Republika Turska

Post Reply
aratet

#15301 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Djulizar wrote:Nikad Turska nije bila jaca nego sada. Turska je uspjela da postane znacajnom zemljom u regionu i ekonomija je dobra u Turskoj. Turska je vratila prava muslimanima da mogu odlaziti u Dzamije da klanjaju i da pozivaju na ezan. Turska je prava islamska republika i mnogi zele da je uniste ali zaboravili su da Turska nije banana drzava i da niko nece moci da je srusi. Turska ce se izgraditi i bitce puno Dzamija u toj zemlji gdje ce se moliti muslimani koji zele mir i prosperitet. Muslimani su radosni sto mogu slobodno reci da su muslimani i da im je draga islamska vjera. Turska je jedna snazna zemlja koja nece dozvoliti da je neko rusi. Islam nece biti srusen u Turskoj.
Petkom ce se ici u Dzamiju, a subotom ce se jesti puno svinjetine i piti puno alkohola.
Djulizar

#15302 Re: Republika Turska

Post by Djulizar »

aratet wrote:
Djulizar wrote:Nikad Turska nije bila jaca nego sada. Turska je uspjela da postane znacajnom zemljom u regionu i ekonomija je dobra u Turskoj. Turska je vratila prava muslimanima da mogu odlaziti u Dzamije da klanjaju i da pozivaju na ezan. Turska je prava islamska republika i mnogi zele da je uniste ali zaboravili su da Turska nije banana drzava i da niko nece moci da je srusi. Turska ce se izgraditi i bitce puno Dzamija u toj zemlji gdje ce se moliti muslimani koji zele mir i prosperitet. Muslimani su radosni sto mogu slobodno reci da su muslimani i da im je draga islamska vjera. Turska je jedna snazna zemlja koja nece dozvoliti da je neko rusi. Islam nece biti srusen u Turskoj.
Petkom ce se ici u Dzamiju, a subotom ce se jesti puno svinjetine i piti puno alkohola.
Muslimani ne jedu svinjetinu i ne piju alkohol. Muslimani vole Dzamije u kojima je lijepo klanjati jer muslimani u Turskoj su slobodni ispovjedati Islam u punom sadrzaju.
ja71

#15303 Re: Republika Turska

Post by ja71 »

animals wrote: Cista laz...
nemora ti dijete ici na vjernauku..
ne moras slaviti Bozic..
ali mozes uzeti slobodne placene dane, to uzimas..
cak se neki nadju pametni i ne zele zensku djecu slati na casove plivanja..
i zato tuze drzavu..
jel to sloboda o kojoj pricate..
da te podsjetim da je prica krenula o tome kako se Turska islamizira.
Pa su neki ovdje naveli primjer da i Evropske drzave nisu sekularne kroz te primjere o slavljenju bozica i drugim hriscanskm tradicijama.

Sta ste zapeli za moje dijete, rekao sam, informisacu se da li mora ili ne ici na vjeronauku.
animals

#15304 Re: Republika Turska

Post by animals »

ja71 wrote:
animals wrote: Cista laz...
nemora ti dijete ici na vjernauku..
ne moras slaviti Bozic..
ali mozes uzeti slobodne placene dane, to uzimas..
cak se neki nadju pametni i ne zele zensku djecu slati na casove plivanja..
i zato tuze drzavu..
jel to sloboda o kojoj pricate..
da te podsjetim da je prica krenula o tome kako se Turska islamizira.
Pa su neki ovdje naveli primjer da i Evropske drzave nisu sekularne kroz te primjere o slavljenju bozica i drugim hriscanskm tradicijama.

