Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
saint_mirad wrote: ↑16/02/2021 22:57
Evo zasto sam pisao da je Bundesliga farmerska liga. Druga najbolja ekipa igra komicnu odbranu, nivo neke ekipe iz Championshipa. Uze ih Liverpool u slobodnom padu sa pola gasa. Nije liga samo Bayern.
Ali su prosle godine razbili Tottenham i dobili Atletico koji je prosao Liverpool. Ove godine izbacili United koji je u vrhu PL.
A ako je neko primao komicne golove zadnjih mjesec dana, primao je Liverpool.
Evo zasto sam pisao da je Bundesliga farmerska liga. Druga najbolja ekipa igra komicnu odbranu, nivo neke ekipe iz Championshipa. Uze ih Liverpool u slobodnom padu sa pola gasa. Nije liga samo Bayern.
Po tvojoj logici je barcelona I spanska liga "farmerska liga" jer je psg dobio barcelonu
Ali su prosle godine razbili Tottenham i dobili Atletico koji je prosao Liverpool. Ove godine izbacili United koji je u vrhu PL.
Zato sam i napisao 'Liverpool u slobodnom padu' je rutinski dobio Leipzig, i to sa pola snage. Peak Liverpool bi ovima uvalio 7 golova. Pa mrtvi Man U ih je pobedio u grupnoj fazi 5-0.
I nije toliko do pojedinačnih rezultata, već zbog nedostatka kompetitivnosti u samoj ligi. Cela liga je razvojni centar za Bayo. Ostali timovi čak ništa više i ne pokušavaju, zadovolje se pozicijama 2-4. Bayern direktnim konkurentima otima igrače kako im se digne kurac i niko ništa. U Bundesu je to normalno.
Zapravo najbolji pokazatelj farmerstva lige je što ne mogu dobiti kvalitetan ugovor za tv prava. Ko će gledat same shit every year.
Pa svi klubovi u Bundesligi imaju losiju odbranu. Nije to ni lose ni dobro, jednostavno je tako. Pada puno golova, sve ekipe pokusavaju igrati napadacki i tako se desi da cesce ispadaju. Leipzig je jos po tome poseban jer je ta filozofija ugradjena od strane Red Bulla.
Sto tice toga da je liga sve vise razvojna to jeste manje vise tacno. Medjutim, to isto tako omogucuje odlicnu poziciju Bayernu u Ligi Prvaka. Bayern finansijski, a sve vise i sportski ide prema eksluzivnom drustvu nekoliko klubova u Evropi koji ce se za sve pitati.
Sto se tice gledanja, i dalje je to velika posjecenost na stadionima, pogotovo ako se uzme cijeli profesionalni nivo od tri lige. Vrijednost TV prava vjerovatno nece nikad dosegnuti astronomski nivo kakav se vidi u Premiershipu, jer i kad bi Bundesligasi imali te pare, tesko se odlucuju dovesti velike zvijezde. Takav mentalitet.
Zato sam i napisao 'Liverpool u slobodnom padu' je rutinski dobio Leipzig, i to sa pola snage. Peak Liverpool bi ovima uvalio 7 golova. Pa mrtvi Man U ih je pobedio u grupnoj fazi 5-0.
I nije toliko do pojedinačnih rezultata, već zbog nedostatka kompetitivnosti u samoj ligi. Cela liga je razvojni centar za Bayo. Ostali timovi čak ništa više i ne pokušavaju, zadovolje se pozicijama 2-4. Bayern direktnim konkurentima otima igrače kako im se digne kurac i niko ništa. U Bundesu je to normalno.
Zapravo najbolji pokazatelj farmerstva lige je što ne mogu dobiti kvalitetan ugovor za tv prava. Ko će gledat same shit every year.
Je li to ti ozbiljno na osnovu jedne utakmice porediš dvije kompletne lige Je li ti to ozbiljno na osnovu jedne utakmice porediš najtrofejniji engleski klub sa Leipzigom koji je donedavno igrao u trećoj ligi Njemačke Jedino u čemu Bundesliga kaska za Premier League, Primerom i Serie A su iznosi koji se dobiju za TV prava, ali to je već godinama tako, a razlika se svakako i smanjila u proteklom periodu. Mnogo faktora ulazi u kalkulaciju iznosa za TV prava, međutim budi siguran da je Bundesliga (a Bayerm posebno) finansijski daleko stabilnije i kvalitetnije složena od svih drugih liga (strukturalno, ne u apsolutnim iznosima koji se vrte u javnosti).
I na kraju posta ne mogu, a da tebi i sličnim "stručnjacima" ne pošaljem jedan pobjednički pozdrav iz "farmerske lige"
Je li to ti ozbiljno na osnovu jedne utakmice porediš dvije kompletne lige Je li ti to ozbiljno na osnovu jedne utakmice porediš najtrofejniji engleski klub sa Leipzigom koji je donedavno igrao u trećoj ligi Njemačke Jedino u čemu Bundesliga kaska za Premier League, Primerom i Serie A su iznosi koji se dobiju za TV prava, ali to je već godinama tako, a razlika se svakako i smanjila u proteklom periodu. Mnogo faktora ulazi u kalkulaciju iznosa za TV prava, međutim budi siguran da je Bundesliga (a Bayerm posebno) finansijski daleko stabilnije i kvalitetnije složena od svih drugih liga (strukturalno, ne u apsolutnim iznosima koji se vrte u javnosti).
I na kraju posta ne mogu, a da tebi i sličnim "stručnjacima" ne pošaljem jedan pobjednički pozdrav iz "farmerske lige"
Nije jedna utakmica, čitaj pažljivo. Vaš problem je što celu ligu izjednačavate sa uspesima Bayerna, a što zapravo potvrđuje moju poentu da se radi o razvojnoj ligi za jedan, jedini klub. Odlično za Bayern, užasno za ligu.
Bundesliga kaska u svemu za EPL. Kvalitet najboljih timova, razlika u klasi između onih najboljih i onih sa sredine, marketing, kvalitetniji menadžeri, globalni domet, čak i UEFA koeficijent lige je na strani Engleza.
Upravo sam saznao da je BVB bus na ulazu u Dortmund zaustavljen od strane BVB navijaca. Negdje oko 20.000 navijaca su bakljama i pjesmom docekali igrace da proslave pobjedu u derbiju
veella wrote: ↑20/02/2021 22:33
Upravo sam saznao da je BVB bus na ulazu u Dortmund zaustavljen od strane BVB navijaca. Negdje oko 20.000 navijaca su bakljama i pjesmom docekali igrace da proslave pobjedu u derbiju
I to vam je i najveci uspjeh u sezoni, dobiti Schalke! Sta ce te do godine?
I to vam je i najveci uspjeh u sezoni, dobiti Schalke! Sta ce te do godine?
Ne moras cekati narednu godinu, BVB ce 06.03.2021 otresti hale iz minkena