IRAN
-
zrakomlat
#15326 Re: IRAN
Ne znam kakvo šerbe tuču, bezze proguglah iranian football fans pa probrah par žemskih 
- insomnia78
#15327 Re: IRAN
Nije ovo u Iranu. Ovo su izbjeglice
- BarbaDue
#15328 Re: IRAN
Pa dobro, haman svi.jeza u ledja wrote:
eksi bas "svi"?
- commendatore
#15329 Re: IRAN
fala bogu pa nisu svi nevjernici smetljeinsomnia78 wrote:Koju bivsu vjeru bog te na pravi put okren’o?
Mislis da su svi ljudi vjernici?
- Point.
#15330 Re: IRAN
Bog se piše velikim slovom. Samo kaem.
- jeza u ledja
#15331 Re: IRAN
Bog se moze pisati i velikim i malim slovom, zavisi u kom kontekstu.
Zavisi i od toga kako onaj ko pise hoce da ga napise.
Zavisi i od toga kako onaj ko pise hoce da ga napise.
-
aratet
#15332 Re: IRAN
Kad smo kod prodaje, sta je sa onima sto su prodali bivse drzavno uredjenje?commendatore wrote:vjerovatno su bolje od onih sto su utekli od svoje zemlje a svoju (bivsu vjeru) pljuju ko na traciinsomnia78 wrote:Bude ovih sto su utekle iz dzeneta
kao što to gornje slike zorno pokazuju.... ipak na zastavi piše Allah
- commendatore
#15333 Re: IRAN
sto ne otvorit temu pa cu ti ja rec ko je digo 2 milijarde dolara u kešu i zavrno citavu federaciju za isti keš sebi u dzep....prije rata i raspada jugoslavije.... sigurno alija bakir sefer halilovic.... ili da ti pricam o gazimestanskom desavanju naroda jos prije toga.... pa mogu jos.... mojne te prdnjave.... bosnjacki narod koji nije imao nikakvog nacionalnog obiljezja u onoj drzavi je najviše popušio raspad te drzave....aratet wrote:Kad smo kod prodaje, sta je sa onima sto su prodali bivse drzavno uredjenje?commendatore wrote:vjerovatno su bolje od onih sto su utekli od svoje zemlje a svoju (bivsu vjeru) pljuju ko na traciinsomnia78 wrote:Bude ovih sto su utekle iz dzeneta
kao što to gornje slike zorno pokazuju.... ipak na zastavi piše Allah
kao sto rekoh - mogu jos i dalje.... do rankovica pa dalje....
- commendatore
#15334 Re: IRAN
prosticete lingvokselencijo na mojoj fastlapsustypinguPoint. wrote:Bog se piše velikim slovom. Samo kaem.
-
aratet
#15335 Re: IRAN
O tome pisi na drugoj temi, ja pisem o ovima iz Irana, valjda je o tome tema.commendatore wrote:
sto ne otvorit temu pa cu ti ja rec ko je digo 2 milijarde dolara u kešu i zavrno citavu federaciju za isti keš sebi u dzep....prije rata i raspada jugoslavije.... sigurno alija bakir sefer halilovic.... ili da ti pricam o gazimestanskom desavanju naroda jos prije toga.... pa mogu jos.... mojne te prdnjave.... bosnjacki narod koji nije imao nikakvog nacionalnog obiljezja u onoj drzavi je najviše popušio raspad te drzave....
- Point.
#15336 Re: IRAN
I drugi put.commendatore wrote:prosticete lingvokselencijo na mojoj fastlapsustypinguPoint. wrote:Bog se piše velikim slovom. Samo kaem.
- commendatore
#15337 Re: IRAN
pa koliko ja znam nacionalizacijom iranske naftogasne industrije od strane Muhameda Musadeka zapadni interesi su se osjeali ugrozeno toliko da su na sve moguce nacine pokusali da instaliraju SahRezuPahlavija kao svog covjeka sto im je na kraju i uspjelo.... CIA danas i ne krije to....aratet wrote:O tome pisi na drugoj temi, ja pisem o ovima iz Irana, valjda je o tome tema.commendatore wrote:
sto ne otvorit temu pa cu ti ja rec ko je digo 2 milijarde dolara u kešu i zavrno citavu federaciju za isti keš sebi u dzep....prije rata i raspada jugoslavije.... sigurno alija bakir sefer halilovic.... ili da ti pricam o gazimestanskom desavanju naroda jos prije toga.... pa mogu jos.... mojne te prdnjave.... bosnjacki narod koji nije imao nikakvog nacionalnog obiljezja u onoj drzavi je najviše popušio raspad te drzave....
