Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
nema me tamo

#15276 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

sigurno
ćiribiribela

#15277 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

The Killing, americki. Pocela gledati poslije Altered C. i evo ostalo mi jos par epizoda. Zivio Netflix.
Daryl Dixon

#15278 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Daryl Dixon »

ćiribiribela wrote:The Killing, americki. Pocela gledati poslije Altered C. i evo ostalo mi jos par epizoda. Zivio Netflix.
priznaj da si zbog Kinnaman-a pocela gledati :P :D
karanana

#15280 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

poceo sam babylon berlin. pogledo prvu. nije lose. ali pravo me podsjeca na senke. ne samo scenografski i vremenski nego i po likovima i karakterima. imamo dvojicu drotova, imamo mocnog doktora, imamo nekakve ruse sto se vrzmaju po berlinu, imamo neke vojnika iz WW1 sa ptsp-om ukljucujuci i jednog od detektiva. imamo nekog mafijozu sto drzi neku kafanu....sta sam jos fulio od paralele?
SanskiBiser

#15281 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

karanana wrote:poceo sam babylon berlin. pogledo prvu. nije lose. ali pravo me podsjeca na senke. ne samo scenografski i vremenski nego i po likovima i karakterima. imamo dvojicu drotova, imamo mocnog doktora, imamo nekakve ruse sto se vrzmaju po berlinu, imamo neke vojnika iz WW1 sa ptsp-om ukljucujuci i jednog od detektiva. imamo nekog mafijozu sto drzi neku kafanu....sta sam jos fulio od paralele?

by SanskiBiser » 30/11/2017 15:37
Pogledao svih 8 epizoda Babylon Berlin i serija je ostavila jako dobar utisak, vrijednost produkcije se vidi u svakom kadru, gluma odlicna kao i prica ,prema kraju prve sezone vec se nazire kuda ce druga sezona ici.

(Potencijalni mali spojleri u nastavku )

Posto pratim Senke nad Balkanom cini mi se da su scenaristi Senki dosta ideja uzeli iz serije knjiga Babylon Berlin. Sveta je NKVD dupli agent sa nekom svojom agendom slicno Mustafi Golubicu, ovamo Rusi caristi i Kozaci na drugoj strani Trockisti o stvaranje 4. internacionale, ratni veterani i njihovi problemi i zavrzlame u obe serije, prostitucija i nocni klubovi, dijelovi grada u koje policija ne smije da zalazi u obe serije (radnicka socijalisticka cetvrt u Berlinu a ovamo Jatagan Mala), jedan mladi policajac ratni veteran sa ratnim traumama koji dolazi da radi sa starijim i iskusnijim kolegom iz Berlina a u Senkama isto mladi inspektor dolazi da radi sa starijim samo je stariji ratni veteran, sverceri alkohola iz Madjarske i ruska mafija i trgovina opijatima na jednoj strani a na drugoj opijum iz Makedonije, film sa kompromitujucim materijalom u obe serije oko kojeg se vrti glavna prica...Cak i jedan oblik ezoterije u okupljanju i zajednickom lovu buducih nacista dok na drugoj strani imamo Spear of klix i Eyes Wide Shut rituale koje takodje predvodi nacista...
Pa scenaristi Senki su "posudili" iz knjiga koje je napisao Volker Kutscher :lol:
karanana

#15282 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

SanskiBiser wrote:
karanana wrote:poceo sam babylon berlin. pogledo prvu. nije lose. ali pravo me podsjeca na senke. ne samo scenografski i vremenski nego i po likovima i karakterima. imamo dvojicu drotova, imamo mocnog doktora, imamo nekakve ruse sto se vrzmaju po berlinu, imamo neke vojnika iz WW1 sa ptsp-om ukljucujuci i jednog od detektiva. imamo nekog mafijozu sto drzi neku kafanu....sta sam jos fulio od paralele?

by SanskiBiser » 30/11/2017 15:37
Pogledao svih 8 epizoda Babylon Berlin i serija je ostavila jako dobar utisak, vrijednost produkcije se vidi u svakom kadru, gluma odlicna kao i prica ,prema kraju prve sezone vec se nazire kuda ce druga sezona ici.

