Ukrajina

Post Reply
Hajlac

#15276 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

mirsek wrote:
jefferson wrote:
...a da li ti je shizofreno mahanje epruvetom za govornicom UN kao dokazom o Sadamovom posjedovanju oružja za masovno unistavanje?...ako cilj opravdava sredstvo onda ništa nije nemoguće...
Naravno da je sizofreno.
Samo znas u cemu je razlika.
Amerikanci su priznali da su se zajebali, da su gurali tu trvdnju iako ej UN rekao suprotno.
Rusi nema teorije da ce reci da su oni, pa 10 god su se pravili gluhi u vezi KLA007, sto je jos smjesnije bilo.
E jbg.
Zvanicno su priznali i potpisali dokument o srusenom iranskom civilnom avionu tek 1996. godine.
8 godina poslije incidenta.
A da ne govorim da su srusili civilni avion u iranskom zracnom prostoru sa broda a stiteci kao brod i tvrdeci da su mislili da je u pitanju lovac F14 a koji uopste nije imao antibrodske rakete u svom arsenalu.
Duplo gora situacija nego ovo sad u ukrajini.
I sta je bilo .
Nista.
Siguran sam da se tada cijeli "napredni" svijet zauzeo za Iran i, udruživši se u paktove, prijetio "ekonomskim napadom" na USA, jer je USA već duže vremena(od 1979. na 100 načina terorisala državu Iran), jelte kako danas radi Rusija Ukrajini :oops: :run:
Kaligula I

#15277 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

apsidejzi wrote:
Challenger__ wrote:Znači, UOPŠTE NE TVRDIM DA JESU, nego da je i ta opcija "otvorena" dok se ne utvrdi puna istina.

Ni manje, ni više.

______
A puna istina se nikada utvrditi nece tako da je i u ovom slucaju kao i u onom prethodnom pojeo vuk magarca...
:thumbup:
Kaligula I

#15278 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:
Kaligula I wrote:...priznaju li Ukrajinci da su imali SU 25 u blizini MH17?...ja mislim da su duzni, u cilju istine, da odgovore na to pitanje...ako izvrdavaju onda imaju oraha u džepu...
Ako je bio Su-25 u tom podrucju, nije mogao biti blizu.
Vec smo diskutovali, SU-25 kojeg ima UA nema taj plafon leta.
...uredu je to sto ti njih branis, nego me zanima da li oni uopće priznaju da su bili u zraku u kritičnom vremenu?...
jefferson

#15279 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Kaligula I wrote:...što reći na to da su rute prepravljane...prethodni letovi su išli preko Azovskog mora (bar je tako bilo iscrtano)...sada je to izmijenjeno...

http://www.advance.hr/vijesti/napetosti ... oni-dosli/

...zašto je promjenjena ruta i ko je krivac? Ili se stvarno radilo o avanturističnoj avio liniji.
Oboreni let:
http://flightaware.com/live/flight/MAS1 ... /EHAM/WMKK
Prethodni letovi:
Nema tu puno odstupanja kada je u pitanju civilna avijacija.
Ja sam eltio letom koji je morao biti pomjeren 800milja radi oluje.
Ono sto je problem, a to nema veze sa zavjerom nekom, je sto ICAo i EU Contorl nakon obaranja An-26 na 21,0000ft nisu odmah zatvorili taj prostor.
To samo pokazuje koliko su birokratizirani.
jefferson

#15280 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Kaligula I wrote:
jefferson wrote:
Kaligula I wrote:...priznaju li Ukrajinci da su imali SU 25 u blizini MH17?...ja mislim da su duzni, u cilju istine, da odgovore na to pitanje...ako izvrdavaju onda imaju oraha u džepu...
...uredu je to sto ti njih branis, nego me zanima da li oni uopće priznaju da su bili u zraku u kritičnom vremenu?...
Ne branim ja njih. Ukrajina, Rusija, Bjelorusija,z a mene su to ista govna.
Rusi su tek danas izasli sa tom teorijom, neke crteze postavljali itd. Vjerovatno ce vrlo brzo neko izaci i objasniti, mislim morat ce.
Opet Rusi imaju sposobnost da kazu tacan nivo leta SU-25 i B777, a nisu to spomenuli.
Kaligula I

