SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Sanda88

#15326 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Sanda88 »

Ivonn wrote:Pozdrav drage dame, pišem prvi post na forumu i nisam bez razloga odabrala temu šminke jer sam strastveni obožavatelj :-D da mogu živjela bih u CM-u ili DM-u.. nikad mi ne bi bilo dosadno :D
Nego da pređem na stvar, što mi preporučujete za isušivanje akni/prištića, imam 30 godina i u PMSu mi na bradi izbaci koja akna, koristila sam Avene Triacneal ili ništa mi nije pomoglo, što mislite o La Roche-Posay Effaclar duo gelu, koliko košta kod nas u BiH?

kaladont!
ali mora biti bijeli, ne nesto u boji. stavi na mjesto pred spavanje, i poprilicno ce se osusiti/poboljsati do jutra :-D
Ivonn

#15327 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ivonn »

Ono u DM nije kvalitetno (kao sto si se i sama uvjerila). Kvalitetno mozes kupiti u biljnoj apoteci na Katedrali (trgovke na tramvajskoj stanici) ili u galas apoteci takodjer na Katedrali (ne ona na cosku, nego ulaz pored - prema carsiji). Nadam se da sam razumljivo objasnila. :roll:[/quote]

Ajoj tako bi rado u Sarajevo ali iz Mostara tko zna kad ću se zaputiti ;-) uglavnom pogledat ću po biljnim ljekarnama. Vidjela sam jedno ulje čajevca u Konzumu baš ću pogledati tko je proizvođač.
Ivonn

#15328 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ivonn »

zgiba wrote:
Ono u DM nije kvalitetno (kao sto si se i sama uvjerila). Kvalitetno mozes kupiti u biljnoj apoteci na Katedrali (trgovke na tramvajskoj stanici) ili u galas apoteci takodjer na Katedrali (ne ona na cosku, nego ulaz pored - prema carsiji). Nadam se da sam razumljivo objasnila. :roll:
Ako slučajno znaš tko je proizvođač tih ulja bila bih ti zahvalna :)
Partizzanka

#15329 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

zoya samo ti zezaj

ja draga jos dvadesete gulim par godina tako da ne moram misliti da ce mi samo skupe kreme pomoci
ne bih stedjela na kremi da znam da je fakat dobra ali moram prvo vidjeti ima li tester u mom selu :)

kontala sam da je neko koristio one korres kreme za lice .. ili nesto tako opste pzonato kao prirodno
Partizzanka

#15330 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

mogla bih ovu probati recimo
http://www.nuxe.hr/Lice/Hidratacija.aspx
cini mi se dobra i prirodna
Krizzia

#15331 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Ja imam sad ovu meni je super

Image
Imala sam tester ove Diorove i meni je bila kao voda. Nista nije radila.
Manijakusa

#15332 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Manijakusa »

Amy82 wrote:Curke, ima li kod nas Maybelline Fit linija?

Zanima me ovo

http://www.feelunique.com/p/Maybelline- ... aler-6-8ml

I ovo

http://www.feelunique.com/p/Maybelline- ... PF-18-30ml

A super recenzije ima i ovaj

http://www.feelunique.com/p/Maybelline- ... -Concealer
Danas sam nasla Fit me liniju u DM-u na Ilidzi i samo tu i ima. :)
FrozenCastle

#15333 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by FrozenCastle »

Koja vam je najbolja BB krema za masnu kožu, a da ima pristojnu cijenu?

A ova afroditina od kamilice, ja imam osjetljivu kožu i nije dobro reagovala. Kasnije sam saznala da je problem u uljima koje ima u sastojcima.
Partizzanka

#15334 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja sam koristila vichy za osjetljivu i suhu kozu (ne znam tacne nazive krema)
losa mi je bila nikakav osjecaj
loccitane ona plava kutijica - nekako jest fina ali ... nije to to
koristila sam neku aco ili tako neka marka e ona mi je bila fina
koristila sam avene od nje mi je lice bilo isto kao da sam koristila ne znam sta, pocele mi se pojavljivati akne neke i necistoce
koristila sam baby za baby guzu - ona mi je stvarala film na licu

nemam pristup afroditi i tim nekim domacim markama

jel neko probao ovu nuxe???
FrozenCastle

#15335 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by FrozenCastle »

Ja sam pročitala na netu o eveline 8 u 1 bb krema da je dobra za masnu kožu, ali nisam je još našla. Ima 6 u 1 ali nema ta 8 u 1 koja je matirajuća.
A vichy je sve za mene skupo. :mrgreen:
nera18

