Zar ima i takvihDoktor29 wrote:
Ja cesto kritikujem ali ovaj put bih pohvalio vjecnike Nase Stranke sto su legalisti i nisu se mogli kupiti mada pouzdano znam da su im se nudili poslovi i veliki novci, ne samo njima nego pojedinim vjecnicima iz SDA (materijalno neostvarenim).
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Co0l
#15276 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
Pedja Kojovic
#15277 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vjecitistudent
Ne.
(Ukoliko prijedlog komisije nije naknadno promjenjen)
p.k.
Ne.
(Ukoliko prijedlog komisije nije naknadno promjenjen)
p.k.
-
StupskaBitanga
#15278 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Čuj Bakir gradonačelnik a prvo se pojavila vijest da bi NS podržala Vikića
Ko je ovdje lud a ko zbunjen a ko normalan?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#15279 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pocele su razne spekulacije (il' mozda cak istinite informacije?)
Kako stvari stoje Ivica Saric i Bakir Hadziomerovic...to bi mogli biti prvi slijedeci ponudjeni kandidati. Stoji i ovo sto je Pedja napisao, da SDA ipak kalkulise sa ponudom Sarica, jer ako im se najlute koaliconi pajdasi iz SDU, mogli bi vrlo lako izgubiti vecinu u KS...ili, sto je vjerovatnije, popustiti dodatno pred novim zahtjevima i prohtjevima SDU za neke nove dodatne pozicije i novcanu nadoknadu, koje su i dosada bile jako bogate i velike.
Koji sljam od politicke scene u gradu i kantonu.
A ako je istina za Ivicu i Bakira, realno gledajuci, ne znam ko je losiji i konpromitovaniji lik od njih dvojice. Fuj!!!
I da, da ne ispadne da samo kritikujem
. Respekt za istrajnost i cvrstinu karaktera vjecnika NS. 
Kako stvari stoje Ivica Saric i Bakir Hadziomerovic...to bi mogli biti prvi slijedeci ponudjeni kandidati. Stoji i ovo sto je Pedja napisao, da SDA ipak kalkulise sa ponudom Sarica, jer ako im se najlute koaliconi pajdasi iz SDU, mogli bi vrlo lako izgubiti vecinu u KS...ili, sto je vjerovatnije, popustiti dodatno pred novim zahtjevima i prohtjevima SDU za neke nove dodatne pozicije i novcanu nadoknadu, koje su i dosada bile jako bogate i velike.
Koji sljam od politicke scene u gradu i kantonu.
A ako je istina za Ivicu i Bakira, realno gledajuci, ne znam ko je losiji i konpromitovaniji lik od njih dvojice. Fuj!!!
I da, da ne ispadne da samo kritikujem
- Banksy
#15280 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Javlja D E P O ... tj Bakir Hadžiomerović sam sebe kandidira ...StupskaBitanga wrote:Čuj Bakir gradonačelnik a prvo se pojavila vijest da bi NS podržala Vikića
- Paranoid
#15281 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako dodje do ograničenog vremenskog biranja u "60 minuta"...onda Bakir ima šanse...Banksy wrote:Javlja D E P O ... tj Bakir Hadžiomerović sam sebe kandidira ...StupskaBitanga wrote:Čuj Bakir gradonačelnik a prvo se pojavila vijest da bi NS podržala Vikića
- didžej
#15282 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ovi iz sdp-a stvarno se igraju sa narodom. kao, ako vam kamocaji ne valja mi cemo postaviti jos goreg kandidata. nisu normalni, mame mi.
-
StupskaBitanga
#15283 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ko je onda pustio vijest da SBB hoće Dragana Vikića za gradonačelnika?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#15284 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jesi to negdje procitao za Vikica ili su price samo?
-
StupskaBitanga
#15285 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Valjda kao i sa Bakirom probni baloni ka SDA i SDU a sa druge strane izazivanje pulsa kod NS čiji su glasovi najpotrebniji
- veljaca
#15286 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ivo Komsic ili Ivica Saric ?
Pedja ako moze odgovor da li je neko od ova dva kandidata prihvatljiv za NS ?
Hvala na odgovoru
Veljaca,
s.r.
Pedja ako moze odgovor da li je neko od ova dva kandidata prihvatljiv za NS ?
Hvala na odgovoru
Veljaca,
s.r.
-
Doktor29
#15287 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ivo Komšić i Ivica Šarić novi kandidati za gradonačelnika Sarajeva?
Vijećnici Grada Sarajeva u srijedu će ponovo razmatrati izbor novog sarajevskog gradonačelnika.
