Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
-
broj dva
#15276 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
A Muderisu vjerujemo na riječ? Ne hvala, ja imam malo strože kriterije za čuda.
-
Zehran82
#15277 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
I to se ti pitasdr_Evil wrote: ↑25/07/2025 12:48Onaj sta su mu cupali zube u skoli jer je bio musliman? Znaci osoba koja je zaduzena za propagandu ce nam potvrditi. U svemu ovome je najvise mucno da su odlucili iskoristiti nase sehide za propagandu.
Nego eto pitam se nekad, zasto miris dzeneta nije neki miris iz Skandinavije, a voce recimo hercegovacki sipak umjesto hurme. Sto li boze mora sve biti lokalnog karaktera... aman
- Ateista
#15278 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Nismo neuki, vec ti argument nema veze sa vezom, nije ni da su ostali bolji, ali ovo je bas dno dna. Miris je toliko subjetkivna stvar, cuj mirise rajskim mirisom, kako dedinisati miris i reci sta je rajski miris, kako dokazati da je neki miris bas taj, razmisli malo koliko nekad pises gluposti i besmislice. Ne mogu da vjerujem da uopste pricamo o tome kao nekom argumentu...Zehran82 wrote: ↑25/07/2025 12:47Pa u vraziju mater djelujem mi ja tebi da se zafrkavam o religiji kad pisem???
To sto ste vi neuki i ne znate ove stvari, pa vam ovo djeluje kao spansko selo, yotalna nepoznanica
- dr_Evil
#15279 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ja sam za to da proglasimo komunisticko vodstvo SR BIH prvo blazenim, pa onda svetim. Ljudi su napravili cudo, iako danas ovi katolibanski ateisti kazu da se to nije desilo. Opismenili narod, cak sto vise nekim cudom stvorili ljude koji mogu da lijece narod, a onda dali ljudima hljeb otvarajuci fabrike! Ako to nije cudo na brdovitom balkanu ja ne znam sta jest. Kazu do pojave komunista umirali ljudi od upale grla :S
-
Zehran82
#15280 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Nije to samo muderis nego sam vidio svjedocanstva i iz drugih ratnih podrucja a zadnje je iz Gaze, gdje pomoci tog mirisa detektuju ljude ispod rusevina
Iz Gaze slucaj
https://www.youtube.com/watch?v=bfh_vzoSqF
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#15281 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Nisi ti sinko nikako dobar u glavu, ali si odlican pokazatelj da je religija mentalna bolest. Trebalo bi te vodati po skolama i pokazivati sta religija moze da napravi od covjeka. A, cijela Bosna medju najreligioznijim zemljama na svijetu, zato i jeste rupcaga. Ziv bio, vrati se iz Skandinavije u Bosnu, ne spustaj im prosjek.
Last edited by TojoOptics on 25/07/2025 13:01, edited 2 times in total.
-
Zehran82
#15282 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ne znas ti mnogo stosta .....Ateista wrote: ↑25/07/2025 12:51Nismo neuki, vec ti argument nema veze sa vezom, nije ni da su ostali bolji, ali ovo je bas dno dna. Miris je toliko subjetkivna stvar, cuj mirise rajskim mirisom, kako dedinisati miris i reci sta je rajski miris, kako dokazati da je neki miris bas taj, razmisli malo koliko nekad pises gluposti i besmislice. Ne mogu da vjerujem da uopste pricamo o tome kao nekom argumentu...![]()
Umjesto da se zapitas zasto da mrtvac mirise kao parfem a zna biti vise dana ili sedmica mrtav i to jos na vrucini
-
Zehran82
#15283 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ne trabunjaj palamudatoreTojoOptics wrote: ↑25/07/2025 12:57 Nisi ti sinko nikako dobar u glavu, ali si odlican pokazatelj da je religija mentalna bolest. Trebalo bi te vodati po skolama i pokazivati sta religija moze da napravi od covjeka.
- TojoOptics
#15284 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Tuzno, ali istinito sta religija napravi od covjeka.Zehran82 wrote: ↑25/07/2025 12:57Ne trabunjaj palamudatoreTojoOptics wrote: ↑25/07/2025 12:57 Nisi ti sinko nikako dobar u glavu, ali si odlican pokazatelj da je religija mentalna bolest. Trebalo bi te vodati po skolama i pokazivati sta religija moze da napravi od covjeka.
-
tokio25
#15285 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
zehran je u skandinaviji?
pa kad se gore doseli hiljade zehrana nije ni cudo sto svedska postaje meksiko europe i sl
ili sto bi rekli kad seljak otkrije koks to ej zajebana kombinacija
pa kad se gore doseli hiljade zehrana nije ni cudo sto svedska postaje meksiko europe i sl
ili sto bi rekli kad seljak otkrije koks to ej zajebana kombinacija
- TojoOptics
- TojoOptics
#15287 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ma, ja, ali to ne utjece na njega, ima zakovan mozak, vjerovatno i ne izlazi nigdje. Iz pasivnih Bosanskih vukojebina otislo da spusta Skandinavcima prosjek u sekularizmu. To je ono sto Bosna daje medjunarodnoj zajednici u vecim kolicinama.
