Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#15326 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sinoc na autoputu od Tarcina prema Sarajevu, Sandero Stepway uredno 90 lijevom i jos duga zadao. Trebalo mu je ihajhaj da se prstroji u desnu i kad mu je valjda neko blicnuo za duga, on ih ugasi, ostadoseno jedna pozicija i jedno oboreno, te on brze-bolje opet upali duga!
- Travnički Noćni Šetač
#15327 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad ne drži razmak nego se na metar zalijepi za kamion i tebi nepotrebno produži potrebnu dužinu puta i vrijeme za preticanje... tačno bi ga zaustavio i šamar mu vaspitni pružio...Ironman_88 wrote:Vjerovatno sve tematizirano već 1000 puta, ali da i ja istresem svoje frustracije i navedem top 3 iritirajuće situacije koje su vezane za mrcvarenje i kilavljenje po cesti:
upadne u zadnjem trenu pred tebe na cestu, prisili te da skoro staneš i onda vozi 40 km/h u ograničenju 60 a sa suprotne strane toliki saobraćaj da nemaš šanse da ga pređeš
ispred tebe 2 auta i kamion, i obojica se boje preteći kamion koji vozi 60 km/h na cesti gdje je ograničenje 100, a cesta takva da ti nemaš prilike preteći oba auta i kamion
na autoputu vozi 3-4 minute u tvom mrtvom uglu, mrsko mu dati malo gasa da te pređe ili usporiti i prebaciti se u tvoju traku iza tebe
...
A i ovo ostalo... sve sam već i doživio i snimio ...
-
condy
#15328 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šalu na stranu.dozadnjekapi wrote:
izbaci je iz auta, okrene se. ... u povratku ugasi auto niz brdo da ne trosi gorivo ... dođe na ravnicu ne moze da upali potrošio gorivo. trči uzbrdu da traži debelu da je tuče. vozi pasata lubenicara troši 12 otvorene.
Vozač koji se ne kreće na način kako ona odredba člana 39. stava 1. i 2. ZOBS-a propisuje, čini prekršaj i propisana je novčana kazna od 50,00 KM do 250,00 KM, uz jedan ili dva kaznena boda. Rijetke su situacije, da neko bude kažnjen, ali činjenica je da se čini prekršaj. Prihvati to, nema veze. Nisu ni ostali puno bolji vozači, samo se malo hvale po forumu, vrijeđaju druge i uzimaju sebi za pravo da druge nazivaju papcima, glupanima, seljacima, a neka ko gospoda i klinac
- drug_profi
#15329 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ubjedljivo su najgori i najopasniji ovi koji se trkaju sa tobom kad ih pretices i ovi sto ti ne daju da se vratis u traku. Uglavnom to je taj isti mentalni sklop.
Kad neko mene pretice ja pustim gas, tako su me ucili i tako je jedino bezbjedno.
Kad neko mene pretice ja pustim gas, tako su me ucili i tako je jedino bezbjedno.
- beni-bu-man
#15330 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
supercali wrote:A kad si glup onda si glup i u kontra smjerudozadnjekapi wrote:kad ides iz kontra smjera onda je nizbrdica
- Ironman_88
#15331 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zaboravio sam i vozača koji svako malo kao mutav staje na kočnicu na mjestima gdje nema baš nikakve potrebe da to radi, iritira tebe i trza te svako malo, pomisliš uvijek ili desio se neki sjeb na cesti ili policija stoji.Travnički Noćni Šetač wrote:Kad ne drži razmak nego se na metar zalijepi za kamion i tebi nepotrebno produži potrebnu dužinu puta i vrijeme za preticanje... tačno bi ga zaustavio i šamar mu vaspitni pružio...Ironman_88 wrote:Vjerovatno sve tematizirano već 1000 puta, ali da i ja istresem svoje frustracije i navedem top 3 iritirajuće situacije koje su vezane za mrcvarenje i kilavljenje po cesti:
upadne u zadnjem trenu pred tebe na cestu, prisili te da skoro staneš i onda vozi 40 km/h u ograničenju 60 a sa suprotne strane toliki saobraćaj da nemaš šanse da ga pređeš
ispred tebe 2 auta i kamion, i obojica se boje preteći kamion koji vozi 60 km/h na cesti gdje je ograničenje 100, a cesta takva da ti nemaš prilike preteći oba auta i kamion
na autoputu vozi 3-4 minute u tvom mrtvom uglu, mrsko mu dati malo gasa da te pređe ili usporiti i prebaciti se u tvoju traku iza tebe
...
