Izgleda da je u pitanju neki globalni problem, jer se i korisnici Telemach-a žale da im od jutros ne radi telefon.O'zone wrote:imal ko od jutros da mu ne fercera telefon na HS-u?
HS kablovska
Moderator: anex
- crnivrag
#15251 Re: HS kablovska
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#15252 Re: HS kablovska
Vidi meni ne treba HBO jer nikako HBO ne moze imati prije filmski hit nego sto se pojavi na nekom torrentu tako da mi stvarno ne trebaju filmski programi. Osim toga sebi sam napravio u kuci Plex server na kojem imam sve sto me interesuje od filmske industrije tako d bi mi HBO bilo samo bez veze bacanje para. A ja i ne uzimam EXTRA nego FAMILY + HD paket sto je meni vise nego dovoljno sto se tice TV-a, interneta pa i telefona i izadje me se jos jednim dodatnim risevirom na kojem ce biti osnovni paket oko 69 KM. Do sada sam placao KID14 + Telefon oko 60 KM.MordorSync wrote:pravite veliku grešku uzimajući trio grande extra jer nemate HBO GO opciju koja je ono najbolje u svemu što se nudi.Bolja opcija je trio grande family + HBO Premium koji košta 12km i HD Paket koji košta 8 km.pici wrote:trio grande extra... ma kad je dernek nek i hala gorihrasno38 wrote:
Koji ces ti @Pici Trio Grande?? Ja sam danas zvao i rekli su mi ako sam dobio novu programsku semu da mogu preci na njihove pakete.imaš ovaj trio grande familija pa moreš uzet paket HD il HBO il kombinovat, meni je ovaj trio grande extra dobar radi NETa a ima i telefon tako da nebi prelazio preko stoje sve ukupno, sada imam KID 22 i BH telefon i izadje me svaki mjesec preko 120 Kerma...
- hrasno38
#15253 Re: HS kablovska
Meni u nedelju nije radio...zazvoni jednom i onda nakon minute se u slusalici pojavi neki "NLO zvuk" da ti se zanesvjesti:)O'zone wrote:imal ko od jutros da mu ne fercera telefon na HS-u?
-
operacija labrador
#15254 Re: HS kablovska
Pozivi prema broju 1360 (iz mreže BH Telecom) se NAPLAĆUJU - POGLEDAJTE SAMI ...

10 minuta 2 km ... i to nisu razgovori već ona horoor reklama ...

10 minuta 2 km ... i to nisu razgovori već ona horoor reklama ...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#15255 Re: HS kablovska
i meni su neki forumasi predlagali slicno tako ko tebi al meni ne predstavlja HD ama bas nista i onako pogledam film il tekmu kakvo god al zato mi je NET 80/4 itekako vazan pogotovu pri skidanju velikih templova i fajlova za Adobe, Corel itd sto mi treba poslovno, jos da je upload malo jaci bilo bi extra... HBO neka ga ima i 30 minuta besplatnog moba uhar je tako da mislim da necu prekoracavat 100 kerma, fixne vise zovem u vezi stampe i multimedije tako da meni pogoduje a zena sa sekama nek se takari tijeh 25 saHata razgovora mjesecno besplatno, valjda ce im biti dovoljnohrasno38 wrote:
Vidi meni ne treba HBO jer nikako HBO ne moze imati prije filmski hit nego sto se pojavi na nekom torrentu tako da mi stvarno ne trebaju filmski programi. Osim toga sebi sam napravio u kuci Plex server na kojem imam sve sto me interesuje od filmske industrije tako d bi mi HBO bilo samo bez veze bacanje para. A ja i ne uzimam EXTRA nego FAMILY + HD paket sto je meni vise nego dovoljno sto se tice TV-a, interneta pa i telefona i izadje me se jos jednim dodatnim risevirom na kojem ce biti osnovni paket oko 69 KM. Do sada sam placao KID14 + Telefon oko 60 KM.
- hrasno38
#15256 Re: HS kablovska
Znam ja prijatelju o cemu pricas ali ja imam svoj vlastiti HBO GO:) jer sam veliki filmofil tako da velicina diska za PLEX se samo povecava i povecava ali naravno sa onim sto mi se svidja i sto mi nije mrsko pogledati bilo kadaMordorSync wrote:ne pišem o HBO već o HBO GO http://www.hbo.ba/hrasno38 wrote:
Vidi meni ne treba HBO jer nikako HBO ne moze imati prije filmski hit nego sto se pojavi na nekom torrentu tako da mi stvarno ne trebaju filmski programi. Osim toga sebi sam napravio u kuci Plex server na kojem imam sve sto me interesuje od filmske industrije tako d bi mi HBO bilo samo bez veze bacanje para. A ja i ne uzimam EXTRA nego FAMILY + HD paket sto je meni vise nego dovoljno sto se tice TV-a, interneta pa i telefona i izadje me se jos jednim dodatnim risevirom na kojem ce biti osnovni paket oko 69 KM. Do sada sam placao KID14 + Telefon oko 60 KM.
