To je taj.Kataklinger wrote:Jel to ovaj PSC MOBI kod AC Berlijeta?LeKo wrote: Citroen servis na AP, mislim da ti je litar oko 110 KM s resetom.
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
LeKo
#15251 Re: Pitamo Mehanicare ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#15252 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ljudi, zapinje mi mjenjač u trecoj i cetvrtoj, u trecoj češće, a u cetvrtoj nekad osjecaj, kao da bez kvacila saltam, sto nije istina. 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15253 Re: Pitamo Mehanicare ?
https://www.youtube.com/watch?v=Pks7q2qyM-skonektovan wrote:Ljudi, zapinje mi mjenjač u trecoj i cetvrtoj, u trecoj češće, a u cetvrtoj nekad osjecaj, kao da bez kvacila saltam, sto nije istina.
0:42
- konektovan
#15254 Re: Pitamo Mehanicare ?
U pm transmisija..bitanga_sa_otesa wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Pks7q2qyM-skonektovan wrote:Ljudi, zapinje mi mjenjač u trecoj i cetvrtoj, u trecoj češće, a u cetvrtoj nekad osjecaj, kao da bez kvacila saltam, sto nije istina.
0:42
- amar1994
#15255 Re: Pitamo Mehanicare ?
busilica

- commendatore
#15256 Re: Pitamo Mehanicare ?
ridaen lillahi ctroen elfatiha
- Ned071
#15257 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kontakt brava???vješalica wrote:Sta znaci kad se ugasi auto na kljucu i kao cuje se kao bogdu da jos radi????![]()
Nezz kako da objasnim
Nekako se to cuje/osjeti nakon voznje na otvorenom
- vješalica
#15258 Re: Pitamo Mehanicare ?
Neko mije napisao na prosloj stranici moguce zamajacNed071 wrote:Kontakt brava???vješalica wrote:Sta znaci kad se ugasi auto na kljucu i kao cuje se kao bogdu da jos radi????![]()
Nezz kako da objasnim
Nekako se to cuje/osjeti nakon voznje na otvorenom
A nema veze svakako mi istice rega a usput prije uvijek idem majatoru da to pogleda
Kao sto rekoh kad ugasim motor na kljucu kao da odradi jos jedan taktmotor ili tako nekako pa se ko malo strese motor
Nez bas da objasnim,al eto
- bleee_sa
#15259 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam ti napisao, a moguće i da bude jeftinija varijanta nosač motora, pregledaj uglavnom.vješalica wrote:
Neko mije napisao na prosloj stranici moguce zamajac
A nema veze svakako mi istice rega a usput prije uvijek idem majatoru da to pogleda
Kao sto rekoh kad ugasim motor na kljucu kao da odradi jos jedan taktmotor ili tako nekako pa se ko malo strese motor
Nez bas da objasnim,al eto
- vješalica
#15260 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma nije drama,hvala svakako na odgovorima
- bleee_sa
#15261 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije al' da ne bi postala ti preventivno to provjerivješalica wrote:Ma nije drama,hvala svakako na odgovorima
-
el_bake007
#15262 Re: Pitamo Mehanicare ?
Audi 80 B3 , imam osjecaj kao da su se pomjerile prva i druga brzina, bas moram vuci mjenjac u ljevu stranu i gore/dole da bi ubacio u njih. Problem se najvise osjeti kad vracam iz trece u drugu , nekoliko puta se vec desilo da udje u cetvrtu umjesto u drugu brzinu, da bi ubacio u drugu moram bukvalno cupati ljevo pa dole vuci, nije kao prije. Pedala kvačila normalno radi,ne zastajkuje,nije omeksala, ne zapinje, promjenjeni su cilindri kvačila prije 2 mjeseca.
- commendatore
#15263 Re: Pitamo Mehanicare ?
vidi birac brzina i stiftove poluge mjenjaca ako ima to prvoel_bake007 wrote:Audi 80 B3 , imam osjecaj kao da su se pomjerile prva i druga brzina, bas moram vuci mjenjac u ljevu stranu i gore/dole da bi ubacio u njih. Problem se najvise osjeti kad vracam iz trece u drugu , nekoliko puta se vec desilo da udje u cetvrtu umjesto u drugu brzinu, da bi ubacio u drugu moram bukvalno cupati ljevo pa dole vuci, nije kao prije. Pedala kvačila normalno radi,ne zastajkuje,nije omeksala, ne zapinje, promjenjeni su cilindri kvačila prije 2 mjeseca.
-
dgL_
#15264 Re: Pitamo Mehanicare ?
Tacka, zarez nista?commendatore wrote:vidi birac brzina i stiftove poluge mjenjaca ako ima to prvoel_bake007 wrote:Audi 80 B3 , imam osjecaj kao da su se pomjerile prva i druga brzina, bas moram vuci mjenjac u ljevu stranu i gore/dole da bi ubacio u njih. Problem se najvise osjeti kad vracam iz trece u drugu , nekoliko puta se vec desilo da udje u cetvrtu umjesto u drugu brzinu, da bi ubacio u drugu moram bukvalno cupati ljevo pa dole vuci, nije kao prije. Pedala kvačila normalno radi,ne zastajkuje,nije omeksala, ne zapinje, promjenjeni su cilindri kvačila prije 2 mjeseca.
- konektovan
#15265 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako ce njegovo pisanje nekome pomoći, hebo tacku i zarez.....
- commendatore
#15266 Re: Pitamo Mehanicare ?
jesi l barem blizu dobar ko moja bivsa nastavnica srpskohrvatskog?dgL_ wrote: Tacka, zarez nista?
