Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#15251 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ja sam nedavno zeni instalirao na S4 neku verziju KitKata za Uk trziste... Fakat mobitel je duplo brzi nego sto je bio. Da nisu sta optimizovali :D

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
friskyoreo

#15252 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Maharadza wrote:
friskyoreo wrote:Ljudi u troumici sam. :) Da li kupiti polovan S3 ili nov, ili nesto sasvim trece. Na piku polovni su oko 350 (da je u ok stanju) dok je nov 390. Ili nesto sasvim trece u tom cjenovnom rangu do 400...
Nexus 4, Moto G...bježi od touchwiz-a kako znaš i umiješ! Osim ako kupuješ s5/note 3 i bolje! :D

PS. Sjetih se, ako već mora S3, ganjaj onu američku verziju sa 2GB RAM-a (imao je tu verziju ovdje forumaš @android pa njega pitaj)! Giga je jednostavno ništa za touchwiz! :wink:
Touchwiz mi nije problem, jer odmah na njega ide nesto cm11 based. :D I uz greenify, meni je 1 gb ram sasvim dovoljno.
S3 LTE je :thumbup: , samo sto su oni znatno skuplji i opet onda bolje nov obicni nego polovan LTE za iste pare. :)
mufa1

#15253 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Kao sto si spomenuo s3 neo, vrlo dobar telefon, i razlika je osjetna u tih pola gige rama. Rekao bih slobodno best buy za 4 glave.
A maharadza odvadi malo ribu sto se tice touchwiza, haj da nisam koristio, pa da covjek procita tvoje postove, reko bi insan to se jednostavno ne može koristiti.

Sent from my OnePlus One
Maharadza

#15254 Re: Android OS

Post by Maharadza »

mufa1 wrote:Kao sto si spomenuo s3 neo, vrlo dobar telefon, i razlika je osjetna u tih pola gige rama. Rekao bih slobodno best buy za 4 glave.
A maharadza odvadi malo ribu sto se tice touchwiza, haj da nisam koristio, pa da covjek procita tvoje postove, reko bi insan to se jednostavno ne može koristiti.

Sent from my OnePlus One
Može se koristiti, to ne sporim, samo na ovim "jačim" uređajima sa >1GB RAM-a, eto od s3 neo pa nadalje recimo! :P
rangoj

#15255 Re: Android OS

Post by rangoj »

friskyoreo wrote:Ljudi u troumici sam. :) Da li kupiti polovan S3 ili nov, ili nesto sasvim trece. Na piku polovni su oko 350 (da je u ok stanju) dok je nov 390. Ili nesto sasvim trece u tom cjenovnom rangu do 400...
Uzmi novi Moto G. Brzo i fluidniji uredjaj za 400 ne možeš dobiti. Svakako će ti pružiti bolje iskustvo od s3.

Kamera je na novom modelu 8mp, i trebam li napomenuti da ćeš imati redovan Update - koji se nemoze porediti sa običnim instalacijom novog rom-a jer Motorola ispod haube dodaje svoje biblioteke za ubrzavanje uredjaja - još jedan razlog što je tako brz!

Ako kupis Moto G, do kraja decembra ćeš imati Android L - optimizovan za tvoj uredjaj.

Nexus 5 / Tapatalk
_mufljuz_

#15256 Re: Android OS

Post by _mufljuz_ »

ima li ko rjesenje za S5 - camera radi kad restartujem ali kao da nesto kiluje aFlikaciju i onda dobijem poruku:

"Failed to initialize camera"

:twisted:
Curve

#15257 Re: Android OS

Post by Curve »

friskyoreo wrote:
quarterback wrote:sto se tice s3 za 40 km ne bih razmisljao polovan ili nov, a ti najbolje znas sta ti odgovara
To i ja kontam, novo je novo. Jest da ova garancija u ovim shopovima ne vrijedi nista, ali opet...
Sad jos veci zbunitis, vidjeh ovaj S3 NEO, on je 400... :-) :-)
Ako vec kontas uzimat s3 onda def uzmi s3 neo
Maharadza

#15258 Re: Android OS

Post by Maharadza »

