Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#15326 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

rajvosa1 wrote: Iskreno, nista me ne bi vise iznenadilo. Radeljasizacija politike je u punom zamahu. Prodaje i kupuje sta ko stigne. Nasa stranka od izbora izgleda slijedi Radeljasev politicki credo.
Da. Naša Stranka je stupila na tu stazu i ima sjajne učitelje. Radeljaš je majstor ali to me i ne čudi. No SDU...SDU su velemajstori , to je partija najobičnijih interešdžija i lobista koji nažalost dobijaju glasove i opstaju na sceni sve u ime "patriotizma" i "iskonskih uvjerenja".
Komšić Ivo jeste univerzitetski profesor , on jeste ratni član predsjedništva ali je u - SDU od njenog početka što puno više govori o njemu a ako ga izaberu za gradonačelnika govoriće i o nama...makar i figurativno...
Lud i ponosan wrote:Polagano pokusavam da se potpuno iskljucim iz ove nase svakodnevnice, jer definitivno lose utice na zdravlje. A i u neku ruku na samopouzdanje.
Mozda se bacim na slikanje, jer drugacije ne znam kako da iskazem frustriranost politickom trgovinom koja je bazirana iskljucivo na materijalnom interesu, a trasparentnost tih odnosa je zapanjujuca. Moje utopijsko razmisljanje, povremeno, proizvede laznu nadu, ali kod nas nije bitna ideologija, program, princip, moralna nacela, vec iskljucivo fotelja, tender, odbor, posao za uzu i siru familiju i sl.
Koliko god bio optimistican, realnost ne pruza argumentaciju za promjene, barem u narednoj deceniji.

Ne vjerujem u te kafanske price i bajke zena u brijacnici, ali glasanje za SDA slavuja ne bih oprostio. Mada, ja sam u principu nebitan, samo simpatizer koji se vec djelimicno razocarao u odredjene postizborne poteze. Samo zbog nekih ljudi NS bih opet podrzao, ali sacekacemo rasplet ove sapunice.

Utopijska razmišljanja su kod mene nestala onog trena kad je Ganić Emina pristupila Našoj Stranci. Nosioc teme je vatreno branio taj potez ali sam znala da ne može biti nafake nikako i čekala sam neočekivano.
I dočekala. Prvo "sporazum o konstituisanju OV i GV" pa zatim Komšić dr. Ivo.
Sve što su rekli pada u vodu , neću se više zamarati ali nažalost ni vjerovati u bilo kakvu promjenu.
Stoga ti zavidim jer se možeš isključiti iz svakodnevnice. Uživaj. Ovde je horor prepun korupcije , nepotizma i javašluka.... :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15327 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Ganic Emina u NS :shock: :roll:

jao SAD cu Ženi krv piti :lol: :lol: ajme za koga je glasala :-)

Živio Eso Radeljas! ovaj Apolon i Zeus sarajevske političke scene, jedini iskren lopov u onoj Kurtonskoj skupstini
Doktor29

#15328 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

JoseMujica wrote:Ganic Emina u NS :shock: :roll:

Živio Eso Radeljas! ovaj Apolon i Zeus sarajevske političke scene, jedini iskren lopov u onoj Kurtonskoj skupstini
Pazi ovo

http://www.klix.ba/vijesti/bih/povlacen ... /130327127

:lol: :lol: :lol:
Doktor29

#15329 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

Sapunica oko Gradonacelnika je konacno gotova 8)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15330 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:Zato što Kljujić svima saspe u lice ono što misli o njima, što je drzak i otvoren, što je nekad vjerovatno dohvatio i Našu stranku, što je bio izuzetno glasan za vrijeme agresije, ali i nakon nje, dok je Komšić lukav, šutljiv, promućuran lik koji se ne zamjera nikome i sa svakim je dobar, što je rat uglavnom proveo gajeći pčele u svom kiseljačkom voćnjaku, tiho i bez glasa, što sam sad morala guglati da se sjetim je li ono zaista bio ratni član Predsjedništva BiH, itd.
Bravo @Banksy. Od-do. :thumbup:
Banksy wrote:Ali vjerujem da će NS već dati neko logičKo objašnjenje ...
Ovdje se već ne slažemo. Evo mjesec će skoro, čekamo još uvijek objašnjenje oko generala Delića 1992.. :roll:
Last edited by KatarinaKosaca on 27/03/2013 18:32, edited 1 time in total.
Co0l

#15331 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Cestitam vam gradonacelnika :-D
Doktor29

#15332 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

Povlačenje vitalnog nacionalnog interesa Hrvata i Srba u Skupštini KS?

Na današnjem zasjedanju Skupštine Kantona Sarajevo zastupnik Naše stranke Predrag Kojović zatražio je pauzu kako bi Klub Hrvata i Klub Srba u Skupštini KS-a razmotrio mogućnost povlačenja mehanizma vitalnog nacionalnog interesa u okviru tačke dnevnog reda o zakonu o izvršavanju budžeta KS-a za 2013. godinu.
Naime, kako je pojasnio, ako se ovaj zakon usvoji budžetski novac daje se na raspolaganje, između ostaloga, i upravnim i nadzornim odborima kantonalnih ustanova koje se finansiraju iz budžeta Kantona.

