Irak

Post Reply
General War

#15301 Re: Irak

Post by General War »

salik79 wrote:
Krene mali Kurd u svijet, preko grane, kad tamo namrgodjeni Hasdovac na rampi: " 'dje s' pos'o, pasa?!" :D
:-)
Gleao ja namrgodjenje hazdovce iz prve ruke prije napada na mosul kojima su kurdi dozvolili da prodju, pored njih kurdi izgledaju kao makar IRGC :D[/quote]

Umal' ne rekoh sta si ti gled'o :mrgreen:

Provozase se kroz Kirkuk, referendum zdra'o 8-) :mrgreen:[/quote]
Umal ne rekoh sta se provozalo...referendum je glup potez...ali kurcenje sa tim tvojim irancima jos gluplje
salik79

#15302 Re: Irak

Post by salik79 »

Je l' odrzan referendum u Kirkuku? Kakvi su rezultati? :mrgreen: 8-)
NajdraziVodjaa

#15303 Re: Irak

Post by NajdraziVodjaa »

I sta sada ima li kakvih vijesti, izglasali referendum i sutnja? Hoce li vise skupiti hrabrosti da proglase tu nezavisnost pa da vidimo ko kosi a ko vodu nosi?
insomnia78

#15304 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Ko jehovini svjedoci :lol:
General War

#15305 Re: Irak

Post by General War »

salik79 wrote:Je l' odrzan referendum u Kirkuku? Kakvi su rezultati? :mrgreen: 8-)
Ako mene pitas nemam pojma, jesul to iranci sprijecili? :D
salik79

#15306 Re: Irak

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:Je l' odrzan referendum u Kirkuku? Kakvi su rezultati? :mrgreen: 8-)

Jok Iranci, velim ti, Hasd se provoz'o, smijenili guvernera, referendum zdra'o...I tako.

A Iranci, tacnije - ustat' pa spomenut' - Hadzi Kasim Aga Sulejmani, Allah ga pomogao, dodje i zaustavi pad Bagdada, kada su ga svi ocekivali. A, onda, dok ih je postrojio, konsolidovao, objasnio neke stvari, krenuse u protuofanzivu i oslobodise haman citavu okupiranu teritoriju Iraka. Ostaci isilovskog smeca, kojeg su Ameri i saveznici planirali "trijebiti" decenijama (do 30 godina), ce uskoro biti pometeni. ;-)
General War

#15307 Re: Irak

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote:

Jok Iranci, velim ti, Hasd se provoz'o, smijenili guvernera, referendum zdra'o...I tako.

A Iranci, tacnije - ustat' pa spomenut' - Hadzi Kasim Aga Sulejmani, Allah ga pomogao, dodje i zaustavi pad Bagdada, kada su ga svi ocekivali. A, onda, dok ih je postrojio, konsolidovao, objasnio neke stvari, krenuse u protuofanzivu i oslobodise haman citavu okupiranu teritoriju Iraka. Ostaci isilovskog smeca, kojeg su Ameri i saveznici planirali "trijebiti" decenijama (do 30 godina), ce uskoro biti pometeni. ;-)
:-)
Pa prije nego ustanes..isilovci su i rezultat iranskog proxy rata u iraku
...e sad kako irance vratit u iran? :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15308 Re: Irak

Post by japin_mutapi »

koliko vidim mrka kapa i čeka ih još veće sranje i patnja
irak i sirija, i cijeli BI po mržnji i divljaštvu gori od balkana sto puta

ne pomaže im ni to što su upali između turske, irana i saudije, regionalnih "sila" i "lidera" islamskog svijeta a zapravo samo gledaju svoje interese i koriste patnje i stradanje drugih za svoje ciljeve

u pravu je sa-x kada kaže da ovdje nije osnovni sukob na liniji šije-suniti, već je u pitanju vlast i moć, ljudska prava, sloboda i pravda
suniti bi sasvim lijepo mogli živjeti među šiitima bez problema zato što su suniti, kao i obratno, međutim političko-vojno-vjerske elite i vlastodršci usmjeravaju opravdani bijes naroda od sebe ka šiitima/sunitima/alevitima/krčšanima/ateistima/arpaima/kurdima/turcima/perzijancima/itd a kada im ponestane "neprijatelja" ili ih se riješe(no man, no problem) onda pronađu disidente, otpadnike, izdajnike, špijune i slično među "svojima" i sve isto

