Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tito_i_Partija

#15251 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

Sa velikim nestrpljenjem ocekujem Omarkin komentar na Waco. :)
karanana

#15252 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

altered carbon gledam, ali ne ide mi klisko i podmazano, i pored povremenih scena sisa i guzova i sexa. par puta sam zaspo, ali eto....ide....svrsio cetvrtu. mozda jer nije moj fah i pomalo se gubim u izrazima iako smo dobili tumac izraza na predhodnoj stranici.
od alienista sam mislim odustao.
gledam american crime story versace, vrlo dobro uradjena serija. pomalo teska. ne moze se porediti sa oj-ovom pricom. a uz to i nemam pojma sta se desilo sa ovom pricom tako da je u neku ruku uzbudljivija.
Last edited by karanana on 09/02/2018 15:57, edited 1 time in total.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#15253 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

Tito_i_Partija wrote:Sa velikim nestrpljenjem ocekujem Omarkin komentar na Waco. :)
Jesu li izašle sve epizode?
ventriloquist

#15254 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ventriloquist »

Jimmy McNulty wrote:
Tito_i_Partija wrote:Sa velikim nestrpljenjem ocekujem Omarkin komentar na Waco. :)
Jesu li izašle sve epizode?
Nope, prikazane 3 (od 6). Binge ce sacekati.
kakavdanakneiskustvu

#15255 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

ima i ova serija o tim dogadjajima u wacu,dokementarna iz dva dijela

http://www.imdb.com/title/tt7882076/
omar little

#15256 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

sto ja da se ocitavam, jel to ne valja waco?

zadnje vrijeme ne gledam bas previse, 2-3 sezone sam u nedostatku bob's burgers, nadoknadjujem to, konacno sam se odlucila na marona (jer sam prevazisla predrasude stare 20 godina, fajnali :D) pa i to malo pratuckam sa strane. nisam cak ni american crime story pocela jos. pobjegla sam u filmove ove zime i fino mi je.
Tito_i_Partija

#15257 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:sto ja da se ocitavam, jel to ne valja waco?

zadnje vrijeme ne gledam bas previse, 2-3 sezone sam u nedostatku bob's burgers, nadoknadjujem to, konacno sam se odlucila na marona (jer sam prevazisla predrasude stare 20 godina, fajnali :D) pa i to malo pratuckam sa strane. nisam cak ni american crime story pocela jos. pobjegla sam u filmove ove zime i fino mi je.
Ma nesto se kroz maglu sjecam da si prilicno skoro komentirala Waco, pa rekoh mozda ga iscekujes. :)
omar little

#15258 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

nisam iscekivala no sam najavljivala. public service announcement :D
ventriloquist

#15259 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ventriloquist »

kakavdanakneiskustvu wrote:ima i ova serija o tim dogadjajima u wacu,dokementarna iz dva dijela

http://www.imdb.com/title/tt7882076/
da, skinuo sam i ovaj dokumentarac, ali cekam da zavrsi serija pa cu ga pogledati, eventually. Cini se vrlo dobar, narocito jer sadrzi svjedocenja prezivjelih davidians..
Bloo
Globalna šefica

#15260 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bloo »

Ove godine se navrsava 15 godina od otkazivanja serije Firefly :cry:
Ali...izlaze tri nova romana :D i bice canon :D
https://nerdist.com/firefly-book-series-canon/
nema me tamo

#15261 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

karanana wrote:altered carbon gledam, ali ne ide mi klisko i podmazano, i pored povremenih scena sisa i guzova i sexa. par puta sam zaspo, ali eto....ide....svrsio cetvrtu. mozda jer nije moj fah i pomalo se gubim u izrazima iako smo dobili tumac izraza na predhodnoj stranici.
od alienista sam mislim odustao.
gledam american crime story versace, vrlo dobro uradjena serija. pomalo teska. ne moze se porediti sa oj-ovom pricom. a uz to i nemam pojma sta se desilo sa ovom pricom tako da je u neku ruku uzbudljivija.

Od alienista sam dobio sve što sam ocekivao u suštini...
Ne znam do cega, al' prica jednostavno ne ide iako je dobra tema da tako kazem..

Ova ocjena 7,8 na imdb je na mjestu i ne znam da li da preporucim nekome da gleda ili ne..
Ako ce neko upaliti da gleda zbog godina u kome je smještena radnja onda nek' upali odma..

A što se tice Carbona to je do tebe onda jer serija je vrh ne može bolje od onoga.
Point.