Sta ste zapeli za moje dijete, rekao sam, informisacu se da li mora ili ne ici na vjeronauku.
Ma Turska je izabrala put koji je izabrala..
jebe mi se za Tursku..
ionako tamo nikad ne bi zivio, kao ni u Rusiji...
znaci, ides u zemlju za koju mislis da ce ti dati dostojan zivot..
a ne ides u neku zemlju, pa ocekujes da se ona tebi prilagodjava..
tu gresku rade muslimani, pa im onda kriv svatko..
sunceKOtepsija

#15305 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

sunceKOtepsija wrote:Image
Predsjednik Republike:
"Turska je zrtva napada i na ekonmskom frontu-to je danas svima jasno. Nema razlike izmedu terorista koji koriste oruzje, bombe i onih koji koriste dolare, eure, kamate-cilj im je isti. Cilj im je srusti, pokoriti Tursku i sa tom namjerom koriste kao oruzje devizni kurs."
Predsjednik Republike jos je dodao: "Narod je nakon pokusaja drzavnog udara-prodajom deviza odgovorio prvom udaru-i ja apelujem na gradane da nastave sa prodajom deviza i danas. Centralna banka kao i sve ostale banke moraju takode poduzeti mjere kako bi odgovorili ovim napadima... Od poduzetnika trazim-ponavljam: ulazite, proizvodite, zaposljavajte-pokrenite proizvodnju, radite-sad je pravo vrijeme za to-ukoliko danas ne poduzmete taj rizik i ne pokrenete se-sutra ce biti kasno".
ja71

#15306 Re: Republika Turska

Post by ja71 »

animals wrote: Ma Turska je izabrala put koji je izabrala..
jebe mi se za Tursku..
zanimljivo je da si onda na ovom forumu (ako ti se jebe za Tursku)
animals wrote: ionako tamo nikad ne bi zivio, kao ni u Rusiji...
zanimljivo je i tvoje tumacenje jer upravo te zapadne zemlje tvrde da garantuju vjerske slobode.

ja npr. ne bih svom zenskom djetetu zabranio plivanje ali razumijem kada neko iz vjerskih razloga to ne zeli.
zasto ga prisiljavati ?
to je uvijek neki vid represalije.

sve je to na kraju opet pitanje granica, od kada pocinje sloboda pojednica a kada drzava treba da se mijesa.
animals

#15307 Re: Republika Turska

Post by animals »

ja71 wrote:
animals wrote: Ma Turska je izabrala put koji je izabrala..
jebe mi se za Tursku..
zanimljivo je da si onda na ovom forumu (ako ti se jebe za Tursku)
animals wrote: ionako tamo nikad ne bi zivio, kao ni u Rusiji...
zanimljivo je i tvoje tumacenje jer upravo te zapadne zemlje tvrde da garantuju vjerske slobode.

ja npr. ne bih svom zenskom djetetu zabranio plivanje ali razumijem kada neko iz vjerskih razloga to ne zeli.
zasto ga prisiljavati ?
to je uvijek neki vid represalije.

sve je to na kraju opet pitanje granica, od kada pocinje sloboda pojednica a kada drzava treba da se mijesa.
Vjerske slobode se pogresno tumace, i to narocito muslimani..
sva dijeca idu na plivanje, to je socijalizacija dijece..
dijeca se ne smiju razdvajati..
to upravo pokusavaju muslimani u Evropi, da svoju dijecu izdvajaju,
i uvode neke zakone od koji su i pobjegli..
nije to prisiljavanje..to vazi za sve..
znaci, ako citav razred ide na plivanje, ide..
ako ti zahtjevas da tvoje dijete ne ide, onda moze svak svasta zahtjevati i to
vodi u anarhiju..
sunceKOtepsija