ovo stradanje traje već 6 godina(14god ako računamo od pada sadama huseina, kada je zapravo počelo arapsko proljeće) i male su šanse da stane ubrzo, samo počinje novi ciklus patnje i ubijanja
kada i stane, za 15 ili 20 godina, sve će biti porušeno i popaljeno, srušeno, životi izgubljeni, generacije uništene, neće biti nikoga da obnovi zemlju niti da živi i radi na njoj, da izgradi dom, da se rađa i raduje životu

kada i stane, nakon svega, nakon svih žrtava i neizmjerne patnje i boli, šta će se promijeniti u odnosu vlastodržaca(predsjednika, kraljeva, generala, pukovnika, šejhova, mula, emira, šeika) prema vlastitiom narodu
ništa, dok njihove glave ne počnu letjeti, svima odreda, od mašrika do magreba, jer svi su isti i jedni bez drugih ne mogu opstati

zato je revolucija i uništena, ona istinska narodna, sa početka arapskog proljeća
borba za slobodu i pravdu, za jednakost i zakon, za ljudska prava, za život dostojan čovjeka

to je sva priča
salik79

#15309 Re: Irak

Post by salik79 »

General War wrote: :-)

Jah, preskocit cemo sve od 2003. pa na ovamo i Al-Kaidu, kao pretacu Isila, koje nije bilo ni u tragovima prije dolaska Amera :roll:

Ko te ne zna :-) :-) :-)
General War

#15310 Re: Irak

Post by General War »

salik79 wrote:

Jah, preskocit cemo sve od 2003. pa na ovamo i Al-Kaidu, kao pretacu Isila, koje nije bilo ni u tragovima prije dolaska Amera :roll:

Hehe, naravno i Mahdi armiju, i Malikija...a tek tebe :wink:
salik79

#15311 Re: Irak

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:koliko vidim mrka kapa i čeka ih još veće sranje i patnja
irak i sirija, i cijeli BI po mržnji i divljaštvu gori od balkana sto puta

ne pomaže im ni to što su upali između turske, irana i saudije, regionalnih "sila" i "lidera" islamskog svijeta a zapravo samo gledaju svoje interese i koriste patnje i stradanje drugih za svoje ciljeve

u pravu je sa-x kada kaže da ovdje nije osnovni sukob na liniji šije-suniti, već je u pitanju vlast i moć, ljudska prava, sloboda i pravda
suniti bi sasvim lijepo mogli živjeti među šiitima bez problema zato što su suniti, kao i obratno, međutim političko-vojno-vjerske elite i vlastodršci usmjeravaju opravdani bijes naroda od sebe ka šiitima/sunitima/alevitima/krčšanima/ateistima/arpaima/kurdima/turcima/perzijancima/itd a kada im ponestane "neprijatelja" ili ih se riješe(no man, no problem) onda pronađu disidente, otpadnike, izdajnike, špijune i slično među "svojima" i sve isto

ovo stradanje traje već 6 godina(14god ako računamo od pada sadama huseina, kada je zapravo počelo arapsko proljeće) i male su šanse da stane ubrzo, samo počinje novi ciklus patnje i ubijanja
kada i stane, za 15 ili 20 godina, sve će biti porušeno i popaljeno, srušeno, životi izgubljeni, generacije uništene, neće biti nikoga da obnovi zemlju niti da živi i radi na njoj, da izgradi dom, da se rađa i raduje životu

kada i stane, nakon svega, nakon svih žrtava i neizmjerne patnje i boli, šta će se promijeniti u odnosu vlastodržaca(predsjednika, kraljeva, generala, pukovnika, šejhova, mula, emira, šeika) prema vlastitiom narodu
ništa, dok njihove glave ne počnu letjeti, svima odreda, od mašrika do magreba, jer svi su isti i jedni bez drugih ne mogu opstati

zato je revolucija i uništena, ona istinska narodna, sa početka arapskog proljeća
borba za slobodu i pravdu, za jednakost i zakon, za ljudska prava, za život dostojan čovjeka

to je sva priča

Znas kada cu se sloziti s tobom?! Kada upres prstom i ukazes na jednog jedinog pripadnika bilo koje druge sekte, mimo vehabitske, i vjerske zajednice medju ovim "ustanicima", pardon "revolucionarima", povezanim sa Al-Kaidom i njenim izdancima, kao sto ih mozes pronaci u svim vojnim formacijama suprotstavljenim njima.

