Haris.ba wrote:Kada se spominje malo je reći nezainteresiranost političara sa TK za cestogradnju ne misli se da grad ili kanton treba sve sam (mada neke stvari i treba). Već da treba izaći i jasno reći šta je njegov interes. U planskim dokumentima su rekli da je autoput Žepče - Lukavac - Orašje kičma cestogradnje. Ali, to nije dovoljno. Treba i uzeti svoj dio kolača. Šta, neko misli da ako ne tražiš da će te ponuditi? Pa u svakoj zemlji lokalpatriotizam i lobiranje funkcionišu pa i kod državnih strateških projekata.
Ja ne vidim razloga da TK pomogne sam sebi. I izađe i jasno kaže da želi dionicu Lukavac - Orašje da ima završenu u slijedećih 8 godina. I da sve svoje resurse upregne.
Postoji urbana legenda u Tuzli koja kaže da svi čim pređu Karaulu okrenu leđa kantonu.
Toliko je političara sa TK prodefilovalo svim nivoima vlasti van kantona od rata do danas, svi od zla oca od gore matere.
Nije bitno iz koje stranke, eto sad najnoviji je ovaj borac za radnička prava Zlatan Begić, kad se samo sjetim njega u onim danima poslije februarskih protesta i paljbe po Sarajevu, ponderima, nepravednom budžetu...... skoro će godina kako je u Sarajevu, nisam ga živog čuo.
Jbe se njima za putevima,
500 000 ljudi, 145000 registrovanim motornih vozila, srednjih, malih i velikih preduzeća, aerodrom, sve je to nedovoljno da se barem naprave treća traka uz i niz karaulu.