#15308 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Burno i u Parlamentu gdje AKP uz podrsku MHP-a usvaja tacku po tacku ustavne promjene koje ce pocetkom proljeca ici na referendum (opozicija smatra da se ustavnim promjenama Predsjedniku daju prevelike ovlasti).
Jedan od AKP ovih zastupnika optuzuje jednog CHP-ovog zastupnika da ga je ujeo za nogu,CHP-ova zastupnica ranije je optuzila jednog AKP ovog duznosnika da ju je pokusao zadaviti, takode optuzuju AKP-ove zastupnike za nepostivanje procedure tajnog glasanja itd. svi optuzeni negiraju navode tuzilaca.
Odredeni funkcioneri MHP-a iskljuceni iz stranke zbog nepostivanja partijske linije, odnosno ne pristajanja na koaliciju sa AKP-om i javnih istupa protiv podrske Ustavnim promjenama. Neki govore da je MHP zvanicno od juna jula prosle godine i izbacivanja iz stranke Meral Akşener i njene grupe nezadovoljnika postao podruznica AKP-a (o tome je vec pisano sta i kako).
Referendum ce najvjerovatnije biti odrzan u Aprilu, ocekuje se da ce promjene biti usvojene velikom vecinom-pojedini AKP-ovci isticu da ce nakon referenduma doci do ponovnog uzlete privrede jer ce ustavne promjene donijeti stabilnost i mir.
ja71

#15309 Re: Republika Turska

Post by ja71 »

animals wrote: Vjerske slobode se pogresno tumace, i to narocito muslimani..
vodi u anarhiju..
pa ako ti nekome nameces kako on treba da shvati slobodu onda to prestaje biti sloboda.
sloboda je uvijek izbor pojedinca sve dok ne steti drugome.

"djeca se ne smiju razdvajati" ti takodje ne pije vode jer imas odvojene nastave za protestante i katolike

ponovo kazem, pitanje je granica.
zasto npr. mozes izostati sa vjeronauke (ako je to stvarno tacno) a sa plivanja ne.

i plural od dijete je djeca a ne dijeca
animals

#15310 Re: Republika Turska

Post by animals »

ja71 wrote:
animals wrote: Vjerske slobode se pogresno tumace, i to narocito muslimani..
vodi u anarhiju..
pa ako ti nekome nameces kako on treba da shvati slobodu onda to prestaje biti sloboda.
sloboda je uvijek izbor pojedinca sve dok ne steti drugome.

"djeca se ne smiju razdvajati" ti takodje ne pije vode jer imas odvojene nastave za protestante i katolike

ponovo kazem, pitanje je granica.
zasto npr. mozes izostati sa vjeronauke (ako je to stvarno tacno) a sa plivanja ne.

i plural od dijete je djeca a ne dijeca
Vjerske nastave su stvar slobodnog izbora..
i plivanje porediti sa vjernaukom je bezvezno..
jel tebi nametanje slobode, ako je ogranicenje brzine 50, a ti hoces da vozis brze..
znaci svak treba da izabere kako da vozi..
imas zakone, a religiju ostavi kuci, ili se vrati u zemlju gdje si to imao..
Djulizar

#15311 Re: Republika Turska

Post by Djulizar »

Kako neko moze reci da ga ne intersuje Turska a pise na turskom podforumu. Inace, Turska je veoma dobra za zivot i ima izvrsnu klimu koja ima bolje uslove za zivot nego Njemacka. U Turskoj se svaki musliman osjeca dobro jer veliko je zadovoljstvo zivjeti u sjeni Islama u Turskoj.
ElRe

#15312 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

Ministar Isik preuzeo prvu nacionalnu jurišnu pušku MPT-76

Image

http://www.trt.net.tr/bosanski/nauka-i- ... -76-649580

Da se akoBoda koristi na hairli nacin
animals

#15313 Re: Republika Turska

Post by animals »

Djulizar wrote:Kako neko moze reci da ga ne intersuje Turska a pise na turskom podforumu. Inace, Turska je veoma dobra za zivot i ima izvrsnu klimu koja ima bolje uslove za zivot nego Njemacka. U Turskoj se svaki musliman osjeca dobro jer veliko je zadovoljstvo zivjeti u sjeni Islama u Turskoj.
A u Njemackoj je jako lijepo zivjeti jer zivis u sjeni krscanstva.. :-) :-) :-) :-) :-)
i svaki krscanin se osjeca blazenim.. :-) :-)
koje nebuloze..
Djulizar

