"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
supercali

#15326 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

Sto ke bezveze prica uvijek se moze presovati
Ono sto se moze prodati u dijelovima nek se prodaje ostalo ako ne moze presa sekundarna sirovina i sl
drug_profi

#15327 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Mislim da bi pravno moguce bilo samo unistavanje, tj. presa. Preprodaja zaplijenjenog daje potpuno drugu dimenziju problemu i postaje problematicno.
Onako - smece je bilo i zavrseno.
supercali

#15328 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

Znam ja da bi pravno bio problem al se to moze rijesiti
Kao kad zaplijene pa na licitaciji prodaju nesto slicno mogu i ovdje napraviti
Ja to gledam nesto kao sa lutalicama
Uhvatis ga mjesec u azilu ako ga niko ne usvoji uspavljivanje
Tako isto auto u dijelovima
Ako se ne proda motor sajba blatobran guzvaj topi radi sta treba
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15329 Re: "Majstori" parkiranja

Post by _BataZiv_0809 »

Prije nekoliko godina sam citao pricu o napustenom Yugicu u Becu. Kao nisu ga mogli tek tako skloniti, pa su parking mjesto ispod njega morali na skupstini grada proglasiti gradjevinskim zemljistem da ga sklone.
drug_profi

#15330 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Realno, to su sve grobovi. Ovi sa parkinga naročito. Ovi sa carine imaju vlasnike koji se već spore sa državom. U svijetu se takva vozila presuju i tope i sigurno da postoji jako pragmatican razlog za to.
Međutim, naš problem nisu ti polovnjaci sa carine. Već grobovi sa parkinga koje ne možeš ni šlepom pomjeriti.
drug_profi

#15331 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Evo jedan tekst koji daje poneku informaciju:

smrdim/vijest/otpad-na-ja ... dbe-160724
ranger

#15332 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ranger »

sto ne pomaknu onu prikolicu zamrzivac kad su face :izet:
MOSALJOZE

#15333 Re: "Majstori" parkiranja

Post by MOSALJOZE »

Novi vid kažnjavanja na parkinzima: Lisice na točkove za nesavjesne vozače
Postavljanje lisica na pogonske točkove bit će predmjera prije uklanjanja nepropisno parkiranih vozila, istakao je portparol KJKP Rad Mirza Ramić.

Nepropisno parkirana vozila ostavljena na nedozvoljenim lokacijama, neplaćanje parkinga, ili zloupotreba termina dozvoljenog vremena parkiranja, česta je situacija na ulicama u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Zbog ovakvog nedostatka saobraćajne kulture građana, Ministarstvo saobraćaja KS predvidjelo je novu mjeru za reguliranje saobraćaja u mirovanju i kažnjavanje nesavjesnih vozača. Radi se o postavljanju mehaničke blokade na točkove nepropisno parkiranih vozila, koje će imobilizirati automobil do plaćanja naknade za deblokadu.

- Postavljanje lisica na pogonske točkove bit će predmjera prije uklanjanja nepropisno parkiranih vozila. Lisice će se postavljati na parkinzima ako budu duže vremena parkirana od predviđenog, a vlasnik se ne bude pojavljivao. Ukoliko se vlasnik nikako ne pojavi, kao krajnja mjera će se koristiti pauk - istakao je portparol KJKP Rad Mirza Ramić.

Dodao je da još uvijek nije izvršena detaljna podzakonska regulativa koja će tačno definirati način postavljanje lisica i visinu naknada. Kada se to uradi i kada bude izvršena regulacija parking zona na nultu, prvu i drugu zonu, prema riječima Ramića, ekipe Rada počet će sa primjenom ovoga metoda.

Ističe da će se ovaj način primjenjivati na svim javnim parkinzima, osim na onima sa rampama.
- Vozila koja budu parkirana na saobraćajnicama, a da za to nema jasno naglašenog znaka gdje se dozvoljava parkiranje, bit će sankcionirana postavljanjem lisica na pogonske točkove, a ako nepropisno parkirano vozilo ometa normalno odvijanje saobraćaja, bit će uklonjeno sa saobraćajnice paukom - dodao je Ramić.

