a vi u BH kukate, a ne pokusavate otici, jer ne mozete ili ne znateskafiskafsnjak wrote:ma stipu tu pricu. Jel neko nekome brani da se vrati ?konjislav wrote:Ma bi se vratili oni, ne samo američka dijaspora, nego i Švapska, Skandinavska, Kanadska, itd. Samo teško napustiti siguricu, niko neće.Connaisseur Karlin wrote:godinama slusam americku BiH dijasporu , vecina bi se suta vratili u BiH da mogu , Fudo je ovdje u pravu sa svojom pricom
Znaju veoma dobro šta ih čeka u Bosni, a šta napuštaju na zapadu, i niko neće da napusti tu finu lijepu siguricu.
Što je opet na kraju krajeva logično.![]()
To je ona prica da su vece patriote od nas koji smo ovdje. Al dobro, fali rodna gruda...to se ne moze osporiti.
Jebiga, Bosnjo bi da ima satnicu njemacku, ali u Bosni ...
Nece da moze
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Connaisseur Karlin
#15251 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
detroit-mercy
#15252 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eno gore ti je Madner odgovorio djelimicno. Onda istorijski smo uvijek bili u onom dijelu Evrope ciji output je bio daleko iza onog boljeg dijela (ovo je vec stotinama godina unazad), obrazovanost stanovnistva, cinjenica da smo vazda bili objekti rijetko subjektiskafiskafsnjak wrote:Okej...vani se grijesi, ima problema. A kako tako ljudi dobro zive ? Kako imaju dobre aute? A ja u BiH jedan auto vozim 15 godina. Da o drugim stvarima ne pricam.detroit-mercy wrote:Smijesno je ako neko idealizira neki sistem, naravno da u svakom sistemu imas devijacija, propusta, fuseraja, korupcije ali je isto tako bitno i u kojoj mjeri i kako se sistem bori sa time i kako sve to na kraju utice na zivot pojedinca.Bullet Tooth Tony wrote:
![]()
apsolutno istina za sve sto si naveo ali nasi ljudi da bi ti povjerovali moraju dozivjeti na svojoj kozi inace pricak u zrak.. Ili ces eventualno dobiti cinicni odgovor "hos da vam paket posaljemo" itd
I sam sam svjednok, na dnevnoj bazi, propusta o kojima govoris.... Od onih na poslu, do doktora, papira.. Itd... Kupio lijek, skup, fulili mi datum na papiru, nikad pare necu dobiti od zdravstvenog, mislis da to nekoga interesuje? Zali se nailovoj materi... U najbogatijoj drzavi EU
Ne treba porediti sa BiH, ne bih bio ovdje da je lose, miljama su ispred BiH po svemu, ali sam skontao da je ona "Ovo samo u BiH ima" jedna velika laz..
I svako, ko god moze, treba da ode i proba... I sretno svima
Mislim da je bespotrebno razglabati o sporosti gradnje u Njemackoj i time pravdati onu trakavicu od izgradnej autoputa kod nas.
- HAVANA
#15253 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tacno,niko mi ne brani da se vratim i ja se vratio.I dosta mojih prijatelja.Tebi niko ne brani da ides,idi.I svi sretni.Svakom njegov izbor.
- 512MB
#15254 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno da pratim RB, ali Bayern je moja religija, tradicija i duh Bayerna oslikavaju i podvlace moj karakter... sve sto sam uspio u zivotu to je bilo kroz red, rad i disciplinu. Niko mi nije poklonio nesto na lijepe oci, a lijepe su kazu zene, zelene i "kurvanjske", sta god im to znaci... uglavnom, inteligentan, polivalentan sam i zajebaT, ove hipertalentovane IT manadzere sa teglama na ocima posamaram ko Bayern Arsenal, u svim poljima, zato me se boje ko djavo krsta, nesto kao Jens Jeremies onomad... Tako i sa Bayernom, nije mu djaba Real Madrid nadio ime "La Bestia Negra", mozda ti sajh tutne 300 melEona, al bajo prvo ce mo se pofajtat na terenu...stakasa wrote:Ne znam kako idu te politicke polarizacije, znam neke Austrijance sto su bas fanovi Bajerna, kontam da to nije zbog katolicanstva!?Tomahawk11 wrote: Sad će ti reći neće da prati plastični Red Bull
A i da nasi navijaju za Bajern, tako to hoda. Kao oni sa juga Italije za Juventus. Kad vec mjenjas mjenjaj sa stilom
- skafiskafsnjak
#15255 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Et ti znas sta ja pokusavam ili ne pokusavam.Connaisseur Karlin wrote:
a vi u BH kukate, a ne pokusavate otici, jer ne mozete ili ne znate
Last edited by skafiskafsnjak on 17/05/2019 16:54, edited 1 time in total.