(Potencijalni mali spojleri u nastavku )

Posto pratim Senke nad Balkanom cini mi se da su scenaristi Senki dosta ideja uzeli iz serije knjiga Babylon Berlin. Sveta je NKVD dupli agent sa nekom svojom agendom slicno Mustafi Golubicu, ovamo Rusi caristi i Kozaci na drugoj strani Trockisti o stvaranje 4. internacionale, ratni veterani i njihovi problemi i zavrzlame u obe serije, prostitucija i nocni klubovi, dijelovi grada u koje policija ne smije da zalazi u obe serije (radnicka socijalisticka cetvrt u Berlinu a ovamo Jatagan Mala), jedan mladi policajac ratni veteran sa ratnim traumama koji dolazi da radi sa starijim i iskusnijim kolegom iz Berlina a u Senkama isto mladi inspektor dolazi da radi sa starijim samo je stariji ratni veteran, sverceri alkohola iz Madjarske i ruska mafija i trgovina opijatima na jednoj strani a na drugoj opijum iz Makedonije, film sa kompromitujucim materijalom u obe serije oko kojeg se vrti glavna prica...Cak i jedan oblik ezoterije u okupljanju i zajednickom lovu buducih nacista dok na drugoj strani imamo Spear of klix i Eyes Wide Shut rituale koje takodje predvodi nacista...
Pa scenaristi Senki su "posudili" iz knjiga koje je napisao Volker Kutscher :lol:
o nisam vidio ili nisam citao post jer nisam htio da spoilam serije sebi.
da, kompromitirajuce fotografije sam zaboravio.
l33t

#15283 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by l33t »

ćiribiribela wrote:The Killing, americki. Pocela gledati poslije Altered C. i evo ostalo mi jos par epizoda. Zivio Netflix.
One does not simply move on after AC :-)
ćiribiribela

#15284 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

Daryl Dixon wrote:
priznaj da si zbog Kinnaman-a pocela gledati :P :D
:lol:

Nisam, netflix mi preporucio seriju poslije AC. :oops:
Juliuscezar

#15285 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Juliuscezar »

senke nad Balkanom sto se me ne tice zanimljivo i kvalitetnog snimljenom
Tito_i_Partija

#15286 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:nisam iscekivala no sam najavljivala. public service announcement :D
Dobro, postujem. :)

Al' evo ti sad nesto sto fakat znam da iscekujes. Kako i ti, tako i ja. :-D

kakavdanakneiskustvu

#15287 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tito_i_Partija wrote:
omar little wrote:nisam iscekivala no sam najavljivala. public service announcement :D

o čemu je ova serija?
cassius

#15288 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by cassius »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tito_i_Partija wrote:

o čemu je ova serija?
o jednom forumasu koji je sinu dao ime po filmu leon :skoljka:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15289 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Truba »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Altsa

#15290 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tito_i_Partija wrote:

o čemu je ova serija?
O tipu koji nema sta da radi po citav dan :D epizode su kratke.serija glupa a istovremeno je i odlicna :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#15291 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

cassius wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu"

o čemu je ova serija?[/quote]

o jednom forumasu koji je sinu dao ime po filmu leon :skoljka:[/quote]
:mrgreen: :thumbup:
obratno je,film je po njemu nazvan :mrgreen:
omar little

#15292 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

vidjela sam trejler vec, tenks. svakako sam vidjela atlantu opisanu ali kao glupu jos nikad. svasta.

chris rock izbacuje novi special na netflixu danas. nije ga bilo od kill the messanger, ima sigurno deset godina. jedva cekam brigade uvrijedjenih i zgrozenih narednih dana.

scorsese i onaj iz vikinga navodno rade novu seriju the caesars, o mladom cezaru. njh
So What!

#15293 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by So What! »

Image

Ja ne znam eto šta bih rekao za ovaj The Leftovers, kada sam počeo gledati, moram reći malo koja serija me dirnula kao ova.

Nekako me baš uvukla u sve to i očekivao sam mnogo više, a na kraju nekako jako bespotrebno uvrnuta postade, ja to zovem Prison Break efekt.

