Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#15326 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

agent_zero wrote: Pod ugovorom sam s telemachom, tako još ništa od tog, samo me zanimalo kako ide procedura za dodatni tv.

Btw, puno traže za dodatni stb mjesečno (pretpostavljam da je tih 4,68KM mjesečno), ali mi je privlačan onaj trio paket s mobilnom mrežom. Jeftinije me izađe nego sad telemach + bht pretplata.
Ali i da predjes na LoL gubis kanale United Grupe tipa SK, N1, TOP, Grand, Nova TV... i gubis EON.

Da mjesecno. Prije je bilo skoro 9 KM pa su pojeftinili. Na TM je dodatni resiver 5KM ili 6KM.
beni-bu-man

#15327 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

agent_zero wrote:
MTV wrote:
agent_zero wrote:Kako je na logosoftu riješeno ako želiš gledati i na drugom tv-u?
Iznajmis dodatni resiver koji kosta 4,68 KM i imas sve kao sto imas na prvom resiveru.
Pod ugovorom sam s telemachom, tako još ništa od tog, samo me zanimalo kako ide procedura za dodatni tv.

Btw, puno traže za dodatni stb mjesečno (pretpostavljam da je tih 4,68KM mjesečno), ali mi je privlačan onaj trio paket s mobilnom mrežom. Jeftinije me izađe nego sad telemach + bht pretplata.
ja sam ti prije mjesec dana sa TM-a presao na LoL, iskreno me privuklo sto im paketi za TV nisu rasparcani kao na TM-u
MTV

#15328 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ma piMkovi te privukli :mrgreen:
beni-bu-man

#15329 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

MTV wrote:Ma piMkovi te privukli :mrgreen:
i to oni EROTIC :mrgreen:
Movie

#15330 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Movie »

agent_zero wrote:
Pod ugovorom sam s telemachom, tako još ništa od tog, samo me zanimalo kako ide procedura za dodatni tv.

Bio na TM i isto tako vodjen racunicom da mogu ustediti koju paru prelaskom na LOL, potpisem na godinu dana. Moj osjecaj je kao da sam se 50 godina vratio u nazad. Stopanje, kockice, danas jedan kanal crn, sutra drugi, txt ne postoji ili ako i postoji onda definitivno ne radi. Na brosuri tamo se spominje i videoteka ili tako nesto, nista od toga ne radi. Koliko god ustedio, vjeruj da ne vrijedi zivaca i bruke kad gosti hoce da pogledaju Grand, a kod tebe OBN minut radi pa 2 minuta iskockan zaledi.

Moj savjet je drug da budes smirom i gledas tv kao covjek.
afannedim

#15331 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Movie wrote:
agent_zero wrote:

Bio na TM i isto tako vodjen racunicom da mogu ustediti koju paru prelaskom na LOL, potpisem na godinu dana. Moj osjecaj je kao da sam se 50 godina vratio u nazad. Stopanje, kockice, danas jedan kanal crn, sutra drugi, txt ne postoji ili ako i postoji onda definitivno ne radi. Na brosuri tamo se spominje i videoteka ili tako nesto, nista od toga ne radi. Koliko god ustedio, vjeruj da ne vrijedi zivaca i bruke kad gosti hoce da pogledaju Grand, a kod tebe OBN minut radi pa 2 minuta iskockan zaledi.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MTV

#15332 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Movie wrote: Bio na TM i isto tako vodjen racunicom da mogu ustediti koju paru prelaskom na LOL, potpisem na godinu dana. Moj osjecaj je kao da sam se 50 godina vratio u nazad. Stopanje, kockice, danas jedan kanal crn, sutra drugi, txt ne postoji ili ako i postoji onda definitivno ne radi. Na brosuri tamo se spominje i videoteka ili tako nesto, nista od toga ne radi. Koliko god ustedio, vjeruj da ne vrijedi zivaca i bruke kad gosti hoce da pogledaju Grand, a kod tebe OBN minut radi pa 2 minuta iskockan zaledi.

Tacno je da TTX neradi na nekoliko kanala, zvao sam ih i kazu sredit ce se al nisu jos sredili...
Ovo da kanal radi minutu pa neradi dvije nije tacno konkretno mislim na OBN. Ako imas tih problema moras ih nazvat da otklone kvar. Uglavnom za takve probleme je skoro uvijek kriza zica ili neki prikljucak na zici. I uvijek kad mi promijene zicu od tel parice do routera usluga je 3 puta bolja.
Videoteka najnormalnije radi
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Edit sad sam vidio tvoje prethodne postove i ti imas Light paket i Amino 110 resiver?!
U Light paketu videoteka i snimalica nisu dostupni, nema HD kanala i resiver ti pravi probleme u gledanju TV jer je star ko grcka. Zamijeni za neki HD resiver u LOLi i neces imat problema.
MTV

#15333 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Inspirisan Movie-vim postom sad sam preletio sve kanale u Osnovnom paketu i stanje sa TTX (teletekst) se pogorsalo. Sada TTX ne radi na: OBN, TV1 (otvara crnu sliku), Slon (isto ko TV1), Eurosport 2 SD (crno), Rai Uno, Sat1, Kabel 1, Pro7, Pink RS (crno).
Ovi ostali kanali koji imaju teletekst tipa RTV sistem BIH, HRT, RTS, RTL HR, RTL DE i njihovi kanali na njima TTX normalno radi.
Nista poslat cu im pisamce sa nedostatcima ili ce popravit ili ce me zvat misleci da je moj problem ko sa MTV Hits-om.
Movie

#15334 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Movie »

Sve sto sam naveo je pisalo u brosuri za Light paket i za mene licno je i vise nego sto mi je trebalo. To nije nikakvo opravdanje, reklamiras uslugu, a kad potpisem onda trebam doplatiti za veci paket da bi imao ono sto me vec sljeduje.

