Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Buraza
#15301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
SDP neće mijenjati kandidata. Ma šta god neko mislio SDP ne troši ljude kao čarape. Iz SDP-a odlaze samo oni koji se argumentima nisu uspjeli nametnuti pa frustracije liječe osnivanjem novih stranaka (ako imaju muda) ili promjene dres (kao i svi bez muda).
Zašto bi ga mijenjali čovjek je javno, jasno i glasno stavio program na stol, a nije jutros saznao da je kandidat.
Zašto bi ga mijenjali čovjek je javno, jasno i glasno stavio program na stol, a nije jutros saznao da je kandidat.
- veljaca
#15302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako cijenjeni Pedja dozvoli:Buraza wrote:SDP neće mijenjati kandidata. Ma šta god neko mislio SDP ne troši ljude kao čarape. Iz SDP-a odlaze samo oni koji se argumentima nisu uspjeli nametnuti pa frustracije liječe osnivanjem novih stranaka (ako imaju muda) ili promjene dres (kao i svi bez muda).
Zasto SDP nije tako principijelan ( kako ti pokusavas navesti ovdje ) kada je Drzava BiH u pitanju ?
-
VjecitiStudent
#15303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Program? Koliko ima članova rodbine u ovom "programu"?Buraza wrote:SDP neće mijenjati kandidata. Ma šta god neko mislio SDP ne troši ljude kao čarape. Iz SDP-a odlaze samo oni koji se argumentima nisu uspjeli nametnuti pa frustracije liječe osnivanjem novih stranaka (ako imaju muda) ili promjene dres (kao i svi bez muda).
Iz SDP-a odlaze oni koji nisu dopustili da im argumenti budu nametnuti.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
rajvosa1
#15305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Izgleda da je presudio Albin Zuhrić, a mi ga ovdje zezali
SARAJEVO - Generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić kazao je Agenciji Fena kako će Naša stranka tek na Kolegiju stranaka u Gradskom vijeću Grada Sarajeva koji će se održati danas u 13.00 sati znati ko su oficijelno kandidati za gradonačelnika Sarajeva.
On je naglasio kako ne želi "špekulirati sa imenima kao što je i ime Ive Komšića".
- Međutim, ono što vam mogu reći da je Ivo Komšić po nama jedno veoma respektabilno ime. Čovjek sa političkom karijerom koji je zadužio BiH svojim radom, koji je dekan Filozofskog fakulteta i jedan veoma ozbiljan kandidat o kojem ćemo isto tako ozbiljno i razmisliti ako bude ponuđen - kazao je Zuhrić.
SARAJEVO - Generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić kazao je Agenciji Fena kako će Naša stranka tek na Kolegiju stranaka u Gradskom vijeću Grada Sarajeva koji će se održati danas u 13.00 sati znati ko su oficijelno kandidati za gradonačelnika Sarajeva.
On je naglasio kako ne želi "špekulirati sa imenima kao što je i ime Ive Komšića".
- Međutim, ono što vam mogu reći da je Ivo Komšić po nama jedno veoma respektabilno ime. Čovjek sa političkom karijerom koji je zadužio BiH svojim radom, koji je dekan Filozofskog fakulteta i jedan veoma ozbiljan kandidat o kojem ćemo isto tako ozbiljno i razmisliti ako bude ponuđen - kazao je Zuhrić.
-
Buraza
#15306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Šta znači biti principjelan kada je država Bosna i Hercegovina u pitanju??? Ko god napravi bilo kakav pomak u dogovorima sa vladajućom paradigmom u Republici Srpskoj taj će biti donji, mada jedino takvi dogovori i pregovori čine jedinu korist državi.
Oni koji misle da će Milorad Dodik ili Mladen Bosić, odnosno bilo koji političar iz RS doći u Sarajevo i reći:" Ljudi ja sam se zajebao, BiH je jedina država u kojoj želimo živjeti. Mi smo za ukidanje entiteta i red je da ova država ima jednu vladu, jednog Predsjednika i čak bi trebali vratiti u ime i Republika BiH", sigurno žive u svijetu bajki ili im odgovara konstantno naduravanje sa predstavnicima RS kako bi ovo nikakvo stanje što duže potrajalo.