_mufljuz_ wrote:ima li ko rjesenje za S5 - camera radi kad restartujem ali kao da nesto kiluje aFlikaciju i onda dobijem poruku:

Da li kamera radi preko drugog app-a? npr.

https://play.google.com/store/apps/deta ... ogleCamera

Instaliraj i pokreni, ako izbaci isti error vjerovatno je hardverski problem (nosi u servis) ako ne onda softverski pa ćemo vidjeti dalje. ;)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
_mufljuz_

#15259 Re: Android OS

Post by _mufljuz_ »

Maharadza wrote:
_mufljuz_ wrote:ima li ko rjesenje za S5 - camera radi kad restartujem ali kao da nesto kiluje aFlikaciju i onda dobijem poruku:

Instaliraj i pokreni, ako izbaci isti error vjerovatno je hardverski problem (nosi u servis) ako ne onda softverski pa ćemo vidjeti dalje. ;)

znaci oglaba mi je - ne radi kam - jedino radi i mogu slikat kad restartujem telefon.... e sad koliko je to HW problem.... nista osiguran je telefon ko im jebe mater.... samo me jebe sto imam NAVI dobar instaliran ko ce ga opet trazit.... u pm....
player_

#15260 Re: Android OS

Post by player_ »

_mufljuz_ wrote:
Maharadza wrote:

znaci oglaba mi je - ne radi kam - jedino radi i mogu slikat kad restartujem telefon.... e sad koliko je to HW problem.... nista osiguran je telefon ko im jebe mater.... samo me jebe sto imam NAVI dobar instaliran ko ce ga opet trazit.... u pm....
Probaj i sa factory resetom za svaki slucaj i odradi update ako nisi slucajno :D
Ciprol

#15261 Re: Android OS

Post by Ciprol »

Jel' se ovdje spominjao onaj mobitel One plus One?

febo_acm

#15262 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Jeste, a imas i temu za njega.

perfect_guy

#15263 Re: Android OS

Post by perfect_guy »

šta treba da bude zadatak mediaservera? ponekad, pogotovo tokom noći, zna svući i 40% baterije, i bude po 9-10 sati stay awake (wi-fi i ostala čuda budu isključena)
febo_acm

#15264 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Onaj osjecaj kada direktno skines seriju sa torrenta, zipovan prevod sa prijevodi online i onda ga raspakujes i zajedno sa serijom prebacis u drugi folder i gledas... Android! :D

Ali_G

#15265 Re: Android OS

Post by Ali_G »

Ajd da priupitam i ovdje:-)
Vrijedi li za razliku od nekih 80km lg g3 3/32 u odnosu na 2/16 al cisto sa strane rama? Brzina u radu, potrosnja baterije...
Tnx
febo_acm

#15266 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ma jarane to je individualno... Mislim ovo 16/32 GB nije uopste bitno jer imas microSd slot... Sada ostaje taj ram. Realno 3GB naspram 2GB ne bi trebalo da bude neka prednost. Mozda bude za 2-3 godine, ali sada nije svakako. Potrosnja baterije je ista, to sam citao po netu. Opet ja kakav sam ja bih uzeo taj skuplji model, ne znam ni sam sto :D

Maharadza

#15267 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Ali_G wrote:Ajd da priupitam i ovdje:-)
Vrijedi li za razliku od nekih 80km lg g3 3/32 u odnosu na 2/16 al cisto sa strane rama? Brzina u radu, potrosnja baterije...
Tnx
Po meni vrijedi, jer ne dobijaš samo RAM nego i memoriju, a 16 interne (čitaj: 10GB na raspolaganju) je ništa, pogotovu ako uzmeš u obzir "moć" te kamere u G3: 4K, fullHD @ 60FPS itd. (moj G2 npr. ne podržava snimanje na eksternu memoriju, mada G3 vjerovatno podržava ne znam)! To je moje mišljenje, imaš opet ljudi kojima je i tih 10GB dovoljno jbg, svako zna svoje! :P
febo_acm

#15268 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ali imas microSD pa to ne mora biti presudno :D

Podrzava snimanje na SD kartice.

