Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
kakavdanakneiskustvu
#15326 Re: Gledate seriju - preporucite je
odgledah svih 7 sezona homicide life on the street ,dobra serija ali ni blizu žice sa kojom je neki porede,zbog davida simona
-
omar little
#15327 Re: Gledate seriju - preporucite je
niko je ne poredi sa the wire nego je ljudi navode kao djelo na kojem je simon brusio svoj televizijski zanat pa se mogu uociti natuknice (likovi, teme) kasnijih radova. ljudi je navode kao odlicnu seriju sto i jeste.
- zomri
#15328 Re: Gledate seriju - preporucite je
Šta se gleda trenutno kod vas?
Kod mene na rasporedu:
Waco - Posve "meh" ali podjela je odlična. Gledam jer je malo epizoda i glumi Michael Shannon i par odličnih epizodista. Šteta što nisu pokušali više izvući iz ovog casta. Scenario odron.
American Crime Story S02 - još jedan retro-odron nakon odlične prve sezone. Ovaj što glumi Versacea je isti, ali isti pokojni Gianni! Interesantno mi je jer mi nisu bile poznate okolnosti oko njegovog ubistva i kakav je degenerik ovaj Cunanan bio. Bilo je tu mesa za nešto puno bolje, pa čak i u rangu prve sezone, ali opet nisu znali ili nisu smjeli pritisnuti papučicu.
Here and now - nova HBO serija Alana Balla o modernoj američkoj obitelji. Nije kao SFU, jer ništa nije kao SFU, ali može se gledati. Kritičari uglavnom popljuvali, meni zasad skroz ok iako sam pogledao samo jednu epizodu. Volim Balla, šta ću.
Ubice mog oca S02 - krv, spletke i drvena gluma Vuka Kostića. Totalni guilty pleasure mi je ovo postalo
Još ga i oni sapuničare malo je reć.
Kod mene na rasporedu:
Waco - Posve "meh" ali podjela je odlična. Gledam jer je malo epizoda i glumi Michael Shannon i par odličnih epizodista. Šteta što nisu pokušali više izvući iz ovog casta. Scenario odron.
American Crime Story S02 - još jedan retro-odron nakon odlične prve sezone. Ovaj što glumi Versacea je isti, ali isti pokojni Gianni! Interesantno mi je jer mi nisu bile poznate okolnosti oko njegovog ubistva i kakav je degenerik ovaj Cunanan bio. Bilo je tu mesa za nešto puno bolje, pa čak i u rangu prve sezone, ali opet nisu znali ili nisu smjeli pritisnuti papučicu.
Here and now - nova HBO serija Alana Balla o modernoj američkoj obitelji. Nije kao SFU, jer ništa nije kao SFU, ali može se gledati. Kritičari uglavnom popljuvali, meni zasad skroz ok iako sam pogledao samo jednu epizodu. Volim Balla, šta ću.
Ubice mog oca S02 - krv, spletke i drvena gluma Vuka Kostića. Totalni guilty pleasure mi je ovo postalo
- karanana
#15329 Re: Gledate seriju - preporucite je
babylon berlin - solidna. pomalo neobicno za gledat nakon senki na balkanu.
american crime story versace - vrlo dobra, u rangu prve sezone. naravno poprilicno drugacije uradjena. ne svidja mi se vremensko skakutanje. pa jebote ne gledam memento ili cloverfield paradox. ali odlicno uradjena serija. gluma odlicna. malo poteska za gledat zbog onog budaletine. ali dobar glumac i njega glumi.
american crime story versace - vrlo dobra, u rangu prve sezone. naravno poprilicno drugacije uradjena. ne svidja mi se vremensko skakutanje. pa jebote ne gledam memento ili cloverfield paradox. ali odlicno uradjena serija. gluma odlicna. malo poteska za gledat zbog onog budaletine. ali dobar glumac i njega glumi.
-
kakavdanakneiskustvu
#15330 Re: Gledate seriju - preporucite je
a negdje sam procitao,kao poredjenje neko,moguce da sam i pogrijesio,engleski jezik je bio,meni malo bezze u svakoj epizodi u 40 minuta rjesavaju slucajeve,prebrzo sveomar little wrote:niko je ne poredi sa the wire nego je ljudi navode kao djelo na kojem je simon brusio svoj televizijski zanat pa se mogu uociti natuknice (likovi, teme) kasnijih radova. ljudi je navode kao odlicnu seriju sto i jeste.