#15314 Re: Republika Turska

Post by Djulizar »

animals wrote:
Djulizar wrote:Kako neko moze reci da ga ne intersuje Turska a pise na turskom podforumu. Inace, Turska je veoma dobra za zivot i ima izvrsnu klimu koja ima bolje uslove za zivot nego Njemacka. U Turskoj se svaki musliman osjeca dobro jer veliko je zadovoljstvo zivjeti u sjeni Islama u Turskoj.
A u Njemackoj je jako lijepo zivjeti jer zivis u sjeni krscanstva.. :-) :-) :-) :-) :-)
i svaki krscanin se osjeca blazenim.. :-) :-)
koje nebuloze..
Nisu nebuloze jer prakticno krscanske zemlje nisu sekularne nego imaju na pretek krscansku vjeru a to je narocito tako jer Zapad pazi na krscanstvo i podrzava vjernike. Sekularizam u islamskim zemljama sprijecava gradjane da uzivaju u Islamu i namecu kojekakve zabrane samo da se ne bi vjera Islam praktikovala. Tome je Erdogan dosao kraju i drago mi je da je oslobodio Tursku krutog sekularizma inace gradjani Turske bi bili u mraku sa sekularnim rezimom, sto dokazuju brojni vojni udari koji su izvrsavani u Turskoj. Turska je danas stabilna zemlja i izgleda kao svaka normalna europska zemlja koja ima sve ono sto covjeku treba.
GAU8

#15315 Re: Republika Turska

Post by GAU8 »

A Bosanci se satrase da odu u mrsku Njemacku :D

Daj mi malo tih droga bolan...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15316 Re: Republika Turska

Post by pici »

ja i danle danas pamtim turskije doner u štutgartu :thumbup:
insomnia78

#15317 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Imaju i japrak i dolmu a i Efes moRe proci
Djulizar

#15318 Re: Republika Turska

Post by Djulizar »

GAU8 wrote:
A Bosanci se satrase da odu u mrsku Njemacku :D

Daj mi malo tih droga bolan...
Kad se ode u Njemacku stvar je da zadrzis svoju vjeru i da je praktikujes a ne da se promijenis i prihvatis kulturu Nijemaca. Musliman mora biti vrstan misionar i da siri Islam na sve moguce nacine. Islam se siri mirom i tolerancijom. Inace Turska ce biti zemlja muslimana i to niko nece moci sprijeciti. Naravno ne forumasi klix.ba jer ja se cudim otkud ovi ljudi na klix.ba koji bi da uniste Islam i da se nigdje ne pojavi. Ako neko pocne izrazavati ljubav prema Islamu onda mu namece pitanje od nekih forumasa koju drogu koristis. Ja sam bio na krstarici i odusevljen sam koliko Srbi vole vjeru pravoslavlje i majku Rusiju. Ovaj forum klix ima osobe koji propovjedaju ateizam i neku praznu filozofiju kao da se umrijeti nece. Mi vjernici muslimani znamo da cemo napustiti ovaj svijet kad tad i zato se pripremamo za Bozjij sud i naravno da volimo biti vjernici. Vjera Islam me ne sprijecava da budem moderan i da gledam stvari koje su dobre jer moji postovi su cisto izrazavanje ljubavi prema Islamu i prema Turskoj kao bosnjackoj majci.
kakonako

#15319 Re: Republika Turska

Post by kakonako »

Izvini Djulizaru,ja te u pocetku zamijenih sa Hizom,velim doskolovo se malo...kad vidim,nisi...Hizo,onakav nepismen,je bolji od tebe.Garant!!!
Djulizar

