IRAN

Post Reply
swanfilter

#15251 Re: IRAN

Post by swanfilter »

jeza u ledja wrote:
swanfilter wrote:Uf, Mossad odradio nekoliko auto bombi usred Teherana, neke cak i priznali, i onda o neupletanju ... Ipak, izvinjenje na uletu, al morao sam ...
Ja sam govorio o politickom uplitanju, u smislu kako ta zemlja treba da izgleda, gdje da joj budu granice, itd, ne o vojnim ili drugim operacijama unutar tih zemalja, ali ako hoces mozemo i tome i mislim da je vise nego smijesno porediti eventualne akcije Mossada u Iranu sa dugogodisnjom opskrbom Hezbollaha i Hamasa sa naoruzanjem, vojnom opremom, municijom, obukom i svim ostalim.

Po toj logici Izrael se onda uplitao i unutrasnje stvari Argentine, Brazila i gdje je sve vec Mossad hvatao ili likvidirao bivse naciste.

Tako se lako prelazi preko odgovornosti Irana za sve sto radi na BI. Jebiga, nije popularno valjda.
Politicko ili drugo djelovanje, uplitanje je u unutrasnje stvari.

Hamas, Hezbolah, znamo kada su nastali, mnogo vremena nakon pocetka ere talasanja i rovarenja Mossada, Shin Beta, ... Prica ti kao i onih iz USA medija.

Akcije u J Americi, i posebno Argentini su enormno krsenje svega međunarodnog. Ukratko ...

U kakvom okruzenju i atmosferi se nalaze nakon Revolucije, dobri su.
insomnia78

#15252 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Nije bas ni Iran zazir’o od akcija po Argentini
aratet

#15253 Re: IRAN

Post by aratet »

swanfilter wrote:
Akcije u J Americi, i posebno Argentini su enormno krsenje svega međunarodnog. Ukratko ...
Imati naciste u zemlji i nista ne raditi po tom pitanju je ok?
aratet

#15254 Re: IRAN

Post by aratet »

asker wrote:
jeza u ledja wrote: I onda cudjenje sto cijeli Zapad, s kojim Izrael ima 100 puta bolje veze nego Iran uvede njima sankcije ili im prijeti bombardovanjem.
Opet ti "cijeli zapad", pratis li ti uopste desavanja ovih dana?
Ko je za tebe taj "cijeli zapad"?
Cisto da provjerimo, da li Njemacka ima dobre veze sa Izraelom?
aratet

#15255 Re: IRAN

Post by aratet »

seln wrote:
aratet wrote:Podrska teroristickim irganizacijama Hamasu i Hezbollahu su flavni razlozi zasto Iran smeta Izraelu.
Podrska teroristickoj organizaciji Izraelu je glavni razlog zasto Iran ne voli USA.
Izrael nije teroristicka organizacija nego medjunarodno priznata drzava.
asker

#15256 Re: IRAN

Post by asker »

aratet wrote:
asker wrote:
jeza u ledja wrote: I onda cudjenje sto cijeli Zapad, s kojim Izrael ima 100 puta bolje veze nego Iran uvede njima sankcije ili im prijeti bombardovanjem.
Cisto da provjerimo, da li Njemacka ima dobre veze sa Izraelom?
Naravno, a zasto pitas?
swanfilter

#15257 Re: IRAN

Post by swanfilter »

aratet wrote:
swanfilter wrote:
Imati naciste u zemlji i nista ne raditi po tom pitanju je ok?

