Ukrajina

Post Reply
5 0 5

#15326 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

KAMI666 wrote: Nisam efendija, nego duboko postujem covjeka na mom avataru.
Zapadne medije guraju jedno pismo jednog ozaloscenog oca jer je njima u interesu, kao da stotine oceva i majkih poginule palestinske djece u zadnjih par dana nemaju sta da kazu za svoju. E u tome je sustina.
Ono sto ja napisem ja stojim iza toga, meni ramazan ne sluzi da budem budala u tih mjesec dana i da klimam glavom kao patka, ti ako ces tom linijom, izvoli, tako mi i djelujes.
Samo od nas dvojce ti prvi vrijedjas, kao sto si mi rekao da sam lihvar, a drugo koristis i neprikladne rijeci tako sto neciji govor opisujes kao "pisajuci". Toliko o tebi i tvom imanu. Boze, molim te, mene zakloni od takvih "pravih muslimana" kako ti sebe opisujes. Samo dalje od mene.
sta je onda uopste poenta tvoga kometara na pismo covjeka kome je umrlo djete? zasto si komentarisao to pismo? da bi mu rekao da je zasluzio jer mu je djete rodjeno u holandiji umjesto u palestini? da koristi internet da prenese poruku ubici svoga djeteta? pa facebook imaju i u palestini. svako moze napisati pismo i zakaciti ga na svoj zid. zar ne? evo, da ja ne nagadjam. sta je svrha tvog komentara na pismo covjeka kome je djete ubijeno? i kakve veze ima jedna tragedija sa drugom? svaki dan umre 20 hiljada djece od zedji. svaki dan! zasto i njih ne spomenes?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15327 Re: Ukrajina

Post by Truba »

hm... velite 23 amerikanca u avionu... a crne kutije završile u moskvi
hm zanimljivo

krivica u postotcima

70% onaj ko je namjerno uputio avion u zonu gdje se obaraju i vojne letjelice
20% onaj ko je debilima dao oružje
10% onaj ko je na osnovu infoa naredio ispaljivanje

ali 100% su za sve krivi oni koji su započeli imperijalističku invaziju na državu koja je tako raznolika s ciljem provokacije ruja da uđu s vojskom u ukrajinu

također je podvala samo pre4dsjednički izbori bez parlamentarnih
zapravo sve je podvala
KAMI666

#15328 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Glupo mi je sto on vec okrivljuje Rusiju za nesto sto se nije desilo na njihovom (ruskom) teritoriju niti je dokazano da je Rusija taj avion uopste oborila. Jel ti znas da jeste i ko je kriv? Otkud tebi pravo kao "muslimanu" da okrivis nekog a za to nemas dokaz? (to te pitam zato sto si ti taj medju velikim muslimanima)

Ovo su pro-zapadne medije i docekale, zato i proturaju takvu pricu, ono slika zrtve, lijepa djevojka, ozaloscen otac, ti folovi. Koriste neciju nesrecu da bi digli jos vecu hajku na Rusiju. Taj otac od te dijevojke je dokaz koliko su medije vec izaprale mozgove tih ljudi i da osudjuju po defaultu nekog na koga oni vec mjesecima ukazuju prstom.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15329 Re: Ukrajina

Post by pici »

Proruski vojnik priznao: Srušili smo putnički avion, mislili smo da pripada ukrajinskoj vojsci

Proruski vojnik je novinaru talijanskog lista Corriere della Sera priznao da su separatisti srušili putnički avion kompanije Malaysia Airlines, u kojem je poginulo 298 ljudi.

Image

Avion Malaysia Airlinesa je letio od Amsterdama ka Kuala Lumpuru, a srušen je u četvrtak prošle sedmice. Ukrajinske i proruske snage se međusobno optužuju za rušenje aviona i smrt 298 putnika i članova posade. No, prema pisanju lista Corriere della Sera, jedan od proruskih vojnika je priznao da su snage kojim pripada greškom srušile avion.

"Naši komadanti su nam rekli da smo srušili kijevski avion, pa smo pomislili da ćemo se morati suočiti sa ukrajinskim pilotima koji su se spustili na tlo padobranima, no, umjesto pilota smo pronašli leševe civila i prtljag koji nije nikakva vojna oprema", rekao je proruski vojnik, član jedinice "Oplot".

