Pa ovo baš nema logike, stepen povreda kod djevojaka je takav da sve upućuje na veću brzinu od procjenjene.Travnički Noćni Šetač wrote:Ja kad sam komentarisao onda je bilo nemam ja pojma...
Evo sad neću ni slovo reći samo ću dati citate iz presude:
...
"Ali, Sud Kantona Sarajevo prihvatio je stav vještaka Milana Vujanića da je Sefić vozio brzinom od 65 kilometara na sat prilikom udara u djevojke koje su se nalazile, kako navodi sud, mimo pješačkog prelaza."
"Sud je uzeo u obzir i dio Vujanićevog nalaza u kojem se navodi da se na osnovu oštećenja na vozilu ne može utvrditi brzina jer su novija vozila pravljena tako da veća šteta bude na njima, a što manje povrede na pješaku."
"Kako je kazao predsjedavajući sudskog vijeća Igor Todorović, vodili su se nalazom vještaka Vujanića prema kojem dijelovi automobila koji su pronađeni na cesti ne mogu biti dokaz prema kojem se određuje mjesto udara jer se mogu pomjeriti, za razliku od ljuspica koje padnu na mjestu udara ukoliko pada kiša."
Neće ljudsko tijelo otkinuti pola šasije prilikom udara
Al eto, uvozni vještak rekao, šta znaju ovi naši....doduše, onaj domaći se isprosipao sa tri nalaza i držanja sva tri