Ljudi, nedavno se pričalo o sigurnosti i Eric Smith je izjavio da su google servisi mnogo sigurniji od Apple servisa.
B92: “Google je mnogo bezbedniji od Applea”
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=907465
Vezano za ovo i nedavnu provalu na icloud napravio sam malo istraživanje.
Da li ste znali da icloud nema zaštitu od višestrukog ukucavanja šifri (ili bar nije imao do nedavne provale i krađe slika) - hakeri su provalili običnom brute force metodom!!!

Da ne povjeruješ...
Apple se usudio prvi da kaže da je google nesiguran, iako se do sada NIKAD NIJE desilo da je neko provalio direktno u Gdrive. Nedavna kradja naloga nije imala veze sa google već su pokradene neke Email adrese sa različitih web servisa i pri tome hakeri nisu uspjeli provaliti ni u jedan gdrive nalog.
Google pored standardne zaštite od višestrukog unosa šifre ima i bezbroj drugih zaštita kao što su provjere ip i Mac adrese, (mislim cak i navike korisnika i sl)
A to znači da čak i da vam sada neki ruski haker ukrade šifru neće je moći lako upotrebiti, jer će google zatražiti dodatnu provjeru ako se šifra pokuša ukucati sa nepoznate ip adrese (nepoznate lokacije) i nepoznatog internet provajdera. U ovom slučaju bi tražio verifikaciju sa mobitelom.
Nevjerovatno je da Apple koji ima 50% veći profit od google i koji zarađuje direktno prodajom usluge i uredjaja, a ne prodajom reklama, nije u stanju da ponudi ljudsku zaštitu korisnicima kojima usluge naplaćuje po drakonskim cijenama - icloud prostor je vjerovatno jedan od najskupljih cloud prostora, a nudi tako jalovu zaštitu o_O
Apple u zadnje vrijeme izgleda kao balon od sapunice, sve se nesto naduvava, hvali i raste, a sve je tako klimavo da bilo glava. Čak i blogeri koji su ih nekada hvalili na sva zvona sada to rade sa velikim oprezom i sve više ubacuju kritike...
jeb**a ja se bas raspisao
google Hammerhead