Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Vega_Brothers

#15301 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vega_Brothers »

Nekad i ti vrhunski igrači u sastavu ne znače ništa dobra. Treba uzeti u obzir sve šta dobijaš i gubiš sa nekim igračem. Recimo reprezentaciji istinski predan Jusuf je od neprocjenjive vrijednosti, ali ako misli doći na pripreme nafuran i podignuta nosa to neće završiti nimalo dobro, radije ću onda gledati Sejfića.

Mi smo od Teletovića u kvalifikacijama imali 0 koristi a tonu štete baš zbog nonšalantnog stava. Da ti dođe Kobe Bryant u reprezentaciju sa viškom kilograma, da propušta treninge kad mu se ćejfne, da propušta gostujuće utakmice kad mu je mrsko putovati avionom, da samo odmahne rukom kad ga trener pokuša zamjeniti, da davi suigrača u sred utakmice, da uzima iz utakmice u utakmicu preko 20 šuteva a u groznoj šuterskoj formi...na kraju bi bolje prošli bez Bryanta nego sa njim, a kamoli kada je u pitanju Teletović. Mi bi možda i bili na Eurobasketu da je štetotična izbačen iz reprezentacije.

Kako stvari stoje više ćemo imati koristi od Hasandića u ovim predkvalifikacijama nego što smo imali od Mirze u prošlim kvalifikacijama. Jedan igra za stan i hranu u Slobodi a drugi ima ugovor od 30 miliona dolara.
Last edited by Vega_Brothers on 22/07/2017 16:52, edited 1 time in total.
Itsoktobealone

#15302 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Itsoktobealone »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Itsoktobealone wrote:
dječak sa šibicama wrote:Sta ti je balkan, padne "velesila" Holandija i odmah snovi o medalji na EP.
Kakvi crni snovi? Ne znam jel aludiras na mene i moj post al' ako se ne sjecas mi smo Litvance (koji su sila u kosarci) isamarali sa Teletovicem samim. Ko je to mogao zagarantovano reci da ekipa sa Nurkic, Teletovic, Đedović, Musa + jedan dobar Amerikanac ne bi mogla da se bori za top4 plasman na EU? (uz Spance, Francuze i Srbe).

ajmo ovako,ko je đedović trenutno u evropskoj košarci na svojoj poziciji,ko renrfoe,ko musa,ni medjui deset najboljih u evropi,teletović i nurkić svaka čast,ova trojica vanjskih su prosječni gledamo li evropske reprezentacije i kvalitet njihovih igraca na tim pozicijama
Ajmo ovako:
ko je Markovic, ko je Nedovic, ko je Raduljica,
ko je Huertel, ko je Westermann, ko je Diot,
Sve su to prosjecni igraci ili malo bolji od prosjecnog, al' zajedno sa 2-3 zvijezde u ekipi cine kostur koji je u mogucnosti da se bori za te medalje. I nemoj me ubjeđivati oko ovih stvari, ja 60% likova iz reprezentacije znam lično jer sam ili igrao protiv njih ili igrao sa njima i znam koliko mogu i kakav im je domet. Dobar sistem je i od početnika pravio prvake a to se može primjeniti i kod nas. Nurkić je najjači igrač (kakav je ko čovjek je druga priča) koji hoda ovim Balkanom. Kakvi Jokići, Teodosići, Bogdanovići, Tomići, Dragići i ostala buranija. Teletović je u svoje vrijeme bio najbolji šuter koji je igrao u Evropi i koji je njihove utakmice ko plitak potok gazio. Ova dvojica su dovoljni da rašiju bilo koju ekipu u Evropi a ostatak je tu da pomogne pri tome.
dječak sa šibicama

#15303 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Itsoktobealone wrote: Nurkić je najjači igrač (kakav je ko čovjek je druga priča) koji hoda ovim Balkanom. Kakvi Jokići, Teodosići, Bogdanovići, Tomići, Dragići i ostala buranija. Teletović je u svoje vrijeme bio najbolji šuter koji je igrao u Evropi i koji je njihove utakmice ko plitak potok gazio. Ova dvojica su dovoljni da rašiju bilo koju ekipu u Evropi a ostatak je tu da pomogne pri tome.
Na stranu komicnost ove izjave, ta dvojica sto rasiju bilo koju ekipu, nisu ni na EP uspjeli da se kvalifikuju.
insomnia78

