Baš mudra izrekafidoremilienko wrote:
"Shvatio sam da je razlika izmedju nasih i njihovih doktora jedino u tome da njihovi imaju bolju opremu"
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Radio Sarajevo
#15276 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- fidoremilienko
#15277 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ko koga bolan danas moze sprijeciti?espn wrote:
Šta sve neće izmisliti ne bi li ljude spriječili da odu.
Ne mozes ono sto si rodio da sprijecis a ne nekog lika koga u R.L. nikad sreo i vidio nisi.
Samo deri
- Connaisseur Karlin
#15278 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pustopoljina wrote:Postuje ga, jer je autentican.detroit-mercy wrote: Gdje sam ja rekao da je meni wow ako me dosadni amerikanci pozovu na rostilj. Valjda si mogla skontati da sam pricao u kontekstu biti stranac i sta znaci biti stranac, valjda ti je nivo inteligencije toliki da mozes da skontas o cemu se pricalo.
Sta znaci socijalni zivot nula, to mjeris po sebi jer ako je tvoj nula ne moras odmah da reflektujes svoje nezadovoljstvo na druge.
Meni sto se tice socijalnog zivota ne fali nista, imam dosta prijatelja koji su nasi, imam dosta ljudi sa prostora bivse Juge, druzim se sa ljudima od Francuske, preko Turske i Njemacke do Mexica. Ne razumijem, kakav je to tvoj socijalni zivot pa ti kao i Fudi sve izgleda sranje ali je odlazak na koncert trash pjevacic Selme Bajrami vrhunski happening.
Koji su to tvoji visoki standardi gradova, provoda, desavanja, socijalnih interakcija koje si zadala, volio bih da podijelis sa nama da nas prosvijetlis da ne lutamo u tami.
Veoma interesantna konstatacija na kraju, postujem ga jer je nezadovoljanu kom sadomazo filmu si ti matere ti
.
Nezadovoljan i ne krije to.
Biti autentican jeste za postovati u dobu fake personalities i tu ne mislim na virtualu, nego na realne ljude okolo. Nikad vise gurua nije hodalo zemljom.
Ja sad ne kazem da i ti nisi autentican i zivis i govoris u skladu sa sobom, meni si uvjerljiv sa dva identiteta i nije da mi nije blizak taj stav.
samo znam sta je za postovati u ovom sto je ljubav-aha rekla za njega.
hvala pustopoljina
- славянин
#15279 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Shvatio sam da brze stignem u japan avionom nego autom.Radio Sarajevo wrote:Baš mudra izrekafidoremilienko wrote:
"Shvatio sam da je razlika izmedju nasih i njihovih doktora jedino u tome da njihovi imaju bolju opremu"
![]()
![]()
Da uz tu dodamo
-
detroit-mercy
#15280 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta i ko tebi daje za parvo da odredjujes sta je jadno ili ne. Tvoje licno iskustvo, ono je opet samo tvoje. Sta je socijalni zivot u toj bajnoj Evropi npr. evo ja sam zivio u Njemackoj 4 godine, malo nesto u Austriji. Po cemu je socijalni zivot naseg covjeka bolji/bogatiji u DE od USA, molim te prosvijetli me.Connaisseur Karlin wrote:Detroicane , znam vlro dobro o cemu pises, ali to je jadan sociljani zivot , mozda je tebi to super, meni nije, to je razilka izmejdu nasih stavova512MB wrote:Cuj dosadni Amerikancidetroit-mercy wrote:
Gdje sam ja rekao da je meni wow ako me dosadni amerikanci pozovu na rostilj. Valjda si mogla skontati da sam pricao u kontekstu biti stranac i sta znaci biti stranac, valjda ti je nivo inteligencije toliki da mozes da skontas o cemu se pricalo.
Sta znaci socijalni zivot nula, to mjeris po sebi jer ako je tvoj nula ne moras odmah da reflektujes svoje nezadovoljstvo na druge.
Meni sto se tice socijalnog zivota ne fali nista, imam dosta prijatelja koji su nasi, imam dosta ljudi sa prostora bivse Juge, druzim se sa ljudima od Francuske, preko Turske i Njemacke do Mexica. Ne razumijem, kakav je to tvoj socijalni zivot pa ti kao i Fudi sve izgleda sranje ali je odlazak na koncert trash pjevacic Selme Bajrami vrhunski happening.