A i ovo ostalo... sve sam već i doživio i snimio ...
Last edited by Ironman_88 on 09/04/2018 13:42, edited 1 time in total.
-
tempuser
#15332 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Istinu pises, ali zaboravljas bitnu stvar, znati propise i voziti mimo propisa nije iesto sto i ne znati propise i voziti pogresno tj onako kako mislis da u njima pises i jos tvrditi kako si upravu.condy wrote:
Vozač koji se ne kreće na način kako ona odredba člana 39. stava 1. i 2. ZOBS-a propisuje, čini prekršaj i propisana je novčana kazna od 50,00 KM do 250,00 KM, uz jedan ili dva kaznena boda. Rijetke su situacije, da neko bude kažnjen, ali činjenica je da se čini prekršaj. Prihvati to, nema veze. Nisu ni ostali puno bolji vozači, samo se malo hvale po forumu, vrijeđaju druge i uzimaju sebi za pravo da druge nazivaju papcima, glupanima, seljacima, a neka ko gospoda i klinac
Kad se dodje do toga sta je po zakonu stvar je binarna, ispravno/pogresno, nema pomalo, nema nesto izmedju...
- supercali
#15333 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovdje se niko ne hvali nego pise sta je ispravnocondy wrote:Šalu na stranu.dozadnjekapi wrote:
izbaci je iz auta, okrene se. ... u povratku ugasi auto niz brdo da ne trosi gorivo ... dođe na ravnicu ne moze da upali potrošio gorivo. trči uzbrdu da traži debelu da je tuče. vozi pasata lubenicara troši 12 otvorene.![]()
A ako si se prepoznao u opisu jbg jer nisam nikoga nazvao da je ovdje glup inace citanje mog avatara bi ti dobro doslo
-
condy
#15334 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To znas propise a ne voziš po propisu me asocira na murijutempuser wrote:Istinu pises, ali zaboravljas bitnu stvar, znati propise i voziti mimo propisa nije iesto sto i ne znati propise i voziti pogresno tj onako kako mislis da u njima pises i jos tvrditi kako si upravu.condy wrote:
Kad se dodje do toga sta je po zakonu stvar je binarna, ispravno/pogresno, nema pomalo, nema nesto izmedju...
Šalu na stranu. Vrlo je bitno znati pravila vožnje i pridržavati se pravila za volanom. To je za mene dobar vozač. Lično mislim da preko 90% vozača nakon položenog vozačkog ispita nije čitalo ZOBS ili nije više puno se interesovalo o tome kako treba voziti po propisu, već svi po svom. I da u suštini voze kako vozi raja, stari, buraz,....odnosno da voze kako su vidjeli od drugih, ili kako ih je neko od bližih naučio ili kako je on/ona skontao(la)...a to s obzirom kako se kod nas vozi, obično budu pogrešne vozne navike.
-
condy
#15335 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moj respo, ti si knjiga koja se najlakše čita, bez obzira šta ti pisalo na avataru.supercali wrote:Ovdje se niko ne hvali nego pise sta je ispravnocondy wrote:Šalu na stranu.dozadnjekapi wrote:
izbaci je iz auta, okrene se. ... u povratku ugasi auto niz brdo da ne trosi gorivo ... dođe na ravnicu ne moze da upali potrošio gorivo. trči uzbrdu da traži debelu da je tuče. vozi pasata lubenicara troši 12 otvorene.![]()
A ako si se prepoznao u opisu jbg jer nisam nikoga nazvao da je ovdje glup inace citanje mog avatara bi ti dobro doslo
- supercali
#15336 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jah tjesi se
-
tempuser
#15337 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prakticno nema nikakve razlike, u oba slucaja propisi se krse, medjutim sustinski razlika je velika.condy wrote:
Šalu na stranu. Vrlo je bitno znati pravila vožnje i pridržavati se pravila za volanom. To je za mene dobar vozač. Lično mislim da preko 90% vozača nakon položenog vozačkog ispita nije čitalo ZOBS ili nije više puno se interesovalo o tome kako treba voziti po propisu, već svi po svom. I da u suštini voze kako vozi raja, stari, buraz,....odnosno da voze kako su vidjeli od drugih, ili kako ih je neko od bližih naučio ili kako je on/ona skontao(la)...a to s obzirom kako se kod nas vozi, obično budu pogrešne vozne navike.
