Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
phillie

#15301 Re: Zeničani

Post by phillie »

Ostajte oDJe :D :D
Sa srecom drugovi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15302 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
belfy wrote:
ExNihilo wrote:Sad bi Komi rekao: samo idite i šaljite pare. :lol:

Ja se sjećam kada sam na ovoj istoj temi pisao kako je Zenica propala u svakom mogućem pogledu - ekonomskom, kulturnom, sportskom - i da knjige ne mogu kupiti kako treba u istoj, te da se treba ispaljivati po hitnom postupku, a belfy se na mene pravednički obrušio tada. Vidi vraga, ode belfy. :evil:
i danas bi dozivio istu reakciju. moji razlozi odlaska su sasvim drugog tipa. i pitanje je bilo ko ce prvi biti sa takvim komentarom, ali meni nije drago sto idem. sasvim suprotno od toga.
Ako su razlozi oni koje si spominjao na temi o Željezari, onda jesu tog tipa.
Sve sto si ti pisao onomad jeste donekle tacno, ali se itekako lako podnosi kad imas stabilan posao i platu :wink:

Slabo je ko otisao zato sto nema kupit knjigu koju je zamislio ili sto je repertoar pozorista slabiji nego je zamislio. Da se ne lazemo :wink:
ExNihilo

#15303 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Plata je možda preduslov, ali nije dovoljna. Osim ako čitaš 0 knjiga godišnje i posjećuješ 0 kulturnih događanja, te ne pratiš sport. Tada stoji to što veliš.
belfy

#15304 Re: Zeničani

Post by belfy »

ExNihilo wrote:...
razlozi o Zeljezati ne ulaze nikako u moje razloge odlaska. plata mi je cetvorocifrena, tako da ni ona nije razlog. bio sam na svim koncertima i sportskim dogadjajima na kojima sam zelio biti, cak i na nekim na kojima nisam zelio biti... (doduse, fulao sam Metallicu u Zagrebu). ne, to nisu moji razlozi.

da ponovim. uopste mi nije drago sto idem, nego upravo suprotno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15305 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:Plata je možda preduslov, ali nije dovoljna. Osim ako čitaš 0 knjiga godišnje i posjećuješ 0 kulturnih događanja, te ne pratiš sport. Tada stoji to što veliš.
Jah eto. Mozda i ne bi bio los taj svijet u kojem je sve crno ili bijelo. Realnost je ipak nesto drugo.
ExNihilo

#15306 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

@belfy

Na koliko si bio koncerata u rodnom gradu? Nadam se da je odgovor nula, jer je alternativni odgovor još depresivniji.

Nego, reci mi ovo: je li i dalje tvrdiš da Zenica nije ekonomski, kulturno, sportski i zdravstveno devastirana, kao onomad što si tvrdio, ili sada prihvataš da jeste, ali nećeš da pojedeš govna koja si ranije izasrao?

@Bata

Šta pričaš ti? Budi konkretan.
belfy

#15307 Re: Zeničani

Post by belfy »

ExNihilo wrote:@belfy

Na koliko si bio koncerata u rodnom gradu? Nadam se da je odgovor nula, jer je alternativni odgovor još depresivniji.

Nego, reci mi ovo: je li i dalje tvrdiš da Zenica nije ekonomski, kulturno, sportski i zdravstveno devastirana, kao onomad što si tvrdio, ili sada prihvataš da jeste, ali nećeš da pojedeš govna koja si ranije izasrao?
ja ti rekoh da je odgovor isti. ne. nije!. Zenica je kuturno, sportski i zdravstveno trenutacno na visem nivou nego prije godinu, pet ili deset. i sada se to moze i vidjeti i osjetiti. pogotovo kulturno i sportski. ekonomski dio je sigurno bolji prije nego 10 godina. ja sam tada radio u istoj firmi, kao i trenutacno i napredak je i vise nego vidljiv. i kod radnika i kod podizvodjaca i saradnika. osim ako mi govoris da trebam vjerovati tebi umjesto svojim ocima.

