HELLO
Norman

#15375 Re: Sarajevski derbi

Post by Norman »

ferrante071 wrote:
LSD wrote:
avetinja wrote:

Štrumpfe razligu
Kakva Slavija, pusti štrumpfovske mitove. Tadašnja Slavija i Željo ne mogu u istu rečenicu. Slavija igrala redovno u prvoj ligi Jugoslavije, Željo bio kanta za nabijanje u sarajevskom podsavezu, uglavnom u drugom razredu (posljednji rang takmičenja, ako je neko uopšte sumnjao). Njihovi rivali su bili: Troja, Šparta, Barkohba... Za njih je Slavija bila tad, što je Sarajevo sad. :oops:
Post Reply