Koji su to tvoji visoki standardi gradova, provoda, desavanja, socijalnih interakcija koje si zadala, volio bih da podijelis sa nama da nas prosvijetlis da ne lutamo u tami.
Veoma interesantna konstatacija na kraju, postujem ga jer je nezadovoljanu kom sadomazo filmu si ti matere ti
.
pa imal ludjih i zabavnijih ljudi od njih, uvjek za salu i zajebanciju...
![]()
Nisi napisao nesto sto ne znam ili ne razumijem![]()
Ja necu da pisem o mojim ocekivanjma , ali definitvno ista odstupaju od vecine ; drugo, moje iskustvo u americi nije negativno iz profesionalnih i obrazovnih postignuca, a socijalni zivot ovisi od kruga raznih drustva , ali, mene amerika nije nikad narocio odusevila, i nikad ne bih nekome savjetovalal da zivi u Americi , ako nema profesionalnie ili obrazovnen cijeve, to je drzava iz koje se moze mnogo nauciti, a potom varititi u Evropu
512MB , sto je tvoja struka ?
Hajde da si napisala tako nesto nekome ko je recimo cio zivot proveo u USA ali valjda neko ko je zivio sa obje strane bare moze da sudi sta je za njega dobro a sta ne.
- Connaisseur Karlin
#15281 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
dosao si ako izbjeglica iz Njemacke, znaci, nisi dosao jer si tako izabrao, vec nisi imao bolji izbordetroit-mercy wrote:Nije bas da niko od nas kad je bio mlad nije imao zelju da ode da vidi sta je Amerikainsomnia78 wrote:Zar nije bilo il nazad uBosnu iz Njemacke il hajd u Amerike
Nije bas da si od malih nogu sanj’onda zivis u Detroitu.
Sve nase generacije su bile pod velikim uticajem americke kulture i realno gledjuci za vecinu Amerika je bila neki nedosanjani cilj.
Nije bas da sam od malih nogu sanj' da zivim u Rusiji
-
moonca
#15282 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije tesko biti autentican -- kada nemas nista, nemas volje, snage, da se dignes kada posrnesh ... onda se vracamo 'korijenima' - kada smo bili mali - sve nam je bilo potaman...
.svi vole autenticne
ali se ne druze s njima ...
.svi vole autenticne
-
doboj71
#15283 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Daj ba detroit pusti je vise kraju .Eto vezali nas lancima u USA ,ne mozemo nigdje da idemo ,nemamo izbora.Nek jos je dusha rahat sad.
-
detroit-mercy
#15284 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hajde nadji mi samo jedan takav post gdje ja kazem da se stidim svog porijekla ili daj mi i jedan post koji te je naveo na takvo razmisljanje pa da vidimo cega se ja to stidim.fidoremilienko wrote:Iz tvojih postova se da zakljuciti da si ti jedan od onih koji se stidi svog porijekla. Po sistemu americko govno mirise a bosansko smrdi.detroit-mercy wrote:Je li ti citas sta ja pisem ili nako okidas na prvu.fidoremilienko wrote: posla preko veze. Sistem besprijekoran.
Posla svugdje ima preko veze, samo je pitanje u kojoj mjeri jer da je u onoj mjeri kao kod nas, system bi se davno raspao na proste faktore.
Ili opet ides onim pravdanjem svega loseg kod nas time da ima toga i tamo.
Je li vi stvarno imate probleme sa razumijevanjem napisanog. Ako napises da rodjacko tajkunska ekonomija ne vodi drustvo na dobro ljudi ti odmah zalijepe pridjev. Izgleda da je najbolje klimati glavom i vikati ja sve je dobro.
-
detroit-mercy
#15285 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A sta je bolji izborConnaisseur Karlin wrote:dosao si ako izbjeglica iz Njemacke, znaci, nisi dosao jer si tako izabrao, vec nisi imao bolji izbordetroit-mercy wrote:Nije bas da niko od nas kad je bio mlad nije imao zelju da ode da vidi sta je Amerikainsomnia78 wrote:Zar nije bilo il nazad uBosnu iz Njemacke il hajd u Amerike
Nije bas da si od malih nogu sanj’onda zivis u Detroitu.
