Irak

Post Reply
Kaligrafija

#15276 Re: Irak

Post by Kaligrafija »

insomnia78 wrote:Progledali usudio bih se reci
I sa ovim si saglasan, da trebaju napustiti vjeru!? :D
Kaligrafija

#15277 Re: Irak

Post by Kaligrafija »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Da nisi zlonamjeran rekao bi "ekstremne sije", ili nesto slicno, a ovako na hinjaka zeliz provuci da su mainstream sije iz Iraka...Kao kada neki tamo kiki za Bosnjake muslimane napise "muslimani iz Bosne" uz sliku Bilala Bosnica i "brace" iz Maoce. Jer, iracka ulema, kao i ostala najpriznatija, najuglednija siitska ulema se ogradila od ovoga uz jasnu osudu i zabranu takvog devijantnog ponasanja. Ali, sto je najgore, ti to znas...Sve vise licis na savu.

Image
Da se sije iz Iraka ovome protive bilo bi zabranjeno.

Zaprepastilo me sto na onoj slici rezu dijete. To do sada jos nisam vidio.

Kurdi sipaju sa ovim slikama! :lol:

Image

edit

Jesu ovo ekstremne sije, sto gaze zastave Amerike i Izraela?

https://pbs.twimg.com/media/DK7Kfh5WkAAStsj.jpg

Da je Islamska Republika Irak, bilo bi zabranjeno. Ovako, imaju uticaja i mogucnosti sprjwcavanja ovakvih devijacija kao i sa Kurdima koji prakticiraju obrezivanje klitorisa.

Postavih ti i listu siitskih velikana koji ovo smatraju haramom. Pametnom dosta.

Ne vidim po cemu bi bili ekstremni sto gaze po diaprojekciji nekakve zastave?! Znas li ti koliko se je po Europi, u svakom vecem trgovackom centru, izgazilo saudijskih zastava sa sehadetom za vrijeme svjetskog prvenstva?
Jbg, ne mozes salik nikako doci do fotografija jedno 10 miliona obrezanih koka, pa da se vidi ko sta radi!?! :lol: :D
mirsek

#15278 Re: Irak

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:
madner wrote:Nije.
Dobar potez, da vidimo sta ce Barzani sada.
Sta je dobro?
Sta postizu sa ovom blamazom?

Imaju granicni prijelaz izvan granica Iraka!? :D
Pa nista opet ce ih kontrolisati, blokirati, vracati Iracani samo ce to biti 100 metara dalje od pravog granicnog prelaza a ne smiju se kurciti jer je kontrola unutar teritorije Turske i Irana i to bi onda bio otvoreni napad na Tursku ili Iran.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by mirsek on 30/09/2017 17:27, edited 2 times in total.
salik79

#15279 Re: Irak

Post by salik79 »

@Kaligrafija

Ni ne trudim se :D
insomnia78

#15280 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Kaligrafija wrote:
Ko je od vjere jos koristi vidio
NajdraziVodjaa

#15281 Re: Irak

Post by NajdraziVodjaa »

insomnia78 wrote:Neki ritual? E moj strucnjace za BI :lol:
A cek trebao bi kao da znam?
insomnia78

#15282 Re: Irak

Post by insomnia78 »

mirsek wrote:
insomnia78 wrote:E pa onda je uredu. Sablju i po glavusi
Moze i puskama i bombama kao i Francuzi po sjevernoj africi tokom borbi za nezavisnost njihovih kolonija kada su cinili masovne zlocine ili eto barem kako je to cika maurice papon kvalitetno uradio u pariskom masakru 1961. godine.
Da te podsjetim u kakvoj divnoj, predivnoj kroasan zemlji zivis u svom malom burzujskom CNC raju.
Kakve ti gluposti pises to su cuda nevidjena
Evo mene stid u tvoje ime. Djete pita papa sto ti je takva glOvO.
Kakve puske i boNbe vidis da ovi samo sebe sabljama kolju
Kaligrafija

#15283 Re: Irak

Post by Kaligrafija »

salik79 wrote:@Kaligrafija

Pa zato ti kazem, Kiki je uvijek u prednosti! On nadje slike, fotografije nekih ekstrema i kaze, e vidis kakvi su...! Zamisli ovo gore napisano u slici i na videu i sam cin, pa sve zene svijeta bi ih mrzile, a vjerujem i dosta muskih... :lol: :lol: :mrgreen:
Kaligrafija

