Neko u ovoj prici znaci ili nema pojma ili folira bez uvreda za ikoga. Ne treba ti nista odes samo na salter TM-a i ako imas pusten novi signal izjasnis se sta zelis. BBI centar ulaz od kinahoggarr wrote:Po ovom odgovoru izgleda da ipak upadamo u akciju. Kakva je procedura? Šta treba da uradim da uzmem Trio paket sa 6 mjeseci akcije besplatan internet uz Trio Grande pakete?MH i HS kablovska wrote:
Sve akcije imaju pogodnosti kako za nove tako i za postojeće korisnike.
HS kablovska
Moderator: anex
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#15276 Re: HS kablovska
- O'zone
- Globalni moderator
#15277 Re: HS kablovska
A normalno je da će te zavaliti ako iako vide priliku 
-
hoggarr
#15278 Re: HS kablovska
Hvala, prijatelju.hrasno38 wrote:Neko u ovoj prici znaci ili nema pojma ili folira bez uvreda za ikoga. Ne treba ti nista odes samo na salter TM-a i ako imas pusten novi signal izjasnis se sta zelis. BBI centar ulaz od kinahoggarr wrote:Po ovom odgovoru izgleda da ipak upadamo u akciju. Kakva je procedura? Šta treba da uradim da uzmem Trio paket sa 6 mjeseci akcije besplatan internet uz Trio Grande pakete?MH i HS kablovska wrote:
- Raigor Stonehoof
#15279 Re: HS kablovska
meni maloprije na 1360 rekose da ja ne mogu uzeti nikakav paket, da je takav dogovor telemacha i hs-ahrasno38 wrote:Neko u ovoj prici znaci ili nema pojma ili folira bez uvreda za ikoga. Ne treba ti nista odes samo na salter TM-a i ako imas pusten novi signal izjasnis se sta zelis. BBI centar ulaz od kinahoggarr wrote:Po ovom odgovoru izgleda da ipak upadamo u akciju. Kakva je procedura? Šta treba da uradim da uzmem Trio paket sa 6 mjeseci akcije besplatan internet uz Trio Grande pakete?MH i HS kablovska wrote:
- hrasno38
#15280 Re: HS kablovska
Ha e svasta meni se cini da ovdje svako svoju pricu prica (mislim na HS i TM). Ja znam da je zena kad sam dosao potrazila me na kompjuteru, nasla me iako sam HS-ovac, vidjela koje usluge imam, kako su regulisani uredjaji i rekla mi da sam koliko se sjecam M&H i posto mi je pusten novi signal mogu se prebaciti na TM. Dakle jos jednom tvrdim da mi je receno da nemam nikakvih popusta, da bi mi novi paket trebao biti pusten do petka bez dolaska na adresu (mada ce morati jer mi je signal slab pa sad nemam NAT GEO HD i neke programe koje bi trebao a HD-ovi su uglavnom sa povremenim kockicama). I dobio sam tri lista papira od cega su dva raskid ugovora sa M&H i jedan list novog Ugovora na kojem uopste ne pise koju sam uslugu uzeo. Mozda mi je nesto zaboravila dati???
-
The Realist
#15281 Re: HS kablovska
A jesi li prešao na veći cjenovni paket, ili isti? Meni rekoše da bi trebalo ako pređem na viši cjenovni paket, s tim da meni ne daju da se prebacimhrasno38 wrote:Ja se prebacio u poslovnici TM-a za cas na njihov paket jer sam bio pretplatnik u MHS-u a ne HS-u. Sve gotovo na jednom mjestu, hardwer koji sam kupio od HS-a izgleda podrzava sve, do petka ce mi biti sve pusteno bez dolaska na adresu. Nekako mi sve izgleda bas previse jednostavno.
I sto se tice telefna cuo sam tamo da je generalni kvar u pitanju na centrali koji bi se trebao otkloniti tokom dana.
Ako nema ove akcije, vrlo lako da neću sada potpisivati ugovor.
Nego, dođoše danas i staviše reciever. Odmah sam provjerio kvalitet signala i primjetio sam da je jačina slabija, nego na modulu što je bila, ali kvalitet ubjedljivo bolji, tako da mi HD kanali za sada uopšte ne trzaju, pa mogu reći da sam jako zadovoljan ovim.