Sve nase generacije su bile pod velikim uticajem americke kulture i realno gledjuci za vecinu Amerika je bila neki nedosanjani cilj.
Nije bas da sam od malih nogu sanj' da zivim u Rusiji
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15286 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Najjaci su oni sto hvale sisteme koje su temeljito izvarali 
- славянин
#15287 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pored uspjeha sa bojkotom “uzp” proizvoda moze joj se pripisati i dokazivanje da je zapravo bolje ziviti u BiH nego Americi.
Zaista veliki uspjesi sarafine
Da vidimo sada taj masovni povratak 100 000 bosanaca iz amerike
Da vidimo sada taj masovni povratak 100 000 bosanaca iz amerike
Last edited by славянин on 17/05/2019 17:28, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#15288 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nemojmo sad ni pretjerivati jer stvarno imaju ljudi vrhunskih strucnjaka na svim poljima. Ispada da sve sa neba pada, i oprema i drustvo i razvoj.Radio Sarajevo wrote:Baš mudra izrekafidoremilienko wrote:
![]()
![]()
- SaraFina
#15289 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
512MB wrote:Naravno da pratim RB, ali Bayern je moja religija, tradicija i duh Bayerna oslikavaju i podvlace moj karakter... sve sto sam uspio u zivotu to je bilo kroz red, rad i disciplinu. Niko mi nije poklonio nesto na lijepe oci, a lijepe su kazu zene, zelene i "kurvanjske", sta god im to znaci... uglavnom, inteligentan, polivalentan sam i zajebaT, ove hipertalentovane IT manadzere sa teglama na ocima posamaram ko Bayern Arsenal, u svim poljima, zato me se boje ko djavo krsta, nesto kao Jens Jeremies onomad... Tako i sa Bayernom, nije mu djaba Real Madrid nadio ime "La Bestia Negra", mozda ti sajh tutne 300 melEona, al bajo prvo ce mo se pofajtat na terenu.stakasa wrote:Ne znam kako idu te politicke polarizacije, znam neke Austrijance sto su bas fanovi Bajerna, kontam da to nije zbog katolicanstva!?Tomahawk11 wrote: Sad će ti reći neće da prati plastični Red Bull
A i da nasi navijaju za Bajern, tako to hoda. Kao oni sa juga Italije za Juventus. Kad vec mjenjas mjenjaj sa stilom
Bože!
- Connaisseur Karlin
#15290 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pa i ja sam zvijela na obje strane bare , i n erazumijem, kako i zasto tvrdis da je zivot u SAD bolji od zivota u EUdetroit-mercy wrote:Sta i ko tebi daje za parvo da odredjujes sta je jadno ili ne. Tvoje licno iskustvo, ono je opet samo tvoje. Sta je socijalni zivot u toj bajnoj Evropi npr. evo ja sam zivio u Njemackoj 4 godine, malo nesto u Austriji. Po cemu je socijalni zivot naseg covjeka bolji/bogatiji u DE od USA, molim te prosvijetli me.Connaisseur Karlin wrote:Detroicane , znam vlro dobro o cemu pises, ali to je jadan sociljani zivot , mozda je tebi to super, meni nije, to je razilka izmejdu nasih stavova512MB wrote:
Cuj dosadni Amerikancipa imal ludjih i zabavnijih ljudi od njih, uvjek za salu i zajebanciju...
![]()
Nisi napisao nesto sto ne znam ili ne razumijem![]()
Ja necu da pisem o mojim ocekivanjma , ali definitvno ista odstupaju od vecine ; drugo, moje iskustvo u americi nije negativno iz profesionalnih i obrazovnih postignuca, a socijalni zivot ovisi od kruga raznih drustva , ali, mene amerika nije nikad narocio odusevila, i nikad ne bih nekome savjetovalal da zivi u Americi , ako nema profesionalnie ili obrazovnen cijeve, to je drzava iz koje se moze mnogo nauciti, a potom varititi u Evropu
512MB , sto je tvoja struka ?
