PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

VjecitiStudent

#15351 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ukratko, Plenum je tražio bilo kakav zatvoreni javni prostor, skupština im je dala Dom mladih. Poslije, nakon što ih je strah od masovnih demonstracija prošao, skupština je lansirala priču o plaćanju četiri milje za prostor koji je svakako u njenom vlasništvu i za koji svake godine iz budžeta izdvaja 1,5 milion kema.

I izazvala potoke krokodilskih suza kod zabrinutih građana, sudionika foruma.
Da su pitali ''sudionike foruma'', odmah bi dobili besplatnu informaciju da će, takvim postupanjem, kanton preko njih oprati lijepe novce. Iz čega zaključujemo da su u ''plenumaši'' 1. u talu s kantonom, 2. plitki i naivni (eufemizmi).
Ne znam šta je gore.
Skupština je mogla komotno ili jedan milion ili jednu km ispisati, reakcije ovdje bi bile u pet deka.
Corto Maltese

#15352 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ukratko, Plenum je tražio bilo kakav zatvoreni javni prostor, skupština im je dala Dom mladih. Poslije, nakon što ih je strah od masovnih demonstracija prošao, skupština je lansirala priču o plaćanju četiri milje za prostor koji je svakako u njenom vlasništvu i za koji svake godine iz budžeta izdvaja 1,5 milion kema.

Da su pitali ''sudionike foruma'', odmah bi dobili besplatnu informaciju da će, takvim postupanjem, kanton preko njih oprati lijepe novce. Iz čega zaključujemo da su u ''plenumaši'' 1. u talu s kantonom, 2. plitki i naivni (eufemizmi).
Ne znam šta je gore.
Skupština je mogla komotno ili jedan milion ili jednu km ispisati, reakcije ovdje bi bile u pet deka.
Mogla je komotno. Taj komoditet stječeš kad ti s druge strane dopiru papagajske fraze tipa: "Plenum nema predstavnika", i slične gluposti.
Diletanizam Sarajevskog Plenuma je do sada najveća kompromitacija civilnog pokreta u BiH.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15353 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

JoseMujica wrote:
hrasno38 wrote:
JoseMujica wrote:Banksy kolko sam upratio niti jedan termin nisu dobili besplatno....za svaki termin je račun (4.000 KM) fakturisan kantonu što je još gore
E sta to tamo kosta 4000 KM za to vrijeme koliko su proveli planumasi?????? Pa da je svaki sa sobom ponio grijalicu i ukljucio ne bi potrosili struje 4000 KM po jednom plenumu!!!!

to im je Kifla sredio termin :D
Pa majke mi cuj 4000!!!!!!! a samo upale svjetla hahahah to nije pranje para to je pranje, iskuhavanje i centrifuga para.
Alfons Kauders

#15354 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:
Mogla je komotno. Taj komoditet stječeš kad ti s druge strane dopiru papagajske fraze tipa: "Plenum nema predstavnika", i slične gluposti.
Diletanizam Sarajevskog Plenuma je do sada najveća kompromitacija civilnog pokreta u BiH.
auuuuuuu nikad teze rijeci nisu izrecene na ovom forumu...

kad ti neko kaze da si nadjebo Brkana, Stukana i masu drugih drkana... auuuuuuu
VjecitiStudent

#15355 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
Ne znam šta je gore.
Vrijeme će tek pokazati efekte plenuma.
Do tada, čini mi se da prvo mjesto na listi kompromitiranih još uvijek zauzima Dosta i pridruženo mu društvo.
Banksy

#15356 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:

Ne znam šta je gore.
Suviše si koncentriran na ''ovdje'' i ''sudionike foruma''. Sudionici foruma su sasvim nebitni, i ovdje, kamoli vani.

