Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
jeza u ledja

#15276 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

BHCluster wrote:
Pa da si gledao video a ne stvarao teorije zavjere demonizirao sagovornike na ovoj temi mozda bi i bilo nesto konstruktivno a ovako si pokazao samo da te nista drugo ne interesuje osim vec spomenutog i prostacenja.

Image
Haha pa ti ga nisi pregledao prije nego sto si ga postavio. :lol:
Hajde ba, ko prizna pola mu se prasta. :D
BHCluster

#15277 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

jeza u ledja wrote:

Ocigledno ja ti fino napisao sta je u videu a ti meni o nekim teorijama zavjere i vanzemaljcima.
jeza u ledja

#15278 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

BHCluster wrote:
jeza u ledja wrote:

Ocigledno ja ti fino napisao sta je u videu a ti meni o nekim teorijama zavjere i vanzemaljcima.
Da, nakon sto sam te ja vise puta pitao. :lol:

A ja sam u medjuvremenu video fino upalio, gledao neko vrijeme, pa malo preskocio, pa onda jos malo preskocio, vidio da je prica malo drukcija od naslova, i zato te pitao sta si ti zakljucio na osnovu videa kojeg si pogledao.

Kao sto rekoh - nisi ga pogledao prije nego sto si ga postavio. :wink:
BHCluster

#15279 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

jeza u ledja wrote:
Da, nakon sto sam te ja vise puta pitao. :lol:

A ja sam u medjuvremenu video fino upalio, gledao neko vrijeme, pa malo preskocio, pa onda jos malo preskocio, vidio da je prica malo drukcija od naslova, i zato te pitao sta si ti zakljucio na osnovu videa kojeg si pogledao.

Kao sto rekoh - nisi ga pogledao prije nego sto si ga postavio. :wink:
Kao sto sam ti vec napisao video je samoobjasnjiv ako si ga gledao a ti nisi sto te nije zaustavilo da napises kako su se jevreji sami poubijali, da demoniziras druge i nakraju da ubacis teorije zavjere i male sive zelene sta vec. :lol:
jeza u ledja

#15280 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Video je samoobjasnjiv osim sto je naslov nesto drukcije od objasnjenja. Ali ti to nisi znao kad si postavio video.

I da, video, tj. njegov naslov - SARADNJA CIONISTA I NACISTA - JESTE teorija zavjere, sto i sam sadrzaj videa na neki nacin govori. (Iako i dalje smatram idiotskom cijelu tezu i poentu teze u knjizi, sto isto mozes cuti u videu)
Nadzornik

#15281 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

Argentina 1 - Izrael 0

Messi: Kao UNICEF ambasador ne mogu igrati protiv ljudi koji ubijaju neduznu palestinsku djecu.
Morali smo otkazati igru ​​jer smo ljudi.

Image
GandalfSivi

#15282 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

Nadzornik wrote:Argentina 1 - Izrael 0

Messi: Kao UNICEF ambasador ne mogu igrati protiv ljudi koji ubijaju neduznu palestinsku djecu.
Morali smo otkazati igru ​​jer smo ljudi.

Image

Nije bas tako izjavio, ne treba pretjerivati, ali opet, lijepo je vidjeti da neko ustane za pravdu u svijetu...
smijesni_ste

#15283 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

Naravno, izjava je fake...

"However, TyC Sports reporter Martin Arevalo, who is in Barcelona where Argentina are preparing for the World Cup, said his channel had never spoken to Messi.

"What you are writing is false. Messi has not spoken to the media and not with TyC Sports on this subject. Be accurate. During his preparations for the World Cup, Messi is not talking to the press," he said in a widely shared tweet late Wednesday.

Messi, the five-time world player of the year, is not known for courting controversy or issuing political statements. As a UNICEF ambassador and global star anything he says is carefully vetted by his PR team and he has carefully steered clear of divisive issues."
Nadzornik

#15284 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

GandalfSivi wrote:
Nije bas tako izjavio, ne treba pretjerivati, ali opet, lijepo je vidjeti da neko ustane za pravdu u svijetu...