Nije komplikovan za korištenje reciever, imaju organizovane kanale (iako treba koje dugme više pritisnuti, ali nije neki problem), EPG je odličan (s obzirom na ono što sam imao, tj. nisam).
No, imam jedan problem, na HBO-u mi nema zvuka, tj. toliko je tiho da i kada na maksimum sve pojačam , ne čujem ništa. Nemam taj problem kod drugih kanala, samo na HBO, pa zna li neko šta bi mogao biti problem (inače moram pojačati više TV kada je HDMI u pitanju, ali na svim kanalima sam uspio sve podesiti, samo ne na HBO)?
Last edited by The Realist on 26/01/2016 15:40, edited 1 time in total.
- hrasno38
#15282 Re: HS kablovska
Evo sad definitivno da potvrdim da onaj ko je imao Quadro paket u HS-u se smatra kao stari korisnik i nema pravo na popust od 6 mjeseci pri prelasku na neki od Trio paketa TM-a (ja sam imao KID14 + telefon). Isto tako ugovor se salje postom pa sam i tu nedoumicu rjesio.
- hrasno38
#15283 Re: HS kablovska
Ne postoje druze isti cjenovni paketi sa istom uslugomThe Realist wrote:A jesi li prešao na veći cjenovni paket, ili isti?hrasno38 wrote:Ja se prebacio u poslovnici TM-a za cas na njihov paket jer sam bio pretplatnik u MHS-u a ne HS-u. Sve gotovo na jednom mjestu, hardwer koji sam kupio od HS-a izgleda podrzava sve, do petka ce mi biti sve pusteno bez dolaska na adresu. Nekako mi sve izgleda bas previse jednostavno.
I sto se tice telefna cuo sam tamo da je generalni kvar u pitanju na centrali koji bi se trebao otkloniti tokom dana.
Nego, dođoše danas i staviše reciever. Odmah sam provjerio kvalitet signala i primjetio sam da je jačina slabija, nego na modulu što je bila, ali kvalitet ubjedljivo bolji, tako da mi HD kanali za sada uopšte ne trzaju, pa mogu reći da sam jako zadovoljan ovim.
Nije komplikovan za korištenje reciever, imaju organizovane kanale (iako treba koje dugme više pritisnuti, ali nije neki problem), EPG je odličan (s obzirom na ono što sam imao, tj. nisam).
No, imam jedan problem, na HBO-u mi nema zvuka, tj. toliko je tiho da i kada na maksimum sve pojačam , ne čujem ništa. Nemam taj problem kod drugih kanala, samo na HBO, pa zna li neko šta bi mogao biti problem (inače moram pojačati više TV kada je HDMI u pitanju, ali na svim kanalima sam uspio sve podesiti, samo ne na HBO)?
-
The Realist
#15284 Re: HS kablovska
Da, ali nas vode sada kao onaj Duo Net (ili kako već, mislim KIDhrasno38 wrote:
Ne postoje druze isti cjenovni paketi sa istom uslugom
- hrasno38
#15285 Re: HS kablovska
Eto uglavnom posto sam ja imao u HS-u quadro i sad sam presao fakticki na isti paket koji je em skuplji em ipak malo vise nudi nemam nista od popusta. Postovani HS-ovci ne bi bilo lose da ipak malo pojasnite sve ovo nama laicima jer maloprije ste tvrdili da imamo pravo na popust od 6 mjeseci.The Realist wrote:Da, ali nas vode sada kao onaj Duo Net (ili kako već, mislim KIDhrasno38 wrote:
Ne postoje druze isti cjenovni paketi sa istom uslugomi kaže da ako pređem na Duo Net Grande Family da bih trebao imati popust, jer je skuplja usluga.
-
The Realist
#15286 Re: HS kablovska
Ma jah, vidiš, svima drugačije govore.hrasno38 wrote: Eto uglavnom posto sam ja imao u HS-u quadro i sad sam presao fakticki na isti paket koji je em skuplji em ipak malo vise nudi nemam nista od popusta. Postovani HS-ovci ne bi bilo lose da ipak malo pojasnite sve ovo nama laicima jer maloprije ste tvrdili da imamo pravo na popust od 6 mjeseci.