Ako su već ''plenumaši'' u startu bili glupi i izmanipulirani, zašto dozvoljavaju da ih se manipulira dalje?
Primjer,
Zašto se insistira na Domu mladih, pored toliko drugih prostora gdje se mogu sastajati? (Zaboravimo forum) Mene, kao prosječnog građanina koji prezire svaku kantonalnu vladu zadnjih godina, takvo agresivno insistiranje ''plenumaša'' na Domu mladih izuzetno iritira, da ne koristim grublju riječ, i u meni samo stvara dodatnu netrpeljivost prema nekome ko bi, kao, trebao artikulirati i predstaviti i moje interese.
goran16v

#15357 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

VjecitiStudent wrote:

Ukratko Plenum je dobio zatvoreni javni porstor i kad je postalo jasno da taj Plenum aposlutno NISTA nece postici, da NECE dati nikakve rezultate i da se sve svelo trosenje budzetsih para zarad mlacenja prazne slame plenumish mudraca Plenum je prostor izgubio.
U cijeloj prici uopste NIJE BITNA cifra koju je KS placao za Dom mladih za zasjedanja Plenuma (te bi pare KS prebacio Skederiji this or another way) nego da se, kad su izgubili prostor, NIKO od plenumasa ili vatrenih pobornika Plenuma NIJE uhvatio za dzep ili pokrenuo akciju kod pristalica da se skupe sredstva za prostor (pa da vide kolika je stvarna p0odrska gradjana) i rekao evo mi imamo ovoliko, dajte nam prostor i da ce ostati na platou sve i da im KS odredi simbolicnih 50 KM/sedmicno i to ne za Dom Mladih nego za dvoranu M. Delibasic ili cak Zetru. To je najbolji dokaz koliko je samim plenumasima, a i vatrenim zagovornicima Plenuma stalo do samog Plenuma i koliko su za Plenum i tu ideju spremni dati - nista osim suplje price zarad samopromocije i potencijalne konekcije na budzet!
Banksy

#15358 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Corto Maltese wrote: Mogla je komotno. Taj komoditet stječeš kad ti s druge strane dopiru papagajske fraze tipa: "Plenum nema predstavnika", i slične gluposti.
To je mene prepisao ... :D

Apsolutno tačno. Kako je SDP kompromitirao ideju socijaldemokratije, Naša stranka ideju građanske političke alternative, tako je ''plenum'' djelovao na civilni pokret u BiH, gdje će sutra odrastao, politički svjestan i zreo čovjek vrlo, vrlo teško pristupiti bilo kojem ozbiljnijem, organiziranom udruživanju civilnog društva, a sve u strahu da ga se ne zloupotrijebi, potroši, ismije i iskompromitira.
VjecitiStudent

#15359 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: Suviše si koncentriran na ''ovdje'' i ''sudionike foruma''. Sudionici foruma su sasvim nebitni, i ovdje, kamoli vani.

Ako su već ''plenumaši'' u startu bili glupi i izmanipulirani, zašto dozvoljavaju da ih se manipulira dalje?
Primjer,
Zašto se insistira na Domu mladih, pored toliko drugih prostora gdje se mogu sastajati? (Zaboravimo forum) Mene, kao prosječnog građanina koji prezire svaku kantonalnu vladu zadnjih godina, takvo agresivno insistiranje ''plenumaša'' na Domu mladih izuzetno iritira, da ne koristim grublju riječ, i u meni samo stvara dodatnu netrpeljivost prema nekome ko bi, kao, trebao artikulirati i predstaviti i moje interese.
Pitaj, e-mail plenuma se valjda da proguglati.
VjecitiStudent

#15360 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Corto Maltese wrote: Mogla je komotno. Taj komoditet stječeš kad ti s druge strane dopiru papagajske fraze tipa: "Plenum nema predstavnika", i slične gluposti.

Apsolutno tačno. Kako je SDP kompromitirao ideju socijaldemokratije, Naša stranka ideju građanske političke alternative, tako je ''plenum'' djelovao na civilni pokret u BiH, gdje će sutra odrastao, politički svjestan i zreo čovjek vrlo, vrlo teško pristupiti bilo kojem ozbiljnijem, organiziranom udruživanju civilnog društva, a sve u strahu da ga se ne zloupotrijebi, potroši, ismije i iskompromitira.
Nije tu baš neka konkurencija s obzirom da smo do sada od civilnog pokreta u BIH vidjeli samo SDP-ov Dosta i SDP-ovog Brkana.
Alfons Kauders

#15361 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:

samo NVZ nije kompromitirala ideju rigidnog sovinizma i liberalnog kapitalizma :D

mada ovo bas i nije lose - jer kad pogledamo kakvo nam je to famozno civilno drustvo, i bolje je da ga nema... plenumi su samo pokazali da je car go, po ko zna koji put, samo sto su ovaj put to skontali i oni koje nikad nije zanimala politika...

nemojte, ali nemojte molim vas, da bi se kojim slucajem sutra opet "borili" za moja prava... na pomazite nam, molim vas
Banksy

#15362 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote: To je mene prepisao ... :D

Nije tu baš neka konkurencija s obzirom da smo do sada od civilnog pokreta u BIH vidjeli samo SDP-ov Dosta i SDP-ovog Brkana.
Dosta je pokopao ideju civilnog pokreta, ''plenum'' mu je udario ploču.