Isto tako, kada upres prstom u nekog Iranskog velikodostojnika, siitskog Alima iz Irana i Iraka, koji je protekfirio sve muslimane sunitskog pravca i pozvao na ubijanje istih - sve sto si napisao cu potpisati. Do tada - ni u istu recenicu ne mozes stavljati Iran i Saudiju, mule i "sejhove".
salik79

#15312 Re: Irak

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:

Hehe, naravno i Mahdi armiju, i Malikija...a tek tebe :wink:
Odakle, kako, sta?! Na krilima "demokracije", zajedno sa osnivacima...

Nego, kada vec spomenu "Mahdi armiju" - mozes li navesti ijedan primjer sektaskog zlocina s njihove strane?! Raznosenje u sunitskim dzamijama, ritualna klanja sunita i tako to?

Usput, sta bi s onim SAS-ovcima sto u galabijama i bradama pucase po Basri pa, nakon sto ih pohapsise, britanci sravnise i policijsku stanicu i zatvor sa zemljom i pobise sve sto se mrdalo da ih oslobode?
insomnia78

#15313 Re: Irak

Post by insomnia78 »

:lol:
insomnia78

#15314 Re: Irak

Post by insomnia78 »

A obicni sufija. Sta bi tek bilo da si prava šija
:lol: :lol: :lol:
salik79

#15315 Re: Irak

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:A obicni sufija. Sta bi tek bilo da si prava šija
:lol: :lol: :lol:

Tako ti je kod nas, volimo svu bracu i postujemo sve dobronamjerne ljude, bez obzira ko su, sta su i odakle su ;-) :bih:

Krivo sjedi, al' pravo govori.
General War

#15316 Re: Irak

Post by General War »

salik79 wrote: Odakle, kako, sta?! Na krilima "demokracije", zajedno sa osnivacima...

Nego, kada vec spomenu "Mahdi armiju" - mozes li navesti ijedan primjer sektaskog zlocina s njihove strane?! Raznosenje u sunitskim dzamijama, ritualna klanja sunita i tako to?

Usput, sta bi s onim SAS-ovcima sto u galabijama i bradama pucase po Basri pa, nakon sto ih pohapsise, britanci sravnise i policijsku stanicu i zatvor sa zemljom i pobise sve sto se mrdalo da ih oslobode?
Sta ce se raznositi kad su se infiltracijom natjerali one druge da se zanimaju s tim...a sto se tice SAS a, haj nemoj se pravit blesav...sasovci uopste nisu otisli u zatvor, vec su ih nasli u kuci ;-)
salik79

#15317 Re: Irak

Post by salik79 »

Cisto da ti docaram kakva je to ljubav. Rahmetli Sejh Buti je bio sunitski alim, Safijskog mezheba, etnicki Kurd. Sejh Nasrallah je siitski alim, Dzaferijskog mezheba, etnicki Arap.

Sejh Buti je na jednoj hutbi rekao, citiram: "Volio bih da sam vrijedan samo jagodice (vrha) prsta Hassana Nasrullaha."

Dakle, pravi musliman ne gleda ko je kakvog mezheba, nego kakav je covjek. Recimo, ja sam i novcano pomogao (kao i ostatak dzemata) porodicu Abu Hamze, kada je na bigajrli Hakk uhapsen. Neki dan, nakon Bajram namaza, odnosno prije dzuma namaza, kada sam donio kozice za kurbane (a on je bio zaduzen za prijem i cuvanje istih, te ostale poslove organizacije), sam se izgrlio i bajramovao s njim. Znas zasto? Zato sto nikada iz njegovih usta nisam cuo da tekfiri bilo koga, niti da vrijedja bilo koga. ;-) A dobro mu je poznat moj stav. 8-)
Last edited by salik79 on 30/09/2017 23:02, edited 1 time in total.
sumirprimus

#15318 Re: Irak

Post by sumirprimus »

bogami su iranci odradili dobar poso u bosni... :D
salik79

#15319 Re: Irak

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote: Odakle, kako, sta?! Na krilima "demokracije", zajedno sa osnivacima...

