SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
MersY

#15301 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

http://www.hqhair.com/health-beauty/bra ... iques.list
Na hqhair RT kistovi sniženi 15 % pa eto koga znima ...poštarina je besplatna...mada su i dalje najjeftiniji na iHerbu
Loulou

#15302 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

Sanda88 wrote:zanima me ako ste gdje u sarajevu ugledali ovu sminku?
u zagrebu ih ima na svakom koraku, ali ovdje (CM, DM, itd.) nema..

Image
Nema. Bilo je, kratko, u samo nekim dm-ovima u SA (ako ne čak samo u jednom, u Ferhadiji), ali kad je to rasprodano, nisu novi stizali. Nemam pojma zašto.
Rimljanka

#15303 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Rimljanka »

Da li je neko od vas koristio kameni Deborah puder New skin????

Razmisljam d akupim,a na netu nisma nasla nikakavu dobru recenziju ovog pudera. Za kakvu je kozu? Je li postojan itd?
MersY

#15304 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Od sutra u CM-u sve ArtDeco sjene snižene na 3,90 KM :sretan:
MersY

#15305 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Do 19.03.
manekenka u penziji

#15306 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Dok se sve ne opuse. To ti je prva dva dana.
:lol:
Partizzanka

#15307 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

dajte prijedlog za neku DOBRU sto prirodniju hidratantnu kremu
za osjetljivu kozu lica
Zoya

#15308 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

Evo je kono :kiss:
Image
Partizzanka

#15309 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ah zaboravih napisati da ne zelim da potrosim platu na tu kremu

a ti mi ovo vracas za one cevape jel?
cicos

#15310 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cicos »

Partizzanka wrote:dajte prijedlog za neku DOBRU sto prirodniju hidratantnu kremu
za osjetljivu kozu lica
Preporucujem ti Galasovu hidratantnu kremu, sastav joj je odlican, a lijepo hidrira kozu bez da je masti. I cijena joj je sasvim prihvatljiva, nekih 13-14 km.
WildRedRose

#15311 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by WildRedRose »

Hvala na savjetima/preporukama za cetkice.. nisam prije bila da zahvalim :sax:

:kiss: :kiss: :kiss:
Loulou

#15312 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

Partizzanka wrote:dajte prijedlog za neku DOBRU sto prirodniju hidratantnu kremu
za osjetljivu kozu lica
Ja je koristim, izvrsna:

Image
Ivonn

#15313 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ivonn »

Pozdrav drage dame, pišem prvi post na forumu i nisam bez razloga odabrala temu šminke jer sam strastveni obožavatelj :-D da mogu živjela bih u CM-u ili DM-u.. nikad mi ne bi bilo dosadno :D
Nego da pređem na stvar, što mi preporučujete za isušivanje akni/prištića, imam 30 godina i u PMSu mi na bradi izbaci koja akna, koristila sam Avene Triacneal ili ništa mi nije pomoglo, što mislite o La Roche-Posay Effaclar duo gelu, koliko košta kod nas u BiH?
lemniskata

#15314 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

Ivonn wrote:Pozdrav drage dame, pišem prvi post na forumu i nisam bez razloga odabrala temu šminke jer sam strastveni obožavatelj :-D da mogu živjela bih u CM-u ili DM-u.. nikad mi ne bi bilo dosadno :D
Nego da pređem na stvar, što mi preporučujete za isušivanje akni/prištića, imam 30 godina i u PMSu mi na bradi izbaci koja akna, koristila sam Avene Triacneal ili ništa mi nije pomoglo, što mislite o La Roche-Posay Effaclar duo gelu, koliko košta kod nas u BiH?
Nisam u 30 ali sam probala LRP effeclar duo i avene cleance K. Avene mi je bio puno učinkovitiji. Akne su se svele na jednu u dva-tri mjeseca i nije mi isusivao kožu, dok effeclar duo jeste. Koža mi je inace mješovita. LRP nema u BiH, kupila sam je u Austriji, cijena 15,5€. Cleance K je 25,5 KM i meni lično je puno bolja bila.

Sent from my LT26ii using Tapatalk
BJB

#15315 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Image
Queen_of_hearts

#15316 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Queen_of_hearts »

Ima li jos nekih jeftinijih stranica osim Elf i Mua,da dostavljaju kod nas ?
Jucer sam kupila miss sporty ruz,jarko crveni,impresionirana sam postojanoscu za tu cijenu
BJB

#15317 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ima Sleek. :D
Zoya

#15318 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

Partizzanka wrote:ah zaboravih napisati da ne zelim da potrosim platu na tu kremu

a ti mi ovo vracas za one cevape jel?
Treba li te sta pogurati ovaj mjesec? :lol: :kiss: Evo ti onda ova :D
Nemoj zeno nikad zaliti novce za dobru kremu, pogotovo ne kad predjes tridesetu :)
Image
Amy82

#15319 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

Queen_of_hearts wrote:Ima li jos nekih jeftinijih stranica osim Elf i Mua,da dostavljaju kod nas ?
Jucer sam kupila miss sporty ruz,jarko crveni,impresionirana sam postojanoscu za tu cijenu
A jel to Elf shipa direktno s njihove stranice ili mislite na Iherb? :D :D
zgiba

#15320 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zgiba »

Ivonn wrote:Pozdrav drage dame, pišem prvi post na forumu i nisam bez razloga odabrala temu šminke jer sam strastveni obožavatelj :-D da mogu živjela bih u CM-u ili DM-u.. nikad mi ne bi bilo dosadno :D

Pokusaj sa etericnim uljem cajevca, prirodno, jeftino i vrlo ucinkovito :-D
Ivonn

#15321 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ivonn »

zgiba wrote:

Kupila sam ono iz DM-a, osim prejakog mirisa nema nikakvog efekta :D da ne propane usipam ga u losion za lice ili nakapam na jastučiće kao prevencija protiv moljaca haha, znaš li neko provjereno ulje čajevca i gdje kupiti?
Ivonn

#15322 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ivonn »

Koji shimmer za lice koristite? Od ovih drogerijskog ranga ja sam uspjela naći samo od ARTDECO shimmer cream 02, bio je ljetos u CM-u ali valjda neko ljetno izdanje pa ga nema više...
MersY

#15323 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Ja upravo planiram ovaj da naručim
http://www.makeuparena.ba/index.php?pag ... 18&lang=bs
Ivonn

#15324 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ivonn »

MersY wrote:Ja upravo planiram ovaj da naručim
http://www.makeuparena.ba/index.php?pag ... 18&lang=bs
Nisam nikad koristila ništa od tog proizvođača- svakao javi dojmove :) , sad mi pade na pamet bio je davno shimmer od Max factora u stiku, baš divan onako biserna nijansa ali ga odavno nema :sad:
zgiba

#15325 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zgiba »

Ivonn wrote:
zgiba wrote:

Kupila sam ono iz DM-a, osim prejakog mirisa nema nikakvog efekta :D da ne propane usipam ga u losion za lice ili nakapam na jastučiće kao prevencija protiv moljaca haha, znaš li neko provjereno ulje čajevca i gdje kupiti?
Ono u DM nije kvalitetno (kao sto si se i sama uvjerila). Kvalitetno mozes kupiti u biljnoj apoteci na Katedrali (trgovke na tramvajskoj stanici) ili u galas apoteci takodjer na Katedrali (ne ona na cosku, nego ulaz pored - prema carsiji). Nadam se da sam razumljivo objasnila. :roll:
Post Reply