Nego, vidim sada da imam sve HD kanale otključane, valjda sam u toj akciji, kako je njihova oprema (i HBO HD je tu, ali nema ni tu tona, ali i svi ostali HD kanali).
- hrasno38
#15287 Re: HS kablovska
Pa koliko kontam u toj akciji su valjda samo oni koji potpisu TM Tri paket a da nisu u HS-u imali sve te usluge...znaci u prevodu ako si imao samo digitalu i internet i sad uzmes Trio sa telefonom dobijas taj popust.The Realist wrote:Ma jah, vidiš, svima drugačije govore.hrasno38 wrote: Eto uglavnom posto sam ja imao u HS-u quadro i sad sam presao fakticki na isti paket koji je em skuplji em ipak malo vise nudi nemam nista od popusta. Postovani HS-ovci ne bi bilo lose da ipak malo pojasnite sve ovo nama laicima jer maloprije ste tvrdili da imamo pravo na popust od 6 mjeseci.
Nego, vidim sada da imam sve HD kanale otključane, valjda sam u toj akciji, kako je njihova oprema (i HBO HD je tu, ali nema ni tu tona, ali i svi ostali HD kanali).
-
The Realist
#15288 Re: HS kablovska
Može biti, samo što neću TRIO uzimati, pa me nema nigdje....hrasno38 wrote: Pa koliko kontam u toj akciji su valjda samo oni koji potpisu TM Tri paket a da nisu u HS-u imali sve te usluge...znaci u prevodu ako si imao samo digitalu i internet i sad uzmes Trio sa telefonom dobijas taj popust.
A evo pojavio se ton na jednom HBO kanalu, na drugom nije, ali izgleda da se da srediti......
- hemed
#15289 Re: HS kablovska
The Realist wrote:A jesi li prešao na veći cjenovni paket, ili isti? Meni rekoše da bi trebalo ako pređem na viši cjenovni paket, s tim da meni ne daju da se prebacimhrasno38 wrote:Ja se prebacio u poslovnici TM-a za cas na njihov paket jer sam bio pretplatnik u MHS-u a ne HS-u. Sve gotovo na jednom mjestu, hardwer koji sam kupio od HS-a izgleda podrzava sve, do petka ce mi biti sve pusteno bez dolaska na adresu. Nekako mi sve izgleda bas previse jednostavno.
I sto se tice telefna cuo sam tamo da je generalni kvar u pitanju na centrali koji bi se trebao otkloniti tokom dana..
U kojem dijelu grada zivis pa su ti promjenili resiver, meni u petak pustili novi signal a imam hema sd ono smece od resivera koji nije kompatibilan za novi signal i jos mi nisu zamjenili resiver a danas je utorak
- NK33
#15290 Re: HS kablovska
Akcija 6 mjeseci besplatnog interneta na duo i trio paketima vazi samo ako potpises na 24 mjeseca. Ovi koji su presli na Telemach a nisu dobili ovu pogodnost nisu procitali uopste sta pise, dakle ne dobija se pogodnost ako si novi korisnik nego ako potpises na 24 mjeseca.
Ima neka druga akcija za prelazak na vece pakete, nesto 2 mjeseca besplatno ali to nije vezano za ovo sto neko gore spomenu.
Ima neka druga akcija za prelazak na vece pakete, nesto 2 mjeseca besplatno ali to nije vezano za ovo sto neko gore spomenu.
- hrasno38
#15291 Re: HS kablovska
Ama ja sam potpisao 24 mjeseca pa nemaNK33 wrote:Akcija 6 mjeseci besplatnog interneta na duo i trio paketima vazi samo ako potpises na 24 mjeseca. Ovi koji su presli na Telemach a nisu dobili ovu pogodnost nisu procitali uopste sta pise, dakle ne dobija se pogodnost ako si novi korisnik nego ako potpises na 24 mjeseca.