-
mali jomu
#15256 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evo kako izgleda 1,8 miliona eura na stolu

trebao bi ga dobiti vlasnik, ako se niko ne javi, novac će završiti u državnom budžetu
https://avaz.ba/globus/region/486228/ni ... a-na-stolu
trebao bi ga dobiti vlasnik, ako se niko ne javi, novac će završiti u državnom budžetu
- славянин
#15257 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Po 50 eur :/mali jomu wrote:Evo kako izgleda 1,8 miliona eura na stolu![]()
- alijagoro
#15258 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ubise lafinom, sto jest, jest.MarlboroGold wrote:Ubili ste temu sa smiješnim prepucavanjima.
- 512MB
#15259 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Cuj dosadni Amerikancidetroit-mercy wrote:Gdje sam ja rekao da je meni wow ako me dosadni amerikanci pozovu na rostilj. Valjda si mogla skontati da sam pricao u kontekstu biti stranac i sta znaci biti stranac, valjda ti je nivo inteligencije toliki da mozes da skontas o cemu se pricalo.Connaisseur Karlin wrote: naravno, gdje ce raditi u BiH![]()
u USA ih smo ekonomija zdrzava od odlaska , i tesko se odreci finansijske sigurnosti
a ova prica oko Detrotia i Chicago , je tocna, gradovi izgeldaju jadno
a sovijalni zivot je nulanpr. detroitu je interesantno kad ga dosadni amerkianci pozovu na rostilj, oh wow![]()
Fudo ne krije svoje nezadvoljstvo, i to kod njega postujem, covjek ne laze , za razliku od detorita i ostalih iz americke BiH dijaposre
Sta znaci socijalni zivot nula, to mjeris po sebi jer ako je tvoj nula ne moras odmah da reflektujes svoje nezadovoljstvo na druge.
Meni sto se tice socijalnog zivota ne fali nista, imam dosta prijatelja koji su nasi, imam dosta ljudi sa prostora bivse Juge, druzim se sa ljudima od Francuske, preko Turske i Njemacke do Mexica. Ne razumijem, kakav je to tvoj socijalni zivot pa ti kao i Fudi sve izgleda sranje ali je odlazak na koncert trash pjevacic Selme Bajrami vrhunski happening.
Koji su to tvoji visoki standardi gradova, provoda, desavanja, socijalnih interakcija koje si zadala, volio bih da podijelis sa nama da nas prosvijetlis da ne lutamo u tami.
Veoma interesantna konstatacija na kraju, postujem ga jer je nezadovoljanu kom sadomazo filmu si ti matere ti
.
- HAVANA
#15260 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ha? Izgleda ti klepio od insomnie vruce rakije i trodona.512MB wrote:Naravno da pratim RB, ali Bayern je moja religija, tradicija i duh Bayerna oslikavaju i podvlace moj karakter... sve sto sam uspio u zivotu to je bilo kroz red, rad i disciplinu. Niko mi nije poklonio nesto na lijepe oci, a lijepe su kazu zene, zelene i "kurvanjske", sta god im to znaci... uglavnom, inteligentan, polivalentan sam i zajebaT, ove hipertalentovane IT manadzere sa teglama na ocima posamaram ko Bayern Arsenal, u svim poljima, zato me se boje ko djavo krsta, nesto kao Jens Jeremies onomad... Tako i sa Bayernom, nije mu djaba Real Madrid nadio ime "La Bestia Negra", mozda ti sajh tutne 300 melEona, al bajo prvo ce mo se pofajtat na terenu...stakasa wrote:Ne znam kako idu te politicke polarizacije, znam neke Austrijance sto su bas fanovi Bajerna, kontam da to nije zbog katolicanstva!?Tomahawk11 wrote: Sad će ti reći neće da prati plastični Red Bull
A i da nasi navijaju za Bajern, tako to hoda. Kao oni sa juga Italije za Juventus. Kad vec mjenjas mjenjaj sa stilom
- MarlboroGold
#15261 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Na tuđi račun.512MB wrote:Cuj dosadni Amerikancidetroit-mercy wrote:Gdje sam ja rekao da je meni wow ako me dosadni amerikanci pozovu na rostilj. Valjda si mogla skontati da sam pricao u kontekstu biti stranac i sta znaci biti stranac, valjda ti je nivo inteligencije toliki da mozes da skontas o cemu se pricalo.Connaisseur Karlin wrote: naravno, gdje ce raditi u BiH![]()
u USA ih smo ekonomija zdrzava od odlaska , i tesko se odreci finansijske sigurnosti
a ova prica oko Detrotia i Chicago , je tocna, gradovi izgeldaju jadno
a sovijalni zivot je nulanpr. detroitu je interesantno kad ga dosadni amerkianci pozovu na rostilj, oh wow![]()
Fudo ne krije svoje nezadvoljstvo, i to kod njega postujem, covjek ne laze , za razliku od detorita i ostalih iz americke BiH dijaposre
Sta znaci socijalni zivot nula, to mjeris po sebi jer ako je tvoj nula ne moras odmah da reflektujes svoje nezadovoljstvo na druge.
