Sirija

Locked
McMoy

#15326 Re: Sirija

Post by McMoy »

jeza u ledja wrote:
McMoy wrote:Kakvih se sve kretena tamo namnožilo, Amerika je zlatna i milosrdna prema njima.
Ovo bez trunke ironije.
Dze?
OvDže:
Ko je novi katarski emir, mladić u kojeg narod polaže svoje nade?

Rođen je 3. juna 1980. godine u Dohi, a školovao se u Velikoj Britaniji. Bio je odličan učenik i završio Sandhurst kraljevsku vojnu akademiju u Velikoj Britaniji 1998. godine.

Ima bogatu karijeru tokom koje je bio predsjednik Qatar Investment Authorityja, glavnog novčanog fonda zemlje. Vodio je i katarsku aplikaciju za Olimpijske igre 2020. godine. Također, predsjedavao je katarskim vijećima za edukaciju, okoliš, prirodne rezerve i informacijsko-komunikacijsku tehnologiju te bio dopredsjedavajući vijeća za ekonomiju i vanjsku politiku Katara.

Mladi Tamim ženio se dva puta. Prvi put u 2005. godini s rodicom koja mu je drugo koljeno Jawaherom bint Hamad bin Suhaim al Thani, s kojom ima četvero (Almayassa 7 godina, Hamad 5, Aisha 3 i Jassim 1), a 2009. godine sa Anoudom bint Mana al Hajris, s kojom ima dvoje djece (Nayla 3 godine i Abdullah 1).

Izuzetno je omiljen među omladinom pa je tako 2006. godine proglašen najboljom sportskom ličnosti u egipatskim novinama Al Ahram.

Ljeta je tokom mladih dana provodio u Londonu, pa ga je engleska javnost upoznala i po razuzdanom ponašanju. U 2005. godini punio je naslovnice svih magazina i novina jer je izbačen iz kluba zbog tuče u pijanom stanju u kojem se održavao G:A:Y: (Good as You) party.

Analitičari ga opisuju kao konzervativnijeg čovjeka od svog oca, no drugi kažu kako je više liberalan u slušanju želja mladih, koji žele političku reformu i brinu za bliske odnose Katara sa SAD-om, te se pitaju o stavu ove zemlje prema Libiji i Siriji.

No, ono što je bitno je da je mladi emir Tamim naklonjen razvoju Katara u diplomatskom smislu i njegovom daljnjem ekonomskom napretku, tako da mnogi analitičari predviđaju da će biti odličan nasljednik svog oca i nastaviti voditi Katar uspješnom putanjom.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ko-je ... /130625036

I u sličnim demkrackim monarKijama B.Istoka, odnedavno poznatim kao "Prijatelji Sirije".
Tuga tebra.... tuga
Last edited by McMoy on 25/06/2013 17:50, edited 1 time in total.
Herr Flick

#15327 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Image

Komentar sa avaza u vezi sa onim snimkom sa liveleaka :shock: :shock: :shock:
muhafuca

#15328 Re: Sirija

Post by muhafuca »

jeza u ledja wrote: Sta s njima?
Ja govorim o zemljama koje su uspjesno, mirnim putem od diktature presle u demokratski sistem, sa ekonomskim rastom.
Najbolji primjer su zemlje koje su kao diktature bile pod americkom sapom. Sta ti zelis reci?
Pa ako pokusavas istaci da je Americka intervencija UVIJEK pozitivna trebas navesti sve zemlje u kojima je ista intervenisala

Ako ne pokusavas to reci - argument ti se moze svesti na - "I corava koka zrno ubode"
Ne racunam takve faktore.
Normalno uracunavas faktore koji idu u prilog tvojoj tezi - a izbjegavas one koji ne idu

kao onaj iz Chilea npr - jest po statistici - jedna od najuspjesnijih zemalja ali kad zaviris pod tepih vidis da

su diktaturu samo zamjenili korporatokracijom - par tajkuna ima benefit od tog razvoja (kao i pod Pinocheom btw)

- obican narod ? ekonomski nista mu puno bolje nego prije uz iznimku da se glava ne gubi tako lahko kao za diktature sto jeste slazem se znacajno , ali ti si prevashodno govorio o ekonomskoj dobiti za narode tih zemalja

BTW otisli smo u off topic debelo - ja vise necu o ovome razvlaciti - ti odgovri ako mislis da moras nesto pojasniti , ispraviti itd
jeza u ledja

#15329 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

McMoy wrote: I u sličnim demkrackim monarKijama B.Istoka, odnedavno poznatim kao "Prijatelji Sirije".
Tuga tebra.... tuga

haha, to je normalna pojava u mnogim monarhijama. protabiri malo porodicna stabla evropskih kraljevskih porodica. :lol:

sve mutant do mutanta. :D
muhafuca

#15330 Re: Sirija

Post by muhafuca »

greska-zavrseno na temu chille i slicno
jeza u ledja

#15331 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

muhafuca wrote: Pa ako pokusavas istaci da je Americka intervencija UVIJEK pozitivna trebas navesti sve zemlje u kojima je ista intervenisala

Ako ne pokusavas to reci - argument ti se moze svesti na - "I corava koka zrno ubode"
Uvijek? Ma kakvi.
Ako mi se argument moze svesti na pod corava koka zrno ubode, navedi mi suprotan primjer, odnosno diktaturu (od onog rata na ovamo) koja je sa takvog sistema (ne pod patronatom SAD ili Zapada) presla mirno i uspjesno na demokratski, sa sve ekonomskim rastom, koji btw nije ono na sta ciljam. Sto ta koka nije zrno ubola?