#15304 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insomnia78 »

Pa sto ne rasiju
kakavdanakneiskustvu

#15305 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Itsoktobealone wrote:
Itsoktobealone wrote:
dječak sa šibicama wrote:Sta ti je balkan, padne "velesila" Holandija i odmah snovi o medalji na EP.
Kakvi crni snovi? Ne znam jel aludiras na mene i moj post al' ako se ne sjecas mi smo Litvance (koji su sila u kosarci) isamarali sa Teletovicem samim. Ko je to mogao zagarantovano reci da ekipa sa Nurkic, Teletovic, Đedović, Musa + jedan dobar Amerikanac ne bi mogla da se bori za top4 plasman na EU? (uz Spance, Francuze i Srbe).

ajmo ovako,ko je đedović trenutno u evropskoj košarci na svojoj poziciji,ko renrfoe,ko musa,ni medjui deset najboljih u evropi,teletović i nurkić svaka čast,ova trojica vanjskih su prosječni gledamo li evropske reprezentacije i kvalitet njihovih igraca na tim pozicijama
Ajmo ovako:
ko je Markovic, ko je Nedovic, ko je Raduljica,
ko je Huertel, ko je Westermann, ko je Diot,
Sve su to prosjecni igraci ili malo bolji od prosjecnog, al' zajedno sa 2-3 zvijezde u ekipi cine kostur koji je u mogucnosti da se bori za te medalje. I nemoj me ubjeđivati oko ovih stvari, ja 60% likova iz reprezentacije znam lično jer sam ili igrao protiv njih ili igrao sa njima i znam koliko mogu i kakav im je domet. Dobar sistem je i od početnika pravio prvake a to se može primjeniti i kod nas. Nurkić je najjači igrač (kakav je ko čovjek je druga priča) koji hoda ovim Balkanom. Kakvi Jokići, Teodosići, Bogdanovići, Tomići, Dragići i ostala buranija. Teletović je u svoje vrijeme bio najbolji šuter koji je igrao u Evropi i koji je njihove utakmice ko plitak potok gazio. Ova dvojica su dovoljni da rašiju bilo koju ekipu u Evropi a ostatak je tu da pomogne pri tome.[/quote]

U redu je
kakavdanakneiskustvu

#15306 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

dječak sa šibicama wrote:
Itsoktobealone wrote: Nurkić je najjači igrač (kakav je ko čovjek je druga priča) koji hoda ovim Balkanom. Kakvi Jokići, Teodosići, Bogdanovići, Tomići, Dragići i ostala buranija. Teletović je u svoje vrijeme bio najbolji šuter koji je igrao u Evropi i koji je njihove utakmice ko plitak potok gazio. Ova dvojica su dovoljni da rašiju bilo koju ekipu u Evropi a ostatak je tu da pomogne pri tome.
Na stranu komicnost ove izjave, ta dvojica sto rasiju bilo koju ekipu, nisu ni na EP uspjeli da se kvalifikuju.

Ja bolan,jebo bracu gasol pored ovedvojice
Itsoktobealone

#15307 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Itsoktobealone »

U redu je
Normalno da je uredu jer je to istina. A vi motajte do jutra.
kakavdanakneiskustvu

#15309 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Itsoktobealone wrote:
U redu je

Pa zatp i kazem,jebo bracu gasol za njih dvojicu
Itsoktobealone

#15310 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Itsoktobealone »

Itsoktobealone wrote:
U redu je

Jesi li vidio negdje da sam ja spomenuo da su bolji od Spanaca? Moje teze su bile za Srbiju i Francusku. Spanci su n#1 u Evropi pa njih ne racunam. Al' za ostale selekcije apsolutno da.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15311 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Hahahha reci da se salis, zajebavas ili sta! Pa kad su takvi sto ne dobise jebenu Rusiju u krcatom Tusnju. Ili na primjer na ovom istom turniru prosle godine sto ne dobise makar Crnu Goru kad su takve velicine!!!

http://scsport.ba/trofej-makedonije-201 ... poraz-bih/
kakavdanakneiskustvu

#15312 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Itsoktobealone wrote:
U redu je

Jesi li vidio negdje da sam ja spomenuo da su bolji od Spanaca? Moje teze su bile za Srbiju i Francusku. Spanci su n#1 u Evropi pa njih ne racunam. Al' za ostale selekcije apsolutno da.[/quote]