ne znam samo sto ti treba ovaj "poetski" dio na kraju. kada bih ti objasnio svoje razloge bi bilo kao u onom vicu kada lika zakaci covjek u kafani ramenom, pa mu kaze: "imas neki problem druze?", pa mu ovaj isprica i obojica zavrse u suzama. glupo mi cak i pojasnjavati, jer si ti daleko od glupog i mislim da mozes shvatiti da neke stvari nisu za foruma.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15308 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ovo je stvarno filmski obrat u svakom smislu. Ne uvidjas li da ovo sto si gore napisao nije puno razlicito od sustine Hrletovih postova, tvog vjecnog forumskog nemezisa :D

Konkretno, ako imas stabilan posao i dobra primanja skoro sve objektivne nedostatke Zenice mozes nadoknaditi jenočasovnom voznjom novim autoputem.

Kada su jaci koncerti i utamice u pitanju, opet ni Zagreb ni Beograd, a ni Bec nisu toliko daleko.

Samo eto ispada da je od svega toga lakse otic u Svabiju :D
avenija

#15309 Re: Zeničani

Post by avenija »

@ExNihilo
Evo ja cu ti reci da nije lose , za 12 posljednih godina broj registrovanih vozila se udvostrucio , to je suprotno od onoga sto pokazuje devastaciju .
drugo BNP je puno skoro svaki vikend sto dokazuje i ovo priznanje .
https://www.klix.ba/magazin/kultura/bnp ... /161221122
Zeničko pozorište ove godine imalo je osam premijernih izvedbi čime je zadržalo status bosanskohercegovačkog pozorišta sa najviše premijernih izvedbi, ali i pozorište sa najviše bh. tekstova izvedenih na teaterskoj sceni u Bosni i Hercegovini.

Mnogo koncerata u BNP koji su bili ispunjeni do posljenjeg mjesta .
Vidimo da zgrade i SPO u posljednje vrijeme nicu mnogo vise nego prije 10 ili 20 godina sto pokazuje opet nesto.
O stanju u infrastrukturi ne treba ni govoriti koje je poboljsano nekoliko puta .
Ze-Do kanton je poslije rata imao najmanju prosjecnu platu , sada su 3 kantona iza .
Sto rece bata nije sve ni crno ni bijelo .
belfy

#15310 Re: Zeničani

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:Ovo je stvarno filmski obrat u svakom smislu. Ne uvidjas li da ovo sto si gore napisao nije puno razlicito od sustine Hrletovih postova, tvog vjecnog forumskog nemezisa :D

Konkretno, ako imas stabilan posao i dobra primanja skoro sve objektivne nedostatke Zenice mozes nadoknaditi jenočasovnom voznjom novim autoputem.

Kada su jaci koncerti i utamice u pitanju, opet ni Zagreb ni Beograd, a ni Bec nisu toliko daleko.

Samo eto ispada da je od svega toga lakse otic u Svabiju :D
bato, sada seres. ne znam zasto me poredis sa hrletom/Zviz-om, ali nekako sam ti izgleda zasluzio... i odakle to da je on neki moj nemezis? da me ne mijesas sa nekim? ja jedino pamtim da sam covjeku dao nekada informacije koje je trazio. ali zahebi...

i po koji put trebam reci da cu ja odlaskom zaliti, da se istom ne radujem. koji kurac svi imaju neki kratki spoj u mozgu pa se to preskace? pa jeboga grom, ako kazem da imam licne razloge koji nisu za foruma, zasto nabrajate sve ostale za koje sam rekao da nisu pravi razlozi?

i nije lakse otici jebemu. lijepo rekoh da meni to nije lakse, nego teze. cita li iko ovdje sugovornika koji kurac?