Nije SDP kriv za postojanje RS, svi znamo ko je potpisao Dejtonski mirovni sporazum. Jedino je g. Alija Izetbegović mogao reći: "Ja ovo ne potpisujem po cijenu da me ovdje odmah ubijete, a moj narod će se boriti do zadnje kapi svoje krvi i krvi njivove djece, jer smo mi iz SDA svoju već sklonili pirom svijeta ili u sef Narodne Banke".
Pregovori su kompromis u kojima pametan pregovarač uvijek gleda da je ono što dobijaš veće i značajnije za državu Bosnu i Hercegovinu od onoga što gubiš. Ukoliko mi neko pojasni da je SDP potpisao nestanak države BiH, svaka mu čast. Ipak smo u Dejtonu izgubili R BiH, a dobili RS.
Oni koji misle da će Milorad Dodik ili Mladen Bosić, odnosno bilo koji političar iz RS doći u Sarajevo i reći:" Ljudi ja sam se zajebao, BiH je jedina država u kojoj želimo živjeti. Mi smo za ukidanje entiteta i red je da ova država ima jednu vladu, jednog Predsjednika i čak bi trebali vratiti u ime i Republika BiH", sigurno žive u svijetu bajki ili im odgovara konstantno naduravanje sa predstavnicima RS kako bi ovo nikakvo stanje što duže potrajalo.
Nije SDP kriv za postojanje RS, svi znamo ko je potpisao Dejtonski mirovni sporazum. Jedino je g. Alija Izetbegović mogao reći: "Ja ovo ne potpisujem po cijenu da me ovdje odmah ubijete, a moj narod će se boriti do zadnje kapi svoje krvi i krvi njivove djece, jer smo mi iz SDA svoju već sklonili pirom svijeta ili u sef Narodne Banke".
Pregovori su kompromis u kojima pametan pregovarač uvijek gleda da je ono što dobijaš veće i značajnije za državu Bosnu i Hercegovinu od onoga što gubiš. Ukoliko mi neko pojasni da je SDP potpisao nestanak države BiH, svaka mu čast. Ipak smo u Dejtonu izgubili R BiH, a dobili RS.
-
VjecitiStudent
#15307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Još da nam objasniš u kakvoj su vezi Zlatčad sa ovim velikim temama?Buraza wrote:Šta znači biti principjelan kada je država Bosna i Hercegovina u pitanju??? Ko god napravi bilo kakav pomak u dogovorima sa vladajućom paradigmom u Republici Srpskoj taj će biti donji, mada jedino takvi dogovori i pregovori čine jedinu korist državi.
Obično ih viđamo samo kad se treba uvaliti u neki upravni odbor ili ženu zaposliti.
-
Buraza
#15308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Onda se bolje raspitaj šta je sve Komšić uradio za članove svoje porodice. Očito da žene članova SDP-a trebaju biti domaćice ili otvoriti sebi granap, a svi ostali su po tom pitanju jako fini. Samo malo proćaćkaj po Komšićevoj familiji, lagano imat ćeš 4 godine, pa natenaneVjecitiStudent wrote:Program? Koliko ima članova rodbine u ovom "programu"?Buraza wrote:SDP neće mijenjati kandidata. Ma šta god neko mislio SDP ne troši ljude kao čarape. Iz SDP-a odlaze samo oni koji se argumentima nisu uspjeli nametnuti pa frustracije liječe osnivanjem novih stranaka (ako imaju muda) ili promjene dres (kao i svi bez muda).
- veljaca
#15309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja te pitam jedno - a ti odgovaras sasvim 10-to ....veljaca wrote:Ako cijenjeni Pedja dozvoli:Buraza wrote:SDP neće mijenjati kandidata. Ma šta god neko mislio SDP ne troši ljude kao čarape. Iz SDP-a odlaze samo oni koji se argumentima nisu uspjeli nametnuti pa frustracije liječe osnivanjem novih stranaka (ako imaju muda) ili promjene dres (kao i svi bez muda).
Zasto SDP nije tako principijelan ( kako ti pokusavas navesti ovdje ) kada je Drzava BiH u pitanju ?
Buraza wrote:A. Šta znači biti principjelan kada je država Bosna i Hercegovina u pitanju??? Ko god napravi bilo kakav pomak u dogovorima sa vladajućom paradigmom u Republici Srpskoj taj će biti donji, mada jedino takvi dogovori i pregovori čine jedinu korist državi.