Sta ce se raznositi kad su se infiltracijom natjerali one druge da se zanimaju s tim...a sto se tice SAS a, haj nemoj se pravit blesav...sasovci uopste nisu otisli u zatvor, vec su ih nasli u kuci ;-)

Koje druge, ko se infiltrirao? CIA?
Image

Kakvoj kuci?! :lol: Ti, izgleda, bolje znas gdje su bili i sta su radili nego oni sami. :D
salik79

#15320 Re: Irak

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:bogami su iranci odradili dobar poso u bosni... :D
A i Izraelci... :D
General War

#15321 Re: Irak

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote:

Koje druge, ko se infiltrirao? CIA?
Image

Kakvoj kuci?! :lol: Ti, izgleda, bolje znas gdje su bili i sta su radili nego oni sami. :D
Ne, mislim na one sto lijepo prebjegose sa avionima u iran...pa se vratise kao clanovi parlamenta u iraku...itd
Otkud znas da nisam bio u komsiluku, ne citam ti ja tu vrstu vijesti ;-)
salik79

#15322 Re: Irak

Post by salik79 »

Ne znam ni ko je prebjegao ni ko se vracao kao "clan parlamenta" u Iraku. Ja sam te nesto konkretno pitao za "Mehdijevu vojsku", a ti odgovaras u siframa. Zato pitam da ne mislis na agente CIA-e medju Al-Kaidom.

Da ti, ipak, procitas malo i smanjis dozivljaj!? ;-)
General War

#15323 Re: Irak

Post by General War »

Pravis se nemust, ja nisam pricao o al qaidi vec ti...hajd ovako, sto Mahdijeva vojska nikad nije ratovala sa Al qaidom?
Agenti CIA-e rade razlicite stvari...pa i one u Bosni kad su bas Ti agenti CIA-e nadzirali isporuku oruzja za ABiH iz Irana...jel i to problem?
Mogu ja procitati ali se samo nasmijem ;-)
sumirprimus

#15324 Re: Irak

Post by sumirprimus »

:lol: al opet se sudbna s nama poigrava...
i opet za tudje ciljeve :lol: :(
Kikibombona

#15325 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jebi ga Kiki meni nešto nije jasno. Ne valjaju Turci, vaki, naki, ovakvi, genocidini...itd. Ne valjaju suniti, vaki, naki, divljaci, ovo, ono...itd. Ne valjaju sada ni šiti, vaki, naki, divljaci..itd. Ali interesantno da im valja Izrael, "svjetionik demokratije i ljudskih prava"...

Image
Image

Mislim znamo da za novac širiš kurdski smrad na forumu ali de barem malo konzistentnosti u svojim tvrdnjama i stavovima. :oops: Ono mene bi malo bilo stid da tvrdim to što ti pokušavaš ovdje poturiti zajedno sa drugima koji ti plješću tvojim budalaštinama.
Nikada nisam rekao da su Turci genocidni. Boze sacuvaj. Turci su, za vrijeme Otomanskog perioda, sacuvali mnoge manjinske narode, kulture i obicaje. Po tome su bili kozmopolite u odnosu na neke zapadnjacke imperije. Na kraju krajeva, Turci su sacuvali bosnjacku, srpsku i hrvatsku kulturu, tradiciju i obicaje, tj. nisu unistavali druge i drugacije. Turke su prezivjeli Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Grci, Bugari, Albanci... i mnogi drugi mali narodi Anadolije i Bliskog istoka.

Turski nacionalizam je iskosnko zlo. Sve sto su Otomani cuvali, prema cemu su se maksimalno tolerantno odnosili, turski sovinisti nastoje unistiti. Dakle, ja sam suprostavljen turskom nacionalizmu a ne turskom narodu koji je dao veliki doprinos razvoju covjecanstva.

Vecina sunita i siita nisu divljaci. Problem je sto su divljaci medju njima najglasniji i najaktivniji.

Nikada nisam rekao da je Izrael svjetionik. Izrael je nastao na zlocinu i brutalnoj represiji. S tim da se ni Arapi koji su koristili Palestince nisu pokazali kao djeca cvijeca. Naprotiv.

Nista ne pokusavam poturiti, ti mi podvaljujes ono sto nikada nisam rekao.
Post Reply