Ukrajinci tvrde da je avion oboren raketom ruske proizvodnje, koju su navodno ispalili separatisti, a nije isključeno da su to učinili ruski operativci. S druge strane, Moskva optužuje Ukrajinu za obaranje aviona tvrdeći da je u vrijeme nesreće ukrajinski borbeni avion bio u zraku.
:oops: ko prizna pola mu se prašta :oops:
flexibila

#15330 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

KAMI666 wrote:Glupo mi je sto on vec okrivljuje Rusiju za nesto sto se nije desilo na njihovom (ruskom) teritoriju niti je dokazano da je Rusija taj avion uopste oborila. Jel ti znas da jeste i ko je kriv? Otkud tebi pravo kao "muslimanu" da okrivis nekog a za to nemas dokaz? (to te pitam zato sto si ti taj medju velikim muslimanima)

Ovo su pro-zapadne medije i docekale, zato i proturaju takvu pricu, ono slika zrtve, lijepa djevojka, ozaloscen otac, ti folovi. Koriste neciju nesrecu da bi digli jos vecu hajku na Rusiju. Taj otac od te dijevojke je dokaz koliko su medije vec izaprale mozgove tih ljudi i da osudjuju po defaultu nekog na koga oni vec mjesecima ukazuju prstom.
Svaka cast za komentar
:thumbup: :thumbup:
5 0 5

#15331 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

KAMI666 wrote:Glupo mi je sto on vec okrivljuje Rusiju za nesto sto se nije desilo na njihovom (ruskom) teritoriju niti je dokazano da je Rusija taj avion uopste oborila. Jel ti znas da jeste i ko je kriv? Otkud tebi pravo kao "muslimanu" da okrivis nekog a za to nemas dokaz? (to te pitam zato sto si ti taj medju velikim muslimanima)

Kao prvo, ja ne znam da li on ima ili nema dokaz. Isto kao što ni ti nemaš dokaz ko ubija palestinsku djecu, nego si to zaključio iz informacija koje si dobio iz medija. Vjerovatno isto kao i on.

Duša draga. Našao si se da braniš Rusiju od zlih medija. Šta kažu ruski mediji ko pobi onolike muslimane po Bosni? Jesu li to uzimali u obzir kada su Radovanu djelili ordenje?

I na kraju, ti si taj koji koristi tuđu nesreću (palestinsku) da bi se naslađivao smrću holandskog djeteta. I zato sam prvobitno reagovao na tvoj komentar, i zato sam te nazvao lihvarom, i zato mislim da si se popišao i po palestinskim i po našim žrtvama, kao što si se popišao na pismo ovog čovjeka.

Zadnje, apsolutno nebitno za ovu priču, ja nisam musliman niti to igdje u svojih 10 hiljada postova tvrdim. A jesi li ti? Čisto sumnjam da jesi.
jastuk1

#15332 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

505sCrtom wrote: Isto kao što ni ti nemaš dokaz ko ubija palestinsku djecu, nego si to zaključio iz informacija koje si dobio iz medija. Vjerovatno isto kao i on.
Bilo koji najogavni komenar na ovakvu podlost, perfidnost, cinizam i maksimalno povraćanje je preblag.

Prosto nemam riječi na količinu gnojavog cinizma nekih škrabatora.
GAU8

#15333 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

505sCrtom wrote:

Kao prvo, ja ne znam da li on ima ili nema dokaz. Isto kao što ni ti nemaš dokaz ko ubija palestinsku djecu, nego si to zaključio iz informacija koje si dobio iz medija. Vjerovatno isto kao i on.

Duša draga. Našao si se da braniš Rusiju od zlih medija. Šta kažu ruski mediji ko pobi onolike muslimane po Bosni? Jesu li to uzimali u obzir kada su Radovanu djelili ordenje?

I na kraju, ti si taj koji koristi tuđu nesreću (palestinsku) da bi se naslađivao smrću holandskog djeteta. I zato sam prvobitno reagovao na tvoj komentar, i zato sam te nazvao lihvarom, i zato mislim da si se popišao i po palestinskim i po našim žrtvama, kao što si se popišao na pismo ovog čovjeka.

