Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
VladaFBiH

#15251 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VladaFBiH »

Alfons Kauders wrote:
VladaFBiH wrote:
kakaljin wrote:
Mi = Bosanci i Hercegovci
Oni = Bosanci i Hercegovci
Svi se radujemo napredku na svakom dijelu naše države Bosne i Hercegovine, ako je dobro bilo kome dobro je i meni.
Đaba, Tuzlaci ne vole Sarajlije i to je to - valjda kompleks ili šta... iako ja lično gotivim Tuzlake i Tuzlu uvijek imam s njima problem kada kažem da sam iz Sa
Ne mrzimo, samo nam mrsko konstantno ispravljati miješanje dž i đ, č i ć... :D
ispravljeno - hvala na korekciji. Šta bih ja bez Tuzlaka a još i "nazzi grammar" :)

btw. ovo je otišlo u off topic i vrijeme je da se stane dok ne bude banova :run:
Last edited by VladaFBiH on 02/08/2019 09:38, edited 1 time in total.
kakaljin

#15252 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

Alfons Kauders wrote:
kakaljin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Odaberi jedno od tog dvoje.
Ja sam i jedno i drugo, jer to i da hocu ne mogu promjeniti jer sam to stekao po rodjenju.

A i ponosim se time
Ne ide, moraš odabrati jedno. :D

Jedno se veze uz drugo, tako da ne mozes i da hoces ovo dvoje rastaviti
Haris.ba

#15253 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Haris.ba »

I sta kazu u TK, ima li kakvog plana za autoput u slijedecih 20 godina?
Alfons Kauders

#15254 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

VladaFBiH wrote:
Alfons Kauders wrote:
VladaFBiH wrote: Đaba, Tuzlaci ne vole Sarajlije i to je to - valjda kompleks ili šta... iako ja lično gotivim Tuzlake i Tuzlu uvijek imam s njima problem kada kažem da sam iz Sa
Ne mrzimo, samo nam mrsko konstantno ispravljati miješanje dž i đ, č i ć... :D
ispravljeno - hvala na korekciji. Šta bih ja bez Tuzlaka a još i "nazzi grammar" :)

btw. ovo je otišlo u off topic i vrijeme je da se stane dok ne bude banova :run:
Ispravno je "Grammar Nazi"... Radim lekturu i na engleskom, nema na čemu.

Kako off topic? Topic je pregled izgradnje autoputa, a pošto se već pet godina nije izgradilo ništa, komotno možemo pisati i o vaterpolu.
Alfons Kauders

#15255 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote:I sta kazu u TK, ima li kakvog plana za autoput u slijedecih 20 godina?
Šta kažu u KS, ima li kakvog plana da se promijeni ime škole nazvane po Ustaši Busuladžiću u sljedećih 20 godina?

Inače, pravilno se kaže "sljedeći" a ne "slijedeći"...

Nauči bosanski, lijep je jezik, možda ti se dopadne. Isto savjetujem i ostatku sugraDŽana. :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15256 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by un1ted »

Ne mogu da vjerujem da na jebenom forumu i temi o autoputovima vi raspravljate o jebenoj gramatiki. Fakin amblivbl.
Alfons Kauders

#15257 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

un1ted wrote:Ne mogu da vjerujem da na jebenom forumu i temi o autoputovima vi raspravljate o jebenoj gramatiki. Fakin amblivbl.
1. Gramatici
2. Autoputevima
3. Anbilivibl :D

Nema na čemu, i drugi put.
VladaFBiH

#15258 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VladaFBiH »

Alfons Kauders wrote: Ispravno je "Grammar Nazi"... Radim lekturu i na engleskom, nema na čemu.

Kako off topic? Topic je pregled izgradnje autoputa, a pošto se već pet godina nije izgradilo ništa, komotno možemo pisati i o vaterpolu.
Ispravno je i "Grammar Nazzi" i "Grammar Natzis i "Grammar Nazzis" ali ovo je baš off topic :)

btw. Vaterpolo nije loša tema :)
Nivelacija

#15259 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Nivelacija »

Mnogo TK dobija izgradnjom koridora VC, autoput se bukvalno naslanja na kanton..30 tak minuta recimo od Gracanice i Gradacca.
VladaFBiH

#15260 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VladaFBiH »

Nivelacija wrote:Mnogo TK dobija izgradnjom koridora VC, autoput se bukvalno naslanja na kanton..30 tak minuta recimo od Gracanice i Gradacca.
Da je pameti TK bi se spojila na autoput kod Doboja (najkraća i najlogičnija ruta jer uvezuješ Lukavac i Gračanicu dodatno) a ne preko Žepča
Last edited by VladaFBiH on 02/08/2019 10:05, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#15261 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

VladaFBiH wrote:
Alfons Kauders wrote: Ispravno je "Grammar Nazi"... Radim lekturu i na engleskom, nema na čemu.

Ispravno je i "Grammar Nazzi" i "Grammar Natzis i "Grammar Nazzis" ali ovo je baš off topic :)

Ne, nije ispravno. To je bukvalno moj posao i vjeruj mi kad kažem da nije ispravno, ni blizu.