P.S. fakat nekada treba sutiti, jer se ne isplati uopste objasnjavati, cak ni ljudima za koje mislis da ce znati procitati receno...
kamen spoticanja

#15311 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Znao sam ja da se ne trebam vracati :mrgreen:
belfy

#15312 Re: Zeničani

Post by belfy »

kamen spoticanja wrote:Znao sam ja da se ne trebam vracati :mrgreen:
sto bi se vracao ako zelis ici. :izet: fakat ljudi tesko izlaze iz onoga sto zele vidjeti i ne citaju ono sto im se pise...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15313 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

belfy wrote: bato, sada seres. ne znam zasto me poredis sa hrletom/Zviz-om, ali nekako sam ti izgleda zasluzio... i odakle to da je on neki moj nemezis? da me ne mijesas sa nekim? ja jedino pamtim da sam covjeku dao nekada informacije koje je trazio. ali zahebi...

i po koji put trebam reci da cu ja odlaskom zaliti, da se istom ne radujem. koji kurac svi imaju neki kratki spoj u mozgu pa se to preskace? pa jeboga grom, ako kazem da imam licne razloge koji nisu za foruma, zasto nabrajate sve ostale za koje sam rekao da nisu pravi razlozi?

i nije lakse otici jebemu. lijepo rekoh da meni to nije lakse, nego teze. cita li iko ovdje sugovornika koji kurac?

P.S. fakat nekada treba sutiti, jer se ne isplati uopste objasnjavati, cak ni ljudima za koje mislis da ce znati procitati receno...
Ne ti bolan, nego Nihilo, njemu je bilo upuceno :)
belfy

#15314 Re: Zeničani

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
belfy wrote: bato, sada seres. ne znam zasto me poredis sa hrletom/Zviz-om, ali nekako sam ti izgleda zasluzio... i odakle to da je on neki moj nemezis? da me ne mijesas sa nekim? ja jedino pamtim da sam covjeku dao nekada informacije koje je trazio. ali zahebi...

Ne ti bolan, nego Nihilo, njemu je bilo upuceno :)
onda se izvinjavam, jer je tvoj post dosao nakon mog i kao takav izgleda kao da meni govoris. :kakoste:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15315 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

belfy wrote: onda se izvinjavam, jer je tvoj post dosao nakon mog i kao takav izgleda kao da meni govoris. :kakoste:
Ma sve okej zato i postoji puljka quote, ali mi glupo nekoga stalno citirati a da on ne cini isto :D

Imas svoje razloge, tvoj zivot tvoja odluka. Svakome je lako komentarisati tudje, a sopstveno ni pod razno. Ne bih se volio zadesiti u situaciji u kojoj si i to je sve sto cu reci na ovu temu.

Forum je, trebamo diskutovati opcenito o pojavnostima u drustvu, a ne o privatnim stvarima. ;-)
belfy

#15316 Re: Zeničani

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
belfy wrote: onda se izvinjavam, jer je tvoj post dosao nakon mog i kao takav izgleda kao da meni govoris. :kakoste:
Ma sve okej zato i postoji puljka quote, ali mi glupo nekoga stalno citirati a da on ne cini isto :D

Imas svoje razloge, tvoj zivot tvoja odluka. Svakome je lako komentarisati tudje, a sopstveno ni pod razno. Ne bih se volio zadesiti u situaciji u kojoj si i to je sve sto cu reci na ovu temu.

Forum je, trebamo diskutovati opcenito o pojavnostima u drustvu, a ne o privatnim stvarima. ;-)
ma nije problem ni o privatnim stvarima ako ih neko iznese. glupo je insisirati da ih neko iznese ako je vec rekao da nije za foruma...
N.N.