Kad znas propise i kad vozis po propisima to je 2 od 2, kad znas propose i ne vozis po propisima to je 1 od 2, kad ne znas propise onda to moze biti samo 0 od 2. Odnosno ko zna propise moze ako hoce voziti po propisima, ko ne zna ne moze iako misli da moze. Evo ti maloprije klasnicni primjer, tvrdi da voznjom lijevom trakom uz Ivan 60 kmh ne krsi propis.
-
tempuser
#15338 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sjeti se situacije kad su ljudi koji se najvise pitaju crno na bijelo napisali sta je ispravno, a sta nije i on opet nastavio s kontrom!condy wrote: Moj respo, ti si knjiga koja se najlakše čita, bez obzira šta ti pisalo na avataru.
- supercali
#15339 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sjeti se situacije kako ste ispali glupi i ti i istomisljenici tvoji jer je ispravno bilo tebitempuser wrote:Sjeti se situacije kad su ljudi koji se najvise pitaju crno na bijelo napisali sta je ispravno, a sta nije i on opet nastavio s kontrom!condy wrote: Moj respo, ti si knjiga koja se najlakše čita, bez obzira šta ti pisalo na avataru.![]()
![]()
![]()
-
tempuser
#15340 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta ocekivati od lika koji ne moze da shvati cak ni ono sto mu drot objasni!
Ajd zra'o i nastavi sapunjat macora!
-
Seawolf
#15341 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na kojoj cesti u BiH je ograničenje brzine 100 km/h, a da pri tome ta cesta nema dvije saobraćajne trake (voznu i preticajnu), za voženje u istom smjeru?Ironman_88 wrote:...
...
- Ironman_88
#15342 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zašto je pretpostavka da se mora raditi o BiH? Biti papak i iritantan u saobraćaju je internacionalni fetiš, negdje manje, negdje više - u BiH doduše više.Seawolf wrote:Na kojoj cesti u BiH je ograničenje brzine 100 km/h, a da pri tome ta cesta nema dvije saobraćajne trake (voznu i preticajnu), za voženje u istom smjeru?Ironman_88 wrote:...
...
- supercali
#15343 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Drot da ti nesto objasnitempuser wrote:Sta ocekivati od lika koji ne moze da shvati cak ni ono sto mu drot objasni!![]()
-
tempuser
#15344 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E pa ti ni to izgleda ne mozes da skontas!
- supercali
#15345 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne nego sam skontao kad sam ja drotu morao objasnjavati
Oni znaju napamet crveno puna parkiranje i sl i to je to sve ostalo njih vise od pola ne zna
Oni znaju napamet crveno puna parkiranje i sl i to je to sve ostalo njih vise od pola ne zna
-
tempuser
#15346 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Respo drotu nesto objasnjava, Monty Python i TLN su za to film noir.
- supercali
#15347 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
frustriran si isto miteran sa foruma
- Travnički Noćni Šetač
#15348 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na primjer od Lašve do ukljucenja na A1....Seawolf wrote:Na kojoj cesti u BiH je ograničenje brzine 100 km/h, a da pri tome ta cesta nema dvije saobraćajne trake (voznu i preticajnu), za voženje u istom smjeru?Ironman_88 wrote:...
...
-
530i
#15349 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tu je ograničenje 80, kao i dalje prema Zenici i Doboju uz smanjenja ograničenja po znakovima. 100 je nekad bilo.
- Travnički Noćni Šetač
#15350 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na tom dijelu trenutno nema znaka 80 ali od kako je prilazna cesta autoputu bio je znak put rezervisan za saobracaj motornih vozila.... ako i to nije u medjuvremenu promijenjeno... provjericu prvi put kad budem prolazio....