A zasto imamo pravo? Imali smo, i dan danas imamo slucajeve iz ove nase perspektive, naciste za koje se je znalo gdje su i ko su, pa smo cekali i deceniju da se pojave tamo gdje su trebali biti mnogo prije. I jos neimadesmo nafake da im se kod nas sudi, nego tamo neko ...
seln

#15258 Re: IRAN

Post by seln »

aratet wrote:
seln wrote:
aratet wrote:Podrska teroristickim irganizacijama Hamasu i Hezbollahu su flavni razlozi zasto Iran smeta Izraelu.
Podrska teroristickoj organizaciji Izraelu je glavni razlog zasto Iran ne voli USA.
Izrael nije teroristicka organizacija nego medjunarodno priznata drzava.
E?
jeza u ledja

#15259 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

swanfilter wrote:
jeza u ledja wrote:
swanfilter wrote:Uf, Mossad odradio nekoliko auto bombi usred Teherana, neke cak i priznali, i onda o neupletanju ... Ipak, izvinjenje na uletu, al morao sam ...
Ja sam govorio o politickom uplitanju, u smislu kako ta zemlja treba da izgleda, gdje da joj budu granice, itd, ne o vojnim ili drugim operacijama unutar tih zemalja, ali ako hoces mozemo i tome i mislim da je vise nego smijesno porediti eventualne akcije Mossada u Iranu sa dugogodisnjom opskrbom Hezbollaha i Hamasa sa naoruzanjem, vojnom opremom, municijom, obukom i svim ostalim.

Po toj logici Izrael se onda uplitao i unutrasnje stvari Argentine, Brazila i gdje je sve vec Mossad hvatao ili likvidirao bivse naciste.

Tako se lako prelazi preko odgovornosti Irana za sve sto radi na BI. Jebiga, nije popularno valjda.
Politicko ili drugo djelovanje, uplitanje je u unutrasnje stvari.

Hamas, Hezbolah, znamo kada su nastali, mnogo vremena nakon pocetka ere talasanja i rovarenja Mossada, Shin Beta, ... Prica ti kao i onih iz USA medija.

U kakvom okruzenju i atmosferi se nalaze nakon Revolucije, dobri su.
O kakvim konkretno dogadjajima govoris? Navedi primjere i datume. Je li Mossad djelovao u Iranu za vrijeme Pahlavija? Pa nije samo Hezbollah u Libanu imao podrsku Irana i nije samo ajatolah bio taj koji je podrzavao siitske grupe u Libanu.
jeza u ledja

#15260 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

asker wrote:
Ne govorim samo o desavanjima danas, vec kroz skoriju historiju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15261 Re: IRAN

Post by Truba »

http://tribun.hr/europa-ce-placati-iran ... uje-dolar/

europa-ce-placati-iransku-naftu-u-eurima-odbacuje-dolar/
megaman4

#15262 Re: IRAN

Post by megaman4 »

Black swan wrote:http://tribun.hr/europa-ce-placati-iran ... uje-dolar/

Eto glavnog razloga zasto je Zuti ponistio sporazum a sprema nove sankcije Iranu.

Nuklearni program je samo jeftino pokrice za naftu koju gube u Iranu odbacivanjem djavolje valute zvane dolar.

Sve je isto kao u slucaju Iraka, Libije i Sirije.

Njihova doktrina je: Dolar ne smije pasti, i po cijenu svjetskog sukoba i katastrofe po cijeli ljudski rod. :(

Jer ako padne vrijednost dolara, Amerika ode u stecaj, a time Izrael gubi glavnog finansijera za stvaranje Velikog Izraela.
insomnia78

#15263 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

:lol:
seln

#15264 Re: IRAN

Post by seln »

insomnia78 wrote::lol:
Image
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#15265 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

- Iran potpisao privremeni sporazum o priključenju zoni slobodne trgovine Euroazijske ekonomske unije

Image
Pet zemalja Euroazijske ekonomske unije (EEU) potpisalo je s Iranom sporazum u trajanju od 3 godine o uključenju Irana u ovu zonu slobodne trgovine. Sporazum je svečano potpisan jučer u Astani, glavnom gradu Kazahstana.
Image
Podsjetimo, članice EEU-a su Rusija, Armenija, Bjelorusija, Kazahstan i Kirgistan. EEU je osnovana 2015., a proizašla je iz Carinske unije Rusije, Kazahstana i Bjelorusije te su se pritom pridružile Armenija i Kirgistan.
:arrow: LINK
Kareem Abdul

#15266 Re: IRAN

Post by Kareem Abdul »

Dvadesetosmogodišnja Sarah u Bosnu i Hercegovinu je stigla iz glavnog iranskog grada Teherana. Sa mužem je u Bihać došla prije sedam dana.