-
kakavdanakneiskustvu
#15331 Re: Gledate seriju - preporucite je
ja kontm poceti gledati leftovers,ili dark
- Mali_Vuk
- chakany
#15333 Re: Gledate seriju - preporucite je
I ja pratim Here & Now, pogledao sam dvije epizode i slažem se s tobom da nije kao Six Feet Under, ali može se gledati. Čak mi je prva epizoda malo i vukla na Six Feet Under.zomri wrote:Šta se gleda trenutno kod vas?
Kod mene na rasporedu:
Ubice mog oca S02 - krv, spletke i drvena gluma Vuka Kostića. Totalni guilty pleasure mi je ovo postaloJoš ga i oni sapuničare malo je reć.
Iskreno, ne znam zbog čega je onako slaba ocjena na imdb-u.
Pored Here & Now pratim: Mr Selfridge (trenutno sam na drugoj sezoni), Orphan Black (prva sezona) i High Maintenance (druga sezona).
-
nema me tamo
#15334 Re: Gledate seriju - preporucite je
Counterpart dobra stvarno kontam uz neki baš dobar budzet ovo je mogla biti san snova serija ovako ocjena 8,3 je na mjestu što je svakako više nego gledljivo.
-
omar little
#15335 Re: Gledate seriju - preporucite je
the chi. pisala/radila ona azizova partnerica iz master of none, sa w joj ime, zaboravih. bucnula je u the wire pokusaj i emulaciju bez da zna dobro plivati i, nakon tri epizode sto pogledah, vise no ocito se gusi i voda joj u usi ulazi. sto se tice radnje prilicno predvidjivo, bajato, neinventivno. ispran network tv. casting onako. klinci su simpa i saljivi i okej glume. sto je uvijek tesko postici sa djecom. lik sonja sohn je kartonski isjecak i sonja sama tako i glumi. ne svidja mi se. pisanje malih, tihih, ljudskih trenutaka su joj dobri sa jos boljim potencijalom ako se likovi razviju i dobiju na dubini i sirini, dok su joj ti neki tematski big strokes i radnja slabi. nadam se da ce iznaci nacina za stabilizirati se.zomri wrote:Šta se gleda trenutno kod vas?
fearless. mini serija. https://www.imdb.com/title/tt5973164/?ref_=ttls_li_tt
hidden america with jonah ray drugu sezonu zavrsila. spoof na bourdainov travel shows. okej onako, za u pozadini. ovo je izaslo na sada mrtvoj seeso platformi. simpa mi je jonah jos od meltdowna sa kumail nanjiani.
f is for family druga sezona. sta god bill burr da radi, ja cu pogledati.
black market with michael k. williams https://www.imdb.com/title/tt4313960/?ref_=ttls_li_tt dokumentarna serija
guerilla, mini serija. https://www.imdb.com/title/tt5650574/?ref_=ttls_li_tt probala sam tri puta i nikako da me zainteresira vise od jedne i pol epizode.
kao veliki fan hank azarie i ljubitelj bejzbola, promotivni trenutak - u martu izlazi druga sezona brockmire. nista velicanstveno, ali sasvim okej serijica. https://www.imdb.com/title/tt5722190/?ref_=nv_sr_1
-
kakavdanakneiskustvu
- zigubigule
#15337 Re: Gledate seriju - preporucite je
pregledao prvu sezonu lutera, nako vala
ofirnih situacija milion, luter bezgresan, odjednom mu dodje u glavu rjesenje zlocina, bez uvoda, logike, jebemu neceg..
nako vala
imal sta da se moze laktati sa zicom, sopranosima i band of brothers? bez ovih "samo nek se prati nesto" serija.
ofirnih situacija milion, luter bezgresan, odjednom mu dodje u glavu rjesenje zlocina, bez uvoda, logike, jebemu neceg..
nako vala
imal sta da se moze laktati sa zicom, sopranosima i band of brothers? bez ovih "samo nek se prati nesto" serija.