-
tokio25
#15288 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
jbt i onda se ljudi pitaju sta imamo protiv dijaspore
pa protiv normalne nista protiv ovakve nista efikasno zasad
mogu misliti njegove poglede u realnom zivotu kad ode u prodavnicu na posao kad ljetuje kad dodje u bih i sl
pa protiv normalne nista protiv ovakve nista efikasno zasad
mogu misliti njegove poglede u realnom zivotu kad ode u prodavnicu na posao kad ljetuje kad dodje u bih i sl
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15289 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
sekularizam je dvosmjerna cesta napravljen da se država ne miješa u crkve
npr u kini država postavlja biskupe a vidio sam ruše crkve i dzamije ili ih pretvaraju u javne klozete
niej samo sekularizam da se popo ne mijesa u politiku
sekularizam je da haris pasovic bego gutic i uk te average forumaš ne određuju kako da se ponasaju crkve i vjerske zajednice
npr u kini država postavlja biskupe a vidio sam ruše crkve i dzamije ili ih pretvaraju u javne klozete
sekularizam je da haris pasovic bego gutic i uk te average forumaš ne određuju kako da se ponasaju crkve i vjerske zajednice
- TojoOptics
#15290 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Probudjeni i od boga izabrani. Ljudi koje bih priupitao za savjet ili recimo za medicinski recept, kakvu matematicku jednacinu ili hemijski spoj...
-
tokio25
#15291 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
kako se zove sistem gdje crkva i vjerske zajednice samo brinu o vjernicima a ne o politickim strankama svjetskoj politici lokalnoj i sl?Truba wrote: ↑25/07/2025 13:41 sekularizam je dvosmjerna cesta napravljen da se država ne miješa u crkve
- Truba
#15292 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
politicke stranke su sastavljene od vjernika
mora se ukazati ljudima pogresan put
pa bih je neovisna jer se dijelom KC organizirala drugi dan referenduma
trebali su prst u uho
mora se ukazati ljudima pogresan put
pa bih je neovisna jer se dijelom KC organizirala drugi dan referenduma
trebali su prst u uho
- dr_Evil
#15293 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Mozemo sada naknadna pamet sta bi bilo da nisu, pozitivno ili negativno, ali se Poljaku mora skinuti kapa kako je srusio komunizam da obnovi Sveto Carstvo. Maestralno
- TojoOptics
#15294 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Dobar je bio i sa pedofilima iz crkve, a vjerovatno je bio umijesan i u slucaju nestanka dvije maloljetnice iz Rima: Emanuela Orlandi i Mirella Gregori. Na slici dole Mirella Gregori gleda u Papu.

Pietro Orlandi, brat nestale Emanuele Orlandi, gost u emisiji Di Martedì, koju vodi Giovanni Floris na La7, izjavio je da je razgovarao o audio snimci sa promotorom pravde Diddijem tijekom dugog razgovora, koji je trajao više od osam sati, a koji je dobio nakon godina borbe kako bi se ponovo otvorio slučaj nestanka njegove sestre. Govori se o snimku šokantnog intervjua koji je napravio novinar Alessandro Ambrosini, u kojem čovjek blizak Renatinu De Pedisu, šefu Band della Magliane, daje precizne reference o papi Ivanu Pavlu II:
'Wojtyla (Ivan Pavao II) ih je također vodio u krevet, vodio ih je, ne znam gdje ih je vodio, unutar Vatikana. Kad je to postalo stvar koja je već postala sramota, državni sekretar je odlučio intervenirati. Ali nije rekao Wojtyli: sada ću ih ukloniti. Kome se obratio? On, budući da je bio zatvorski kapelan jer je služio u popravnom domu, obratio se zatvorskim kapelanima. Jedan je bio Kalabrijac, drugi je bio osudjivan."
Ni Emanuela, ni Mirella nikada vise nisu bile vidjene. To je bilo 1983 godine. Roditelji Emanuele Orlandi su bili ljudi koji su zivjeli i radili u Vatikanu.