Kojović je kazao da u novoimenovanim upravnim i nadzornim odborima nisu zastupljeni pripadnici hrvatskog i srpskog naroda, zbog čega je tražio od ova dva kluba da se izjasne o eventualnom povlačenju mehanizma vitalnog nacionalnog interesa.

Predsjedavajuća Skupštine KS Mirjana Malić usvojila je ovaj prijedlog i proglasila pauzu.

Ukoliko se odluči za povlačenje ovog mehanizma Ustavni sud Federacije BiH odlučivat će o tom pitanju.

Dva zastupnika Naše stranke glasala su danas i protiv ovogodišnjeg budžeta Kantona Sarajevo.

Iz Naše stranke su se oglasili saopćenjem u kojem navode da je prilikom nedavnog imenovanja članova upravnih odbora, Vlada Kantona Sarajevo odlučila zanemariti profesionalnu, etičku i etničku strukturu koju zakon propisuje.

"Ovaj potez Vlade je protuustavan, protuzakonit, i predstavlja napad na ono za što se Naša stranka zalaže, istinsku multietničnost i ravnopravnost. Naša stranka je ogorčena činjenicom da je broj članova upravljačkih struktura iz reda hrvatskog i srpskog naroda suprotan Ustavu, zakonima ali i onome što smatramo duševnim bogatstvom grada Sarajeva, a to je njegova vjekovna multietničnost. Za Našu stranku je neprihvatljivo da se izglasavanjem Zakona o izvršenju budžeta, novac poreskih obveznika prebaci u ruke, odnosno nadležnost, na ovaj način nelegalno, formiranih upravljačkih struktura. Svjedoci smo zloupotrebe mehanizma za zaštitu vitalnog etničkog interesa u ime stranačkih interesa, dok je njegova prava namjena trebala biti upravo da spriječi ovakve poteze, diskriminaciju jednog od bosanskohercegovačkih naroda. Iz tog razloga je Naša stranka tražila pauzu na sjednici SKS i uputila zahtjev šefovima kluba sprskog naroda i kluba hrvatskog naroda da sazovu sastanke etničkih klubova i odluče da li će se o usvajanju ovog zakona glasati u skladu sa mehanizmom za zaštitu vitalnog etničkog interesa", istakli su u saopćenju.

:skoljka: :zoka:
KatarinaKosaca

#15333 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Kojović je kazao da u novoimenovanim upravnim i nadzornim odborima nisu zastupljeni pripadnici hrvatskog i srpskog naroda, zbog čega je tražio od ova dva kluba da se izjasne o eventualnom povlačenju mehanizma vitalnog nacionalnog interesa.
Istina. Tačno. Pravilno postavljeno.. Ok od Peđe.
JoseMujica

#15334 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Doktor29 wrote:
JoseMujica wrote:Ganic Emina u NS :shock: :roll:

Pazi ovo

http://www.klix.ba/vijesti/bih/povlacen ... /130327127

:lol: :lol: :lol:
a gledo sam to Djape zove turu, al kad nam svima podjeli po jedan i Mac za forumanja :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15335 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Zasto se ne ibretis kada SDA koristi vitalni nacionalni interes za sve i svasta??? ;-)
Doktor29

#15336 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

KatarinaKosaca wrote:
Istina. Tačno. Pravilno postavljeno.. Ok od Peđe.
Pa nije Radeljas kriv sto u njegovoj stranci nema pripadnika spomenutih naroda :D :D :D :D
Doktor29

#15337 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

-LIBERO- wrote:Zasto se ne ibretis kada SDA koristi vitalni nacionalni interes za sve i svasta??? ;-)
Ne ibretim se, samo sam siguran da je ovaj nacin blokade razapet od strane predlagaca ovog u KS (na ovom forumu).
Za sve je kriva Hanka :D
KatarinaKosaca

#15338 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Doktor29 wrote:Pa nije Radeljas kriv sto u njegovoj stranci nema pripadnika spomenutih naroda :D :D :D :D
Izgleda da nam sva snaga na usta izlazi oko multi kulti. Kad je nešto konkretno, onda ipak nisamo toliko, onda ipak nije tako.. :roll:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15339 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

@D29, spinujes i izokreces cinjenice.

Situacija nije ni priblizno ista. ;-)
Last edited by -LIBERO- on 27/03/2013 18:46, edited 1 time in total.
JoseMujica

#15340 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ne barcite mi Hanku...preko nje sam sukno Sratku

Eso Radels je korpulentnom pojavom all-in-one, istovremeno i većina i manjina, glavusa kapacitirana da se glasa u ime svih naroda i narodnosti

ovo je Kojeviceva ljubomora na Esu gigantea, istinskog liberala iz naroda
Doktor29

#15341 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

KatarinaKosaca wrote:
Doktor29 wrote:Pa nije Radeljas kriv sto u njegovoj stranci nema pripadnika spomenutih naroda :D :D :D :D
Izgleda da nam sva snaga na usta izlazi oko multi kulti. Kad je nešto konkretno, onda ipak nisamo toliko, onda ipak nije tako.. :roll:
Da se razumjemo, ja sam za to da se stvari rade po zakonu, ako je Padja u pravu ( ne sumnjam) ja nemam nista protiv, naprotiv
Doktor29

#15342 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

-LIBERO- wrote:@D29, spinujes i izokreces cinjenice.