Normalno uracunavas faktore koji idu u prilog tvojoj tezi - a izbjegavas one koji ne idu

kao onaj iz Chilea npr - jest po statistici - jedna od najuspjesnijih zemalja ali kad zaviris pod tepih vidis da

su diktaturu samo zamjenili korporatokracijom - par tajkuna ima benefit od tog razvoja (kao i pod Pinocheom btw)

- obican narod ? ekonomski nista mu puno bolje nego prije uz iznimku da se glava ne gubi tako lahko kao za diktature sto jeste slazem se znacajno , ali ti si prevashodno govorio o ekonomskoj dobiti za narode tih zemalja
Naravno kad zaviris pod tepih vidis da stanje nije bas takvo bajno, ali SVEUKUPNO SVAKI gradjanin Cilea danas zivi dosta bolje nego prije 20 godina, i taj napredak JE VECI od napretka (ako on uopste postoji) za gradjane susjednih zemalja.
Naveo si i sam 5-6 stvari sa wikipedije, a JEDNU koja ne ide meni u prilog. SVEUKUPNO napredak je osjetan.
Mozda ne kontas, ali Cile je svojevremeno bio jad i bijeda za susjednu Argentinu ili Urugvaj. Danas su ispred njih. To se vidi, to je osjetno, a to se odrazava i u statistici koju si sam postavio. Naravno, u takvom sistemu bogati se bogate brze, kao i u Americi, no sistem pomaze svima.

I opet da ponovim, akcenat mog prvobitnog posta je na promjeni politickog sistema, ne na ekonomskom rastu. Moja argumentacija je da najbolji nacin za rjesavanje diktature kapitalisticki sistem koji ce dugorocno i mirnim putem omoguciti narodu, a i vlasti, da predju u demokratski sistem. Samo tako ce drzava odnosno njen narod dozivjeti zeljeni procvat skidanjem diktature. Ocigledno nasilno svrgavanje diktatora neminovno dovodi do konflikta, koji moze unazaditi zemlju 30 godina, a onda djaba ti demokratija i sve ostalo. Kapitalizam trazi stabilnost i uredjenu drzavu, a to nikad DUGOROCNO neces postici sa diktatorom na vlasti, jer se uvijek moze naci neka grupa koja ga zeli ukinuti. I ovo sto vidimo na arapskom poluotoku je zelja za odrzavanjem stabilnosti, samo sto nazalost brz i ogroman profit naftnih kompanija sprijecava dugorocnu viziju.
Herr Flick

#15332 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Zatvorit ce temu bolan...Sta nas briga za Cile,Argentinu i tamo..Ovo je tema SIRIJA :) :)
Herr Flick

#15333 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Image
Dr_dre

#15334 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Nemojte da se ibretite (čudite).

Assad se bori protiv najvećih zlikovaca na planeti!
Mora da si i ovi jadnici teroristi i zlikovci sa kojima se asadova hrabra vojska hrabro i odlucno sukobljava.

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 0d0#at=136
sarajevoxxxx

#15335 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Herr Flick wrote:Image
Hezbollah se sprema da protjera Hamas iz Libanona zbog stavova čelnika te organizacije o ratu u Siriji ??? Tako ako je suditi po autoru gornjeg uratka i trenutnim dešavanjima na terenu jedino se još Hezbollah istinski bori protiv Izraela. Svi ostali su cionističke sluge ???
J3r1ch0

#15336 Re: Sirija

Post by J3r1ch0 »

basar wrote:
Herr Flick wrote:Image

Komentar sa avaza u vezi sa onim snimkom sa liveleaka :shock: :shock: :shock:

Nemojte da se ibretite (čudite).

Sada se posebno obraćam onima koji ih podržavaju, gledaju ih sa simpatijama ili su indiferentni prema njima LJUDI!!!!
Sada progledajte, kasnije će biti kasno..

Ova ideologija vehabizam-selefizam počiva na divljaštvu, fanatizmu i zulumu!!!

Ovi ljudi slijede svoje lažne (izmišljene) hadise (govore poslanika s.a.v.a.) u kojim se govori, pohvaljuje i veliča klanje male djece, teror i nasilje..

Oni u svojim lažnim hadisima vjeruju i lažu na poslanika s.a.v.a. da je on bio grub i nasilan,, da je jednom opkolio jevrejsko selo i pobio na hiljade jevreja zajedno sa ženama i djecom,, da je hodao po arabiji i mahao sa sabljom i govorio : došao sam da vas koljem!!!! Ako meni ne vjerujete onda sjetite se onog klipa sa 60 minuta kad se onaj vehabija u maoči dere i govori: "poslanik je došao u Meku i rekao došao sam da vas koljem"... To oni slijede a te su stvari izmišljene..