#15284 Re: Irak

Post by Kaligrafija »

insomnia78 wrote:
Kaligrafija wrote:
Ko je od vjere jos koristi vidio
Dalaj Lama! :lol:
insomnia78

#15285 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Jes’ i Sai BabO.
mirsek

#15286 Re: Irak

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:
mirsek wrote:
insomnia78 wrote:E pa onda je uredu. Sablju i po glavusi
Moze i puskama i bombama kao i Francuzi po sjevernoj africi tokom borbi za nezavisnost njihovih kolonija kada su cinili masovne zlocine ili eto barem kako je to cika maurice papon kvalitetno uradio u pariskom masakru 1961. godine.
Da te podsjetim u kakvoj divnoj, predivnoj kroasan zemlji zivis u svom malom burzujskom CNC raju.
Kakve ti gluposti pises to su cuda nevidjena
Evo mene stid u tvoje ime. Djete pita papa sto ti je takva glOvO.
Kakve puske i boNbe vidis da ovi samo sebe sabljama kolju
Rekoh samo treba da se okrenes oko sebe i pocnes da malo razmisljas o drzavi u kojoj zivis i njenim zlocinima u bliskoj proslosti pa onda da se pitas da li si licemjeran, zlonamjeran kad pises i onanises po ovakvim temama sa svojim beskorisnim upadicama.
salik79

#15287 Re: Irak

Post by salik79 »

Kaligrafija wrote:
salik79 wrote:@Kaligrafija

Pa zato ti kazem, Kiki je uvijek u prednosti! On nadje slike, fotografije nekih ekstrema i kaze, e vidis kakvi su...! Zamisli ovo gore napisano u slici i na videu i sam cin, pa sve zene svijeta bi ih mrzile, a vjerujem i dosta muskih... :lol: :lol: :mrgreen:

Kiki to radi svjesno...Neki dan Putnik, ili ko vec, postavi sliku te scene i meni bi dosta za sva vremena.
madner

#15288 Re: Irak

Post by madner »

Kikibombona wrote:
madner wrote:Nije.
Dobar potez, da vidimo sta ce Barzani sada.
Sta je dobro?
Sta postizu sa ovom blamazom?

Imaju granicni prijelaz izvan granica Iraka!? :D
Gdje ljudi i roba mogu sada izaci bez kontrole Irackog granicara?
Granicni prijelazi su u Iraku.
GIVI

#15289 Re: Irak

Post by GIVI »

Kikibombona wrote:
mirsek wrote:Vidi ih sto su fini, duse kurdske, dobrocudne, tolerantne. :oops:
Svakakvih bolesnika ima. Pogledaj samo sta se po Americi desava. Otac nesretne djevojke je osudjen na dozivotnu robiju.

Problem je sto se sije iz Iraka bez ikakvih posljedica kasape i jos gore sto kasape vlastitu djecu bez ikakve krivicne odgovornosti.

Nego, jesu to izostale cestitke nezavisnom Kurdistanu!?
Nisam se to od tebe nadao. :D
Novinar i voditelj jasno kaže Jezidi djevojka se upustila u nedoličnu vezu sa Suni Arapom.Nigdje se ne spominuju Kurdi.Piši propalo.
GIVI

#15290 Re: Irak

Post by GIVI »

Image
NajdraziVodjaa

#15291 Re: Irak

Post by NajdraziVodjaa »

Ali genijalan potez je ovo sa granicom Iraka umjesto Turske, vjerujem da je onaj skocimis Barzani sad na duplim aparatima :lol: Jos ako proglasi nezavisnost a na granici mu Iracani :lol:
salik79

#15292 Re: Irak

Post by salik79 »

NajdraziVodjaa wrote:Ali genijalan potez je ovo sa granicom Iraka umjesto Turske, vjerujem da je onaj skocimis Barzani sad na duplim aparatima :lol: Jos ako proglasi nezavisnost a na granici mu Iracani :lol:

Krene mali Kurd u svijet, preko grane, kad tamo namrgodjeni Hasdovac na rampi: " 'dje s' pos'o, pasa?!" :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15293 Re: Irak

Post by japin_mutapi »

ne more hashdovac, oni su siitska ekstremisticka fanaticka vjerska paravojska
more samo granicna policija iraka
insomnia78

#15294 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Nemere otaj još ga boli glava od ašure. Tuko se sabljom, navratio ga šejh
General War

#15295 Re: Irak

Post by General War »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kikibombona wrote:
salik79 wrote:
Da je Islamska Republika Irak, bilo bi zabranjeno. Ovako, imaju uticaja i mogucnosti sprjwcavanja ovakvih devijacija kao i sa Kurdima koji prakticiraju obrezivanje klitorisa.