-
operacija labrador
#15257 Re: HS kablovska
HS nam preporučuje broj koji SE TARIFIRA za sve korisnike koji nisu pretplatnici TM-a ... 10 min ~ 2KM +MH i HS kablovska wrote: Zdravo operacija labrador,
zahvaljujemo Vam na saradnji i molimo Vas da nam u inbox javite tačne korisničke podatke kako bismo provjerili Vašu internet uslugu i korigovali sve što je potrebno.
Broj kontakt centra dostupan 24/7 je 1360.
-
Astrix
#15258 Re: HS kablovska
Kakva je ono guzva u Radničkoj, sve reklamacije i odjava, meni dojadilo čekati da platim račune... Bruku raje vani stoji i čeka.
-
Alexstrasuz
#15259 Re: HS kablovska
Imam problem nakon sto uradim pretrazivanje kanala po frekvencijama koje su oni objavili ja od 100 i nesto kanala imam 10!
Sta da radim?
Sta da radim?
- crnivrag
#15260 Re: HS kablovska
Pronaći opciju na TV pod nazivom Network Search (Pretraživanje mreže), i unijeti sljedeće parametre:Alexstrasuz wrote:Imam problem nakon sto uradim pretrazivanje kanala po frekvencijama koje su oni objavili ja od 100 i nesto kanala imam 10!
Sta da radim?
Početna frekvencija: 666000
ID mreže: 387
Zatim otići na automatsko pretraživanje, i TV će na osnovu informacija spremljenih na ovoj frekvenciji za nekoliko minuta povući sve dostupne kanale na frekvencijama na kojim se emitiraju.
-
Alexstrasuz
#15261 Re: HS kablovska
Pronasao samo 15 digitalnih kanala.crnivrag wrote:Pronaći opciju na TV pod nazivom Network Search (Pretraživanje mreže), i unijeti sljedeće parametre:Alexstrasuz wrote:Imam problem nakon sto uradim pretrazivanje kanala po frekvencijama koje su oni objavili ja od 100 i nesto kanala imam 10!
Sta da radim?
Početna frekvencija: 666000
Zatim otići na automatsko pretraživanje, i TV će na osnovu informacija spremljenih na ovoj frekvenciji za nekoliko minuta povući sve dostupne kanale na frekvencijama na kojim se emitiraju.
- crnivrag
#15263 Re: HS kablovska
Ako ti se TV tako ponaša, vrlo je moguće da si još uvijek na HS digitalnoj shemi, one frekvencije koje su postavili na stranici se odnose na novu shemu koju su pustili na Ilidži.Alexstrasuz wrote:LG
Ako je ovo u pitanju, onda je potrebno pokrenuti automatsko skeniranje cijelog spektra od početne frekvencije 114000 do krajnje 858000.
- crnivrag
#15265 Re: HS kablovska
Usput ako koristiš LG TV, moraš skinuti kvačicu sa opcije skip scrambled channels.Alexstrasuz wrote:Modul, HS oprema
Jer ako ti ostane ovo chekirano, TV ti izlista samo nekoliko nekodiranih kanala.
- hrasno38
#15266 Re: HS kablovska
Ja se prebacio u poslovnici TM-a za cas na njihov paket jer sam bio pretplatnik u MHS-u a ne HS-u. Sve gotovo na jednom mjestu, hardwer koji sam kupio od HS-a izgleda podrzava sve, do petka ce mi biti sve pusteno bez dolaska na adresu. Nekako mi sve izgleda bas previse jednostavno.
I sto se tice telefna cuo sam tamo da je generalni kvar u pitanju na centrali koji bi se trebao otkloniti tokom dana.
I sto se tice telefna cuo sam tamo da je generalni kvar u pitanju na centrali koji bi se trebao otkloniti tokom dana.
-
hoggarr
#15267 Re: HS kablovska
Jesi li dobio akciju 6 mjeseci besplatan internet uz Trio Grande pakete, kao novi korisnik Telemacha?hrasno38 wrote:Ja se prebacio u poslovnici TM-a za cas na njihov paket jer sam bio pretplatnik u MHS-u a ne HS-u. Sve gotovo na jednom mjestu, hardwer koji sam kupio od HS-a izgleda podrzava sve, do petka ce mi biti sve pusteno bez dolaska na adresu. Nekako mi sve izgleda bas previse jednostavno.
- hrasno38
#15268 Re: HS kablovska
NE! pitao sam zasto i kazu da je to samo kao za nove korisnike a da se mi racunamo kao stari.hoggarr wrote:Jesi li dobio akciju 6 mjeseci besplatan internet uz Trio Grande pakete, kao novi korisnik Telemacha?hrasno38 wrote:Ja se prebacio u poslovnici TM-a za cas na njihov paket jer sam bio pretplatnik u MHS-u a ne HS-u. Sve gotovo na jednom mjestu, hardwer koji sam kupio od HS-a izgleda podrzava sve, do petka ce mi biti sve pusteno bez dolaska na adresu. Nekako mi sve izgleda bas previse jednostavno.