- hrasno38
#15292 Re: HS kablovska
"Navedena kacija 6 MJESECI BESPLATAN INTERNET UZ TRIO GRANDE PAKETE, odnosi se na nove i postojeće korisnike Telemacha koji ne koriste uslugu Telemach kablovskog interneta, a koji se odluče na korištenje nekog od TRIO GRANDE paketa na minimalni period od 24 mjeseca. Popust se obračunava u vidu 22 KM manje na mjesečnom računu."NK33 wrote:Akcija 6 mjeseci besplatnog interneta na duo i trio paketima vazi samo ako potpises na 24 mjeseca. Ovi koji su presli na Telemach a nisu dobili ovu pogodnost nisu procitali uopste sta pise, dakle ne dobija se pogodnost ako si novi korisnik nego ako potpises na 24 mjeseca.
E oni korisnike HS-a smatraju kao da su korisnici Telemach kablovskog interneta jer je to sad jedna firma. Znaci ovo ce dobiti oni sto predju sa Moja TV, Logosoft, oni koji nisu imali internet ili oni koliko sam shvatio koji nisu imali paket usluga u kojima je sve ukljuceno
- NK33
#15293 Re: HS kablovska
Izvinjavam se, moja greska, pogresno sam ih skontao jer je ovdje malo drugacije formulisana recenica al u sustini isto znaci:
Navedena akcija 6 MJESECI BESPLATAN INTERNET UZ DUO NET PAKETE odnosi se na nove i postojeće pretplatnike, izuzev pretplatnika Telemach kablovskog interneta ...
Ja sam mislio da se akcija ne odnosi na one koji su imali samo internet (bez nekog od paketa) a s obzirom da smo mi imali KID pakete pretpostavio sam da akcija vazi i za nas. Bas sam mislio zbog ove akcije preci sa KID8 na duo net grande i potpisati na 24 mjeseca, ali posto nema popusta onda nema nista od toga. Mozda cak predjem i na mojaTV samo zbog idiotske politike Telemacha.
Navedena akcija 6 MJESECI BESPLATAN INTERNET UZ DUO NET PAKETE odnosi se na nove i postojeće pretplatnike, izuzev pretplatnika Telemach kablovskog interneta ...
Ja sam mislio da se akcija ne odnosi na one koji su imali samo internet (bez nekog od paketa) a s obzirom da smo mi imali KID pakete pretpostavio sam da akcija vazi i za nas. Bas sam mislio zbog ove akcije preci sa KID8 na duo net grande i potpisati na 24 mjeseca, ali posto nema popusta onda nema nista od toga. Mozda cak predjem i na mojaTV samo zbog idiotske politike Telemacha.
- hrasno38
#15294 Re: HS kablovska
Ma jebat ga nemam zivaca se zajebavati a rekao sam da Moja TV ne bi kad bi morao da se vratim na kucnu antenu....bar dok im je ovakva politika i dok su bankomat SDA!NK33 wrote:Izvinjavam se, moja greska, pogresno sam ih skontao jer je ovdje malo drugacije formulisana recenica al u sustini isto znaci:
-
The Realist
#15295 Re: HS kablovska
Boljakov Potok.hemed wrote: U kojem dijelu grada zivis pa su ti promjenili resiver, meni u petak pustili novi signal a imam hema sd ono smece od resivera koji nije kompatibilan za novi signal i jos mi nisu zamjenili resiver a danas je utorak
Ali ja sam tražio zamjenu recievera, umjesto modula i suštinski sam se pozivao na HS ugovor i da imam pravo na to, a oni onda odmah D3 Mini donesoše.
-
The Realist
#15296 Re: HS kablovska
Ovo je ono što meni smeta najviše sada. Dobro su nam osiromašili ponudu i skoro te "prisiljavaju" da potpišeš nešto skuplje da bi imao kanale koje si ranije gledao i opet neće da nam daju taj popust.hrasno38 wrote:[
"Navedena kacija 6 MJESECI BESPLATAN INTERNET UZ TRIO GRANDE PAKETE, odnosi se na nove i postojeće korisnike Telemacha koji ne koriste uslugu Telemach kablovskog interneta, a koji se odluče na korištenje nekog od TRIO GRANDE paketa na minimalni period od 24 mjeseca. Popust se obračunava u vidu 22 KM manje na mjesečnom računu."