- vicious
#15338 Re: Gledate seriju - preporucite je
Si gledo Deadwood? The Shield? The Pacific?zigubigule wrote:pregledao prvu sezonu lutera, nako vala
nako vala
- sig_garret
#15339 Re: Gledate seriju - preporucite je
Špijuni, Berlin, ljubavna romansa, sve upkovano u SF, šta čovjek više da poželi?nema me tamo wrote:Counterpart dobra stvarno kontam uz neki baš dobar budzet ovo je mogla biti san snova serija ovako ocjena 8,3 je na mjestu što je svakako više nego gledljivo.

Muzička produkcija isto dobra, dugo nisam čuo bolji Allegro non molto
-
skyhooker
#15341 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ko voli Marvel za njega je The Gifted.
Sinoć gledao Pilot i oduševljen sam
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15342 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ovo izgleda baš zanimljivo, moglo bi se pogledati.cassius wrote:
- p206
#15343 Re: Gledate seriju - preporucite je
ima li gdje prevod za nas koji ne znamo španski? 
- Mali_Vuk
#15344 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kasnije ćeš se razočarati. Prva je bila beton, i odmah iza toga su skliznuli u patetiku i folove tipa moralnih dilema i osjećaja krivice glavnih junaka, u stilu "ja sam loš, ubio sam zločinca da bih spasio 100 nevine djece, ali ipak sam ubio čovjeka, jesam pakšu". I svi se onda bave ubjeđivanjem njega da je ljudstvo par exelance. Dosadno i kliše.skyhooker wrote:Ko voli Marvel za njega je The Gifted.
I plus glupave ljubavne trzavice glavnih junaka zbog kojih se mi kao trebamo nervirati ... Nula bodova
Sve ono što je uništilo Fleša i Arova, otprilike.
Evo jedna solidna i dosta atipična serija o ljudima sa natprirodnim moćima. Prvih 4-5 epizoda su meni bile dosta OK. Ima i dobrih provala
Legion
http://www.imdb.com/title/tt5114356/

-
cassius
#15345 Re: Gledate seriju - preporucite je
ne znam ima li za nas, ali ima se skinut sa hardcoded engleskimp206 wrote:ima li gdje prevod za nas koji ne znamo španski?
- xamp
#15346 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jedna od boljih serija koje sam gledao. Netflix je otkupio od spanaca seriju i razdvojio na 2 sezone.. Jedva cekam 2. sezonu... (nasao sam na ruskom full ali je audio na ruskom)Jimmy McNulty wrote:Ovo izgleda baš zanimljivo, moglo bi se pogledati.cassius wrote:
Imas na svim ovim za titlove zajebancijama... (ja sam gledao preko Strem.io) i bez problema je skidao titlove.p206 wrote:ima li gdje prevod za nas koji ne znamo španski?
-
cassius
#15347 Re: Gledate seriju - preporucite je
xamp wrote:Jedna od boljih serija koje sam gledao. Netflix je otkupio od spanaca seriju i razdvojio na 2 sezone.. Jedva cekam 2. sezonu... (nasao sam na ruskom full ali je audio na ruskom)Jimmy McNulty wrote:Ovo izgleda baš zanimljivo, moglo bi se pogledati.cassius wrote:Imas na svim ovim za titlove zajebancijama... (ja sam gledao preko Strem.io) i bez problema je skidao titlove.p206 wrote:ima li gdje prevod za nas koji ne znamo španski?
imas na thepiratebay.org drugu sezonu za skinut
- Point.
#15348 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kreno gledati Homeland od 6 sezone 9 epizode, i nastavio sa sedmom sezonom. Odlicna, zarazio sam se.
- Altsa
#15349 Re: Gledate seriju - preporucite je
Meni je takoder Homeland dobar. sezona gdje se radnja odigrava u americkoj ambasadi je odlicna.Point. wrote:Kreno gledati Homeland od 6 sezone 9 epizode, i nastavio sa sedmom sezonom. Odlicna, zarazio sam se.
- Point.
#15350 Re: Gledate seriju - preporucite je
Koja je to?Altsa wrote:Meni je takoder Homeland dobar. sezona gdje se radnja odigrava u americkoj ambasadi je odlicna.Point. wrote:Kreno gledati Homeland od 6 sezone 9 epizode, i nastavio sa sedmom sezonom. Odlicna, zarazio sam se.