#15336 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Ja se moram pozaliti :)
Meni je ova tema nekad super bila... u ona slavna doba kad sam sabahile slikala sminku na ocima, trudila se i postavljala na temu zajedno sa jos 8227 djevojaka, kad smo iznosila iskustva o proizvodima i savjetovale jedna drugu.
Sad mi se ne mili da pisem, jako je prisutan nekakav prestiz i dokazivanje, kupiti kremu od 8786 KM... lol izvinite, morah :)

Partizz, vichi je uvijek nekako agresivan, a koliko se sjecam tvoje lice je osjetljivije... jel imas avene tamo, afroditu? nesto slicno ?
deborah bb? lijepo matira, lijepo mirisi, lijepo se stopi :)
manekenka u penziji

#15337 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

nera18 wrote:Ja se moram pozaliti :)
Meni je ova tema nekad super bila... u ona slavna doba kad sam sabahile slikala sminku na ocima, trudila se i postavljala na temu zajedno sa jos 8227 djevojaka, kad smo iznosila iskustva o proizvodima i savjetovale jedna drugu.
Sad mi se ne mili da pisem, jako je prisutan nekakav prestiz i dokazivanje, kupiti kremu od 8786 KM... lol izvinite, morah :)

Partizz, vichi je uvijek nekako agresivan, a koliko se sjecam tvoje lice je osjetljivije... jel imas avene tamo, afroditu? nesto slicno ?
Ovo stvarno moram da potpisem. Nisam bila od samog početka, ali sam pratila temu.
Nema svako mogućnosti da kupi "markiranu" šminku iako mi sve znamo da na njegu lica, tijela kao i kompletnog organizma ne treba zaliti.
Tacno ni ja ne napisah nista odavno na temi, jednostavno mi se cini da moj džep vise ne može da parira postovima koji sadrze locitane, Dior, chanell i druge kojima ni ime ne znam.
Elem, svako preporučuje ono cime je zadovoljan i ne treba da ne pise na ovoj temi zato sto je to "najbolje" najčešće i najskuplje.
Sto se tiče kreme za lice, ja koristim garnierovu hidratantu i kosta oko 7 KM. Za ovaj period mi odgovara ali cu ubrzo morati naci alternativu jer mi se ljeti lice užasno znoji a uz to je suho pa puca na najmanji mig ukoliko se ne namazem.
Krizzia

#15338 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

šefica wrote: A ova afroditina od kamilice, ja imam osjetljivu kožu i nije dobro reagovala. Kasnije sam saznala da je problem u uljima koje ima u sastojcima.
:o nee
Ja je koristim 7/8 dana i za sad je odlicna. A meni je bas tesko naci kremu da mi odgovara, il me svrbi lice, il zateze, il pecka, il se zacrvenim, il je ljepljiva pa imam osjecaj kao da se znojim po licu :mrgreen:
Ova mi zasad bas odgovara.

Da li itko stavlja ulje lana na lice?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#15339 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Ja ne vidjeh prestiz i dokazivanje osim jednog posta koji sam zapamtila :?
A drugo, hbg svako ima pravo da pise. Na kraju krajeva ako vam to toliko bode oci svaki brand moze imati svoju temu, to je najmanji problem, samo sto bi za to bilo idealno da imamo jedan cijeli pf o kozmetici...
Bambi_na_kofeinu

#15340 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bambi_na_kofeinu »

I poslije 30-te, i poslije 40-te i bilo kada, izgled kože određuje koliko je čuvamo od sunca, kakva nam je genetika, stil života, pušač ili ne, alkohol ili ne... a uticaj krema je negdje na dnu ljestvice.

Ali mirišu lijepo, što jes'-jes'...
MedenoSrce

#15341 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

bude toga istina
al mene ne dotice, ne finansiram ih ja.
jednom sam prokomentarisala vezano nesto za cetkice al poslije sam se pokajala
ako je nekome merak da plati 120KM cetkice nek placa, ne zaradjujem mu/joj ja platu
sto da se neko ustrucava napisati sta koristi ako mu to budzet dozvoljava.

Svako nek preporuci u skladu sa svojim potrosackim navikama, nema razloga za snebivanjem.
Bloo
Globalna šefica

#15342 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bloo »

ja ne koristim nista, ja sam prirodno lijepa ko slika :shock: moje oci sa trepavicama :mrgreen:
MedenoSrce

#15343 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

:lol:

daj da te razmnozavamo kad ti je tako dobra genetika :D :kiss:
Bloo
Globalna šefica

#15344 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bloo »

MedenoSrce wrote::lol:

daj da te razmnozavamo kad ti je tako dobra genetika :D :kiss:
imam shitloads sminke :D volim sminku..ali najskuplje u zivotu sto sam kupila je bio neki collistar puder :D i morala ga pokloniti jer mi nije odgovarao :D tako da se super druziti sa mnom :D kupim, ne odgovara mi i poklonim :D

voljela bih kad bi se u cm ili dm ili gdje vec dijelili testeri za pudere :roll:

ne kupujem skupe, ali kad se zajebes bude ti zao sto si dao pa makar 5 KM za miss sporty
MedenoSrce