Prva sezona je bila odlična, druga je lijepo nastavila i bilo je zanimljivo i nekako je otišla u glupost. Tačno je vrijedila nekih pet sezona, razvila je više likova koje nije definisala do kraja i zaslužila je zanimljiviji kraj.
Mali_Vuk

#15294 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mali_Vuk »

Huh, dobra :thumbup:

The Alienist

Image

http://www.imdb.com/title/tt4604612/
Krajem siječnja na male ekrane dolazi nam kriminalistička triler serija The Alienist s odličnom glumačkom postavom, a sudeći po traileru riječ je o prilično mračnoj seriji.

Priča je smještena na kraj 19. stoljeća u New York i prati kriminalističkog reportera Johna Moorea koji se sastaje s psihologom Laszlom Kreizlerom kako bi zajedničkim snagama pronašli brutalnog serijskog ubojicu.

Serija je rađena prema istoimenom nagrađivanom međunarodnom bestselleru Caleba Carra, smještenom u 1896. godinu, razdoblju ekstremnog bogatstva i siromaštva te tehnoloških inovacija. Priča počinje sa serijom zastrašujućih ubojstava muških prostitutki koje zgrozi cijeli New York, a kako policija ne zna što bi više napravila zovu u pomoć spomenutog psihologa čija je uloga pripala Danielu Brühlu i novinara kojeg glumi Luke Evans kako bi vodili paralelnu, tajnu istragu. Ubrzo im se pridružuje naizgled obična tajnica Sara Howard (Dakota Fanning) koja je odlučna postati prva detektivka u gradu. Ovaj trojac će uz pomoć psihologije i ranih forenzičnih tehnika odlučno tražiti prve serijske ubojice u New Yorku.

U ostalim ulogama su Brian Geraghty, Douglas Smith, Matthew Shear, Matt Lintz i Q’orianka Kilcher.
banjaluka078

#15295 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by banjaluka078 »

http://www.imdb.com/title/tt5598192/

Solidna serija. Malo su fulali s Jovanom i Stefanom kao Hrvatima, ali su zato sve psovke odlično pogodili i izgovorili. :D
ferratilis

#15296 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

Image
cendlerbing

#15297 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by cendlerbing »

karanana wrote:svrshih karbon.

nako, nije lose. nije moj fah i malo je prekomplikovano sa onim izrazima i svim i svacim i nekakvim paralelnim vr svjetovima i uploadovima downloadovima i tako tim stvarima. ali uglavnom sam skonto. da, mlako je zavrsila, ima tu i rupa, kao na primjer kako mu ona sestra pobi pola dvorane gdje su se fajtali a na kraju je ona policajka isprebija. i tako neke slicne komparacije snaga i stvari su mi malo rupicaste, ali ok je.

e jedino da su imali mozda prve dvije-tri epizode da malo vise pojasne sve stvari. mozda bi bilo bolje nego da su se povremeno vracali u proslost.
De ba...ja sam na šestoj epizodi, kako vidjeh da opisuješ šta se desilo pri kraju, ovako sam očima :-) da izbjegnem spojlere.
Ne znam šta ti je bilo toliko komplikovano, meni je baš sjela serija, kako odavno nije neka, za tako mali broj epizoda.
nema me tamo

#15298 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Nisam siguran da li je to karanana ili kakavdanakneiskustvu, al' znam da jedan ne može da pohvata glavne likove iz Game of Thrones..
Tako da ako ne mozes stvarno da skontas iz prve Carbon koji je jasan kao suza onda stvarno nešto nije u dure s mozgom kako procesuira stvari..

Ovo je daleko od toga da provociram vec cinjenica..
karanana

#15299 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

more bit.

pofato sam likove iz game of thronesa nakon mozda 4. sezone.
mozda pofatam i AC nakon 2-3 sezone.
nema me tamo

#15300 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

karanana wrote:more bit.

pofato sam likove iz game of thronesa nakon mozda 4. sezone.
mozda pofatam i AC nakon 2-3 sezone.

A i možda jednostavno nisi investiran u gledanje pa gledaš po 2 epizode svaki 3 dan onda niko ne bi mogao pohvatati kako i šta :D
Post Reply