Znam, zezao sam se...Sve sto moze doprinjeti promjeni sastava ovih upravnih i nadzornih odbora ja odobravam
Doktor29

#15343 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

JoseMujica wrote:ne barcite mi Hanku...preko nje sam sukno Sratku

Eso Radels je korpulentnom pojavom all-in-one, istovremeno i većina i manjina, glavusa kapacitirana da se glasa u ime svih naroda i narodnosti

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , njih dvojica u toj skupstini vrijede isto, fucking demokratija :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#15344 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Doktor29 wrote:

Znam, zezao sam se...Sve sto moze doprinjeti promjeni sastava ovih upravnih i nadzornih odbora ja odobravam
E onda se apsolutno slazemo...napokon i nas dvojica. :D :thumbup:
Co0l

#15345 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Ma treba na svakom koraku koristit ovaj vitalni nacionalni interes i kad god se ukaze prilika blokirati pomocu njega sta god se moze ne bi li se tako do krajnosti obesmislio pa nekom nekad dodje iz guzice u glavu kolika je to glupost i ukine ga.
Doktor29

#15346 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

-LIBERO- wrote:
Doktor29 wrote:

E onda se apsolutno slazemo...napokon i nas dvojica. :D :thumbup:
Pamtim mjesto i vrijeme :D :D
JoseMujica

#15347 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Doktor29 wrote:
JoseMujica wrote:ne barcite mi Hanku...preko nje sam sukno Sratku

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , njih dvojica u toj skupstini vrijede isto, fucking demokratija :mrgreen:
a no no pogrešno postavljas stvari druze... svi oni zajedno tamo ne vrijede kao Eso!

Eso ti iskreno pokazuje i pojavom i govorom s kim imaš posla i tu nema šminke, ni foliranja. Svi ostali tamo su 3x gori i podliji od eSe, samo znaju da se prodaju, smjeskaju, uredno obuku, znaju prave rijeci i prave ljude
veljaca

#15348 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

- Pozdravljam stav NS u izboru Gradonacelnika Sa .....
- Protiv sam stava u svezi pitanja vitalnog nacionalnog interesa (VNI ) ....

"Ravnopravno zapošljavanje"
U MUP-u RS-a radi oko 93 posto Srba, manje od 6 posto Bošnjaka i 1,1 posto Hrvata

Da li ce se i ovdje povuci pitanje VNI ?

Sada kada me zaustavi policija, revizor bez karte - samo cu i ja povuci pitanje VNI ..... :D
Co0l wrote:Ma treba na svakom koraku koristit ovaj vitalni nacionalni interes i kad god se ukaze prilika blokirati pomocu njega sta god se moze ne bi li se tako do krajnosti obesmislio pa nekom nekad dodje iz guzice u glavu kolika je to glupost i ukine ga.
:thumbup:
convict

#15349 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

.
Last edited by convict on 15/02/2014 01:06, edited 1 time in total.
veljaca

#15350 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Lud i ponosan wrote:

@veljaca

Malo je licemjerno pozivati na reciprocitet koji ima za cilj dalje podjele i ojacavanje postojeceg nacionalnog okvira, a istovremeno se zalagati za jedinstvenu i gradjansku BiH.
Ovo je bio jedini mehanizam da se zaustavi sramno i porazno imenovanje stranackih i rodbinskih poltrona, bez ikakvih kriterija i bojazni da bi to neko mogao osporiti. Izivljavanje koje je prevrsilo svaku mjeru i treba koristit sve raspolozive instrumente da se odluka povuce.
Mozes li malo ovo objasniti ...

Ja se uvijek zalazem za jedinstvenu Drzavu Bosnu i Hercegovinu ravnopravnih Bosnjaka, Srba, Hrvata a i ostalih i zato sam naveo primjer MUP-a RS-a - radi neceg sto dugo traje i protiv cega sam ja ...
A moje neslaganje oko povlacenja VNI u ovome slucaju je jer nije povucen na pravoj tacki - provodjenje buzdeta - jer pare nemaju naciju i etniju ... Bilo je puno vise mogucnosti i boljih primjera za VNI ....

I ne sporim ja nikome da ga povlaci - ako smatra da je ugrozen ...
Co0l wrote:Ma treba na svakom koraku koristit ovaj vitalni nacionalni interes i kad god se ukaze prilika blokirati pomocu njega sta god se moze ne bi li se tako do krajnosti obesmislio pa nekom nekad dodje iz guzice u glavu kolika je to glupost i ukine ga.
U ovome je, po meni sva sustina ....
Locked