#15345 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

s tobom se dobro druziti i bez tog poklanjanja sminke
pocastim i ja sebe ponekad necim al' obicno se razocaram

postavljala sam jednom kako izgleda moj svakodnevni neseser
Image

samo je sad Vichy bb jer sam ovu potrosila a mrsko mi narucivat
Bloo
Globalna šefica

#15346 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bloo »

kad izvagas..nekad je bolje npr dati 30 ili 40 KM za puder, a on dugo drzi i kvalitetan je...nego npr za neki od 10 koji spadne za 2 sata...al opet tesko dati odjednom 30 km :D

btw snizenje je artdeco sjena na 3,70 KM u cm na titovoj >D
Nisrin

#15347 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

:thumbup:

Ja inace sticem dojam, da su na ovom forumu sve neki bogatasi/bogatasice, sve nekako mora biti IN, skupo, brendirano itd...iako mislim da dosta njih malo preuvelicava stvari, ali eto...

Meni najvise na zivce idu ovi silni linkovi, ne mogu da upratim sta, kako, kad...i stalno se daju neki codovi itd...a nista konkretno :)
Ductus Holedocus

#15348 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Nisrin wrote:

Ja inace sticem dojam, da su na ovom forumu sve neki bogatasi/bogatasice, sve nekako mora biti IN, skupo, brendirano itd...iako mislim da dosta njih malo preuvelicava stvari, ali eto...

Meni najvise na zivce idu ovi silni linkovi, ne mogu da upratim sta, kako, kad...i stalno se daju neki codovi itd...a nista konkretno :)

štaš, ne mere svak ni fukara bit :D
Partizzanka

#15349 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

eh ja nemam afrodite :(
ja nemam nista fino i dobro

ovo sto sam napisala listu krema, napisala sam samo da vidite sta sam koristila pa da preskocimo preko tih MARAKA
ja zaista ne bih gledala cijenu kreme za lice jer ne koristim pudere i tako te dzidza midze skupe, samo malo tonirane i malo rumenila (mua) tako da sebi kremu mogu priustiti - nisam zeljela da neko stekne utisak da se hvalim
ali mi se na slijepo ne odlazu u drogeriju da kazem eh daj mi sad najskuplju i najbolju to mora biti dobro
inace u zivotu zivim po principu "dok budala skonta, pametan se nanosa" i uvijek se trudim da ne trosim puno novca pogotovo ne sada na neke gluposti
ono tipa kupis kremicu od 10ml za 200km - ma bjez ba!

sada back na temu, neko mi je savjetovao avene - koristila sam neku njhovu i nije mi valjala, imala sam neki cudan osjecaj maske na licu kao i od vichya
dobila sam neki dan u gradu ispred jedne prodavnice tester minijatura kutijica neke kreme za lice kao prirodni sastojci - nemam pojma koje je ime jer je partizan skinuo karticu koja je bila na pakovanju ( :evil: ) a bas mi je evo 4-5 dana se mazem (inace zanimljivo, kada imam minijaturno malo kreme moze mi biti danima, kada imam puno potrosim ko mara masla) i bas mi je fina - i to mazem se i navece pred spavanje i brzo se upije

meni treba krema koju kada stavim na lice ona nekako ima onu prozracnu teksturu kao da nanesem neki gel ili geliranu vodu ili losion maltene
da ne pece (nivea mene recimo pece one sve njihove kreme za mladu kozu i sta vec one Q10 ovo ono) i da nema osjecaj maske na licu (vichy i avane)
mogla bih reci mami da mi posalje tu afroditu
Amy82

#15350 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

Ja' "nakih" tenzija ovdje, šta je reČ :koja: :kafa1:

Ja vala nemam nista protiv da pisete i o skupim i o "drugstore" varijantama :D ja bih voljela da mi je sve markirano :trep1: :trep1: ali nazalost nije :sad: , što ne znaci da ne mogu mastat i citat recenzije onako for fun :mrgreen: :mrgreen:

A uopste ne mislim da se forsiraju ovdje nekakvi brendovi, uglavnom se pise o stvarima iz DM/CM-a, eventualno apoteka (tipa Vichy, Avene i sl.). Meni je bas drago kad se neko pocasti nekom skupom sminkicom. :D Ne znam zasto nekom smeta sto se prate stranice i blogovi, pa se povremeno spomenu termini tipa "haj mi to swatch-aj" i "blendiranje" i sl., meni se bas svidja sto smo IN :lol: :roza: :curica:

Sto se mene tice, samo nastavite, meni je tema super :vozdra: :namigusa:
Post Reply