Nakon što je propao izbor Stjepana Kljuića (Socijaldemokratska unija) i Igora Kamočaija (Socijaldemokratska partija), SDU bi mogla imenovati novoga kandidata - Ivu Komšića.
Također, spominje se kako bi kandidat za ovu prestižnu funkciju mogao biti i član SDA, te ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić, saznaje Federalna TV
Vijećnici Grada Sarajeva u srijedu će ponovo razmatrati izbor novog sarajevskog gradonačelnika.
Nakon što je propao izbor Stjepana Kljuića (Socijaldemokratska unija) i Igora Kamočaija (Socijaldemokratska partija), SDU bi mogla imenovati novoga kandidata - Ivu Komšića.
Također, spominje se kako bi kandidat za ovu prestižnu funkciju mogao biti i član SDA, te ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić, saznaje Federalna TV
-
Pedja Kojovic
#15288 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
veljaca
Njihova kandidatura nesumnjivo zasluzuje da se o njoj razmisli, to je moje misljenje.
Nijedan od ovih prijedloga nije zvanicno dosao u NS.
p.k.
Njihova kandidatura nesumnjivo zasluzuje da se o njoj razmisli, to je moje misljenje.
Nijedan od ovih prijedloga nije zvanicno dosao u NS.
p.k.
- webby-x
#15289 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovaj izbor gradonačelnika u Sarajevu je komičan.
Čini se kao natjecanje stranaka tko će kandidirati
manje lošeg ne-bošnjaka. Lažna multietničnost
do apsurda.

Čini se kao natjecanje stranaka tko će kandidirati
manje lošeg ne-bošnjaka. Lažna multietničnost
do apsurda.
-
rajvosa1
#15290 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bas mi je pred jucerasnju sjednicu lik iz SDA rekao da je sve rijeseno, da su kupili NS nekim parama Mustaficu za MESS i direktorsko mjesto na neodredjeno, plus jos neki u. odbori drugima i da je Saric siguran. Vidjet cemo sutra, da li se principijelnost kupuje k`o na jacapi.
-
rajvosa1
#15291 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Iskreno, nista me ne bi vise iznenadilo. Radeljasizacija politike je u punom zamahu. Prodaje i kupuje sta ko stigne. Nasa stranka od izbora izgleda slijedi Radeljasev politicki credo.Lud i ponosan wrote:I, sta jos pricaju zene u brijacnici?rajvosa1 wrote:Bas mi je pred jucerasnju sjednicu lik iz SDA rekao da je sve rijeseno, da su kupili NS nekim parama Mustaficu za MESS i direktorsko mjesto na neodredjeno, plus jos neki u. odbori drugima i da je Saric siguran. Vidjet cemo sutra, da li se principijelnost kupuje k`o na jacapi.
- veljaca
#15292 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Treba se okrenuti svome radu, ekonomiji, proizvodnji, stvaranju novih vrijednosti ....Lud i ponosan wrote:Polagano pokusavam da se potpuno iskljucim iz ove nase svakodnevnice, jer definitivno lose utice na zdravlje. A i u neku ruku na samopouzdanje.
Mozda se bacim na slikanje, jer drugacije ne znam kako da iskazem frustriranost politickom trgovinom koja je bazirana iskljucivo na materijalnom interesu, a trasparentnost tih odnosa je zapanjujuca. Moje utopijsko razmisljanje, povremeno, proizvede laznu nadu, ali kod nas nije bitna ideologija, program, princip, moralna nacela, vec iskljucivo fotelja, tender, odbor, posao za uzu i siru familiju i sl.
Koliko god bio optimistican, realnost ne pruza argumentaciju za promjene, barem u narednoj deceniji.
Ne vjerujem u te kafanske price i bajke zena u brijacnici, ali glasanje za SDA slavuja ne bih oprostio. Mada, ja sam u principu nebitan, samo simpatizer koji se vec djelimicno razocarao u odredjene postizborne poteze. Samo zbog nekih ljudi NS bih opet podrzao, ali sacekacemo rasplet ove sapunice.
Politika nije za svakoga .... Ne moze to svako .... To je samo za odabrane ....
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15293 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
oh pa jesul to umjetnici konačno našli mecenurajvosa1 wrote:Bas mi je pred jucerasnju sjednicu lik iz SDA rekao da je sve rijeseno, da su kupili NS nekim parama Mustaficu za MESS i direktorsko mjesto na neodredjeno, plus jos neki u. odbori drugima i da je Saric siguran. Vidjet cemo sutra, da li se principijelnost kupuje k`o na jacapi.