Na osnovu njihovih hadisa su i pravljeni oni pogrdni klipovi gdje prikazuju poslanika svog krvavog sa sabljom i velikim brojem žena, ko kupleraj..... Oni to nisu bezveze snimili,, nekima je cilj da islam tako predstave a našli su nedždanske smutljivce koji vjeruju u to...

Pogledajte snimke iz Sirije, oni kolju malu djecu, iživljavaju se nad ljudima...

Za ovo što govorim, za sve imam dokaz... A oni koji su indiferentni,, neka,, sačekajte malo,, pokucat će nedždanska smutnja i krv koju je sanjao rahmetli Buti i na naša vrata...

Assad se bori protiv najvećih zlikovaca na planeti!
...ali neću da ih iznosim jer više volim da mi vjerujete na riječ!

Koji crnjak :lol:
sour cherry

#15337 Re: Sirija

Post by sour cherry »

I gdje su dokazi? :D
rasuta_riza

#15338 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Da nisam vidio ne bih mogao da vjerujem da su i Arapi, inače poslovično nedisciplinovani kadri da se ovako dotjeraju, ali ovo je zaista jedan od vrha vrhova, ipak ima u njima brašna za kruha
https://www.youtube.com/watch?v=fODXVjwIWzE
Posto sam tokom cijele mladosti bio izložen tretmanu drilova od pionorskih sletova, štafeta, pa za dan mladosti u jna, zabezeknuo sam se ovim, pozitivno naravno.

Usput,kakav je stav Egipta kao vojno najjače arapske države prema Siriji?
Dr_dre

#15339 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

muhafuca

#15340 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Dr_dre wrote:
Pitanje kolko sam ja skontao je bilo kakav je stav Egipta prema Siriji , a ne stav jednog djemata u ko zna kojem djelu Egipta je prema Siriji

To isto da te neko pita kakav je stav Bosne o siriji a ti postavis video Mevlida i kompanije kako urlaju
nesto protiv Assada
:::::::::::::::::::::::::::

Bilo kako bilo

Najjace mi je ovo "Oh Basaru posalji vojsku na Golan"

Ko da oni nemaju granicu sa Izraelom pa k'o biva oni bi poslali vojsku na Izrael al eto isprecila se visa sila :-)
Dr_dre

#15341 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Dr_dre

#15342 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Morsi objavio definitivni prekid veza sa Sirijom

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299 ... sa-Sirijom
muhafuca

#15343 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Dr_dre wrote:Morsi objavio definitivni prekid veza sa Sirijom

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299 ... sa-Sirijom
vidis kako ti mozes kad hoces
rasuta_riza

#15344 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Da, mislio sam na stav Egipta kao države a i većinsko raspoloženje naroda u Egiptu.
Znam da oni imaju sada većih problema, što bi se reklo - zabavili se o sebi, ali su ipak bitan faktor.
Nekada su te dvije zemlje nosile naziv UAR, ili ujedinjene arapske republike i trebale se biti nukleus stvaranja pan-arapske države, zajedno su i ratovali protiv Izraela,.taj UAR je bio sekularno zamišljen, kao svearapski nacionalni projekt.
Uglavnom, imaju te 2 države i zajedničku istoriju, čak koja seže poprilično daleko, prvi poraz koji su Mongoli pretrpili od muslimanske vojske je bio od strane egipatskih mameluka i to kod grada Homsa gdje je su do tada neuzastavljivi potučeni do nogu, (malo i simbolike sa današnjim stanjem),pa me stoga zanimalo.
Last edited by rasuta_riza on 25/06/2013 23:49, edited 2 times in total.
Dr_dre

#15345 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

veliki antisirijski skup u Kairu
muhafuca

#15347 Re: Sirija

Post by muhafuca »

rasuta_riza wrote:Da, mislio sam na stav Egipta kao države a i većinsko raspoloženje naroda u Egiptu.
Znam da oni imaju sada većih problema, što bi se reklo - zabavili se o sebi, ali su ipak bitan faktor.
Nekada su te dvije zemlje nosile naziv UAR, ili ujedinjene arapske republike i trebale se biti nukleus stvaranja pan-arapske države, zajedno su i ratovali protiv Izraela,.taj UAR je bio sekularno zamišljen, kao svearapski nacinalni projekt.
Uglavnom, imaju te 2 države i zajedničku istoriju pa me stoga zanimalo.
Morsi i vlada su nedavno - malo iza pada Qusajra - raskinuli sve odnose sa Sirijom - do tog momenta su bili neutralni

Narod sudeci po velikim socijalnim mrezama gdje se prica o Siriji k'o i svaka druga drzava (pogotovo Arapska drzava) fifty - fifty
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15348 Re: Sirija

Post by Truba »

kakva su ono sektaska ubistva u egiptu
Tamo nema asadovih trupa
Koga ce sad okriviti za zlocine
bregano

#15349 Re: Sirija

Post by bregano »

Image