Vraća se stara mjera

Ovakva mjera prisilne naplate bila je na snazi do 1992. godine, a nakon ratnih dešavanja u BiH više nije uvođena jer je upotreba pauka potisnula i okarakterizirala kao arhaičan metod kontrole saobraćaja u mirovanju.

- Međutim, situacija na terenu iziskuje vraćanje lisica u upotrebu kao „stari novi“ način borbe sa blokiranim parkiralištima - navodi se iz KJKP Rad.
Nepass

#15334 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Nepass »

Bakir1 wrote:smijesni ste....
po carinskim skladistima za koja se placa najamnina drzava lageruje preko 2000 auta oduzetih po raznim osnovama..............
da ih je briga za par stotina po parkinzima :lol:
Jeste, ja ih znam po 20 god na carinskom terminalu stoje.
Ne kontam sto se ne napravi javna licitacija?
lacrima

#15335 Re: "Majstori" parkiranja

Post by lacrima »

Imam jedno pitanje..
Kome se žaliti na sljedeću situaciju: Ispred zgrade ima određeni broj parking mjesta, te tri mjesta za invalide i jedno mjesto na kojem stoji R. Obzirom da broj parking mjesta naravno nije dovoljan za stanare zgrade, ponekad se desi da su invalidska i R mjesta jedina slobodna, pa se ljudi i parkiraju na njih. Zaista se vodi računa da se ta mjesta uzurpiraju samo ako baš nema nigdje u blizini slobodno parking mjesto. Komšije pokušavaju da su ta mjesta slobodna što duže.
Međutim, imamo komšiju koji je očito vozač službenog Passata, zatamnjenih stakala, sa blinkerima, sa dozvolom za parkiranje na šajbi, koji se, bez obzira koliko slobodnih mjesta ima, uvijek parkira na mjesto za invalide koje je najbliže ulazu u zgradu. Ponekad se čak parkira na neobilježeno "parking mjesto" koje je na samom ulazu u zgradu, ostavljajući tek dovoljno prostora da se u zgradu uđe "jedan po jedan".
Kome se žaliti na ovo ponašanje? Imamo ga uslikanog, sa tablicama, sa svime? Ovo bahato ponašanje traje već 4 mjeseca otkad je zgrada useljena.
MOSALJOZE

#15336 Re: "Majstori" parkiranja

Post by MOSALJOZE »

Od 31:10 pa ko shvati
sema911s

#15337 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sema911s »

lacrima wrote:Imam jedno pitanje..
Kome se žaliti na sljedeću situaciju: Ispred zgrade ima određeni broj parking mjesta, te tri mjesta za invalide i jedno mjesto na kojem stoji R. Obzirom da broj parking mjesta naravno nije dovoljan za stanare zgrade, ponekad se desi da su invalidska i R mjesta jedina slobodna, pa se ljudi i parkiraju na njih. Zaista se vodi računa da se ta mjesta uzurpiraju samo ako baš nema nigdje u blizini slobodno parking mjesto. Komšije pokušavaju da su ta mjesta slobodna što duže.
Međutim, imamo komšiju koji je očito vozač službenog Passata, zatamnjenih stakala, sa blinkerima, sa dozvolom za parkiranje na šajbi, koji se, bez obzira koliko slobodnih mjesta ima, uvijek parkira na mjesto za invalide koje je najbliže ulazu u zgradu. Ponekad se čak parkira na neobilježeno "parking mjesto" koje je na samom ulazu u zgradu, ostavljajući tek dovoljno prostora da se u zgradu uđe "jedan po jedan".
Kome se žaliti na ovo ponašanje? Imamo ga uslikanog, sa tablicama, sa svime? Ovo bahato ponašanje traje već 4 mjeseca otkad je zgrada useljena.
pauk sluzbu,.,cim ga vidite parkiranog, murju, pisete nadleznim u opstini(sa slikama naravno, ako neka osoba sa invaliditetom ne moze da se parkira od njega pitate da se ista navede u tom obracanju opstinskim duznsticma),., ako nista ne urodi plodom,., kesa vode sa sedmog sprata na sajbu, moze i jaje, truho rapadajz, luk i tako to,. ako i to ne urodi plodom nek se koja vazna omakne, kamencica pa po koji ponekada bacite( ono ko u fontanu u Rimu za srecu) ako kovanice nisu skupe, ,.,
quarterback