#15281 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:
apsidejzi wrote:A puna istina se nikada utvrditi nece tako da je i u ovom slucaju kao i u onom prethodnom pojeo vuk magarca...
Saznaće se. Prije ili kasnije. Kad-tad.
...a što vrijedi ako se i sazna kad je 'magarac' već pojeden'... :D
Kaligula I

#15282 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:
Kaligula I wrote:
jefferson wrote:
Ne branim ja njih. Ukrajina, Rusija, Bjelorusija,z a mene su to ista govna.
Rusi su tek danas izasli sa tom teorijom, neke crteze postavljali itd. Vjerovatno ce vrlo brzo neko izaci i objasniti, mislim morat ce.
Opet Rusi imaju sposobnost da kazu tacan nivo leta SU-25 i B777, a nisu to spomenuli.
...izgleda da imaš 'visoko' mišljenje o Slaveima?...to si ti progledao očima u Americi ili ranije?...
sumirprimus

#15283 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Mirsek,kakva je gustoca zraka na tvojoj nm?dobra? :mrgreen:
jefferson

#15284 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

...izgleda da imaš 'visoko' mišljenje o Slaveima?...to si ti progledao očima u Americi ili ranije?...
Ja sam Slaven isto tako, to sto sam slaven ne znaci da ne znam ralzikovati zimedju djubradi.
Inace, 1992-1996 mi je bila dovoljna da znam o kakvim se "ljudima" radi.
Pitaj isto kakvo misljenje o njima imaju Estonci, litvanci, Cesi itd.
Nema sta, vrlo popularni!
jefferson

#15285 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

sumirprimus wrote:Mirsek,kakva je gustoca zraka na tvojoj nm?dobra? :mrgreen:
tek sad vidim sat ska napisao, jbg, konta Mirsek :D
Bodkin

#15286 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

ili pitaj ove iz juzne amerike i bliskog istoka o americi. vrlo popularni :D znaci argument nigdje veze
jefferson

#15287 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Bodkin wrote:ili pitaj ove iz juzne amerike i bliskog istoka o americi. vrlo popularni :D znaci argument nigdje veze
pitaj, kako gdje, ali niko nema takvu mrznju prema nekome ko Estonci prema Rusima.
Sto se tice Juzne Amerike, ne mroas previse ni pitati, samo pogledaj Americku granicu.
Bodkin

#15288 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

jefferson wrote:
Bodkin wrote:ili pitaj ove iz juzne amerike i bliskog istoka o americi. vrlo popularni :D znaci argument nigdje veze
pitaj, kako gdje, ali niko nema takvu mrznju prema nekome ko Estonci prema Rusima.
Sto se tice Juzne Amerike, ne mroas previse ni pitati, samo pogledaj Americku granicu.
to sa imigracijom je drugi par rukava. a poenta je da i jedne i druge neko mrzi. mrzi cak i kineze, a nisu jos dostigli status supersile :)
Kaligula I

#15289 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:
Ja sam Slaven isto tako, to sto sam slaven ne znaci da ne znam ralzikovati zimedju djubradi.
...ja mislim da nije ok generalizirati...čuj tri naroda, sa preko 200 mil stanovnika, pa baš svi govna...ako ćemo tom linijom onda nema većih govana na planeti u zadnjih 236. godina od Amerikanaca...no, ja o američkom narodu mislim sve najbolje...ali brate o vlasti sve najgore... pljuc...
jefferson

#15290 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Bodkin wrote:
jefferson wrote:
to sa imigracijom je drugi par rukava. a poenta je da i jedne i druge neko mrzi. mrzi cak i kineze, a nisu jos dostigli status supersile :)
Ma naravno, svi imaju svoje simpatizere, i mrzitelje, ali sto se tice arogancije, jbt, nisam vidio vise arogantne ljude od Arapa i Rusa.
Rusi, nista nemaju ponuditi, ali misle da su svijet zaduzili.
jefferson

