Politicko ili drugo djelovanje, uplitanje je u unutrasnje stvari.jeza u ledja wrote:Ja sam govorio o politickom uplitanju, u smislu kako ta zemlja treba da izgleda, gdje da joj budu granice, itd, ne o vojnim ili drugim operacijama unutar tih zemalja, ali ako hoces mozemo i tome i mislim da je vise nego smijesno porediti eventualne akcije Mossada u Iranu sa dugogodisnjom opskrbom Hezbollaha i Hamasa sa naoruzanjem, vojnom opremom, municijom, obukom i svim ostalim.swanfilter wrote:Uf, Mossad odradio nekoliko auto bombi usred Teherana, neke cak i priznali, i onda o neupletanju ... Ipak, izvinjenje na uletu, al morao sam ...
Po toj logici Izrael se onda uplitao i unutrasnje stvari Argentine, Brazila i gdje je sve vec Mossad hvatao ili likvidirao bivse naciste.
Tako se lako prelazi preko odgovornosti Irana za sve sto radi na BI. Jebiga, nije popularno valjda.
Hamas, Hezbolah, znamo kada su nastali, mnogo vremena nakon pocetka ere talasanja i rovarenja Mossada, Shin Beta, ... Prica ti kao i onih iz USA medija.
Akcije u J Americi, i posebno Argentini su enormno krsenje svega međunarodnog. Ukratko ...
U kakvom okruzenju i atmosferi se nalaze nakon Revolucije, dobri su.