Zadnje, apsolutno nebitno za ovu priču, ja nisam musliman niti to igdje u svojih 10 hiljada postova tvrdim. A jesi li ti? Čisto sumnjam da jesi.
Kakve veze ima ko je muslima u svemu ovome?
5 0 5

#15334 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

jastuk1 wrote:
505sCrtom wrote: Isto kao što ni ti nemaš dokaz ko ubija palestinsku djecu, nego si to zaključio iz informacija koje si dobio iz medija. Vjerovatno isto kao i on.
Bilo koji najogavni komenar na ovakvu podlost, perfidnost, cinizam i maksimalno povraćanje je preblag.

Prosto nemam riječi na količinu gnojavog cinizma nekih škrabatora.
Nisi baš bistar. I sigurno neću gubiti vrijeme na objašnjavanja nekome ko nema kapacitet da razumije. Ali dobro je da si se baš na to zalijepo. Jer je meni potpuno isto ljigavo kada se pokušava izrelativizirati smrt holandskog djeteta sa americkoeveopskom zavjerom, medijima, ubistvima palestinske djece i sličnim gadostima. Meni je svaka žrtva ista. Ali vidim da mnogima nije. Čak šta više.
5 0 5

#15335 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

GAU8 wrote:Kakve veze ima ko je muslima u svemu ovome?
Pitaj onog sa ahmedijom
Challenger__

#15336 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

ultima_palabra wrote:Da ne čitam sve, da li je najveći analitičar ovog dijela svijeta priznao da je pogriješio? Ili se primirio i smišlja još nevjerovatnije zavjere?
Šta se ti sekiraš za moje mišljenje. Onaj klepmavi kreten i Falfons su rekli da su zato krivi pro-rusi i to je to. Nema dalje.

Šatro.
GAU8

#15337 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Ujeo vuk magarca, platilo bezze 300 ljudi, planeta se vrti dalje...

Nadam se samo da će ignorantne Europejce bar malo uhvatiti prpa...
Do sada su s dosadom promatrali globalne sukobe, kao da ih se ne dotiče posebno, kad ne lezi vraže...
Nadam se da će sada s malo više sausjećanja gledati na ljudska stradanja širom svijeta.

Znam, pusta nadanja....
Bodkin

#15338 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

GAU8 wrote:Ujeo vuk magarca, platilo bezze 300 ljudi, planeta se vrti dalje...

Nadam se samo da će ignorantne Europejce bar malo uhvatiti prpa...
Do sada su s dosadom promatrali globalne sukobe, kao da ih se ne dotiče posebno, kad ne lezi vraže...
Nadam se da će sada s malo više sausjećanja gledati na ljudska stradanja širom svijeta.

Znam, pusta nadanja....
nece. ali su se sa izuzetkom engleske previse distancirali i pustili amerikance da vode svjetske bitke i budu policajci dok su se okrenuli liberalizmu, umjetnosti i ekonomiji. nek idu u pm. zato su danas karina i rusija se ne pocese kad oni zaprijete sankcijama
AleksoMKD

#15339 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Image

Izgleda da su piloti prvi poginuli i avion vise nije imao sanse.
karanana

#15340 Re: Ukrajina

Post by karanana »

mislim da bi ista stvar bila i da je raketa pogodila bilo gdje drugo.
Alfons Kauders

#15341 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
ultima_palabra wrote:Da ne čitam sve, da li je najveći analitičar ovog dijela svijeta priznao da je pogriješio? Ili se primirio i smišlja još nevjerovatnije zavjere?
Šta se ti sekiraš za moje mišljenje. Onaj klepmavi kreten i Falfons su rekli da su zato krivi pro-rusi i to je to. Nema dalje.

Šatro.
pa to jeste to, kao i obicno... teoreticarski paralelni univerzum se uvijek urusi kao kula od karata kad se krene pricati o konkretnim stvarima...

lagati mozete, ali samo sebe
AleksoMKD

#15342 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

karanana wrote:mislim da bi ista stvar bila i da je raketa pogodila bilo gdje drugo.
Najverojatnije, velika meta koja ni ne zna da je na nisanu.
cindrlimindrli

#15343 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

Zanimljive su ove teorije putincadi, svi su krivi samo oni hudi nisu, oni su samo ispalili raketu a drugi su namjerno njima nastimali avio. Bas kao u Srebrenici, krivi su holandjani i un sto poklase onoliki svijet, oni jadni ne bi da ih ovi nisu pustili. Vecih govana od njih jos od vremena adolfa nije gmizalo zemljom.
Alfons Kauders