Messi: “As a UNICEF ambassador I cannot play against people who kill innocent Palestinian children.
We had to cancel the game because we are humans.“
BHCluster

#15285 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

jeza u ledja wrote:Video je samoobjasnjiv osim sto je naslov nesto drukcije od objasnjenja. Ali ti to nisi znao kad si postavio video.

I da, video, tj. njegov naslov - SARADNJA CIONISTA I NACISTA - JESTE teorija zavjere, sto i sam sadrzaj videa na neki nacin govori. (Iako i dalje smatram idiotskom cijelu tezu i poentu teze u knjizi, sto isto mozes cuti u videu)
Po ne znam koji put video nisi pogledao ili ne razumijes engleski dovoljno, nema nikakve teorije zavjere nego historiska cinjenica koja se zove "heskem haavara ili transfer agreement". Opozicija ovoj knjizi je bila ta sto su mislili da sadrzi nesto o cemu se ne treba pisati i da je prerano pisati o ovakvim stvarima a ne ono sto si ti napisao nekakve teorije zavjere, mali zeleno sivi i tako uz naravno satanizaciju sugovornika.
jeza u ledja

#15286 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

BHCluster wrote:
jeza u ledja wrote:Video je samoobjasnjiv osim sto je naslov nesto drukcije od objasnjenja. Ali ti to nisi znao kad si postavio video.

Po ne znam koji put video nisi pogledao ili ne razumijes engleski dovoljno, nema nikakve teorije zavjere nego historiska cinjenica koja se zove "heskem haavara ili transfer agreement". Opozicija ovoj knjizi je bila ta sto su mislili da sadrzi nesto o cemu se ne treba pisati i da je prerano pisati o ovakvim stvarima a ne ono sto si ti napisao nekakve teorije zavjere, mali zeleno sivi i tako uz naravno satanizaciju sugovornika.
Jos jednom po ne znam koji put - problem je u naslovu video uratka "Naci Zionist Collaboration". Agreement - dogovor i collaboration - saradnja su dvije sasvim razlicite stvari i upucuju na nesto sasvim drugo.

I da, problem cijele teze je upravo taj da otvara vrata teorijama zavjere i naslovima poput tog.

PS: Inace mogu ti bit ucitelj, profesor, nastavnik, instruktor i guru engleskog. :wink:
jeza u ledja

#15287 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Nadzornik wrote:
GandalfSivi wrote:

Messi: “As a UNICEF ambassador I cannot play against people who kill innocent Palestinian children.
Znaci nije ovo izjavio, fejk njuz. :oops:
GandalfSivi

#15288 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:
Nadzornik wrote:
GandalfSivi wrote:

U sustini je irelevantno, jedino sam spomenuo je sto ovakva pretjerivanja ubiju pravu informaciju, koja je bitna sama po sebi, a to je da je neko napokon im rekao da fuck off, pa sada majci neka placu "zbog religijske diskriminacije" i neka se zale FIFI do kraja svijeta (gradnje treceg hrama :D )
jeza u ledja

#15289 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: U sustini je irelevantno, jedino sam spomenuo je sto ovakva pretjerivanja ubiju pravu informaciju, koja je bitna sama po sebi, a to je da je neko napokon im rekao da fuck off, pa sada majci neka placu "zbog religijske diskriminacije" i neka se zale FIFI do kraja svijeta (gradnje treceg hrama :D )
Pa jeste zbog religijske diskriminacije, njih prema drugima. :oops:

A Nadzornik, ma to samo pokazuje da je nekima najbitnija propaganda. Mozda je i tacno, al nista me ne cudi.
BHCluster

#15290 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

jeza u ledja wrote:
BHCluster wrote:

Jos jednom po ne znam koji put - problem je u naslovu video uratka "Naci Zionist Collaboration". Agreement - dogovor i collaboration - saradnja su dvije sasvim razlicite stvari i upucuju na nesto sasvim drugo.

I da, problem cijele teze je upravo taj da otvara vrata teorijama zavjere i naslovima poput tog.