Nekako sam navikla da se oko nejasnih stvari i pitanja, odgovori najlakše dobijaju kad se zapitaš: ''Kome to odgovara?'' i ''Ko će iz svega toga profitirati?''.

Vrlo jednostavno: Kome odgovara ubijanje civilnog pokreta u BiH? i Ko profitira kompromitiranjem ideje o organiziranom okupljanju civilne akcije (ili kome odgovara pretvaranje ''plenuma'' u frikšou cirkus i zajebanciju)?
Odgovori sam ...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15363 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

da skratimo raspravu...ko god nije Plenumaš je budžetski pakaš.....mišljenje van Plenuma je hereza, haman ko igranje fudbala na Fidžiju...... Plenum će već od sutra biti proučavan kao Novi religijski pokret koji nema vođa ni strukture, ampak jema tu neki Duh Sveti koji se ukaže prigodnim priopćenjem "u ime naroda"

sreća samo što VS nije zadužio kako vatreno oružje jerbo znamo kako se postupa sa hereticima i narodnim neprijateljima u direktdemokrackim društvima
Banksy

#15364 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
da skratimo raspravu...ko god nije Plenumaš je budžetski pakaš.....
Pa ti to i jesi, jel?

Ja nisam.
VjecitiStudent

#15365 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote: Nije tu baš neka konkurencija s obzirom da smo do sada od civilnog pokreta u BIH vidjeli samo SDP-ov Dosta i SDP-ovog Brkana.

Nekako sam navikla da se oko nejasnih stvari i pitanja, odgovori najlakše dobijaju kad se zapitaš: ''Kome to odgovara?'' i ''Ko će iz svega toga profitirati?''.

Vrlo jednostavno: Kome odgovara ubijanje civilnog pokreta u BiH? i Ko profitira kompromitiranjem ideje o organiziranom okupljanju civilne akcije (ili kome odgovara pretvaranje ''plenuma'' u frikšou cirkus i zajebanciju)?
Odgovori sam ...
Ima još dijagnostičara, nismo mi jedini ...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dezulovi ... /140328046
Proteklih mjesec u BiH, a i vrijeme poslije, obilježili su masovni protesti koji su kulminirali nasiljem. Kako vidite BiH nakon vala protesta koji su krenuli iz dubokih socijalnih pobuda, a završili raspravama o budućnosti zemlje i zloupotrebama protesta?

To nije neočekivano. Jednako kao što nije neočekivano da će najprije nezadovoljstvo buknuti u Bosni. Ne najprije u kronološkom smislu, bilo je nekih protesta u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, ali na lokalan način. To nije neočekivano, jer Bosna je šampion u dizfunkcionalnosti, kao država, kao sustav. Nije to neočekivano. Kao što nije bilo neočekivano kako će to ''završiti''. Jer ovo, naravno, nije gotovo. Ovi protesti su buknuli u BiH, kao što su buknuli, pa se pretvorili, s jedne strane, u forume ljudi koji bi htjeli nekako artikulirati sav taj bunt i nekako ga usmjeriti, do, naravno, političke zloupotrebe tih demonstracija, svojatanja i sukoba unutar demonstranata i tih poluuličnih pokreta. Dakle, ništa nije neočekivano.

Ali ja ih ne doživljavam kao demonstracije iz bunta koji se sada rasplinuo i da je to sada gotovo. To nije propalo vrijeme. To je prvih pet minuta utakmice. Nekako ih doživljavam kao žuti karton političkim i društvenim elitama u BiH, a bogami i šire. Bit će grubo kad dođe drugi žuti karton i isključenje, tako mislim da bi svi oni koji se sada negdje sladostrasno raduju rasplinjavanju demonstracija nekako morali biti zabrinutiji nego oni koji demonstracije organiziraju, koji jesu pomalo razočarani, malodušni odazivom itd.