Hajde da si napisala tako nesto nekome ko je recimo cio zivot proveo u USA ali valjda neko ko je zivio sa obje strane bare moze da sudi sta je za njega dobro a sta ne.
ti tvrdis da je SAD bolja od Evrope
- fidoremilienko
#15291 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno. Mi ih nemamo.detroit-mercy wrote:Nemojmo sad ni pretjerivati jer stvarno imaju ljudi vrhunskih strucnjaka na svim poljima. Ispada da sve sa neba pada, i oprema i drustvo i razvoj.Radio Sarajevo wrote:Baš mudra izrekafidoremilienko wrote:
![]()
![]()
- skafiskafsnjak
#15292 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mene samo zanima kako imate volje tipkati toliko
Jbt seru kako vani nije dobro...a 80% na temi dijaspora
Jbt seru kako vani nije dobro...a 80% na temi dijaspora
- Connaisseur Karlin
#15293 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
meni je drago da ste vi rahatdoboj71 wrote:Daj ba detroit pusti je vise kraju .Eto vezali nas lancima u USA ,ne mozemo nigdje da idemo ,nemamo izbora.Nek jos je dusha rahat sad.
- MarlboroGold
#15294 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vama fakat problem shvatiti drugu stranu. Nepotrebno ubjeđivanje.
Neko se pronalazi u američkom snu, a neko ne. Neko voli turbulentan radni vijek i usput recimo na berzi ulagati u ulje, brašno i ostalo u americi... tempo života mu odgovara. Neko voli u Njemačkoj gdje nije toliko turbulentno, može štediti, bolji uslovi za radnike...
Dobro je ono u čemu se pronađeš, ali mjesecima pametovati drugima koji su se pronašli u nečemu drugom je teško gubljenje vremena.
Fudo se nije u tome pronašao pa je nezadovoljan i razumijem, ali Fudo nije mjerilo za sve ostale.
Neko se pronalazi u američkom snu, a neko ne. Neko voli turbulentan radni vijek i usput recimo na berzi ulagati u ulje, brašno i ostalo u americi... tempo života mu odgovara. Neko voli u Njemačkoj gdje nije toliko turbulentno, može štediti, bolji uslovi za radnike...
Dobro je ono u čemu se pronađeš, ali mjesecima pametovati drugima koji su se pronašli u nečemu drugom je teško gubljenje vremena.
Fudo se nije u tome pronašao pa je nezadovoljan i razumijem, ali Fudo nije mjerilo za sve ostale.
Last edited by MarlboroGold on 17/05/2019 17:33, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#15295 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E to je to.fidoremilienko wrote:To bih jos dodao svom postu.Bullet Tooth Tony wrote:
Ne treba porediti sa BiH, ne bih bio ovdje da je lose, miljama su ispred BiH po svemu, ali sam skontao da je ona "Ovo samo u BiH ima" jedna velika laz..![]()
Samo to.
- SaraFina
#15296 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
славянин wrote:Pored uspjeha sa bojkotom “uzp” proizvoda moze joj se pripisati i dokazivanje da je zapravo bolje ziviti u BiH nego Americi.
Opsjednut si
Što se Čemerike tiče, za milion tamo ne bi odselila. Dva put bila poslovno u želji da napišem životno "ostvarenje"i ubrzam sebi neke životne i poslovne prioritete tijekom školovanja.
Dosta.
Mogu u posjetu opet, ali živjeti nikad ne bih... Ne postoji lova da me plate.
Oglulilo me socijalno za običnu alergiju mogla sam na Karibima ljetovati. Prevarili nas sve eUropljane
- 512MB
#15297 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da sam ojro ubacio u kasicu prasicu svaki put kad sa cuo ovoSaraFina wrote:512MB wrote: Naravno da pratim RB, ali Bayern je moja religija, tradicija i duh Bayerna oslikavaju i podvlace moj karakter... sve sto sam uspio u zivotu to je bilo kroz red, rad i disciplinu. Niko mi nije poklonio nesto na lijepe oci, a lijepe su kazu zene, zelene i "kurvanjske", sta god im to znaci... uglavnom, inteligentan, polivalentan sam i zajebaT, ove hipertalentovane IT manadzere sa teglama na ocima posamaram ko Bayern Arsenal, u svim poljima, zato me se boje ko djavo krsta, nesto kao Jens Jeremies onomad... Tako i sa Bayernom, nije mu djaba Real Madrid nadio ime "La Bestia Negra", mozda ti sajh tutne 300 melEona, al bajo prvo ce mo se pofajtat na terenu.