PS: Inace mogu ti bit ucitelj, profesor, nastavnik, instruktor i guru engleskog. :wink:
Da si umjesto prizivanja mali sivih i ostale demagogije proveo trazeci informacije o ovoj knjizi a i samu knjigu mogao bi zakljuciti da ona ne ostavlja prostora nikakvoj teoriji zavjere jer je auto svoj posao uradio sto se tice istrazivanja i samog pisanj ove knjige koja je od historiskog znacaja. A sto se tice ovoga kurchenja iz zadnje recenice to je vise nego ocigledno. :lol:
BHCluster

#15291 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

jeza u ledja wrote:
Nadzornik wrote:
GandalfSivi wrote:

A i na prvi pogled izgleda malo pregrubo ipak se radi o fudbaleru a ne nekoj politickoj osobi.
jeza u ledja

#15292 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

BHCluster wrote:
Da si umjesto prizivanja mali sivih i ostale demagogije proveo trazeci informacije o ovoj knjizi a i samu knjigu mogao bi zakljuciti da ona ne ostavlja prostora nikakvoj teoriji zavjere jer je auto svoj posao uradio sto se tice istrazivanja i samog pisanj ove knjige koja je od historiskog znacaja. A sto se tice ovoga kurchenja iz zadnje recenice to je vise nego ocigledno. :lol:
da si pregledao video prije nego sto si ga postavio znao bi koliko ispadas smijesan sa svakim novim postom o njemu. ne znam do kad hoces da igras ovu igricu?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15293 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

dehumanizirali su arape i sad rade što misle da je ispravno

što ne znači da civili trebaju ići na nož vojnicima...

djeca trebaju ostati kući i njihove majke i očevi
te ne ići na prosvjede jer ništa se neće promijeniti i nikog nije briga

hamas treba prestat rokat raketice i treba krenuti u mirovni sporazum
BHCluster

#15294 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

jeza u ledja wrote:
BHCluster wrote:
da si pregledao video prije nego sto si ga postavio znao bi koliko ispadas smijesan sa svakim novim postom o njemu. ne znam do kad hoces da igras ovu igricu?
Dok mi ne pokazes gdje se na videu pojavljuju mali sivi kako si tvrdio i gdje se prikazuje kako su "jevreji sami sebe pobili"?
LBVIEW

#15295 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

Black swan wrote:dehumanizirali su arape i sad rade što misle da je ispravno

Dakle, krivce treba traziti u onim sto digose pobunu u Varsavskom getu, a ne onima sto ga stvorise.
Eto te ko uznici.
cyprus

#15296 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Iako se te paralele odavno nastoje povući, nije baš da je Gaza i Varšavski geto isto... Jednostavno nije...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15297 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

LBVIEW wrote:
Black swan wrote:dehumanizirali su arape i sad rade što misle da je ispravno

Dakle, krivce treba traziti u onim sto digose pobunu u Varsavskom getu, a ne onima sto ga stvorise.
Eto te ko uznici.
nikog nije briga ni za tvoja sranja kao ni za patnje palestinaca

nit će tvoja filozofija nekome dole pomoći

ali izbjegavanje dolaska na puškomet izraelcima hoće
BHCluster

#15298 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Jedino sto im je ostalo da izgube je zivo to je sve ostalo je sve na ivici egzistencije.
derion

#15299 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by derion »