Ne možemo svi raditi u stranci. Neko mora biti i pismen... Doduše, previše je tražiti pravilan engleski od ljudi koji jedva barataju maternjim.
Alfons Kauders

#15262 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

VladaFBiH wrote:
Nivelacija wrote:Mnogo TK dobija izgradnjom koridora VC, autoput se bukvalno naslanja na kanton..30 tak minuta recimo od Gracanice i Gradacca.
Da je pameti TK bi se spojila na autoput kod Doboja (najkraća i najlogičnija ruta jer uvezuješ Lukavac i Gračanicu dodatno) a ne preko Žepća
Kaže se Žepča, a ne Žepća...

Trebam početi naplaćivati časove.
Haris.ba

#15263 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Haris.ba »

VladaFBiH wrote:Da je pameti TK bi se spojila na autoput kod Doboja (najkraća i najlogičnija ruta jer uvezuješ Lukavac i Gračanicu dodatno) a ne preko Žepća
Pa donekle je već spojena. Ima magistrala. :D

Mnogo je bolje gurati brzu cestu (kroz modernizaciju magistrale gdje je moguće, a pobjeći na novu trasu gdje je moguće) Tuzla - Lukavac - Doboj, nego autoput. Nešta slično ko što se hoće sa Lašva - Travnik.
VladaFBiH

#15264 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VladaFBiH »

Alfons Kauders wrote:
VladaFBiH wrote:

Ne, nije ispravno. To je bukvalno moj posao i vjeruj mi kad kažem da nije ispravno, ni blizu.

Ne možemo svi raditi u stranci. Neko mora biti i pismen... Doduše, previše je tražiti pravilan engleski od ljudi koji jedva barataju maternjim.
jes, neko mora živjeti i u Tuzli i biti jadan bez autoputa (pretpostavljam da sad samozadovoljavaš na ovaj odgovor jednog Sarajlijice)... ti fakat imaš problema i imaš potrebu za vrijeđanjem na *ebenom forumu... to dovoljno govori o tebi
Laertes

#15265 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Laertes »

Čekam komentar dežurnog minderaša, a onda odgovore. Pa onda Banovići (TK). Bez mene ovaj put :meza:
VladaFBiH

#15266 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VladaFBiH »

Alfons Kauders wrote:
VladaFBiH wrote:
Da je pameti TK bi se spojila na autoput kod Doboja (najkraća i najlogičnija ruta jer uvezuješ Lukavac i Gračanicu dodatno) a ne preko Žepća
Kaže se Žepča, a ne Žepća...

trebaš izaći vani i vidjeti kako su žene lijepe ili frajeri - zavisno šta već preferiraš
Last edited by VladaFBiH on 02/08/2019 10:07, edited 1 time in total.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15267 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by un1ted »

Alfons Kauders wrote:
un1ted wrote:Ne mogu da vjerujem da na jebenom forumu i temi o autoputovima vi raspravljate o jebenoj gramatiki. Fakin amblivbl.
1. Gramatici
2. Autoputevima
3. Anbilivibl :D

Nema na čemu, i drugi put.
Image
Alfons Kauders

#15268 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

VladaFBiH wrote:
Alfons Kauders wrote:
VladaFBiH wrote: Ispravno je i "Grammar Nazzi" i "Grammar Natzis i "Grammar Nazzis" ali ovo je baš off topic :)

jes, neko mora živjeti i u Tuzli i biti jadan bez autoputa (pretpostavljam da sad samozadovoljavaš na ovaj odgovor jednog Sarajlijice)... ti fakat imaš problema i imaš potrebu za vrijeđanjem na *ebenom forumu... to dovoljno govori o tebi
Ja ti pomažem da naučiš jezik, a ti to doživljavaš kao uvredu? Zanimljivo... :D
Alfons Kauders

#15269 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

VladaFBiH wrote:
Alfons Kauders wrote: Kaže se Žepča, a ne Žepća...

trebaš izaći vani i vidjeti kako su žene lijepe ili frajeri zavisno šta već preferiraš
Zašto izlaziti na 28 stepeni kad i ovdje mogu ploditi? :izet:
Nivelacija

#15270 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Nivelacija »

Mislio sam da je ovaj lik OK, medjutim :run:
escobar__

#15271 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by escobar__ »

Thorgerson wrote:Ja zivim u Sarajevu, ali mi je Tuzla veoma drag grad. Nedavno sam isao po neke ljude na aerodrom i licno me je bilo stid kad smo isli nazad za Sarajevo. Da, zanimljiv je put 20-ak minuta, fino krivuda, priroda. Ali nakon 2.5h "malo" dosadi. Naročito kad buljiš u šleper ispred sebe.