Socijalni bunt, kako je spontano nastao, tako će se spontano i rasplinuti, ali to nije konačan kraj. To je početak utakmice! Kako znamo svi iz fizike, energija ne nestaje, energija samo mijenja pravce djelovanja. Energija ne može nestati. Ta energija bunta, energija, nezadovoljstva, očaja... nije nigdje nestala. Ona stoji i vrije. Drugi put kada bukne bit će puno gore.
Alfons Kauders

#15366 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:da skratimo raspravu...ko god nije Plenumaš je budžetski pakaš.....mišljenje van Plenuma je hereza, haman ko igranje fudbala na Fidžiju...... Plenum će već od sutra biti proučavan kao Novi religijski pokret koji nema vođa ni strukture, ampak jema tu neki Duh Sveti koji se ukaže prigodnim priopćenjem "u ime naroda"

sreća samo što VS nije zadužio kako vatreno oružje jerbo znamo kako se postupa sa hereticima i narodnim neprijateljima u direktdemokrackim društvima
budzetski pakas jedan, kako te nije stid da vrijedjas lik & djelo... nekoga, jer plenum nema vodje, plenum nema predstavnika...

i dobra paralela s novim religijskim pokretima... onaj momak iz tuzle, ekonomista... je uporedio nase drustvo s kargo kultovima na pacifickim otocima...

sadaka i guzovaca kao religija
Alfons Kauders

#15367 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote: Nije tu baš neka konkurencija s obzirom da smo do sada od civilnog pokreta u BIH vidjeli samo SDP-ov Dosta i SDP-ovog Brkana.

Odgovori sam ...
Proteklih mjesec u BiH, a i vrijeme poslije, obilježili su masovni protesti koji su kulminirali nasiljem. Kako vidite BiH nakon vala protesta koji su krenuli iz dubokih socijalnih pobuda, a završili raspravama o budućnosti zemlje i zloupotrebama protesta?

To nije neočekivano. Jednako kao što nije neočekivano da će najprije nezadovoljstvo buknuti u Bosni. Ne najprije u kronološkom smislu, bilo je nekih protesta u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, ali na lokalan način. To nije neočekivano, jer Bosna je šampion u dizfunkcionalnosti, kao država, kao sustav. Nije to neočekivano. Kao što nije bilo neočekivano kako će to ''završiti''. Jer ovo, naravno, nije gotovo. Ovi protesti su buknuli u BiH, kao što su buknuli, pa se pretvorili, s jedne strane, u forume ljudi koji bi htjeli nekako artikulirati sav taj bunt i nekako ga usmjeriti, do, naravno, političke zloupotrebe tih demonstracija, svojatanja i sukoba unutar demonstranata i tih poluuličnih pokreta. Dakle, ništa nije neočekivano.

Ali ja ih ne doživljavam kao demonstracije iz bunta koji se sada rasplinuo i da je to sada gotovo. To nije propalo vrijeme. To je prvih pet minuta utakmice. Nekako ih doživljavam kao žuti karton političkim i društvenim elitama u BiH, a bogami i šire. Bit će grubo kad dođe drugi žuti karton i isključenje, tako mislim da bi svi oni koji se sada negdje sladostrasno raduju rasplinjavanju demonstracija nekako morali biti zabrinutiji nego oni koji demonstracije organiziraju, koji jesu pomalo razočarani, malodušni odazivom itd.

Socijalni bunt, kako je spontano nastao, tako će se spontano i rasplinuti, ali to nije konačan kraj. To je početak utakmice! Kako znamo svi iz fizike, energija ne nestaje, energija samo mijenja pravce djelovanja. Energija ne može nestati. Ta energija bunta, energija, nezadovoljstva, očaja... nije nigdje nestala. Ona stoji i vrije. Drugi put kada bukne bit će puno gore.
i ja se slazem da je "zuti" karton... samo sto mislim da se crveni daje na izborima, ne paljevinom i anarhijom...

e sad sto "vrije"... hm... pitanje je sta zapravo "vrije"?

sta? koji zahtjevi? osim bacanja parola i drztelopova prica, sta?