![]()
![]()
![]()
Bože!
- Radio Sarajevo
#15298 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mnogo puta sam s espn-om pokušao argumentima, ali frajer je kao pokvarena ploča i hodajuća crna hronika. Izbacuje linkove koji uopšte nisu samo ekskluzivnost za Bosnu.Tomahawk11 wrote:Pošteno i ozbiljno bi bilo da se napiše: ovako je u BiH, a ovako ovamo gdje sam ja....ali ovi kritičari isto kao da pojma nemaju šta se dešava u njihovoj novoj okolini, samo znaju da u BiH ne valja i to je to.Radio Sarajevo wrote:espn wrote:Trudnoća kao problem: Rodna diskriminacija na poslu široko rasprostranjena u BiH
Zato na Zapadu jedva čekaju da zaposle ženu bez djece od 28 godina, tek udatu. Sve biju ko neće...![]()
![]()
Kako je to konstruktivna priča baš me interesuje
Pošto ti Tomo nisi takav, tebi ću rado odgovoriti.
Imam jedno dijete, ranije rođeno.
Trudnoću vodile babice, koje pojma nisu imale ni o čemu. Šta god bismo ih pitali, davale su uopštene odgovore. Doktora ne vidiš dok nešto nije u redu. U ponedjeljak mi rekle beba ima dovoljnu masu, u petak rekli nema.
Kad je žena fasovala preeklampsiju, završili smo svi u bolnici, gdje je oprema bila super, imali svoju sobu, ja mogao ostati sve vrijeme s njom. Konta čovjek, ovo je top, a sva mi raja govore "sreća pa nisi u Bosni". Hvala Bogu, carski rez prođe kako treba, nakon sedam dana bolnice, raznih terapija, kortikosteroida itd.
Ipak, kažu nam kasnije doktori da se to moglo predvidjeti ranije, ali babice nisu znale.
Ti isti doktori obećaju poslati posteljicu na istraživanje, da vidimo šta se tačno desilo, ali zaborave. Ni ispriku nisu poslali.
Nakon carskog reza nema obaveznog ginekološkog pregleda. Uradili to u Sarajevu, osiguranje nije htjelo pokriti.
Sve opet prošlo hvala Bogu kako treba, ali moglo je i drugačije biti.
Kasnije čitam, i vidim da Holandija ima najveću stopu smrti novorođenčadi u Evropi. Dva su razloga, prvi je taj što trudnoću vode babice, a drugi jer se često žene porađaju kući. Ako želiš porod u bolnici, moraš doplatiti ogromnu cifru, osim u slučajevima kad se iskomplikuje, pa ti doktor savjetuje bolnicu.
Kako je normalno porađati se kući?
Poslije poroda tri i po mjeseca porodiljnog odsustva, nakon toga ful tajm posao, i ko te jebe imaš li nekoga da se brine o djetetu. Prijevremeno rođenu bebu bismo valjda trebali strpati u jaslice. Srećom, imali smo alternativu, nane, dede, tetke, koji se smjenjuju.
Eto tako je na Zapadu.
- Connaisseur Karlin
#15299 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ko voli taj americki tempo zivotaMarlboroGold wrote:Vama fakat problem shvatiti drugu stranu. Nepotrebno ubjeđivanje.
- Radio Sarajevo
#15300 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ah da, zaboravih reći.Tomahawk11 wrote:Pošteno i ozbiljno bi bilo da se napiše: ovako je u BiH, a ovako ovamo gdje sam ja....ali ovi kritičari isto kao da pojma nemaju šta se dešava u njihovoj novoj okolini, samo znaju da u BiH ne valja i to je to.Radio Sarajevo wrote:espn wrote:Trudnoća kao problem: Rodna diskriminacija na poslu široko rasprostranjena u BiH
Zato na Zapadu jedva čekaju da zaposle ženu bez djece od 28 godina, tek udatu. Sve biju ko neće...![]()
![]()
Kako je to konstruktivna priča baš me interesuje
Diskriminacija pri zapošljavanju potpuno ista. Žena krila da je trurdna prije nego je dobila posao, srećom nije se vidjelo još.
Pored toga, muškarci plaćeni oko 30% više nego žene, za potpuno iste poslove. Zapad