#15291 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Kaligula I wrote:
jefferson wrote:
...ja mislim da nije ok generalizirati...čuj tri naroda, sa preko 200 mil stanovnika, pa baš svi govna...ako ćemo tom linijom onda nema većih govana na planeti u zadnjih 236. godina od Amerikanaca...no, ja o američkom narodu mislim sve najbolje...ali brate o vlasti sve najgore... pljuc...
Kojih ba 200 mil stanovnika?
Pa neko tu vlast mora birati zar ne?
Inace vidim i Rusi sve najgore o Amerikancima, a puna ih Amerika.
Nema tu pusti se imigracije, u SAD mozes doci i opet srati po SAD (kaos to evcina imigranata radi) ali u Rusiju? Vidim red se uhvatio pred njihovima ambasadama.
Hajlac

#15292 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

jefferson wrote:
Idu ljudi tragom crpljenja resursa iz svojih matičnih zemalja ;-) Trbuhom za kruhom.
Prvo im pred nosom 'otišao' kruh sjevernije, a zatim i oni sami krenuli.
Meksiko su ubili uvođenjem monokultura u poljoprivredi poput kukuruza, izrabljivačkim tvornicama čiji se sav profit vraća vlasnicima u SAD i malobrojnim jenki-like lokalnim tajkunima, i na kraju - svojom nezasitošću za drogama, koje naravno putuju preko Meksika.

Ista priča kao s postkolonijalnom Afrikom i postkolonizatorskom Evropom, odnosno migracijom.

Da bi imućni uživali u belgijskoj čokoladi i fensi gadžetima, valja održavati sistem modernog ropstva na plantažama kakaoa i u rudnicima plemenitih ruda.

Oprobani šablon - sjebi samoodržive zajednice na 'selu'(zemlje na periferiji) pa ih novonastalim beznađem i blještavim neboderima/šoping centrima navuci u 'gradove' (srce Imperije) da ti irgete ko robovi jer imigranti nemaju nikakava prava a sekunda ih uvijek dijeli od deportacije.

Svi su uvijek težili nekom Rimu jer je na periferiji vladao teror (od strane pipaka iste te rimske hobotnice).
zilog

#15293 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:"Zapad" je apstraktni pojam i u ovoj situaciji nemamo "zapad" kao zainteresovanu stranu. Zainteresovane strane za političku kapitalizaciju ove nesreće su:

1. američka administracija;
2. americka marionetska vlada u Kijevu
3. RF i pobunjenici na jugoistoku

SAD i njihove službe imaju kapacitete da podmetnu bombu u Amsterdamu, oni jesu zainteresovana strana u ovom konfliktu i zato se ta opcije ne treba odbaciti.

KLJUČNE RIJEČI: Mogu, zainteresovani, ne treba odbaciti mogućnost.
Nikako ti se ne da tacku 3. razloziti na:
3. Ruska Pederacija
4. Putinovi marionetski pobunjenici

Kako ste i sami poceli, isla je prica da pobunjenici nemaju sisteme da obore avion preko 9000 metara. U toj varijanti i u ubjedjenju da se nece saznati, sasvim je moguc, a Boga mi i vjerovatan - ruski false-flag.
mirsek

#15294 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

zilog wrote:
Challenger__ wrote:"Zapad" je apstraktni pojam i u ovoj situaciji nemamo "zapad" kao zainteresovanu stranu. Zainteresovane strane za političku kapitalizaciju ove nesreće su:

1. američka administracija;
2. americka marionetska vlada u Kijevu
3. RF i pobunjenici na jugoistoku

SAD i njihove službe imaju kapacitete da podmetnu bombu u Amsterdamu, oni jesu zainteresovana strana u ovom konfliktu i zato se ta opcije ne treba odbaciti.

KLJUČNE RIJEČI: Mogu, zainteresovani, ne treba odbaciti mogućnost.
Nikako ti se ne da tacku 3. razloziti na:
3. Ruska Pederacija
4. Putinovi marionetski pobunjenici

Kako ste i sami poceli, isla je prica da pobunjenici nemaju sisteme da obore avion preko 9000 metara. U toj varijanti i u ubjedjenju da se nece saznati, sasvim je moguc, a Boga mi i vjerovatan - ruski false-flag.
Sta bi postigli sa tim false flagom ??
Koji je motiv da to urade ?
Oni su vec dobijali borbe na terenu.
I to su zestoko razvaljivali kijevsku vojsku koja je bila opkoljena.
Last edited by mirsek on 22/07/2014 03:59, edited 1 time in total.
Challenger__

#15295 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

False flag Rusije sa ciljem da joj se pola planete natovari na vrat. Hahahah... Vidi se da su glupost i mržnja sestre blizankinje, da idu u paketu, ruku pod ruku.