Tuzla se nije nasla na trasi koridora, ok. Ali to nije razlog da im modernizaciju magistrale radiš 20 i kusur godina. :roll:

I dragi tuzlaci, trebate i vi malo prestati sav svoj gnjev usmjeravati na sarajlije. To sto je ovdje sjediste vlade (gdje je glavni covjek iz vaseg kraja - ne naseg) nismo mi krivi. Dakle, ne određuje Sarajevo šta će se i gdje graditi, niti Sarajevo (samo) bira vlast. Dakle, ne vidim uopste potrebu da pravimo animozitet izmedju dva grada. Pa zar nemamo vec dovoljno izmisljenih sukoba na drugim stranama? Zar nije poenta ako se vec ne mozemo dogovoriti sa anamo onima, da se mi izmedju sebe dogovorimo. Barem u tom dijelu gdje ljudi smatraju BiH jos uvijek svojom domovinom.

Na kraju nemojte misliti da je ovdje isto tako stanje bajno. Mi smo jedino imali sreću da smo naslijedili kakve takve puteve i dobru uvezanost, mislim dobru za 70-te godine, ali hajd sta se moze.

Mi smo zaobilaznicu dobili nakon 10 godina gradnje. Pola ulica u gradu je u katastrofalnom naselju. Prvu transverzalu cekamo desetinama godina, dvije glavne gradske longitudinale boga pitaj kad ce biti zavrsene (sjeverna vjerovatno nikad, juzna mozda nekad - ali nekih 80% iste, jer onako kako je planirana u citavoj duzini - nikad). U jednom gradu od 300k ljudi mi fakticki imamo samo jednu cestu koja spaja jedan kraj grada sa drugim - JEDNU CESTU (ne bi imali ni nju da nam je ne napravise u exyu). Neke nade se polažu sada u ovu šestorku, ali vidjet ćemo eto rezultate, sad za sad djeluju kao pravo osvjezenje.

Svako ima svoje probleme. Ali zajednicko nam je da smo svi zajedno za ovo krivi. Biramo budale na vlasti i zato nam je kako nam je. I vi u Tuzli, i oni u Bihaću i ovi ovdje u Sarajevu, oni dole jadnici u Mostaru ni nemaju izbora(á) itd.
Ne usmjeravam gnjev ka Sarajlijama, igrom slučaja je tema otišla u tom pravcu (jer smo prozvani da kukamo kako nemamo autocestu i imputirana nam je krivica da smo za to optužili Sarajevo).

Nemam problem sa Sarajevom i Sarajlijama uopšte niti smatram da je Grad Sarajevo odgovoran za ovo šta rade viši nivoi vlasti, ako nekad i pomenem Sarajevo u kontekstu odnosa prema drugim dijelovima Bosne i Hercegovine onda zasigurno ne mislim na grad i građane, već na institucionalno Sarajevo koje je glavni grad države i entiteta, te u kojem se nalaze kompanije čiji je posao i cestogradnja u mom kantonu.

Također, nemam problem reći ni to da i lokalnu i kantonalnu vlast u Tuzli također smatram dijelom odgovornim za sve ono što se radi ili ne radi u ovom kantonu u godinama iza rata (tuzlansku vlast posebno "perem" na za to predviđenim mjestima ali ovo je sarajevski forum pa to i ne čitate niti ima potrebe za tim).

Ono šta ne želim je da mi se trpa neki animozitet prema Sarajevu kad za tim nema potrebe. Što se gradnje autocesta tiče na taj ću se račun i dalje nastavit zajebavat kao što ću se zajebavat i na temi o magistralama i generalno njihovim 3D prezentacijama, video klipovima dionica od 2 km i sl.
Haris.ba

#15272 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Haris.ba »

escobar__ wrote:već na institucionalno Sarajevo koje je glavni grad države i entiteta, te u kojem se nalaze kompanije čiji je posao i cestogradnja u mom kantonu.
Misliš na JP Autoceste FBiH? Oni su u Mostaru.
escobar__

#15273 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by escobar__ »

Odlično si to primjetio, hvala na korekciji. :zzzz:
Haris.ba

#15274 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Haris.ba »

escobar__ wrote:Odlično si to primjetio, hvala na korekciji. :zzzz:
Đavo je u detalju.

https://avaz.ba/vijesti/bih/506616/fadi ... ovi-mandat
Šta je s infrastrukturnim projektima? Je li došlo vrijeme da se radovi ubrzaju, šta se čeka s gradnjom?
- Infrastrukturni radovi idu. Već je milijardu eura plasirano u razne projekte. Vjerujem da ćemo u narednih nekoliko godina završiti minimalno 60 kilometara, a maksimalno 100 kilometara autoputa. Protekle tri godine izgubili smo na akcizama. I dok smo ih dobili, odmah smo započeli s projektima. Znači, radimo. Počitelj, evo, kreće. Dogovaramo tunel Kvanj i ulazak u Mostar. Imamo skoro završenu Zeničku zaobilaznicu. Mi već sada radimo 50 kilometara Koridora. I ugovorili smo na sjeveru da radimo 39 kilometara. Sa 39 kilometara i ovih 60, možemo vrlo lako dobiti novih 100 kilometara autoputa.
Evo Fadil sa TK kaže da će biti 100 km u izgradnji. Rade na tome.
Alfons Kauders

#15275 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

Ma znamo mi kako vi stranački gradite, evo začas će to biti gotovo, kao i što vidimo na ovoj temi zadnjih pet godina... :-)
Post Reply