#15320 Re: Republika Turska

Post by Djulizar »

kakonako wrote:Izvini Djulizaru,ja te u pocetku zamijenih sa Hizom,velim doskolovo se malo...kad vidim,nisi...Hizo,onakav nepismen,je bolji od tebe.Garant!!!
Nije nepismen onaj koji brani Islam jer ja sam musliman i ponosan sam na Islam. Turska je dolaskom Erdogana ukinula kruti sekularizam koji je zabranjivao Islam kao jednoj lijepoj religiji.
GAU8

#15321 Re: Republika Turska

Post by GAU8 »

Djulizar wrote:
kakonako wrote:Izvini Djulizaru,ja te u pocetku zamijenih sa Hizom,velim doskolovo se malo...kad vidim,nisi...Hizo,onakav nepismen,je bolji od tebe.Garant!!!
Nije nepismen onaj koji brani Islam jer ja sam musliman i ponosan sam na Islam. Turska je dolaskom Erdogana ukinula kruti sekularizam koji je zabranjivao Islam kao jednoj lijepoj religiji.
Po jeziku/pisanju se vidi da uopšte nisi Bosanac.
Samim tim subjektivno je sve što kažeš.
sunceKOtepsija

#15322 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
Predsjednik Republike:
"Turska je zrtva napada i na ekonmskom frontu-to je danas svima jasno. Nema razlike izmedu terorista koji koriste oruzje, bombe i onih koji koriste dolare, eure, kamate-cilj im je isti. Cilj im je srusti, pokoriti Tursku i sa tom namjerom koriste kao oruzje devizni kurs."
Predsjednik Republike jos je dodao: "Narod je nakon pokusaja drzavnog udara-prodajom deviza odgovorio prvom udaru-i ja apelujem na gradane da nastave sa prodajom deviza i danas. Centralna banka kao i sve ostale banke moraju takode poduzeti mjere kako bi odgovorili ovim napadima... Od poduzetnika trazim-ponavljam: ulazite, proizvodite, zaposljavajte-pokrenite proizvodnju, radite-sad je pravo vrijeme za to-ukoliko danas ne poduzmete taj rizik i ne pokrenete se-sutra ce biti kasno".
Predsjednik Republike danas-dobronamjeran savjet gradanima:"Ponovo pozivam gradane da ne skupljaju devize-pretvorite ih u lire".
Krokodajl

#15323 Re: Republika Turska

Post by Krokodajl »

Kako napreduju ovi pregovori oko Kipra, ima li kakav okvirni dokument oko kojeg se raspravlja ili je sve iza zatvorenih vrata.

Ako se Međunarodna zajednica bude vodila logikom kojom su završili sukob u Bosni, mogli bi Kiparskim Turcima dati hentitet koji bi se zvao "Republika Turska" :lol: :lol: :lol:
aratet

#15324 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Mene zanima dali ce biti povratka Grka na Sjever svojim kucama ako dodje do ujedinjenja i da li ce Anorthosis napokon svoje domace tekme igrati u svojoj Famagusti.
Krokodajl

#15325 Re: Republika Turska

Post by Krokodajl »

aratet wrote:Mene zanima dali ce biti povratka Grka na Sjever svojim kucama ako dodje do ujedinjenja i da li ce Anorthosis napokon svoje domace tekme igrati u svojoj Famagusti.
U dosta slučajeva su se Turci iz Turske naselili u sela i gradove na Sjevernom Kipru tako da ne znam kako će teći povratak imovine.

Mene više interesuje kako će proći proces ubacivanja Sjevernog Kipra u Evropsku Uniju, i marifetluci kojim će Turci iz Turske pribavljati državljanstva Sjevernog Kipra da bi nakon procesa pripojenja i oni postali državljani Evropske Unije, na kraju 4 000 000 Turaka postanu državljani Kipra :D

Pitanje je koliko su jedni druge spremni prihvatiti, politika može riješiti sve, ali ljudski odnosi su nešto sasvim drugo...
Post Reply