- rajv0sa
#15338 Re: IRAN
Kako sa gnušanjem drže zasatvu mulanskog režima sa natpisima Allah je najveći i nema drugog Boga osim Allaha 
Al džaba opet će duduci analitičari svako nezadovoljstvo u Iranu tumačit kao neku želju za promjenom režima i ustavnog poretka. Ili još gore želju za povratkom pahlavija.
Al džaba opet će duduci analitičari svako nezadovoljstvo u Iranu tumačit kao neku želju za promjenom režima i ustavnog poretka. Ili još gore želju za povratkom pahlavija.
- jeza u ledja
#15340 Re: IRAN
Isto kao sto i ti izgleda, potpuno pogresno, tumacis to sto cure drze iransku zastavu u rukama kao podrsku Islamskoj Republici.rajv0sa wrote:Kako sa gnušanjem drže zasatvu mulanskog režima sa natpisima Allah je najveći i nema drugog Boga osim Allaha
U svim ovim drzavama izgleda isto - ili te stave na stranu islamista, ili te stave na stranu diktatora. Ona manjina sto je normalna ne moze doci do izrazaja, ili bjezi u druge zemlje.
- Idemedosumom
#15341 Re: IRAN
Hebeš društvo gdje manjina ne vlada 
- jeza u ledja
#15342 Re: IRAN
Jebes drustvo koje ne zna bolje od diktature ili teokracije.
Vladavina diktature nije vladavina vecine. Ako je vecina za nekoga danas, ne znaci da ce biti za njega i sutra. Drugim rijecima ne postoji diktatura kao vladavina vecine. Jebes drustvo gdje vecina ne moze o tome odlucivati, jer se kandidati odstranjuju dekretima, zatvaraju ili proglasavaju nepogodnim za drzavu.
Ali, kao sto rekoh, jebes drustvo gdje samo manjina to uopste konta. A eto, ni tebi cini se to nije najjasnije.
Vladavina diktature nije vladavina vecine. Ako je vecina za nekoga danas, ne znaci da ce biti za njega i sutra. Drugim rijecima ne postoji diktatura kao vladavina vecine. Jebes drustvo gdje vecina ne moze o tome odlucivati, jer se kandidati odstranjuju dekretima, zatvaraju ili proglasavaju nepogodnim za drzavu.
Ali, kao sto rekoh, jebes drustvo gdje samo manjina to uopste konta. A eto, ni tebi cini se to nije najjasnije.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#15343 Re: IRAN
*ebeš i vašu
oligarhiju. Iran se iz perspektive nedemokratske, duboko korumpirane oligarhije ne može kritikovati.
- jeza u ledja
#15344 Re: IRAN
Tako je! Jebes Ameriku. Kako moze zemlja u kojoj zene ne moraju nosati marame na glavi svaki put kad izadju iz kuce, da se ne bi kakvom muskicu slucajno digla kita, kritikovati zemlju u kojoj moraju?
Jest, ne moze se iz perspektive Amerike kritikovati Iran, ali se moze iz perspektive zabe kritikovati Amerika, jelde?
I pazi ovo, lik koji podrzava diktature sirom svijeta, kritikuje neku zemlju jer je "nedemokratska".
Jest, ne moze se iz perspektive Amerike kritikovati Iran, ali se moze iz perspektive zabe kritikovati Amerika, jelde?
I pazi ovo, lik koji podrzava diktature sirom svijeta, kritikuje neku zemlju jer je "nedemokratska".
- Challenger_
#15345 Re: IRAN
Ne podržavam ja diktature već oponiram destruktivnoj politici oligarhije koja čini nered po svijetu. Da, oligarhija nije demokratija i to ne može promjeniti kažeče tupavih smajlija.
- Idemedosumom
#15346 Re: IRAN
Svaka diskusija vodi ka mahrami 
- jeza u ledja
#15347 Re: IRAN
Da li je u Iranu ili Rusiji oligarhija?Challenger_ wrote:Ne podržavam ja diktature već oponiram destruktivnoj politici oligarhije koja čini nered po svijetu. Da, oligarhija nije demokratija i to ne može promjeniti kažeče tupavih smajlija.
- Challenger_
#15348 Re: IRAN
Daleko veći kredibilitet za kritiku Irana ima Republika Surinam od USA ublehanera.
- Challenger_
#15349 Re: IRAN
Šta god da su ne pretenduju da dijele lekcije kao vaši oligarhijski odroni. Čuj USA i demokratija.jeza u ledja wrote:Da li je u Iranu ili Rusiji oligarhija?
- jeza u ledja
#15350 Re: IRAN
Mozemo mi i o milion drugih stvari. To je, sto bi rekli, low hanging fruit, jer je vidljiv, jednostavan simbol opresije prema polovini gradjana te zemlje. Tebi to smijesno, ha ha, a ljudi rizikuju kazne i batinjanje radi toga.Idemedosumom wrote:Svaka diskusija vodi ka mahrami