cyprus wrote:Iako se te paralele odavno nastoje povući, nije baš da je Gaza i Varšavski geto isto... Jednostavno nije...
Ja se zaista suosjećam sa Palestincima, ali naravno da Gaza i Varšavski geto nikako nisu isto. Da jesu, ne bi bilo Gaze, kao što nema ni Varšavskog geta. Razumijem identifikovati i suosjećati se sa Palestincima i njihovim ciljevima (i sam podržavam mir i dvodržavno rješenje za tamošnji konflikt koji je više dosadio i Bogu i ocu).
No, meni nikako nije jasna potreba za preuveličavanjem žrtava u Palestini, te neracionalnoj mržnji prema Izraelcima i Jevrejima. Kako neki ispoljavaju mržnju i uspoređivanje Jevreja sa nacistima, dobije se jasan utisak da mnogi hejteri prave usporedbe Holokausta sa patnjama Palestinaca i da ih izraelska vojska ubija na hiljade svakodnevno. Ali to jednostavno nije tačno (ni pod razno) i nije iskreno. Da je tačno, Gaza ne bi postojala sa svojim stanovništvom. Ovim navodom ne pokušavam umanjiti izazove i patnje mnogih Palestinaca niti ignorisati dvolično ponašanje Izraela i njegove vojske, koja uistinu djeluje okupatorski prema Palestincima, ali treba se držati činjenica i biti hladne glave.
Evo navoda da od Druge Intifade 2000. poginulo je do sada (vjerovatno posljednji brojevi nisu uračunati) 9.560 Palestinaca i 1248 Izraelaca. Znači proteklih 17 godina ubijeno je nešto manje od 11.000 ljudi na obje strane. Ne treba ponavljati da je jedna žrtva previše, ali porediti ove cifre sa nekakvom izraelskim genocidom nad Palestincima jednostavno je neumjesno. Tamošnji konflikt jeste prljavog karaktera u kojem najviše ispaštaju Palestinci, ali prvenstveno zbog prljave i dvolične politike arapskih zemalja, ali i Izraela, Zapada i Rusije. Svi su krivi za ono što se tamo dešava, a u biti moglo bi se riješiti prilično brzo da to velike sile žele (uostalom, ovo važi za svaki drugi rat i konflikt u svijetu).

Image
cyprus

#15300 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

derion wrote:
cyprus wrote:Iako se te paralele odavno nastoje povući, nije baš da je Gaza i Varšavski geto isto... Jednostavno nije...
Ja se zaista suosjećam sa Palestincima, ali naravno da Gaza i Varšavski geto nikako nisu isto. Da jesu, ne bi bilo Gaze, kao što nema ni Varšavskog geta. Razumijem identifikovati i suosjećati se sa Palestincima i njihovim ciljevima (i sam podržavam mir i dvodržavno rješenje za tamošnji konflikt koji je više dosadio i Bogu i ocu).
No, meni nikako nije jasna potreba za preuveličavanjem žrtava u Palestini, te neracionalnoj mržnji prema Izraelcima i Jevrejima. Kako neki ispoljavaju mržnju i uspoređivanje Jevreja sa nacistima, dobije se jasan utisak da mnogi hejteri prave usporedbe Holokausta sa patnjama Palestinaca i da ih izraelska vojska ubija na hiljade svakodnevno. Ali to jednostavno nije tačno (ni pod razno) i nije iskreno. Da je tačno, Gaza ne bi postojala sa svojim stanovništvom. Ovim navodom ne pokušavam umanjiti izazove i patnje mnogih Palestinaca niti ignorisati dvolično ponašanje Izraela i njegove vojske, koja uistinu djeluje okupatorski prema Palestincima, ali treba se držati činjenica i biti hladne glave.
Evo navoda da od Druge Intifade 2000. poginulo je do sada (vjerovatno posljednji brojevi nisu uračunati) 9.560 Palestinaca i 1248 Izraelaca. Znači proteklih 17 godina ubijeno je nešto manje od 11.000 ljudi na obje strane. Ne treba ponavljati da je jedna žrtva previše, ali porediti ove cifre sa nekakvom izraelskim genocidom nad Palestincima jednostavno je neumjesno. Tamošnji konflikt jeste prljavog karaktera u kojem najviše ispaštaju Palestinci, ali prvenstveno zbog prljave i dvolične politike arapskih zemalja, ali i Izraela, Zapada i Rusije. Svi su krivi za ono što se tamo dešava, a u biti moglo bi se riješiti prilično brzo da to velike sile žele (uostalom, ovo važi za svaki drugi rat i konflikt u svijetu).

Image
Sad će i mene i tebe optužiti da omalovažavamo palestinske žrtve... Džaba ti govoriti da ne podržavaš ovo što Izrael radi... Ako se ne slažeš sa predimenzioniranjem palestinskih patnji, to ti je kao da si cionistički sluga... I naravno, to je zato što mrziš muslimane :)
Locked