- MH i HS kablovska
#15269 Re: HS kablovska
Predlažemo da pokušate skeniranje kanala na slijedeći način:Alexstrasuz wrote:Modul, HS oprema
Symbol Rate na 6.956 MS/s i odaberite mrežno skeniranje.
Za mrežno ili brzo skeniranje potrebno je podesiti odgovarajuće parametre na TV-u:
Opcija skeniranja: brzo skeniranje (ili mrežno skeniranje)
Frequency: 666000 (kHz)
Modulacija: 64 QAM
Symbol rate: 6956 (Ks/s)
Ponekad, na određenom televizoru nije moguće unijeti ID mreže, onda je potrebno tu opciju podesiti na auto.
Frekventni spektar DVB-C sada kreće od 570 MHz.
- MH i HS kablovska
#15270 Re: HS kablovska
Sve akcije imaju pogodnosti kako za nove tako i za postojeće korisnike.hrasno38 wrote:NE! pitao sam zasto i kazu da je to samo kao za nove korisnike a da se mi racunamo kao stari.hoggarr wrote:Jesi li dobio akciju 6 mjeseci besplatan internet uz Trio Grande pakete, kao novi korisnik Telemacha?hrasno38 wrote:Ja se prebacio u poslovnici TM-a za cas na njihov paket jer sam bio pretplatnik u MHS-u a ne HS-u. Sve gotovo na jednom mjestu, hardwer koji sam kupio od HS-a izgleda podrzava sve, do petka ce mi biti sve pusteno bez dolaska na adresu. Nekako mi sve izgleda bas previse jednostavno.
-
hoggarr
#15271 Re: HS kablovska
Čudno! Kako stari korisnici. Ako su kupili HS, nisu kupili korisnike. Valjda bi trebalo nekako da nas stimulišu da potpišemo sa njima Ugovor. 24 mjeseca nije mali period da se vežem za jednog operatera, trebaju se malo bolje potruditi.hrasno38 wrote:NE! pitao sam zasto i kazu da je to samo kao za nove korisnike a da se mi racunamo kao stari.hoggarr wrote:Jesi li dobio akciju 6 mjeseci besplatan internet uz Trio Grande pakete, kao novi korisnik Telemacha?hrasno38 wrote:Ja se prebacio u poslovnici TM-a za cas na njihov paket jer sam bio pretplatnik u MHS-u a ne HS-u. Sve gotovo na jednom mjestu, hardwer koji sam kupio od HS-a izgleda podrzava sve, do petka ce mi biti sve pusteno bez dolaska na adresu. Nekako mi sve izgleda bas previse jednostavno.
- hrasno38
#15272 Re: HS kablovska
Pa meni je gospodja na salteru TM-a rekla da nemam. Ja samo prenosim ono sto su mi rekli. Imao sa KID 14 paket i telefon i uzeo sam Trio Grande Family + HD paket i placam ga odmah po punoj cijeni. Takodje za dodatni TV tj digitalni risiver placam 3 tj. ja sam uzeo paket od 5 KM.MH i HS kablovska wrote:Sve akcije imaju pogodnosti kako za nove tako i za postojeće korisnike.
-
Dzontra_Volta
#15273 Re: HS kablovska
Vjerovatno se nije htio vezati ugovorom na 24 mjeseca.MH i HS kablovska wrote:Sve akcije imaju pogodnosti kako za nove tako i za postojeće korisnike.hrasno38 wrote:NE! pitao sam zasto i kazu da je to samo kao za nove korisnike a da se mi racunamo kao stari.hoggarr wrote:
Jesi li dobio akciju 6 mjeseci besplatan internet uz Trio Grande pakete, kao novi korisnik Telemacha?
- hrasno38
#15274 Re: HS kablovska
Vjeruj mi i meni je sve to pomalo cudno ali tako mi je zena rekal u BBI TM centru. I da uzeo sam ugovor na 24 mjeseca. Jos jedna mi je stvar interesantna da nigdje na ugovoru nisam nasao da pise koju sam uslugu ili usluge uzeo.hoggarr wrote:Čudno! Kako stari korisnici. Ako su kupili HS, nisu kupili korisnike. Valjda bi trebalo nekako da nas stimulišu da potpišemo sa njima Ugovor. 24 mjeseca nije mali period da se vežem za jednog operatera, trebaju se malo bolje potruditi.
-
hoggarr
#15275 Re: HS kablovska
Po ovom odgovoru izgleda da ipak upadamo u akciju. Kakva je procedura? Šta treba da uradim da uzmem Trio paket sa 6 mjeseci akcije besplatan internet uz Trio Grande pakete?MH i HS kablovska wrote:
Sve akcije imaju pogodnosti kako za nove tako i za postojeće korisnike.