Kako su jadni hejteri, kako su samo jadni.

:lol:
zilog

#15296 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:False flag Rusije sa ciljem da joj se pola planete natovari na vrat. Hahahah... Vidi se da su glupost i mržnja sestre blizankinje, da idu u paketu, ruku pod ruku.

Kako su jadni hejteri, kako su samo jadni.

:lol:
Kada spominjes hejtere, razmisli o sebi. Dlaka ti je falila da za obUma ne budes banovan kao rasista.
Svaki tvoj post pjeni mrznjom.

Onda se ono naslo da nekog naziva hejterom. Dusa draga... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zilog

#15297 Re: Ukrajina

Post by zilog »

mirsek wrote:Oni su vec dobijali borbe na terenu.
I to su zestoko razvaljivali kijevsku vojsku koja je bila opkoljena.
Uz rusku granicu, citaj rusku artiljeriju, kao i obaranje MH17. Sjeverno je vec poceo raspad i deranje guzova. Tako pade i Staljingrad, pardon Slavjansk.
daxon

#15298 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Hm, zanimljivo, a još će biti zanimljivije čuti odgovore na ova pitanja koja je postavila Rusija:
Prvo pitanje na koje Rusija traži odgovor glasi zašto je avion MH17 napustio međunarodni koridor. Drugo pitanje je da li je MH17 skrenuo sa putanje zbog greške u navigaciji ili je posada postupala po instrukcijama ukrajinske kontrole leta u Dnepropetrovsku.

Zašto je veliki deo sistema vazdušne odbrane u području pod kontrolom proruskih snaga ako one nemaju avione bilo bi treće pitanje. Četvrto, zašto je Kijev postavio raketni sistem Buk odmah uz pordručje koje kontrolišu proruske snage neposredno pre avionske nesreće, prenose ruski mediji.

Kijev je na dan nesreće intenzivirao aktivnost svojih radara Kupol-M1 9S18, koji su takođe komponente sistema Buk i Rusija namerava da traži odgovor zašto je to učinjeno. Sledeće pitanje bilo bi šta je vojni avion radio na putanji namenjenoj civilnim letovima.

Moskva će postaviti i pitanje zašto je vojni avion leteo gotovo u isto vreme i na istoj visini kao i putnički. Rusiju interesuje da sazna i odakle je došao lanser raketa sa snimka objavljenog u zapadnim medijima na kome se vidi kako se sistem Buk premešta navodno iz Ukrajine u Rusiju.

Budući da je snimak napravljen na teritoriji pod kontrolom Kijeva, gde su ga transportovali? Sledi i pitanje gde se lanser sada nalazi, zašto mu nedostaju neke od raketa i kada je poslednji put sa njega lansirana raketa. Rusiju na kraju interesuje i zašto američki zvaničnici nisu objavili dokaz koji bi potkrepio tvrdnju da je MH17 oborila raketa koju su ispalile proruske snage.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/482211/Cu ... dom-aviona
Alfons Kauders

#15299 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

uistinu je zabavno za kakve se slamke fataju ruje i njihovi fanovi... samo nastavite, bice zanimljivo :D
Sezam

#15300 Re: Ukrajina

Post by Sezam »

Cuj Moskva postavlja pitanja? :lol: :evil:

Ova tema, kao i reakcije zadnjih dana, samo potvrdjuju da nema goreg i kukavickijeg sljama od pravoslavnih terorista i njihovih sljedbenika. Bas kao i u Bosni 1992 -95, pijani pravoslavci granatiraju nasumice, masovno ubijaju civile i djecu, pa se kao zadnje kukavice onda izvlace pitanjima tipa: "kako su kamere TVSA se odmah pojavile nakon granatiranja Markala - to je znak da su se balije sami granatirali", "donosili su leseve u Tuzlu da SRbe optuze za masakr na kapiji" i slicne gadosti, svojstvene poganim umovima.

Pijani ruski cetnik, koji je klao po Bosni prije dvadeset godina, srusio avion sa 300 civila i sad pravoslavni teroristicki sljam i njihovi sljedbenici nemaju hrabrosti da preuzmu odgovornost. Govna, jednom rijecju.
Post Reply