- Truba
#15295 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
notorne laži
inače u milijunskom gradu svaki dan nestaju ljudi
https://www.nedjelja.ba/hr/ljudi-zivot- ... blju/11087
Vatikan dopustio otvaranje dviju grobnica na Teutonskom groblju
Cijeli događaj ponovno je dospio u žižu javnosti u studenome 2018. kada su u vatikanskoj nuncijaturi u Italiji pronađene kosti. Tada se sumnjalo da je riječ o Emanueli Orlandi ili Mirelli Gregori, drugoj 15-godišnjakinji koja je nestala malo ranije. No, DNK analizom utvrđeno je da tijelo pripada rimskom muškarcu koji je preminuo između 90. i 230. poslije Krista.
inače u milijunskom gradu svaki dan nestaju ljudi
https://www.nedjelja.ba/hr/ljudi-zivot- ... blju/11087
Vatikan dopustio otvaranje dviju grobnica na Teutonskom groblju
Cijeli događaj ponovno je dospio u žižu javnosti u studenome 2018. kada su u vatikanskoj nuncijaturi u Italiji pronađene kosti. Tada se sumnjalo da je riječ o Emanueli Orlandi ili Mirelli Gregori, drugoj 15-godišnjakinji koja je nestala malo ranije. No, DNK analizom utvrđeno je da tijelo pripada rimskom muškarcu koji je preminuo između 90. i 230. poslije Krista.
- TojoOptics
- Truba
#15297 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
talijanska javnost (partizani i antiklerici indexovci masoni i liberali )
- TojoOptics
#15298 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Molim te nastavi sa svojim izlaganjem i pogledom na svijet.Truba wrote: ↑25/07/2025 10:06 ja sam ko mali bio velika truba
npr mislio sam da je cijeli svijet brod koji plovi po moru a kise rijeke i jezera su ono sto se prelije
mislio sam da je pauk za uklanjanje vozila zapravo pravi pauk koji se zavuce ispod kola i podigne ih i odnese
takodjer sam mislio da se čarli čaplin zove ĆAO ĆAPLIN
bilo je tu jos gomile stvari
ali to me i danas prati...sjećam se kako sam u srednjoj skoli umjesto LJERMONTOV napisao Jermontov i momentalno keca dobivas-...
takav sam iz matematike i fizike bio2+2 napišem 6
i dan danas svi ti pojmovi s kojima se susretnem vrate me u djetinjstvo
neki dan sam pisao kako je pauk nosio kola parkirana ispred firme
skupilo se nas 20 muskih i promatramo a ja se sjecam kako sam ko mali razmisljao o tom pauku i kako se diže
zanimalo me kako mali pauk može podići auto onda sam kontao možda nešto pojede i popije pa naraste
hipnotiziran sam gledao pauka kako dize velikog mercedesa...i promisljao...vjerojatno sam nekad u nekom trenutku pitao roditelje o pauku a oni nisu dobro slusali pa rekli da da tako je ...ili sam jednostavno pogresno razumio
tako da pauk je meni sinonim na pogresno djetinje razmisljanje
- Ateista
#15299 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ukoliko se vjerske zajednice ne mijesaju tamo gdje im nije mjesto, onda se nemam ni ja njima sta mijesati u rad.Truba wrote: ↑25/07/2025 13:41 sekularizam je dvosmjerna cesta napravljen da se država ne miješa u crkve
To sto ja kazem da je vecina stvari koje kazu potpuna laz nije nikakvo mijesanje, vec moje misljenje na koje imam pravo, kao sto je njihovo misljenje da cu ja zbog svog misljenja goriti u paklu.
-
4L0n3
#15300 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
To jeste donekle tacno, sekularizam bi trebala biti dvosmjerba ulica. Medjutim obzirom da si dole istakao harise pasovice gutice i sta ti ja vec znam, jedno pitanje (ako moze).Truba wrote: ↑25/07/2025 13:41 sekularizam je dvosmjerna cesta napravljen da se država ne miješa u crkve
Naspram jedne vjerske organizacije kao sto je KC ili IZ sta moze nekakav haris pasovic ili bego gutic? Pa mogu im ga naravno samo pofamflat. Odnos snaga nije bas ravnomjeran, bas zato drzava i mora iznivelisat izmedju prava gradjana i prava vjerskih organizacija.
Spominjat nekakav reciprocitet u sekularizmu kao odgovor protiv prozivanja vrlo vjerovatno najjace multinacionalne organizacije s vjerskim predznakom (KC), a od strane pojedinaca (ili ni blizu mocnih grupa/grupica) je u najmanju ruku neukusno.
Na stotine ljudi je ukazivalo na problem pedofilije primarno unutar katolicke crkvene organizacije, ali i islamskih ekvivalenata pa nisu dospjeli daleko. Crkva idalje salta popove i stvari rjesava “interno” al eto haman ako se neko van te organizacije odluci ukazati na to onda mu mozemo samo rec da postuje sekularizam i da se ne mijesa (ili poziva na pomoc drzave) u interne stvari vjerske organizacije, jerbo je “sekularizam dvosmjerna ulica”.
Vjerske organizacije ne samo u bih vec u citavom svijetu se previse mjesaju u stvari drzave/drzava, i historijski pokazano da mogu, bili bi jos gori.