Da,ta tri vanjska iako jedan vise nije nas su valjda na nivou huertela,fourniera,parkera,diota,,causeura,ili bogdanovica,teodosica,minimamo renfroa koji je rezerva uu osrednjem euroligasui musu koji ima tek 18 godina,ja ne znam imamo.li jos nekog ko.je bar na nivou renfroa
kakavdanakneiskustvu

#15313 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

hrasno38 wrote:
Hahahha reci da se salis, zajebavas ili sta! Pa kad su takvi sto ne dobise jebenu Rusiju u krcatom Tusnju. Ili na primjer na ovom istom turniru prosle godine sto ne dobise makar Crnu Goru kad su takve velicine!!!

Dobro pitanje
insomnia78

#15314 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:

Mejdanu. Tušanj je stadion :-D
A ne daju im. Zavjera. Ne voli Evropa muslimane
hrasno38

#15315 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:
hrasno38 wrote:

Mejdanu. Tušanj je stadion :-D
A ne daju im. Zavjera. Ne voli Evropa muslimane
Ma ja prenjelo me:)
Itsoktobealone

#15316 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Itsoktobealone »

Ne mogu ja vama dvojici objasnjavati osnovne stvari, jebiga, ako ne kontate vas problem.

Sto se tice ove utakmice sa MKD lijepo je vidjeti da se ekipa bori, da je Vujosevic smislio takticki kako ce igrati, da se odbrana igra lijepo i cvrsto. Svaka mu cast. Jos par pojacanja i moglo bi se nesto napraviti
hrasno38

#15317 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Ovo odlicno izgleda s obzirom da se ovo moze posmatrati kao spoj U18+U20. Loncar je strasan jos kad mu Musa tu udje kao asistent. Mislim da bi ove predkvalifikacije trebali proci bez problema. Ova utakmica je prava domacinska ali su se posteno borili. Ja sam zadovoljan.
hrasno38

#15318 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Itsoktobealone wrote:Ne mogu ja vama dvojici objasnjavati osnovne stvari, jebiga, ako ne kontate vas problem.

Sto se tice ove utakmice sa MKD lijepo je vidjeti da se ekipa bori, da je Vujosevic smislio takticki kako ce igrati, da se odbrana igra lijepo i cvrsto. Svaka mu cast. Jos par pojacanja i moglo bi se nesto napraviti
Ajde mi ti objasni osnovne stvari oko kosarke ziv bio....ajde objasni tati kako se djeca prave :D
Vega_Brothers

#15319 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vega_Brothers »

Glogovac nastupio samo u jednoj utakmici(a sumnjam da je iz razloga kao i Renfroe - nema potrebe provjeravati šta može) a Sikiraš ni u jednoj. Oni su nam jedini krilni centri na pripremama i mogla bi otpasti obojica, svakako Duško forsira igru sa "lažnom četvorkom" Vrabcem ili Lazićem na toj poziciji.
hrasno38

#15320 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Vega_Brothers wrote:Glogovac nastupio samo u jednoj utakmici(a sumnjam da je iz razloga kao i Renfroe - nema potrebe provjeravati šta može) a Sikiraš ni u jednoj. Oni su nam jedini krilni centri na pripremama i mogla bi otpasti obojica, svakako Duško forsira igru sa "lažnom četvorkom" Vrabcem ili Lazićem na toj poziciji.
Da bas me iznenadilo da nije Sikirasu dao ni sekunde :?
drndalo

#15321 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by drndalo »

Kako zavrsi tekma s domacinima? Jesu li se nasi bar borili posteno?
kakavdanakneiskustvu

#15322 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Itsoktobealone wrote:Ne mogu ja vama dvojici objasnjavati osnovne stvari, jebiga, ako ne kontate vas problem.

:thumbup:
hrasno38

#15323 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

drndalo wrote:Kako zavrsi tekma s domacinima? Jesu li se nasi bar borili posteno?
Jesu vala do zadnje sekunde...izgubili 4 razlike
drndalo

#15324 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by drndalo »

Sto se mene tice ova postava je polozila... Nikakva ocekivanja, puno truda, par pobjeda, izgubili knap od domacina... :thumbup:

Dok god izadju iz toga sa vise znanja i iskustva od ulaska, to je :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vega_Brothers

#15325 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vega_Brothers »

Današnji učinak

Image
Post Reply