B. Oni koji misle da će Milorad Dodik ili Mladen Bosić, odnosno bilo koji političar iz RS doći u Sarajevo i reći:" Ljudi ja sam se zajebao, BiH je jedina država u kojoj želimo živjeti. Mi smo za ukidanje entiteta i red je da ova država ima jednu vladu, jednog Predsjednika i čak bi trebali vratiti u ime i Republika BiH", sigurno žive u svijetu bajki ili im odgovara konstantno naduravanje sa predstavnicima RS kako bi ovo nikakvo stanje što duže potrajalo.
C. Nije SDP kriv za postojanje RS, svi znamo ko je potpisao Dejtonski mirovni sporazum. Jedino je g. Alija Izetbegović mogao reći: "Ja ovo ne potpisujem po cijenu da me ovdje odmah ubijete, a moj narod će se boriti do zadnje kapi svoje krvi i krvi njivove djece, jer smo mi iz SDA svoju već sklonili pirom svijeta ili u sef Narodne Banke".
D. Pregovori su kompromis u kojima pametan pregovarač uvijek gleda da je ono što dobijaš veće i značajnije za državu Bosnu i Hercegovinu od onoga što gubiš. Ukoliko mi neko pojasni da je SDP potpisao nestanak države BiH, svaka mu čast. Ipak smo u Dejtonu izgubili R BiH, a dobili RS.
Da ti budu jasniji ovi smajliji:
Pod B. I ti mislis da onda Zlaja treba otici u Banja Luku i reci - dobro micko, sve ti dajemo .... samo se ti ne srdi ... ko j.e.b.e Drzavu BiH ... i njene Patriote ...
Pod C. i D. si tako kontradiktoran - u D. kazes da su pregovori kompromis a u C. ne dozvoljavas kompromis Aliji ( da odmah kazem da ga ja slijepo ne podrzavam imao je i on svojih aferima - ali u slucaju Deytona - nije kriv jer su velike sile odredile 49:51, a posto sam bio u Armiji RBiH od 92-96 ( ne znam da li si ti bio ) znam kakvo je stanje bilo ... ) .
U Deytonu smo dobili mogucnost opstanka Drzave Bosne i Hercegovine - kojoj je tamo skrojena ludjacka kosulja ali je ipak prezivila ...
Da je proveden Daytonski Mirovni ugovor - pogotovo Aneks 7 ( tu najvise zamjeram SDA ) sve bi bilo drugacije ...
I da dodam na ovo tvoje: "Ma šta god neko mislio SDP ne troši ljude kao čarape" , izgleda da ne trosi ljude ali trosi drzavu - neko bi mogao pomisliti ....
Last edited by veljaca on 27/03/2013 14:52, edited 1 time in total.
-
Doktor29
#15310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znao je prije ili nakon smjene sa mjesta direktora zavoda za zaposljavanje,Buraza wrote:SDP neće mijenjati kandidata. Ma šta god neko mislio SDP ne troši ljude kao čarape. Iz SDP-a odlaze samo oni koji se argumentima nisu uspjeli nametnuti pa frustracije liječe osnivanjem novih stranaka (ako imaju muda) ili promjene dres (kao i svi bez muda).
-
VjecitiStudent
#15311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Buraza wrote:Onda se bolje raspitaj šta je sve Komšić uradio za članove svoje porodice. Očito da žene članova SDP-a trebaju biti domaćice ili otvoriti sebi granap, a svi ostali su po tom pitanju jako fini. Samo malo proćaćkaj po Komšićevoj familiji, lagano imat ćeš 4 godine, pa natenaneVjecitiStudent wrote:Program? Koliko ima članova rodbine u ovom "programu"?Buraza wrote:SDP neće mijenjati kandidata. Ma šta god neko mislio SDP ne troši ljude kao čarape. Iz SDP-a odlaze samo oni koji se argumentima nisu uspjeli nametnuti pa frustracije liječe osnivanjem novih stranaka (ako imaju muda) ili promjene dres (kao i svi bez muda).
Nećeš vjerovati, ali upravo se to i očekuje od političara sa obrazom, da ni po koju cijenu ne smiju miješati lične i opće interese. A oni, čim komad vlasti zapišaju, IMT je jedino što je bitno.
Zbog ovakvih stvari će Zlatčad i biti pometena na sljedećim izborima.
I kakve veze sad Komšić ima sa Igorovom familijom?