#15262 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

Valja li ova Homeland ista? Kontam da pogledam 5 sezonu jer vidim radnja se odvija u Berlinu. Vrijedi li?
nema me tamo

#15263 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Point. wrote:Valja li ova Homeland ista? Kontam da pogledam 5 sezonu jer vidim radnja se odvija u Berlinu. Vrijedi li?

Prvih pet sezona vrh poslije toga drastican pad u kvaliteti, al' se i dalje moze gledati.
l33t

#15264 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by l33t »

Zavrsio Altered Carbon. Tuzan sam. Mogao bih pogledati 100 epizoda ovakve serije.
The 51st State

#15265 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

nema me tamo wrote:
Point. wrote:Valja li ova Homeland ista? Kontam da pogledam 5 sezonu jer vidim radnja se odvija u Berlinu. Vrijedi li?

Prvih pet sezona vrh poslije toga drastican pad u kvaliteti, al' se i dalje moze gledati.
obecava sedma, odmakli su se od talibana, sirije, irana, sad su na tapeti unutrasnja previranja.
kakavdanakneiskustvu

#15266 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

homicide life on the street,odgledah 6 ,jos sedma sezona
Point.

#15267 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

The 51st State wrote:
nema me tamo wrote:

obecava sedma, odmakli su se od talibana, sirije, irana, sad su na tapeti unutrasnja previranja.
Je li se i peta sezona radi oko al kaide, islamskih radikala i slicno? Posto mi je muka od te tematike vise.
The 51st State

#15268 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

jeste pa do pred kraj seste, sam kraj seste je slagvort za sedmu, mislim nisu na nivou prve 4 ali moze proci ko voli tematiku.
petu slobodno preskoci.
Point.

#15269 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

The 51st State wrote:jeste pa do pred kraj seste, sam kraj seste je slagvort za sedmu, mislim nisu na nivou prve 4 ali moze proci ko voli tematiku.
petu slobodno preskoci.
Vidim peta nesto se radi u Berlinu pa zato konto pogledati tu sezonu. Nista, pisaj je ako je opet oko islamista i slicno, pocecu sa sedmom sezonom.
The 51st State

#15270 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

Point. wrote:
The 51st State wrote:jeste pa do pred kraj seste, sam kraj seste je slagvort za sedmu, mislim nisu na nivou prve 4 ali moze proci ko voli tematiku.
petu slobodno preskoci.
Vidim peta nesto se radi u Berlinu pa zato konto pogledati tu sezonu. Nista, pisaj je ako je opet oko islamista i slicno, pocecu sa sedmom sezonom.
pregledaj i sestu jer je ista ufur u sedmu, onako na preskok i par zadnjih epizoda svakako.
Point.

#15271 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

The 51st State wrote:
Point. wrote:
petu slobodno preskoci.
pregledaj i sestu jer je ista ufur u sedmu, onako na preskok i par zadnjih epizoda svakako.
Will do. :thumbup:
karanana

#15272 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

svrshih karbon.

nako, nije lose. nije moj fah i malo je prekomplikovano sa onim izrazima i svim i svacim i nekakvim paralelnim vr svjetovima i uploadovima downloadovima i tako tim stvarima. ali uglavnom sam skonto. da, mlako je zavrsila, ima tu i rupa, kao na primjer kako mu ona sestra pobi pola dvorane gdje su se fajtali a na kraju je ona policajka isprebija. i tako neke slicne komparacije snaga i stvari su mi malo rupicaste, ali ok je.

e jedino da su imali mozda prve dvije-tri epizode da malo vise pojasne sve stvari. mozda bi bilo bolje nego da su se povremeno vracali u proslost.
l33t

#15273 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by l33t »

cuj kako je isprebija pa ima mehanicku ruku ko terminator ! high tech
i da, mogla je ona sedma epizoda komotno biti prva
nema me tamo

#15274 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

The 51st State wrote:
nema me tamo wrote:

Ma sve ja to gledam i jedva cekam da pocne ova nova nego samo kazem sto i jest istina da stvarno jes drastican pad u kvaliteti, al' kad ovako gledas godinama kao ja onda to i ne primjetiš toliko jer si investiran u seriju :D

Evo pocinje nova i zadnja sezona ja mislim za 20tak dana
The 51st State

#15275 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

@nema me tamo

od mene imaju kredit zbog prvih par sezona dok ne zavrse emitovanje, uz sve rupe i padove kasnije ipak je i dalje jedna od jacih u podzanru.
Post Reply