Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
N.N.

#15251 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Eno Fudo u Vodovod doveo svoje dvije pripravnice da rade, one sto su mu radile u kampanji :D

Bio konkurs. Aha....ahahahahah
ExNihilo

#15252 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Vidim ja da je kamen opet dežurni krivac. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15253 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Trenutno su u nok daunu, primaju pljuske sa svih strana, ali kameni je u pravu, ne otpisuj ih nikad. Ko Talijane na Mundijalu :D

Previse je tu interesa uvezano da se tek tako obori. Evo Fudo je zagrebao malo po povrsini pa su strasne stvari izasle na vidjelo. Nije dovoljna budzetska plata, prinadleznosti, komisije, nego de jos i dzabne parking kartice, de opcinske prostore za stoju, pa da ih u podzakup das za 5 itd... itd...

Misim, stvarno da se normalnom covjeku smuci. Hodaju zemljom ko da ne misle u nju leci.

Izgubili su jednu bitku, ali ne i rat.
Casual's

#15254 Re: Zeničani

Post by Casual's »

N.N. wrote:Eno Fudo u Vodovod doveo svoje dvije pripravnice da rade, one sto su mu radile u kampanji :D

http://www.vikze.ba/oglas-za-prijem-rad ... blagajnik/

"direktor Javnog preduzeća «Vodovod i kanalizacija» d.o.o. Zenica, raspisuje"
Freamon Lester

#15255 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:Trenutno su u nok daunu, primaju pljuske sa svih strana, ali kameni je u pravu, ne otpisuj ih nikad. Ko Talijane na Mundijalu :D

Previse je tu interesa uvezano da se tek tako obori. Evo Fudo je zagrebao malo po povrsini pa su strasne stvari izasle na vidjelo. Bog te jebo nije dovoljna budzetska plata, prinadleznosti, komisije, nego de jos i dzabne parking kartice, de opcinske prostore za stoju, pa da ih u podzakup das za 5 itd... itd...

Misim, stvarno da se normalnom covjeku smuci. Hodaju zemljom ko da ne misle u nju leci.

Izgubili su jednu bitku, ali ne i rat.
Fudo ako ozbiljno misliti zavladati gradom mora naci nacina da im vrhusku rastjera iz JP i raznih institucija iz kojih finansiraju svoje izbore. I to u kratkom roku. Ako pusti i pocne se lizati sa njima onda ce ga nasamariti kao i svaku poziciju kojoj su bili opozicija. Jednostavno ce poceti se gomilati problemi, a kad primaknu izbori onda ce se zaboraviti da od 92. do danas osim u Zakirovom mandatu vlada SDA.

SDA sa druge strane ima sansu da se ozbiljno procisti i ubaci svjezu krv koja i hoce i zna raditi. Imaju oni takvih ljudi samo ne mogu isplivati od nekih koji sjede na po 15. funkcija.

A stvari koje su radjene u nasem gradu od strane SDA su i za naucno istrazivanje ali i za dobre zatvorske kazne. :D
Casual's

#15256 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Freamon Lester wrote:
Fudo ako ozbiljno misliti zavladati gradom mora naci nacina da im vrhusku rastjera iz JP i raznih institucija iz kojih finansiraju svoje izbore. I to u kratkom roku. Ako pusti i pocne se lizati sa njima onda ce ga nasamariti kao i svaku poziciju kojoj su bili opozicija. Jednostavno ce poceti se gomilati problemi, a kad primaknu izbori onda ce se zaboraviti da od 92. do danas osim u Zakirovom mandatu vlada SDA.

SDA sa druge strane ima sansu da se ozbiljno procisti i ubaci svjezu krv koja i hoce i zna raditi. Imaju oni takvih ljudi samo ne mogu isplivati od nekih koji sjede na po 15. funkcija.

A stvari koje su radjene u nasem gradu od strane SDA su i za naucno istrazivanje ali i za dobre zatvorske kazne. :D
Kakva snaga kad im je Duvnjak glavni trenutno :izet:

https://www.youtube.com/watch?v=JcNtPpQNOlY
Freamon Lester

#15257 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Casual's wrote: A stvari koje su radjene u nasem gradu od strane SDA su i za naucno istrazivanje ali i za dobre zatvorske kazne. :D
Kakva snaga kad im je Duvnjak glavni trenutno :izet:

https://www.youtube.com/watch?v=JcNtPpQNOlY[/quote]

I to sta kazes. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15258 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:

Hebiga, u startu nisam sklon rjesenjima koja zavise samo od jednog covjeka. To nikad ne izadje na dobro.

Jer realno govoreci, da je Husein jos uvijek medju zivima, nastavilo bi se sve po starom i lagano bi ovi likovi svojom nezajazljivoscu odveli ovaj grad u klinicku smrt. Ako vec nisu.

Ali eto covjeka nema i odmah je druga matematika.