- mirsek
#15312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Onda se bolje raspitaj šta je sve Komšić uradio za članove svoje porodice. Očito da žene članova SDP-a trebaju biti domaćice ili otvoriti sebi granap, a svi ostali su po tom pitanju jako fini. Samo malo proćaćkaj po Komšićevoj familiji, lagano imat ćeš 4 godine, pa natenane
[/quote]
Nećeš vjerovati, ali upravo se to i očekuje od političara sa obrazom, da ni po koju cijenu ne smiju miješati lične i opće interese. A oni, čim komad vlasti zapišaju, IMT je jedino što je bitno.
I kakve veze sad Komšić ima sa Igorovom familijom?[/quote]
Plus SDP se vodi ideoloski kao stranka za obicnog covjeka, gradjanina, radnika a tamo na TV Nerko govori koga cu ako necu brata zaposliti.Ne moze tako drugovi i drugarice.
SDA ima taj "kapital" da se fura kao zastitnica Bosnjaka, nena i deda, vjere i muslimana pa im se moze donekle oprastati nepotizam a sto je najgore iako su u tome gori od SDP-a to rade tri puta mudrije . Bez ikakve pompe i oholosti kao sto je nas "pametni " Nerko citave se familije pod okriljem SDA zaposljavaju uz poneku rubriku u novinama koja se zaboravi za 7 dana.
Ucite od njih drugovi i drugarice iz SDP-a, ako vec hocete da se furate kao i oni.
Po licemjerstvu i dvolicnosti ste ih vec prestigli cim je Fahro koji je na svim SDP skupovima bio kriminalac i mafija kojeg treba unistiti i kojem je Zlaja na TV-u pokazao gdje mu je mjesto odjednom postao koalicioni partner koji ce biti kvalitetan ministar sigurnosti i koji dobro radi svoj posao.
Rezime, neka nijedni ni drugi ni treci ne "kake" nego neka se zavrse te ponude ispod i na stolu, potkupi ko treba i da krene Grad u normalne tokove i radne pobjede..

I kakve veze sad Komšić ima sa Igorovom familijom?[/quote]
Plus SDP se vodi ideoloski kao stranka za obicnog covjeka, gradjanina, radnika a tamo na TV Nerko govori koga cu ako necu brata zaposliti.Ne moze tako drugovi i drugarice.
SDA ima taj "kapital" da se fura kao zastitnica Bosnjaka, nena i deda, vjere i muslimana pa im se moze donekle oprastati nepotizam a sto je najgore iako su u tome gori od SDP-a to rade tri puta mudrije . Bez ikakve pompe i oholosti kao sto je nas "pametni " Nerko citave se familije pod okriljem SDA zaposljavaju uz poneku rubriku u novinama koja se zaboravi za 7 dana.
Ucite od njih drugovi i drugarice iz SDP-a, ako vec hocete da se furate kao i oni.
Po licemjerstvu i dvolicnosti ste ih vec prestigli cim je Fahro koji je na svim SDP skupovima bio kriminalac i mafija kojeg treba unistiti i kojem je Zlaja na TV-u pokazao gdje mu je mjesto odjednom postao koalicioni partner koji ce biti kvalitetan ministar sigurnosti i koji dobro radi svoj posao.
Rezime, neka nijedni ni drugi ni treci ne "kake" nego neka se zavrse te ponude ispod i na stolu, potkupi ko treba i da krene Grad u normalne tokove i radne pobjede..
Last edited by mirsek on 27/03/2013 15:51, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#15313 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A stanite sad... zašto je Kljujić neprihvatljiv za NS, a Komšić ok? 
- mirsek
#15314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
NS je rekla da su im oba kandidata neprihvatljiva, i Kamocaji i Kljujic i da ce samo o novim kandidatima da se izjasnjavaju. Ako su iz NS principijelni, kako se predstavljaju, sa ponovnom kandidaturom Kamocajija SDP im je nabacio na volej da izaberu Ivu Komsica i da se ovo peglanje konacno zavrsi.ultima_palabra wrote:A stanite sad... zašto je Kljujić neprihvatljiv za NS, a Komšić ok?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
gledam danas povazdan ovu sjednicu skupstine Kurtona Sarajevo pa vidim Djape sjedi i ima se
iMac uredno isturen na pokaz...pa da upitam Jel privatni ili službeni? ili je službeni na privatnoj uporabi Jal privatni u službenoj uporabi? Jel ima jasne granice izmedju privatnog i javnog? 
-
Buraza
#15316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A tamo sve fudbaleri kalibra Džeke i Ibiševića koji takav pas ne propuštaju, hahahahahahhahha.