Ovo je snimak iz februara, a i danas, nakon 50 poziva i sigurno 20 intervencija tehnicara, situacija nije nista bolja: https://youtu.be/AUOo0F6ewwY

Došli su do zakljucka da u zgradi treba mijenjati zice, iako MojaTV u zgradi funkcionice bez prpblema, a da to treba uraditi kucepazitelj. Za to vrijeme oni ce samo naplacivati "uslugu".
Benq

#15335 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

Kraj klipa je najjaci :lol:
MTV

#15336 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ma resiver govno amino 110. Fox Life inace ide u mpeg4 formaru ali za taj resiver ide pretvaranje iz mpeg 4 u mpeg2. I moguce je da dekoder neradi posao kako treba. A opet svaki stanar ima svoju tel paricu i postoji mogucnost da je ona u losem stanju. Ali ja mislim da je tu najveci krivac SD resiver Amino 110.
Pa evo i Beni je predao sa TM na LOL pa nije se zalio da mu nista neradi, cak naprotiv rekao je da ima vecu brzinu interneta sa 2 HD resivera u paketu Logo Duo+.

Znas li ocitat one greske CRC, FECi HEC na routeru?! Ono prijavis se na 192.168.1.1 ukucas user: admin i pass: Zyxel*2012* pa da vidimo da li je do zica.

Kod mene FOX Life
http://www.dailymotion.com/video/x6bwtte

Na kraju krajeva radi neisporucivanja usluge, stalnih zalbi i dokaza kockanja ti mozes traziti prekid ugovora.
beni-bu-man

#15337 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

MTV wrote:.......
Pa evo i Beni je predao sa TM na LOL pa nije se zalio da mu nista neradi, cak naprotiv rekao je da ima vecu brzinu interneta sa 2 HD resivera u paketu Logo Duo+.

Znas li ocitat one greske CRC, FECi HEC na routeru?! Ono prijavis se na 192.168.1.1 ukucas user: admin i pass: Zyxel*2012* pa da vidimo da li je do zica.

.........
......ne beni ima sad manju brzinu kod LoLa, kod Tm.a imao 80/5 a meni iskreno ne treba internet toliko jer sve oradim na poslu sto se tice neta, zna se desiti da danima ne palim laptop kuci :mrgreen:
MTV

#15338 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

beni-bu-man wrote:

.........
......ne beni ima sad manju brzinu kod LoLa, kod Tm.a imao 80/5 a meni iskreno ne treba internet toliko jer sve oradim na poslu sto se tice neta, zna se desiti da danima ne palim laptop kuci :mrgreen:
moja greska, rekao si u paketu kod LOLe pise ti 25 Mbps a znas imt do 30 Mbps. Na to sam mislio.
Qler

#15339 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

a kako da ja složim kanale na stranici? Sad nešto pokušao i neće.. samo drag&drop ili ima neka finta prije nego počnem?
beni-bu-man

#15340 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

MTV wrote:
beni-bu-man wrote:

.........
moja greska, rekao si u paketu kod LOLe pise ti 25 Mbps a znas imt do 30 Mbps. Na to sam mislio.
ma ja zadovoljan pravo :mrgreen:
internet stabilniji nego kod telemacha :mrgreen:
MTV

#15341 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Qler wrote:a kako da ja složim kanale na stranici? Sad nešto pokušao i neće.. samo drag&drop ili ima neka finta prije nego počnem?
Koliko ja znam to ne radi vise.
beni-bu-man wrote: ma ja zadovoljan pravo :mrgreen:
Ma nek si zadovoljan i da me pamtis po dobru :mrgreen:
beni-bu-man

#15342 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

MTV wrote:
Qler wrote:a kako da ja složim kanale na stranici? Sad nešto pokušao i neće.. samo drag&drop ili ima neka finta prije nego počnem?
Koliko ja znam to ne radi vise.
beni-bu-man wrote: ma ja zadovoljan pravo :mrgreen:
Ma nek si zadovoljan i da me pamtis po dobru :mrgreen:
normala :thumbup:

nista naleti nekad u JAZZ u hrasnom na kafu :mrgreen:
MTV

#15343 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:mrgreen: :thumbup:
crnivrag

#15344 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

beni-bu-man wrote: normala :thumbup:

He's trying to conceal his true identity :)
beni-bu-man

#15345 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

crnivrag wrote:
beni-bu-man wrote: normala :thumbup:

He's trying to conceal his true identity :)
ko, me, ajntiti davno osla u kurac na forumu :D
MTV

#15346 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:pisnuo: :pisnuo:
crnivrag

#15347 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

beni-bu-man wrote: ko, me, ajntiti davno osla u kurac na forumu :D
MTV, znaš da je ovdje izražavao bojazan da mu se ne otkrije pravi identitet :)
beni-bu-man

#15348 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

crnivrag wrote:
ee u vezi toga ja imam drugih informacija o mom komsiji
MTV

#15349 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

beni-bu-man wrote:
crnivrag wrote:
ee u vezi toga ja imam drugih informacija o mom komsiji
e njemu sam dao informacije da fasujem free mjesec. A bojao sam se kad se respo raspitivao gdje zivim pored Bosmala i slicno jal da me vodi na kafu il da me bije treceg nema :lol: :lol:
Rugafet

#15350 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Rugafet »

Dobro pripazite da se ne otkrijete, moze neko da vas kidnapuje npr. jer ovo su preozbiljne teme u kojima sudjelujete
Post Reply