Zato i ne treba iskljucivo forsirati Fudu kao licnost, nego sistemsku promjenu u nasem gradu.
Casual's

#15259 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:
Hebiga, u startu nisam sklon rjesenjima koja zavise samo od jednog covjeka. To nikad ne izadje na dobro.

Jer realno govoreci, da je Husein jos uvijek medju zivima, nastavilo bi se sve po starom i lagano bi ovi likovi svojom nezajazljivoscu odveli ovaj grad u klinicku smrt. Ako vec nisu.

Ali eto covjeka nema i odmah je druga matematika.

Zato i ne treba iskljucivo forsirati Fudu kao licnost, nego sistemsku promjenu u nasem gradu.
Koliko se raja raduje glupostima kao što je recimo jelka dovoljno govori koliko je raji u Ze pun kurac vehabija iz Orahovice i SDA.
Fudo da riješi lutalice u 2 mjeseca kao što kaže mislim da ima zagarantovan opstanak. Neće se zeleni puno smjet kurčiti ako ovaj iza sebe ima grad.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15260 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: Koliko se raja raduje glupostima kao što je recimo jelka dovoljno govori koliko je raji u Ze pun kurac vehabija iz Orahovice i SDA.
Fudo da riješi lutalice u 2 mjeseca kao što kaže mislim da ima zagarantovan opstanak. Neće se zeleni puno smjet kurčiti ako ovaj iza sebe ima grad.
Pa to se slazem. Mislim da mu svakako ne mogu puno ici u kontru ako misle sebi dobro.

Jeben je on igrac, ima pricu, mediji ga vole, a realno ima i pogolema muda. Sve njihove opstrukcije moze javno objaviti.

Gledam onog geometra Cosica iz Vijeca, sto naprasno postade pravnik, hoce s Fudom ko da se nadigrava :lol: Bjezi bolan smijesan ispadas :-)

Eh sad ostaju samo zakulisne radnje koje ce nam kamen filtrirano i na kapaljku prenositi. Posto imam dosta pouzdanih izvora, uvijek mi je zanimljivo gledati sta presuti :D

Evo, vrlo otvoreno da ka'em, sto bi rekao donzeFu :D

Kamen :thumbup:
Shmeker

#15261 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Iskreno uzivam gledati kako ih Fudo ubija seljackim metodama koje su sami patentirali. Da vjerujem da ce nesto biti bolje, iskreno i ne bas. Ustvari Fudo je dobio izbore na stvari za koju sam 90% siguran da je ubleha. Medjutim stari lisac je to tako mudro upakovao da mu ovi iz SDA mogu samo lagano. Rijec je o kladionicama i mogucim taxama na njih. U zakonu stoji da vrsta djelatnosti ne moze biti kriterij za visinu taxe i to mi govori kakav ishod ce biti cijele ove price.

Ja iskreno vjerujem da Fudo zna da od toga nema nista ali je to tako pametno plasirao u javnost i prosjecni glasac je cuo ono sto je zelio. Sad je ta odluka na vijecu i fakticki trebaju mu i glasovi SDA da bi to proslo. U slucaju da se izglasa, znaci da se i SDA slozila s tim i kod eventualnih tuzbi od kladionica koje ce uslijediti poslije, snose jednak dio odgovornsoti kao i nacelnik. U drugom slucaju da SDA odbije da glasa za pomenute taxe on ih optuzuje za izdaju, za slusanje instrukcija iz centrale i da suruju s hercegovcima. SDA nije toliko glupa da izglasa taxe koje nemaju uporiste u zakonu a sa druge strane Fudo ih s tim jebe u glavu i proglasava izdajnicima. Klasicno SDA seljakanje im se sada obija o glavu :D Uglavnom samim nametanjem price o taxama on je u ovoj prici vec pobijedio.

Najgora stvar od svega ovoga jeste da smo jedino mi u ovoj prici najebali.
N.N.

#15262 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Casual's wrote:
N.N. wrote:Eno Fudo u Vodovod doveo svoje dvije pripravnice da rade, one sto su mu radile u kampanji :D

http://www.vikze.ba/oglas-za-prijem-rad ... blagajnik/

"direktor Javnog preduzeća «Vodovod i kanalizacija» d.o.o. Zenica, raspisuje"
Ma nije to to :-D Za ova mjesta su sutra razgovori, a ove dvije vec rade :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15263 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

A radi li taj mladji pravnik :D
kamen spoticanja

#15264 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
Casual's wrote: Koliko se raja raduje glupostima kao što je recimo jelka dovoljno govori koliko je raji u Ze pun kurac vehabija iz Orahovice i SDA.
Pa to se slazem. Mislim da mu svakako ne mogu puno ici u kontru ako misle sebi dobro.

Jeben je on igrac, ima pricu, mediji ga vole, a realno ima i pogolema muda. Sve njihove opstrukcije moze javno objaviti.