#15338 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

lacrima wrote:Imam jedno pitanje..
prije izvjesnog vremena setamo cura i ja trotoarom, odjednom na trotoar izlijece dzip (ide ulica pa je pored trotoar a pored parking) i preko trotoara ulijece na parking, to ulijetanje je bilo divljacko i u jednom momentu sam pomislio da ce nas pomesti s trotoara

odmah do nas je drot, kazem drotu - vidis li ti ovo?! (obicno sam fin i persiram ljude osim u situacijama kao sto je ova)

kaze drot nevoljko - evo idem

i ode on prema tipu koji je izlazio iz dzipa

cura i ja odemo setati dalje, na povratku srecemo ponovo drota

pitam ga - i ?

kaze on ovo je vozac politicara jednog, ja ne mogu nista, eventualno jedino da napisem prituzbu (cuj prituzbu, ko da je osnovna skola) pa da to ode u kabitnet tog politicara

nadam se da ti je sada jasnije sta i ti mozes u svom slucaju
mirzet87sa

#15339 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirzet87sa »

Zakonski gledajuci mozes policiju zvati, pauka.. Realno gledajuci, nece nista uraditi povodom toga. Ostaje vam da se vi izmedju sebe dogovorite, pa kad on parkira zablokirate ga svi odreda. Pa kad zakasni tako par puta na posao, vjeruj mi vise nece.
nightvision

#15340 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nightvision »

Sto je najgore, ako je sluzbeno auto onda ce svaka eventualna steta nastala "osvetom" biti popravljena narodnim budzetskim novcem, osim ako je vozilo kasko osigurano. Mozda je najmanja a najefikasnija steta busiti gumu pa nek svaki dan kasni na pos'o dok ne promijeni naviku parkiranja.
MOSALJOZE

#15341 Re: "Majstori" parkiranja

Post by MOSALJOZE »

Ništa nećeš dobiti
Sutra se ti parkiraj jer u blizini nema parking mjesta,i ovaj će ti zovnuti pauka jer ima pravo.
DoradO

#15342 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

Image
mirzet87sa

#15343 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirzet87sa »

15m nize su iscrtana parking mjesta koliko znam..
amar1994

#15344 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

bila nekad, obrisali su pa su trebale biti dvije trake ali nema sanse od ovakvih i slicnih njemu :izet: :-)
a gospodin u pm, mercedes od 100000KM i nece da da za ovaj parking desno 2KM/sat :-) :oops: :run:
quarterback

#15345 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

amar1994 wrote:bila nekad, obrisali su pa su trebale biti dvije trake ali nema sanse od ovakvih i slicnih njemu :izet: :-)
a gospodin u pm, mercedes od 100000KM i nece da da za ovaj parking desno 2KM/sat :-) :oops: :run:
stao je samo sekundu
mirzet87sa

#15346 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirzet87sa »

Nikada ovdje nece biti dvije trake.. dole pri kraju su uvijek autobusi, a kralja tomislava pun auta :D jos je i taxi stand u sklopu ulice
Pirija

#15347 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Pirija »

fukara je dusevnmo stanje a ne finasijsko... vozi auto od 100k a ne bi dao 2 km za parking e to je fukara...
DoradO

#15348 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

Ja ovdje parkiram, odem na sisanje u onaj frizerski i neki dan sa frizerom u pricu oko auta i reko ma ja ga gore ostavim na parking... a ne kontam da je lik iza mene sto ceka parkirao makinu tu na cesti preko puta salona... kad on: oca mi ako treba kad dodje murija ja cu ih otjerat niko ti ne smije dirat auto buraz pa sisanje te dodje cenera onda dok platis parking :lol: :lol:
amar1994

#15349 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

Pirija wrote:fukara je dusevnmo stanje a ne finasijsko... vozi auto od 100k a ne bi dao 2 km za parking e to je fukara...
klasicni primjer :thumbup:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15350 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

quarterback wrote:
stao je samo sekundu
:lol: :lol: :lol: :lol:
Locked