Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#15301 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

Edin H. wrote:
MyTao wrote:
todd_smith wrote:Mislim da ce Liverpool uzeti Liecster samo zato sto svi misle da nece
Liverpool ce vjerovatno izgubiti jer Leichester City ima sve ono sto muci Liverpool. Sa Kloppom problem nije United, Chelsea, City itd... problem su ovi timovi koji igraju bas kao Leichester. Ali ovo je odlicno vrijeme da Klopp nauci vise kako se nositi sa timovima koji igraju brzo na kontra napade... Ja sam ovu sezonu otpisao, mada mislim da jos uvijek mogu napraviti nesto u Europi. jedan trofej bi uradio cuda ovoj ekipi a i Kloppu...
Ma jok :oops: Leicester je zesca taraba realno, samo treba onu dvojicu mufljuza naprijed odma u startu pritisnuti.
Ko će ih pritisnuti? Sakho i Ture ... :-?
zomri

#15302 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

MyTao wrote: Ali kako ih pritisnuti kada ce oni prepustiti incijativu Liverpoolu, i igrati brzo na kontre... kao sto su to uradili protiv Evertona...
gegenpressing iliti kontra pressing i jest pressing na kontru protivnika.
missko

#15303 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Ranieri je dok je Klop bio u BvB dolazio kod njih da uci ikako se igra kontrapresing sutra imamo priliku da vidimo kako ce izgledati to izmedju njih 2.
Lester nek im pusti jedan korner i eto im sanse za kontru a do sada bar Varadi i Mahrez sve sto su osutali je ulazilo sve im se poklopilo i sudije i sreca. Ja mislim da Liverpul uzima
AmiĐa_Idriz

#15304 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Izvoditi onda kratke kornere, nazad Lovren i Sakho nek' stisnu onu dvojicu + Lucas.
Ne znam više, ovo nam je must win situacija, a mislim da bi nas eventualna pobjeda vratila, bila bi to prava prekretnica u sezoni. Jurgo, sklopi to kako je najbolje.
Charuga
Globalni moderator

#15305 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

U Liverpoolu najviše posla ima ljekarska ekipa ... 8-)
Herr Flick

#15306 Re: Liverpool FC

Post by Herr Flick »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
missko

#15307 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Sto ne odigra kladionicu danas jesam konj imao sam suhvu da ce Liverpul uzet a i da ce United zijanit
BHF_Manijak

#15308 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Bas genijalac moras biti da promasis bukvalno prazan gol. Bravo panjino.

Inace dobra tekma, pressing i trka do besvijesti.
frontmen

#15309 Re: Liverpool FC

Post by frontmen »

Šteta jedino Origija, do povrede se vidjelo da baš ima volje i samopouzdanja. U ovom trenutku je bio space shuttle za Bentekea.
todd_smith

#15310 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

todd_smith wrote:Mislim da ce Liverpool uzeti Liecster samo zato sto svi misle da nece
normala
BHF_Manijak

#15311 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

frontmen wrote:Šteta jedino Origija, do povrede se vidjelo da baš ima volje i samopouzdanja. U ovom trenutku je bio space shuttle za Bentekea.
Ona jedna situacija u prvom poluvremenu, kad otrese onog njihovog stopera i krenu ka golu, ali ostar ugao previse bio, inace akcija vrh.
Zna li se je l' ozbiljnija povreda ili?
Mog'o bi Klopp njega pretvorit u veoma dobrog igraca.
todd_smith

#15312 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:
frontmen wrote:Šteta jedino Origija, do povrede se vidjelo da baš ima volje i samopouzdanja. U ovom trenutku je bio space shuttle za Bentekea.
Ona jedna situacija u prvom poluvremenu, kad otrese onog njihovog stopera i krenu ka golu, ali ostar ugao previse bio, inace akcija vrh.
Zna li se je l' ozbiljnija povreda ili?
Mog'o bi Klopp njega pretvorit u veoma dobrog igraca.
Panj.
Logovan

#15313 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

todd_smith wrote:
normala
Sad ti k'o pametan ispao. :P :mrgreen:
Edin H.

#15314 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Logovan wrote:
todd_smith wrote:
normala
Sad ti k'o pametan ispao. :P :mrgreen:
On jeste pametno napisao, ali moj komentar prije utakmice se granici sa genijalnoscu :oops:
missko

#15315 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Ja se slazem s Edinom.
Malo je cak i smijesna tekma bila 2 ekipe s gegenpresingom i letaju svi ko muhe bez glave i cista sreca je da je iko zabio gol svi su nesto pogubljeni bili
Mustang1

#15316 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Meni je ovo smijesno gledati. Klopp zeli jedno od njih, i oni to rade. Ali oni nemaju snage da to rade cijelu utakmicu a nemaju kvaliteta da to rade tacno i precizno :D Danas jedna od mnogih situacija, Henderson na strani idealno mu stoje dvojica u 10 metara on je nabio na 3km izvan stadiona :D
Gandalf

#15317 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Konačno su igrali u 4-4-2 formaciji, jedinoj formaciji koja će im omogućiti da izvuku maximum iz trenutnog igračkog kadra.