E oni korisnike HS-a smatraju kao da su korisnici Telemach kablovskog interneta jer je to sad jedna firma. Znaci ovo ce dobiti oni sto predju sa Moja TV, Logosoft, oni koji nisu imali internet ili oni koliko sam shvatio koji nisu imali paket usluga u kojima je sve ukljuceno
- hrasno38
#15297 Re: HS kablovska
A jebem li ga Trio paketi bar ova zadnja tri imaju bolju ponudu kanala nego sto je imao HS i bolji internet, D3Go, UNIFI itd. Recimo ja sam imao u HS-u KID 14 (42KM) i Telefon 12 KM =54. U TM-u za 56 KM dobijem puno vise. Da se razumijemo ja sam kivan na njih radi Arena do neba ali ako uzmes stalozeno sracunas neke stvari onda ipak skontas da i nije sve tako crno.The Realist wrote:Ovo je ono što meni smeta najviše sada. Dobro su nam osiromašili ponudu i skoro te "prisiljavaju" da potpišeš nešto skuplje da bi imao kanale koje si ranije gledao i opet neće da nam daju taj popust.hrasno38 wrote:[
"Navedena kacija 6 MJESECI BESPLATAN INTERNET UZ TRIO GRANDE PAKETE, odnosi se na nove i postojeće korisnike Telemacha koji ne koriste uslugu Telemach kablovskog interneta, a koji se odluče na korištenje nekog od TRIO GRANDE paketa na minimalni period od 24 mjeseca. Popust se obračunava u vidu 22 KM manje na mjesečnom računu."
-
alen_89
#15298 Re: HS kablovska
The Realist wrote:Ovo je ono što meni smeta najviše sada. Dobro su nam osiromašili ponudu i skoro te "prisiljavaju" da potpišeš nešto skuplje da bi imao kanale koje si ranije gledao i opet neće da nam daju taj popust.hrasno38 wrote:[
Meni je receno da ta akcija 6 mjececi vazi uglavnom za ljude koji nemaju kablovsku (telekom, lol...), i da ce najvjerovatnije biti isto neke pogodnosti za nas sa HS na TELEMACH samo treba cekati da sve fino zavrse i da se javim ponovo za 10-15 dana. tj moje misljenje kraj februara pocetak marta...
-
The Realist
#15299 Re: HS kablovska
Nije crno, ne mislim to, ali sam se nadao da neću morati sada plaćati više, barem dok ova zima ne prođehrasno38 wrote: A jebem li ga Trio paketi bar ova zadnja tri imaju bolju ponudu kanala nego sto je imao HS i bolji internet, D3Go, UNIFI itd. Recimo ja sam imao u HS-u KID 14 (42KM) i Telefon 12 KM =54. U TM-u za 56 KM dobijem puno vise. Da se razumijemo ja sam kivan na njih radi Arena do neba ali ako uzmes stalozeno sracunas neke stvari onda ipak skontas da i nije sve tako crno.
A evo šta mi sada rekoše, dok smo rješavali zvuk na HBO (konačno se riješi, hvala Bogu). Vjerovatno od 5.2. da ćemo se moći prebacivati na njihove pakete, a što se tiče popusta, imaju neku akciju za stare korisnike koji prelaze na veći paket, pa kao 6 mjeseci plaćaju stari, a onda počinje novi (ako je ugovor na 24 mjeseca).
Ne može mi garantovati, ali mi reče da mogu pitati za to (jer ni oni još nisu sigurni šta će biti). Samo je pitanje kako nas tačno planiraju voditi.
-
hoggarr
#15300 Re: HS kablovska
Slažem se. Treba sačekati, ne treba žuriti. Mislim da će doći trenutak kada će nam nuditi "kule" i "gradove" samo da potpišemo Ugovor. Ono što je najbitnije konekcija mi je sada stabilna, nije mi problem čekati.alen_89 wrote:The Realist wrote:Ovo je ono što meni smeta najviše sada. Dobro su nam osiromašili ponudu i skoro te "prisiljavaju" da potpišeš nešto skuplje da bi imao kanale koje si ranije gledao i opet neće da nam daju taj popust.hrasno38 wrote:[
Meni je receno da ta akcija 6 mjececi vazi uglavnom za ljude koji nemaju kablovsku (telekom, lol...), i da ce najvjerovatnije biti isto neke pogodnosti za nas sa HS na TELEMACH samo treba cekati da sve fino zavrse i da se javim ponovo za 10-15 dana. tj moje misljenje kraj februara pocetak marta...