#15317 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Jel istina da je 3,5 milje diploma Medicinske skole, 4 in 1 ? :D

Jeben vakat, ode nam raja. Licno znam 10-15 osoba koje su zadnjih godinu-dvije otisle gore...
Norm

#15318 Re: Zeničani

Post by Norm »

belfy wrote:
...imali smo nekih nesuglasica ali zelim srecu i nadam se da ce sve biti OK...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15319 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

N.N. wrote:Jel istina da je 3,5 milje diploma Medicinske skole, 4 in 1 ? :D

Jeben vakat, ode nam raja. Licno znam 10-15 osoba koje su zadnjih godinu-dvije otisle gore...
Ne znam je li medicinske, ali jeste ono fazon njegovatelja. Sve ti oni zavrse i sudske apostile i sve , samo lovu na sunce :D
belfy

#15320 Re: Zeničani

Post by belfy »

Norm wrote:
belfy wrote:
...imali smo nekih nesuglasica ali zelim srecu i nadam se da ce sve biti OK...
prerano me otpisujete. valja mi cekati jos 3 mjeseca. :D no, svakako hvala. :thumbup:
N.N.

#15321 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Evo nam apsolventica iz Travnika, SBBovka ode u zatvor :D hahahaah

Sada treba malo procesljati ovaj SBB kadar i zaposljavanje dole po ZZO ZDK i primanje 8 osoba bez konkursa :)
Pa se tako desi da osoba iz Visokog, radnik Preventa dodje u Poslovnicu Zenica, a Vi djeco grada, preko grane :)
A medju ovih 8 je i ona predsjednica, za mlade SBB Pasanbegovicka i ostala svita.

Samo ih prijavljivati na Krimolovce :D hahahaah
plagijator1975

#15322 Re: RE: Re: Zeničani

Post by plagijator1975 »

N.N. wrote:Evo nam apsolventica iz Travnika, SBBovka ode u zatvor :D hahahaah

Sada treba malo procesljati ovaj SBB kadar i zaposljavanje dole po ZZO ZDK i primanje 8 osoba bez konkursa :)
Pa se tako desi da osoba iz Visokog, radnik Preventa dodje u Poslovnicu Zenica, a Vi djeco grada, preko grane :)
A medju ovih 8 je i ona predsjednica, za mlade SBB Pasanbegovicka i ostala svita.

Samo ih prijavljivati na Krimolovce :D hahahaah
Pustiti će je za desetak dana i ujo vuk magarca [emoji19]
ExNihilo

#15324 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

belfy wrote: ja ti rekoh da je odgovor isti. ne. nije!. Zenica je kuturno, sportski i zdravstveno trenutacno na visem nivou nego prije godinu, pet ili deset. i sada se to moze i vidjeti i osjetiti. pogotovo kulturno i sportski. ekonomski dio je sigurno bolji prije nego 10 godina.
Može se vidjeti i osjetiti napredak, a? Može, i to ponajbolje na egzodusu kojem svjedočimo. Valjda svi ti ljudi, koji u rekordnim brojkama napuštaju grad, bježe od ekonomskog i kulturnog napretka? Logično!

Napredovala je i Kambodža u odnosu na prošlu godinu, pet ili deset. Samo što to nije metrika koja je relevantna za ovu priču.
belfy wrote: ne znam samo sto ti treba ovaj "poetski" dio na kraju. kada bih ti objasnio svoje razloge bi bilo kao u onom vicu kada lika zakaci covjek u kafani ramenom, pa mu kaze: "imas neki problem druze?", pa mu ovaj isprica i obojica zavrse u suzama. glupo mi cak i pojasnjavati, jer si ti daleko od glupog i mislim da mozes shvatiti da neke stvari nisu za foruma.
Može biti, ako je tako onda - sretno.
_BataZiv_0809 wrote:Ovo je stvarno filmski obrat u svakom smislu. Ne uvidjas li da ovo sto si gore napisao nije puno razlicito od sustine Hrletovih postova, tvog vjecnog forumskog nemezisa :D
Ne uviđam. Prosvijetli me - po čemu?
_BataZiv_0809 wrote:

Ovo su isti blesavi argumenti koje je belfy pisao prije x godina. Da, možeš otići po knjigu u Sarajevo i na koncert u Zagreb. Ali, kakve to veze ima sa Zenicom, izuzev što potvrđuje priču da je ista toliko propala da ne možeš knjigu kupiti u istoj?