"Otišla sam iz Irana zato što je stanje u našoj zemlji jako loše. Naša vlada nije dobra, nije nam dozvoljeno da govorimo istinu i iznosimo naša mišljenja. Trenutno ne znamo gdje ćemo dalje, a ovdje u Bihaću sam već sedam dana. Za mene je svejedno gdje ću završiti, samo da imam slobodu. U Iranu sam studirala, no zato što sam kritikovala vlast, za mene tamo više nije bilo mjesta. Moja zemlja je jako bogata, ali tamo nema slobode", kazala nam je Sarah.

Ali kako je to moguće? Iran je svjetionik slobode.
insomnia78

#15267 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Stvar je jasna. Sara židovka
Matzan

#15268 Re: IRAN

Post by Matzan »

Bez obzira sta je Sarah, mogla je fino u Izrael svratiti.
Klima skoro ista, a demokratije i ljudskih prava na izvoz.
Sta ce u jadnoj i napacenoj Bosni?
dobojlija81

#15269 Re: IRAN

Post by dobojlija81 »

kud ce vamo?
sto nije isla u Izrael
Edin H.

#15270 Re: IRAN

Post by Edin H. »

Kareem Abdul wrote:Dvadesetosmogodišnja Sarah u Bosnu i Hercegovinu je stigla iz glavnog iranskog grada Teherana. Sa mužem je u Bihać došla prije sedam dana.

"Otišla sam iz Irana zato što je stanje u našoj zemlji jako loše. Naša vlada nije dobra, nije nam dozvoljeno da govorimo istinu i iznosimo naša mišljenja. Trenutno ne znamo gdje ćemo dalje, a ovdje u Bihaću sam već sedam dana. Za mene je svejedno gdje ću završiti, samo da imam slobodu. U Iranu sam studirala, no zato što sam kritikovala vlast, za mene tamo više nije bilo mjesta. Moja zemlja je jako bogata, ali tamo nema slobode", kazala nam je Sarah.

Ali kako je to moguće? Iran je svjetionik slobode.
Sara, bojim se da te nije niko nista pitao. :D
Edin H.

#15271 Re: IRAN

Post by Edin H. »

Black swan wrote:http://tribun.hr/europa-ce-placati-iran ... uje-dolar/

Gdje ste sada, misevi? :oops:
jeza u ledja

#15272 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Pa zar ne prodaju vec sad naftu u drugim valutama? Malo me Iran razocarava ako prodaju bilo sta u dolarima. :-?
rajv0sa

#15273 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

SaraH drevno iransko ime :mrgreen: Zbog "slobode govora" se dobija insant azil te se završi u nju jorku londonu na nevladinim fondovima za ljudska prava a ne u Borićima u Bihaću. Takvi koji bi guzovače do socijalne pomoći u Njemačkoj remete situaciju, pa onda i oni kojima stvarno treba pomoći bivaju gurnuti u koš sa njima i bivaju etiketirani kao narkomani i lopovi. Nebitno bili iz Irana, Afganistana, Indije ili Pakistana.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15274 Re: IRAN

Post by Truba »

u veri nema prisile

https://www.bitno.net/vijesti/svijet/zb ... a-zatvora/

zbog-prelaska-na-krscanstvo-kazna-od-deset-godina-zatvora/
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15275 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

nafta se prodaje na berzi moze i za druge valute osim dolara
norveska prodaje svoju naftu za euro

saudija i druge arapske zaljevske zemlje prodaju iskljucivo za dolare, zbog strateskog saveza sa usa - otud i naziv petrodolar
Post Reply