Gledam onog geometra Cosica iz Vijeca, sto naprasno postade pravnik, hoce s Fudom ko da se nadigrava :lol: Bjezi bolan smijesan ispadas :-)

Eh sad ostaju samo zakulisne radnje koje ce nam kamen filtrirano i na kapaljku prenositi. Posto imam dosta pouzdanih izvora, uvijek mi je zanimljivo gledati sta presuti :D

Evo, vrlo otvoreno da ka'em, sto bi rekao donzeFu :D

Kamen :thumbup:
Ti znas da ja znam da ti znas svasta nesto :mrgreen: :thumbup:
a znas da sam tebi pustao neke informacije kroz malo rjedje filtere...hebi ga kontas pa je lakse komunicirat
vidi ovaj clanak
http://m.avaz.ba/clanak/268684/sud-zakl ... nalogu-sda

Malo upuceniji razumiju intenciju
a licno ovde pomalo navijam za fudu
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15265 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Ti znas da ja znam da ti znas svasta nesto :mrgreen: :thumbup:
a znas da sam tebi pustao neke informacije kroz malo rjedje filtere...hebi ga kontas pa je lakse komunicirat
vidi ovaj clanak

Razumijemo se :wink:

Uh jbt al konspirativno zvuci ova nasa prepiska :lol: Sta ce raja pomislit :D

P.S. Otkud Omerov sin gore? Bilo im preofirno odmah u Zenicu ili?
clio_dci120

#15266 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Nedavno cujem od jednog upucenijeg malo starijeg clana SDA da se dosta ljudi pobunilo u omladinskom pogodnu SDA, ovi valjda sto su medju glavnim u omladinskom pogonu SDA, debelo nezadovoljni. A opcenito im raja nije htjela ni raditi na izborima, valjda nezadovoljni, skotnali ljudi da nemaju nista od toga. Doduse, to je prica, ne znam je li istina.
Nekoliko tih momaka imam i u raji na FB, znam da su oduvijek bili sto bi se reklo vatrene pristalice SDA, sada odjednom kontra, stalne kritike, nezadovoljstvo.
Ne znam je li to igra, mislim je li im neko sa vrha naredio da budu kao drugaciji, da se moze reci ono da omladina drugacije ramislja, pa da ih prodaju kao "drugacije" na narednim izborima ili se fakat njihova kljucna izborna baza okrece protiv njih. Bas su upravo kritike ucestale od ovih mladjih clanova.
Tu bi lagano Sepic mogao privuci ove za budunocnost kljucne glasace i sto je bitnije logisticku snagu. I u Sarajevu znam ove neke raje sto su uvijek bili SDA, a sad u zadnje vrijeme previse nesto Sepica hvale.
Kako god, mislim da ce iduci opci izbori biti najzanimljiviji.
Last edited by clio_dci120 on 22/12/2016 23:33, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#15267 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Ti znas da ja znam da ti znas svasta nesto :mrgreen: :thumbup:
vidi ovaj clanak

Razumijemo se :wink:

Uh jbt al konspirativno zvuci ova nasa prepiska :lol: Sta ce raja pomislit :D

P.S. Otkud Omerov sin gore? Bilo im preofirno odmah u Zenicu ili?
Omer je inteligentan
i mladji je u strujnom kolu...u sarajvu :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15268 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Omer je inteligentan
Cini mi se i Galetove hairlije takodjer.
kamen spoticanja

#15269 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Omer je inteligentan
Cini mi se i Galetove hairlije takodjer.
Isti lonac druze
dok se buranija zahebava jelkom
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15270 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Isti lonac druze
I kupljenjem prnja. Dje sam tu sam sa odlukom :-?
Freamon Lester

#15271 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Sprehenzi dojc?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15272 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:
Sprehenzi dojc?
Ma jok, Italija.
kamen spoticanja

#15273 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
Ista sam ti takva
Freamon Lester

#15274 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote:
Sprehenzi dojc?
Ma jok, Italija.
Vakat je da neko promjeni malo. Sto rece jedan drug: "Svaka usrana baba u Njemackoj zna gdje je Zenica". :lol:
clio_dci120

#15275 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Pa Bata, studirao si pravo kako sam rauzmio, znas i sam koliko je pravnika sto su srednju medicinsku zavrsili rasplalili u Dojčland. Radimo mi neki po Sarajevu, ovo sto je ostalo u Zenici neradi ili ako radi, konobarise...
Ma najpametniji su davno uzeli certifikat kursbuch b1 ili kako se vec zove. i rasplalili odavde...
I ja se pitam stalno kad vec nisam u Zenici, sto nisam negdje dalje otisao od Sarajeva. :lol:
Last edited by clio_dci120 on 22/12/2016 23:45, edited 1 time in total.
Post Reply