Zenička biblioteka nema Ivu Andrića. Je li vas stid? Vas koji ste u Zenici i kojima su puna usta iste. Mene jeste. Ko hoće od vas kvazilokalpatriota, zajedno sa mnom, kupiti sabrana djela Ive Andrića i pokloniti biblioteci? Naravno, pod uslovom da nobelovac nije fetvom @kamenovih zabranjen u ovom gradu.
_BataZiv_0809 wrote: Samo eto ispada da je od svega toga lakse otic u Svabiju :D
Nije lakše. Lakše je otići u Vitez ili Sarajevo. U Švabiju je racionalnije. No, bilo kako bilo, poenta je da se iz Zenice odlazi kako bi se zadovoljile ekonomske, kulturne i druge potrebe. Na dan ili permanentno? Nebitno je. Naglasak je na tome da se iz Zenice odlazi.

Uostalom, jebem ja grad u kojem je kupovina knjige ili odlazak na koncert jebeni projekat.
belfy

#15325 Re: Zeničani

Post by belfy »

ExNihilo wrote:
belfy wrote: ja ti rekoh da je odgovor isti. ne. nije!. Zenica je kuturno, sportski i zdravstveno trenutacno na visem nivou nego prije godinu, pet ili deset. i sada se to moze i vidjeti i osjetiti. pogotovo kulturno i sportski. ekonomski dio je sigurno bolji prije nego 10 godina.
Može se vidjeti i osjetiti napredak, a? Može, i to ponajbolje na egzodusu kojem svjedočimo. Valjda svi ti ljudi, koji u rekordnim brojkama napuštaju grad, bježe od ekonomskog i kulturnog napretka? Logično!

Napredovala je i Kambodža u odnosu na prošlu godinu, pet ili deset. Samo što to nije metrika koja je relevantna za ovu priču.
belfy wrote: ne znam samo sto ti treba ovaj "poetski" dio na kraju. kada bih ti objasnio svoje razloge bi bilo kao u onom vicu kada lika zakaci covjek u kafani ramenom, pa mu kaze: "imas neki problem druze?", pa mu ovaj isprica i obojica zavrse u suzama. glupo mi cak i pojasnjavati, jer si ti daleko od glupog i mislim da mozes shvatiti da neke stvari nisu za foruma.
Može biti, ako je tako onda - sretno.
Ne uviđam. Prosvijetli me - po čemu?
_BataZiv_0809 wrote:

Ovo su isti blesavi argumenti koje je belfy pisao prije x godina. Da, možeš otići po knjigu u Sarajevo i na koncert u Zagreb. Ali, kakve to veze ima sa Zenicom, izuzev što potvrđuje priču da je ista toliko propala da ne možeš knjigu kupiti u istoj?

Zenička biblioteka nema Ivu Andrića. Je li vas stid? Vas koji ste u Zenici i kojima su puna usta iste. Mene jeste. Ko hoće od vas kvazilokalpatriota, zajedno sa mnom, kupiti sabrana djela Ive Andrića i pokloniti biblioteci? Naravno, pod uslovom da nobelovac nije fetvom @kamenovih zabranjen u ovom gradu.
_BataZiv_0809 wrote: Samo eto ispada da je od svega toga lakse otic u Svabiju :D
Nije lakše. Lakše je otići u Vitez ili Sarajevo. U Švabiju je racionalnije. No, bilo kako bilo, poenta je da se iz Zenice odlazi kako bi se zadovoljile ekonomske, kulturne i druge potrebe. Na dan ili permanentno? Nebitno je. Naglasak je na tome da se iz Zenice odlazi.

Uostalom, jebem ja grad u kojem je kupovina knjige ili odlazak na koncert jebeni projekat.
izvini, ali ovo preseravanje ne zasluzuje odgovor. ako ti je ovo neki odusak zato sto neko odlazi iz omiljenog grada nek bude. steta sto jos nisi procitao ostalo. no, jebes ostalo...
Post Reply