Postavih ti i listu siitskih velikana koji ovo smatraju haramom. Pametnom dosta.
Da su normalna drzava zabranili bi jedno i drugo.

Da li je moguce u Sarajevu, u sred grada, uzeti sablju i rezati se bez da intervenise policija.

Problem jesu siitski klerici koji ovo ne zele zabraniti.

Da sutra zabrane iracke vlasti, sije bi ih toljagama namlatile.
Jebi ga Kiki meni nešto nije jasno. Ne valjaju Turci, vaki, naki, ovakvi, genocidini...itd. Ne valjaju suniti, vaki, naki, divljaci, ovo, ono...itd. Ne valjaju sada ni šiti, vaki, naki, divljaci..itd. Ali interesantno da im valja Izrael, "svjetionik demokratije i ljudskih prava"...

Image
Image

Mislim znamo da za novac širiš kurdski smrad na forumu ali de barem malo konzistentnosti u svojim tvrdnjama i stavovima. :oops: Ono mene bi malo bilo stid da tvrdim to što ti pokušavaš ovdje poturiti zajedno sa drugima koji ti plješću tvojim budalaštinama.
Sto se tice Kurda siju za duzinu po svemu navedenom arape i iran cukile...a sto se tice izraela, glupo ti je poredjenje ako stavljas djecu kao primjer da bi nesto dokazao.
General War

#15296 Re: Irak

Post by General War »

salik79 wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Ali genijalan potez je ovo sa granicom Iraka umjesto Turske, vjerujem da je onaj skocimis Barzani sad na duplim aparatima :lol: Jos ako proglasi nezavisnost a na granici mu Iracani :lol:

Krene mali Kurd u svijet, preko grane, kad tamo namrgodjeni Hasdovac na rampi: " 'dje s' pos'o, pasa?!" :D
:-)
Gleao ja namrgodjenje hazdovce iz prve ruke prije napada na mosul kojima su kurdi dozvolili da prodju, pored njih kurdi izgledaju kao makar IRGC :D
insomnia78

#15297 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Jbg samo je Assadu i sijama dozvoljeno ubijTi djecu.
insomnia78

#15298 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Aj da, to su oni sto ih “braca” opasaju pa posalju medju vojnike
salik79

#15299 Re: Irak

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:ne more hashdovac, oni su siitska ekstremisticka fanaticka vjerska paravojska
more samo granicna policija iraka

Kad ono ope' sija :mrgreen:

Od neki dan, haman si preskocio:

Odlican (najsvjeziji) prilog (s lica mjesta) novinarke Ranie Khalek o desavanjima u Iraku. Napomenuo bih da je Ranija porijeklom Druzkinja, ateista.

In the Field With Yazidi Fighters, Tales of Genocide at ISIS's Hands and More Conflict to Come
Yazidi fighters are joining the Iraqi-run PMF in droves, and see a new war on the horizon.

I, naravno, sve ono sto sam pisao u vezi Hasda i ona potvrdjuje:
The PMF is indeed multi-ethnic and transcends sectarian lines, counting some 30,000 Sunnis, 3,000 Turkmen, 2,000 Shabak, 1,000 Christians and now 1,350 Yazidis in its ranks. As the country’s most effective fighting force against ISIS, the PMF, whether intentionally or not, has come to be seen as a protector of Iraq’s minorities, which explains why so many members of minority groups, like the Yazidis, have joined it.
Ono sto sam vec pisao, jos jednom:
I spent a week embedded w/ the Yazidi PMF. Hundreds defected from the peshmerga & PKK to join. They blame the peshmerga for their genocide
Toplo preporucujem da procitate cijeli (zaista opsiran) prilog za shvatanje situacije u Iraku, mimo rudawove i ostale cio-propagande.

http://www.alternet.org/grayzone-projec ... r-conflict
salik79

#15300 Re: Irak

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:

:-)
Gleao ja namrgodjenje hazdovce iz prve ruke prije napada na mosul kojima su kurdi dozvolili da prodju, pored njih kurdi izgledaju kao makar IRGC :D
Umal' ne rekoh sta si ti gled'o :mrgreen:

Provozase se kroz Kirkuk, referendum zdra'o 8-) :mrgreen:
Post Reply