FMDzem

#15269 Re: Android OS

Post by FMDzem »

Nije tema, ali ovdje je najveća koncentracija stručnjaka.
Gdje mogu da kupim kvalitetan "oklop/masku" na onaj fazon što se preklopi kao knjiga, ili možda još bolje da može da se sa njim namjesti da sam stoji - kada gledaš neki klip ili slično?

Nisam siguran koliko tačno, ali ekran ima malo više inča".
mayab

#15270 Re: Android OS

Post by mayab »

A za koji uredjaj?
MeanMachine

#15271 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

FMDzem wrote:Nije tema, ali ovdje je najveća koncentracija stručnjaka.
Gdje mogu da kupim kvalitetan "oklop/masku" na onaj fazon što se preklopi kao knjiga, ili možda još bolje da može da se sa njim namjesti da sam stoji - kada gledaš neki klip ili slično?

Nisam siguran koliko tačno, ali ekran ima malo više inča".
Realno, eBay (ili neka slična stranica) ti je za te stvari najbolja opcija.

Tiki Taka Tapatalk
shalla

#15272 Re: Android OS

Post by shalla »

MeanMachine wrote:
shalla wrote:Kveščn 1:
Zasto ne mogu da posaljem mms iako mi je setovano sve kako treba i sta treba?

Kveščn 2:
Zasto mi, kada hocu da posaljem poruku na vise primatelja (Bajram je idealna prilika za to :D ), automatski konvertuje poruku u mms cime se vracamo na prvo pitanje?

Sent from my OnePlus One
Za Question br. 2 (i pod uslovom da koristiš stock aplikaciju za poruke) otvori tu aplikaciju i pod settings nađi opciju "MMS creation mode" pa je stavi na "free", a ako to ne pomaže probaj "restricted" umjesto free. Nadam se da će ti ovo pomoći.

Tiki Taka Tapatalk
Da, stock je aplikacija, nisam našao to ali sam pod settings našao pri mms messages "group messaging" gdje fino piše "use MMS to send a single message when there are multiple recipients" :mrgreen: Zašto je to bilo uključeno i zašto se nisam sjetio da pogledam, ne bih ti znao reći :mrgreen:

I dalje ostaje problem mms-a, ne kontam koji mu je đavo al hajde, skontaću nešto vremenom, nije mi toliko bitno...
FMDzem

#15273 Re: Android OS

Post by FMDzem »

mayab wrote:A za koji uredjaj?
GoClever 500 čini mi se...
mufa1

#15274 Re: Android OS

Post by mufa1 »

shalla wrote:
MeanMachine wrote:
shalla wrote:Kveščn 1:
Zasto ne mogu da posaljem mms iako mi je setovano sve kako treba i sta treba?

Kveščn 2:
Zasto mi, kada hocu da posaljem poruku na vise primatelja (Bajram je idealna prilika za to :D ), automatski konvertuje poruku u mms cime se vracamo na prvo pitanje?

Sent from my OnePlus One
Za Question br. 2 (i pod uslovom da koristiš stock aplikaciju za poruke) otvori tu aplikaciju i pod settings nađi opciju "MMS creation mode" pa je stavi na "free", a ako to ne pomaže probaj "restricted" umjesto free. Nadam se da će ti ovo pomoći.

Tiki Taka Tapatalk
Da, stock je aplikacija, nisam našao to ali sam pod settings našao pri mms messages "group messaging" gdje fino piše "use MMS to send a single message when there are multiple recipients" :mrgreen: Zašto je to bilo uključeno i zašto se nisam sjetio da pogledam, ne bih ti znao reći :mrgreen:

I dalje ostaje problem mms-a, ne kontam koji mu je đavo al hajde, skontaću nešto vremenom, nije mi toliko bitno...
Nego, mene interesuje jedna druga stvar. Jel postoji neka stvar odn prednost mms poruke u odnosu recimo na viber, WhatsApp itd.
Haj kontam nema svako viber, ali i za mms ti treba Internet? Ili griješim?

Sent from my OnePlus One
burekodsira

#15275 Re: Android OS

Post by burekodsira »

imam jos jednu pozivnicu za OPO pa ko mi se javi prvi dobice je do veceras s tim da do sutra u ovo doba mora naruciti
Post Reply