- mirsek
#15317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
HahahahaBuraza wrote:A tamo sve fudbaleri kalibra Džeke i Ibiševića koji takav pas ne propuštaju, hahahahahahhahha.
Lud ovaj SDP
-
VjecitiStudent
#15318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jer se ponašaju ko kokoš iz vica, "nek me pijetao ganja još jedan krug, pa da svi misle kako sam poštena koka"ultima_palabra wrote:A stanite sad... zašto je Kljujić neprihvatljiv za NS, a Komšić ok?
- Banksy
#15319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zato što Kljujić svima saspe u lice ono što misli o njima, što je drzak i otvoren, što je nekad vjerovatno dohvatio i Našu stranku, što je bio izuzetno glasan za vrijeme agresije, ali i nakon nje, dok je Komšić lukav, šutljiv, promućuran lik koji se ne zamjera nikome i sa svakim je dobar, što je rat uglavnom proveo gajeći pčele u svom kiseljačkom voćnjaku, tiho i bez glasa, što sam sad morala guglati da se sjetim je li ono zaista bio ratni član Predsjedništva BiH, itd.ultima_palabra wrote:A stanite sad... zašto je Kljujić neprihvatljiv za NS, a Komšić ok?
Ali vjerujem da će NS već dati neko logičKo objašnjenje ...
- mirsek
#15320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne znam samo zasto glumiti postenost. Po meni i jeste posteno da podrze SDA, a SDP neka malo stavi glavu pod hladan tus i pocne da gleda gdje grijese sve ovo vrijeme i da pokusaju nesto popraviti do 2014. godine. Nevjerovatno i zapanjujuce su bahati iz SDP-a i prema glasacima i prema drugim strankama.VjecitiStudent wrote:Jer se ponašaju ko kokoš iz vica, "nek me pijetao ganja još jedan krug, pa da svi misle kako sam poštena koka"ultima_palabra wrote:A stanite sad... zašto je Kljujić neprihvatljiv za NS, a Komšić ok?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jel more Eso Radeljas da bidne gradonačelnik?
gledam ga Čitav dan i oduševljen sam ... u kojoj je ovaj gigant stranci? od danas samo za Esu glasam...dok se ovi glumci i sportisti peče Eso sjedi postojano kano klisurina i kad uzme riječ da zbori, to je poezija Dinarida, jedan iskonski primordijalni krik potlačenih, a istovremeno to je pjev slavuja s obronaka Huma.
reci hina im sve Eso ovim umjetnicima sto se peče dok se ti boris, herojski s hemoroidima od novoga BMW-a
Radeljas mi je Jaci i od samog giganta svih giganata Češka Omerbasica
gledam ga Čitav dan i oduševljen sam ... u kojoj je ovaj gigant stranci? od danas samo za Esu glasam...dok se ovi glumci i sportisti peče Eso sjedi postojano kano klisurina i kad uzme riječ da zbori, to je poezija Dinarida, jedan iskonski primordijalni krik potlačenih, a istovremeno to je pjev slavuja s obronaka Huma.
reci hina im sve Eso ovim umjetnicima sto se peče dok se ti boris, herojski s hemoroidima od novoga BMW-a
Radeljas mi je Jaci i od samog giganta svih giganata Češka Omerbasica
- madner
#15322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Esko je fakat ispao levat za Esu.
Mi smo Esini, Eso je nas.
Pravda za Eska!
Mi smo Esini, Eso je nas.
Pravda za Eska!
- didžej
#15323 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
zar je iko normalan i ozbiljan mogao i pomisliti da ce jedan klovn poput kljujica biti gradonacelnik?
- mirsek
#15324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne pretjeruj kolega, ipak pricas od covjeku koji je bio predsjednik HDZ koji je napustio kad nije htio slusati Suska i Tudjmana i njihove dilove za BiH, koji je bio clan predsjednistva u ratu, koji je dao one poznate izjave TV- u kad je Alija bio otet na aerodromu itd..didžej wrote:zar je iko normalan i ozbiljan mogao i pomisliti da ce jedan klovn poput kljujica biti gradonacelnik?
Jedno 5 puta je bolji od Behmena a sigurno duplo od mladog Igora koji treba da saceka koju deceniju da ipak malo sazrije za ovu silom neprilika isforisanu kandidaturu
-
skoplje47
#15325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Još koliko vam je preostalo?