Ako imaš dva kakva takva napadača i dva ofanzivna veznjaka preferiraj taktiku sa dva napadača, ne pretvaraj napadače u krila, a ofanzivne veznjake u krilne napadače i lažne 9-ke osim ako baš zbog povreda ne moraš eksperimentisati - uvijek je bolje igrače koristiti na njihovim prirodnim pozicijama.

Lovren dosta dobar juče, nadam se da će nastaviti pružati sigurne partije i dalje.
BackInBlack

#15318 Re: Liverpool FC

Post by BackInBlack »

Nisam gledao ... na zalost ..
Al po statistikama sam vidio da su ih oderali ....
LAganini ... do LP :)
MyTao

#15319 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Drago mi je sto sam totalno pogresio sa prognozom :)

Ali, gledao sam Lester nekoliko puta ove godine, I jako su lose odigrali... dali je to do njiha ili do Liverpoola koji ih je zasutavio, ne znam... Totalna dominacija Liverpoola, samo sto u zavrsnici nisu bili bas najbolji... kao da nikada nisu igrali skupa, koliko samo pogresnih dodavanja :-)

Sada Sunderland... nadam se da benteke opet pocinje I da zabije koji gol, to bi mu znacilo puno posle one blamaze na kraju, iako je bio ofsajd... Ovaj put ocekujem pobjedu, ali nece biti lako...
AmiĐa_Idriz

#15320 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Puno se mediji raspisaše o eventualnim pojačanjima Kloppa, ali ja ću pisati ono što Echo prenosi, jer na ovim nekim lijevim sajtovima se povezujemo sa svim i svačim.

1) Federiko Marketi-Lazio

Pored Echo-a i Gazeta piše kako Klopp želi dovesti ovog talijana. Fazon je što mu na ljeto ističe ugovor, tako da bi nam došao džabole. E sad koliko se njemu napušta Rim pitanje je.

2) Fernando Muslera-Galata

Urugvajac je na radaru Kloppa još navodno iz vremena Borusije (!? :-? ), te je i on na listi želja Kloppa. Ništa više.

3) Sam Byram-Leeds

Potvrđeno je da su skauti Liverpula bili prisutni na meču Leedsa i Nothingam Foresta, pratili su upravo ovog momka. I njemu ugovor ističe na kraju sezone ali bi Liverpul morao otplatiti određenu odštetu od strane tribunala (slučaj kao sa Ingsom). U pitanju je talentovani 22-godišanjak koji igra na poziciji desnog beka/krila. Ko je gledao Leeds složiće se sa mnom da je dobar.

4) Daniel Amartey-Kopenhagen

Stoper iz Gane, ne znam ništa puno o njemu sem da je direktor danskog kluba potvrdio interesovanje klubova iz Engleske, danski mediji pišu da su to u pitanju Tottenham (kakvo iznenađenje, nisu odavno) i Liverpool.

5) Jese Rodriguez-Real Madrid

Španac je bio želja kluba još prošlog ljeta ali Madriđani su odbili ponude. Eh sad ove sezone bi ga bilo lakše dovest jer igra skroz malo (čini mi se da je samo 1 čitavu tekmu odigrao) a i Benitez bi to malo poguro ka nama-ako on uopšte bude trener Reala do tada.

6) Leroy Sane-Šalke

Zna se već da je želja mnogih pa i Kloppa. Iz Šalkea su rekli da do kraja sezone neće razmatrati nikakve ponude.

7) Joel Matip-Šalke

Džaba bi došao, navodno predugovor već spreman.

8) Neven Subotić-Dortmund

:D
todd_smith

#15321 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

niko od spomenutih ne bi bio neko pojacanje, samo bi se uklopio u ovaj prosjek
AmiĐa_Idriz

#15322 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Gledaj što mi se osmica kod Nevena pretvori u nekog kulera :mrgreen:
Mustang1

#15323 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

E jakih pojacanja :D De i mene turi na tu listu :D
Edin H.

#15324 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Trebanekog mladog I dobrog cvaknuti - Igalu iz watforda ili Vardyja iz leicestera.
Mustang1

#15325 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ma kakav Vardy. Ja za njega i Kanea ne bi dao ni dvi i po marke :D
Post Reply