-
convict
#15294 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
.
Last edited by convict on 15/02/2014 01:08, edited 1 time in total.
- Banksy
#15295 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sticajem okolnosti nisam glasala na prošlim izborima, ali da jesam, moj glas bi sasvim sigurno otišao u SDU.
SARAJEVO - Rukovodstvo Socijaldemokratske unije BiH je odlučilo da novi kandidat za gradonačelnika Sarajeva bude Ivo Komšić, potvrdio je Agenciji Fena potpredsjenik SDU-a Miro Lazović.
- Nadamo se da će naš kandidat Ivo Komšić dobiti podršku ostalih stranaka i da ćemo izabrati gradonačelnika - kazao je Lazović.
Nakon ove vijesti, nakon ovoga što su uradili Stjepanu Kljujiću - prodali ga, žrtvovali, izblamirali, iskompromitirali pod stare dane - od mene imaju mahanje, zauvijek.
- didžej
#15296 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
uvijek ti ostaje taj lik s avatara.Banksy wrote:Sticajem okolnosti nisam glasala na prošlim izborima, ali da jesam, moj glas bi sasvim sigurno otišao u SDU.
SARAJEVO - Rukovodstvo Socijaldemokratske unije BiH je odlučilo da novi kandidat za gradonačelnika Sarajeva bude Ivo Komšić, potvrdio je Agenciji Fena potpredsjenik SDU-a Miro Lazović.
- Nadamo se da će naš kandidat Ivo Komšić dobiti podršku ostalih stranaka i da ćemo izabrati gradonačelnika - kazao je Lazović.
Nakon ove vijesti, nakon ovoga što su uradili Stjepanu Kljujiću - prodali ga, žrtvovali, izblamirali, iskompromitirali pod stare dane - od mene imaju mahanje, zauvijek.
dobar potez sdu mada ni ivo komsic nije bog zna sta ali je u svakom slucaju bolji od kljujica i kamocaja.
-
convict
#15297 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
.
Last edited by convict on 15/02/2014 01:07, edited 1 time in total.
-
Buraza
#15298 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ivo Komšić????? Vjerovatno ima program, govori tri jezika, mlad je i perspektivan. Čovjek do jutros nije ni razmišljao o poziciji gradonačelnika. Kakva devalvacija te funkcije i grada u cjelosti. Da je Željko Komšić pa ni po jada.
Ne, ne, notorna je laž da NS ide niz dlaku SDA i SDU. Podrška Komšiću je plod dubokoumnog razmišljanja, proučavanja programa i svi pokazatelji govore da je Ivo Komšić upravo ono što nam treba.
Ako ništa, završit će se ova sapunica oko izbora.
Ne, ne, notorna je laž da NS ide niz dlaku SDA i SDU. Podrška Komšiću je plod dubokoumnog razmišljanja, proučavanja programa i svi pokazatelji govore da je Ivo Komšić upravo ono što nam treba.
Ako ništa, završit će se ova sapunica oko izbora.
- Banksy
#15299 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne mislim da je lošiji, ali njihov odnos prema Kljujiću, način na koji su ga (pa još tako starog i uglednog) potrošili i bacili, je pokazatelj odnosa prema ljudima uopće. Ne sviđa mi se.convict wrote:Mogao sam razumjeti da podržavaš Kljujića dok su mu protivkandidati bili Kamočaji i Finci. Ali ne razumijem u čemu je sad problem sa Komšićem, zašto misliš da je lošiji od Kljujića?Banksy wrote:Sticajem okolnosti nisam glasala na prošlim izborima, ali da jesam, moj glas bi sasvim sigurno otišao u SDU.
(A sve jer je Pećanac, uz pomoć SDA, već smjestio stražnjicu u ministarsku fotelju, pa da ne talasaju nove partnere i ne ugroze njegovu ministarsku poziciju, udovoljavaju im i žrtvuju Kljujića.)
- karanana
#15300 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
a jesu li morali promijeniti kandidata?
hoce li sdp ostati sa istim kandidatom?
ako nisu morali promijeniti kandidata, zasto su to uradili, i ako su to uradili da se nekom dodovore i da sjebu kljujica, vjerovatno cu im vratiti ovu njihovu clansku kartu i zahvaliti im se.
hoce li sdp ostati sa istim kandidatom?
ako nisu morali promijeniti kandidata, zasto su to uradili, i ako su to uradili da se nekom dodovore i da sjebu kljujica, vjerovatno cu im vratiti ovu njihovu clansku kartu i zahvaliti im se.