#15344 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

AleksoMKD wrote:
karanana wrote:mislim da bi ista stvar bila i da je raketa pogodila bilo gdje drugo.
da, dekompresija bi mu presudila... ako je fakat onakva steta bila naprijed, znaci da je eksplozija bila relativno blizu... svi se sjecamo rata i znamo kako broj gelera na odredjenoj povrsini opada sa udaljenoscu od mjesta eksplozije... ono u biti izgleda kao zid kojeg je s 5 metara prosarala granata 100-122mm ... ovdje se radi o dosta vecoj prefragmentiranoj bojevoj glavi, pa je i gustina dosta veca - ne bi me cudilo da ostavi onakav trag sa 10-15 ili cak i vise metara

u svakom slucaju, ako je onakva steta bila na kokpitu, vjerovatno je doslo do nasilne dekompresije... oslabljeni prozori, paneli, vrata... pitanje je sta je sve ostalo u jednom komadu prije no sto je pao na zemlju... ako je ova slika tacna, vrlo je vjerovatno da je doslo do dekompresije, da je dosta ljudi bukvalno istrgnuto iz aviona pri punoj brzini, mozda cak i da popusti trup (tj. rep)... zrtve u tom slucaju padaju na zemlju kilometrima oko mjesta pada aviona, cesto sa strasnim ozljedama, bez odjece koju potrga zrak na toj brzini itd...
spreca

#15345 Re: Odg: Ukrajina

Post by spreca »

Renta wrote:

Inteligentan je on i shvatio je da su "njegovi" napravili neoprostivu glupost.
Ali u cilju manipuliranja čitalaca ovog podforuma i zataškavanja istine drži se za slamke i po potrebi izmisli svaki dan novu "zavjeru" iliti "false flag".

Što reći na to.... jad i bijeda.
:lol: :lol: :lol:
Dr_dre

#15346 Re: Ukrajina

Post by Dr_dre »

Što reći na to.... jad i bijeda
dNo DnA
jefferson

#15347 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Alfons Kauders wrote:
AleksoMKD wrote:
da, dekompresija bi mu presudila... ako je fakat onakva steta bila naprijed, znaci da je eksplozija bila relativno blizu... svi se sjecamo rata i znamo kako broj gelera na odredjenoj povrsini opada sa udaljenoscu od mjesta eksplozije... ono u biti izgleda kao zid kojeg je s 5 metara prosarala granata 100-122mm ... ovdje se radi o dosta vecoj prefragmentiranoj bojevoj glavi, pa je i gustina dosta veca - ne bi me cudilo da ostavi onakav trag sa 10-15 ili cak i vise metara

u svakom slucaju, ako je onakva steta bila na kokpitu, vjerovatno je doslo do nasilne dekompresije... oslabljeni prozori, paneli, vrata... pitanje je sta je sve ostalo u jednom komadu prije no sto je pao na zemlju... ako je ova slika tacna, vrlo je vjerovatno da je doslo do dekompresije, da je dosta ljudi bukvalno istrgnuto iz aviona pri punoj brzini, mozda cak i da popusti trup (tj. rep)... zrtve u tom slucaju padaju na zemlju kilometrima oko mjesta pada aviona, cesto sa strasnim ozljedama, bez odjece koju potrga zrak na toj brzini itd...
1983 KAL007 je isto pao kada je SU-15 ispalio dvije rakete R-98 na B747.
Jedna je eksplodirala 50m iza aviona, ostetivsi hidrauliku i putnicki prostor cime je doslo do nagle dekompresije.
Medjutim, avion je nastavio letiti 15min, i svi su bili svjesni u avionu sta se desava, dok su piloti pokusali da odrze avion u zraku. Zanimljivo je da i pored tog sto je avion identifikovan kao civilni, ruski general je trazio da se avion dokrajci prije nego izadje iz zracnog prostora SSSR-a.
S obzirom na bojevu glave BUK-a, ovdje je vjerovatno sve se desilo vrlo brzo.
shibonja

#15348 Re: Ukrajina

Post by shibonja »

:D :izet: :thumbup:
jefferson

#15349 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Mislim da nas najpoznatiji teoreticar moze komotno da izbrise stavke: bomba i kvar:
http://www.nytimes.com/interactive/2014 ... photo-spot
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15350 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

putin je baš ispao glupan žešči
Post Reply