Da. Naša Stranka je stupila na tu stazu i ima sjajne učitelje. Radeljaš je majstor ali to me i ne čudi. No SDU...SDU su velemajstori , to je partija najobičnijih interešdžija i lobista koji nažalost dobijaju glasove i opstaju na sceni sve u ime "patriotizma" i "iskonskih uvjerenja".rajvosa1 wrote: Iskreno, nista me ne bi vise iznenadilo. Radeljasizacija politike je u punom zamahu. Prodaje i kupuje sta ko stigne. Nasa stranka od izbora izgleda slijedi Radeljasev politicki credo.
Komšić Ivo jeste univerzitetski profesor , on jeste ratni član predsjedništva ali je u - SDU od njenog početka što puno više govori o njemu a ako ga izaberu za gradonačelnika govoriće i o nama...makar i figurativno...
Lud i ponosan wrote:Polagano pokusavam da se potpuno iskljucim iz ove nase svakodnevnice, jer definitivno lose utice na zdravlje. A i u neku ruku na samopouzdanje.
Mozda se bacim na slikanje, jer drugacije ne znam kako da iskazem frustriranost politickom trgovinom koja je bazirana iskljucivo na materijalnom interesu, a trasparentnost tih odnosa je zapanjujuca. Moje utopijsko razmisljanje, povremeno, proizvede laznu nadu, ali kod nas nije bitna ideologija, program, princip, moralna nacela, vec iskljucivo fotelja, tender, odbor, posao za uzu i siru familiju i sl.
Koliko god bio optimistican, realnost ne pruza argumentaciju za promjene, barem u narednoj deceniji.
Ne vjerujem u te kafanske price i bajke zena u brijacnici, ali glasanje za SDA slavuja ne bih oprostio. Mada, ja sam u principu nebitan, samo simpatizer koji se vec djelimicno razocarao u odredjene postizborne poteze. Samo zbog nekih ljudi NS bih opet podrzao, ali sacekacemo rasplet ove sapunice.
Utopijska razmišljanja su kod mene nestala onog trena kad je Ganić Emina pristupila Našoj Stranci. Nosioc teme je vatreno branio taj potez ali sam znala da ne može biti nafake nikako i čekala sam neočekivano.
I dočekala. Prvo "sporazum o konstituisanju OV i GV" pa zatim Komšić dr. Ivo.
Sve što su rekli pada u vodu , neću se više zamarati ali nažalost ni vjerovati u bilo kakvu promjenu.
Stoga ti zavidim jer se možeš isključiti iz svakodnevnice. Uživaj. Ovde je horor prepun korupcije , nepotizma i javašluka....