konkretno, eto o budzetu se raspravlja danas, i muk... plenum skoro 2 mjeseca palamudi i prica o ustedama... i obecava ljudima neki povratak u samoupravni socijalizam

buraz osnovna jebena stvar - imamo prijedloge, zahtjeve - njima se prave ustede od x maraka - imamo zahtjeve koji kostaju y maraka... x i y bi trebali biti jednaki... a plenum ni 50 dana kasnije nije ni otvorio budzet... tj jesu, samo sto nece da o tome pricaju - jer prostora za ustede koje su ko fol obecavali jednostavno nema... the end, mazu narodu oci i lazu, bas kao i politicari...

osim komunistickih bajki, nista konkretno se nije culo, barem kada je u pitanju budzet i privreda (a valjda je to bit problema)
weredsf

#15368 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:da skratimo raspravu...ko god nije Plenumaš je budžetski pakaš.....mišljenje van Plenuma je hereza, haman ko igranje fudbala na Fidžiju...... Plenum će već od sutra biti proučavan kao Novi religijski pokret koji nema vođa ni strukture, ampak jema tu neki Duh Sveti koji se ukaže prigodnim priopćenjem "u ime naroda"

budzetski pakas jedan, kako te nije stid da vrijedjas lik & djelo... nekoga, jer plenum nema vodje, plenum nema predstavnika...

i dobra paralela s novim religijskim pokretima... onaj momak iz tuzle, ekonomista... je uporedio nase drustvo s kargo kultovima na pacifickim otocima...

sadaka i guzovaca kao religija
Plenumase po hitnom postupku uvesti u pravo i gotova stvar :D :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15369 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
JoseMujica wrote:
Pa ti to i jesi, jel?

Ja nisam.
naravno da jesam, a i ti si....kako te samo nije stid da sumnjaš u kvalifikacije jednog Plenumaša?!

ps

waredsf...to će taman pred izbore da se desi :D po starom narodnom običaju
Banksy

#15370 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:

Odgovori sam ...

S tim da mi, u prethodnim postovima, dijagnosticiramo ublehu zvanu ''plenum'', a on, mada s nekoliko fula, dijagnosticira stanje svijesti obespravljenih, buntovnih bosanskohercegovačkih građana.
Banksy

#15371 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
Banksy wrote:
JoseMujica wrote:
Pa ti to i jesi, jel?

Ja nisam.
naravno da jesam, a i ti si....kako te samo nije stid da sumnjaš u kvalifikacije jednog Plenumaša?!
Totalno neduhovito.

Da sam budžetlija, kao što ti zaista jesi, sklanjala bih se s ovakvih i sličnih tema.

Ono, možeš, niko ne brani, ali je degutantno. Pravo.
omar little

#15372 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by omar little »

jedna od zanimljivih stvari :D ,proizasla iz svega ovoga, je da se vise ne hrace toliko po dijaspori i njihovom misljenju. :D budzetlija, kategorija populacije za hejtat i hrakat, zauzima nedostizno prvo mjesto par kola prije kraja prvenstva. :D
Havatar

#15373 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

omar little wrote:jedna od zanimljivih stvari :D ,proizasla iz svega ovoga, je da se vise ne hrace toliko po dijaspori i njihovom misljenju. :D budzetlija, kategorija populacije za hejtat i hrakat, zauzima nedostizno prvo mjesto par kola prije kraja prvenstva. :D
Za vrlo kratko vrijeme ce prvo mjesto preuzeti pljenumasi :mrgreen:
goran16v

#15374 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Vezano za pravo koristenja prostora meni niko od vatrenih pobornika i branilaca plenuma nije objasnio jednu stvar a to je sljedece:
Ako plenum istinski zastupa gradjanke i gradjane i ako istinski ima njihovu podrsku, te ako to uzima kao osnovu za pravo na besplatno koristenje javnih prostora koji se kroz budzet odrzavaju novcima tih istih gradjanki i gradjana, zasto se broj prisutnih na plenumu, kao i njegovih prostalica vremenom osipa, a ne povecava?
Bilo bi interesantno napraviti anketu vezanu za gradjansku podrsku plenumu, ali ne koliko gradjana podrzava ideju plenuma (ja je licno podrzavam) nego koliko gradjana podrzava ovaj i ovakav plenum te nacin ka koji je vodjen i na koji se vodi.
hepekcina

#15375 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hepekcina »

:mrgreen:
Post Reply