- insomnia78
#15268 Re: Pitamo Mehanicare ?
Usraste svaku temu sa prepucavanjima
-
Kataklinger
#15269 Re: Pitamo Mehanicare ?
U Bloku standarndo, ne moze dosipanje vec se mora komplet kesica narucit, oko 250KM (+ vjerovatno ruke i dijagnostika). Koji debili...otisao informativno, davno sam ih prekrizio za bilo sta...LeKo wrote:To je taj.Kataklinger wrote:Jel to ovaj PSC MOBI kod AC Berlijeta?LeKo wrote: Citroen servis na AP, mislim da ti je litar oko 110 KM s resetom.
Bio u Citroenu, kazu da vjerovatno moze dosipanje (kolega koji ima isto auto je iz prve ruke dao info da moze jer je on to radio u drugom nekom servisu). I kazu samo da postoje 2 vrste aditiva (razlikuju se po boji) i da dovezem auto da ustanove koji ide (navodno po boji nekog cepa ispod se ustanovi koji aditiv ide) i da kosta oko 120KM litar sa resetovanjem...
- Sodom1
#15270 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja nazalost nemam toliko novo auto ili na srecu , zavisi kako ko gleda , pa ne mogu nista reci o adblue, ali sam vidio na jednom parkingu ljuda uzeo kanister bjeli i sipa tecnost u auto .
Kad je otisao , ostavio kanister 5l mozda cak i 10l , na njemu je pisalo to adblue. Znaci sipao ga je kao da je voda za brisace u pitanju , nikakav specijalni alat nikakvo softversko podesavanje nista. Ne mogu se sjetiti koje je auto bilo cini mi se a6 ili bmw5 , doista ne sjecam se, vise mi je bilo bitno sta sipa
Kad je otisao , ostavio kanister 5l mozda cak i 10l , na njemu je pisalo to adblue. Znaci sipao ga je kao da je voda za brisace u pitanju , nikakav specijalni alat nikakvo softversko podesavanje nista. Ne mogu se sjetiti koje je auto bilo cini mi se a6 ili bmw5 , doista ne sjecam se, vise mi je bilo bitno sta sipa
-
UmaX
#15271 Re: Pitamo Mehanicare ?
Gdje u Tuzli kupit sprej za dezinfekciju, tipa Lysol? Ako neko zna.
-
preludezalude
#15272 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ono sranje u Motorexu nemoj. Plavi sprej, ucinak nikakav, sad je gore nego sto je bilo. Ja eksperimentisem sa tim sprejevima i probam svasta. Ono sto stavis pod noge i aktiviras...bezveze je. Nije lose sprej-pjena u robotu. Veca boca, mislim da pise "moje auto". Cijena skroz prihvatljiva. Par puta koristio i svaki put budem zadovoljan.UmaX wrote:Gdje u Tuzli kupit sprej za dezinfekciju, tipa Lysol? Akio neko zna.
-
UmaX
#15273 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da, ono pod noge je sranje. Samo miris i to je sve.preludezalude wrote:Ono sranje u Motorexu nemoj. Plavi sprej, ucinak nikakav, sad je gore nego sto je bilo. Ja eksperimentisem sa tim sprejevima i probam svasta. Ono sto stavis pod noge i aktiviras...bezveze je. Nije lose sprej-pjena u robotu. Veca boca, mislim da pise "moje auto". Cijena skroz prihvatljiva. Par puta koristio i svaki put budem zadovoljan.UmaX wrote:Gdje u Tuzli kupit sprej za dezinfekciju, tipa Lysol? Akio neko zna.
Pjene treba znat nanijet, ideja je da se isparivat okupa u pjeni, a to nije bas lagano na nekim autima. Plus pjena moze napravit sranje sa elektronikom jer kad se otopi to je tecnost.
Ovo za sto sam ja pitao, Lysol, je bas sprej, i treba ga naprskat na usisu zraka, iznad haube.
-
slavemaster
#15274 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav
imam slijedeci problem sa ford focus mk2 benzin 2005
u voznji pocne da blinka lampica masine (check engine light)
volan drhti u leru i motor nemirno radi
javlja se sporadicno (al u toku 5-10 minuta voznje sigurno ce se pojavit)
kad volan pocne da drhti u leru recimo na semaforu, na vecim obrtajima, kod davanja gasa recimo, nema podrhtavanja
ako sam krenuo jacim gasom sa semafora pocinje da blinka lampica...4-5 puta i prestane( vjerovatno cim popustim gas)
ako neko moze otprilike da mi kaze kakv problem mogu ocekivat bio bi zahvalan....ako treba jos informacija tu sam
hvala puno unaprijed
imam slijedeci problem sa ford focus mk2 benzin 2005
u voznji pocne da blinka lampica masine (check engine light)
volan drhti u leru i motor nemirno radi
javlja se sporadicno (al u toku 5-10 minuta voznje sigurno ce se pojavit)
kad volan pocne da drhti u leru recimo na semaforu, na vecim obrtajima, kod davanja gasa recimo, nema podrhtavanja
ako sam krenuo jacim gasom sa semafora pocinje da blinka lampica...4-5 puta i prestane( vjerovatno cim popustim gas)
ako neko moze otprilike da mi kaze kakv problem mogu ocekivat bio bi zahvalan....ako treba jos informacija tu sam
hvala puno unaprijed
- drug_profi
#15275 Re: Pitamo Mehanicare ?
Svakako moras uraditi dijagnostiku. Za cvaju dobijes tacnu dijagnozu i onda trazi savjete.