Meni sto se tice socijalnog zivota ne fali nista, imam dosta prijatelja koji su nasi, imam dosta ljudi sa prostora bivse Juge, druzim se sa ljudima od Francuske, preko Turske i Njemacke do Mexica. Ne razumijem, kakav je to tvoj socijalni zivot pa ti kao i Fudi sve izgleda sranje ali je odlazak na koncert trash pjevacic Selme Bajrami vrhunski happening.
Koji su to tvoji visoki standardi gradova, provoda, desavanja, socijalnih interakcija koje si zadala, volio bih da podijelis sa nama da nas prosvijetlis da ne lutamo u tami.
Veoma interesantna konstatacija na kraju, postujem ga jer je nezadovoljanu kom sadomazo filmu si ti matere ti
.
pa imal ludjih i zabavnijih ljudi od njih, uvjek za salu i zajebanciju...
- HAVANA
#15262 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovo nismo ni ja ni fudo vidjeli na gomili.mali jomu wrote:Evo kako izgleda 1,8 miliona eura na stolu![]()
- fidoremilienko
#15263 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A inace je jako poznato da je na zapadu samo i iskljucivo trzisna ekonomije. Nema tu dobijanja posla preko veze. Sistem besprijekoran.detroit-mercy wrote: Eno gore ti je Madner odgovorio djelimicno. Onda istorijski smo uvijek bili u onom dijelu Evrope ciji output je bio daleko iza onog boljeg dijela (ovo je vec stotinama godina unazad), obrazovanost stanovnistva, cinjenica da smo vazda bili objekti rijetko subjektii na kraju dodaj ovaj danasnji raspad sitsema zvani partijsko/rodjacko/tajkunska ekonomija
.
-
espn
#15264 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Šta sve neće izmisliti ne bi li ljude spriječili da odu.
Last edited by espn on 17/05/2019 17:02, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#15265 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da ali da li si ostala zabezeknuta kako brzo oni prihvataju promjenu, kako su isto tako spremni da slusaju i da mijenjaju. Mozda u tome i lezi tajna njihovog uspijeha.vjesticanametli wrote:fido bas tako....ja sam ostala zabezeknuta kad head of ili it director nesto pita ili ne zna a trebao biBullet Tooth Tony wrote:fidoremilienko wrote: Nakon godine usavrsavanja u jeziku zavrsio sam u top Managementu, gdje se jednom sedmicno sjedi sa investitorima, bankarima, inzinjerima. Prva pomisao je bila da je to inteligencija visokog nivoa. Vremenom shvatam da su to ljudi kao i mi, sa istim manama i vrlinama. Boje se sefova svojih, boje se otkaza, gledaju hoce li biti para do kraja mjeseca... Ovdje na forumu sam procitao dobru recenicu i istinita je da te strah uhvati.
"Shvatio sam da je razlika izmedju nasih i njihovih doktora jedino u tome da njihovi imaju bolju opremu"
Kakve sam sve propuste vidio na tom nivou nije za pricu, ali me podsjeca na nase podneblje. Naglasicu da su to sve mahom nijemci. Bolan mi se smijemo nasim firmama kolikim tempom grade puteve, a pogledajte njemacke firme. Nista bolje nisu. Sanacija jednog malog mostica, 5 m sirine traje preko 2 godine![]()
To vam moze svako potvrditi.
Masa je novinskih clanaka o projektima koji su rupe bez dna. Pogledajte samo aerodrom u Berlinu. Probio sve rokove i troskove.
.![]()
apsolutno istina za sve sto si naveo ali nasi ljudi da bi ti povjerovali moraju dozivjeti na svojoj kozi inace pricak u zrak.. Ili ces eventualno dobiti cinicni odgovor "hos da vam paket posaljemo" itd
I sam sam svjednok, na dnevnoj bazi, propusta o kojima govoris.... Od onih na poslu, do doktora, papira.. Itd... Kupio lijek, skup, fulili mi datum na papiru, nikad pare necu dobiti od zdravstvenog, mislis da to nekoga interesuje? Zali se nailovoj materi... U najbogatijoj drzavi EUnacionalni sport salji dalje hahahha al oni to lagano pa sutra pa bolesni hahaha ide ide moja firma u SA je bila bolje org. I bolji su procesi bili nego u ovoj sada u DE pa sam im uvela te DZiDZE tj predlozila a oni prihvatili....
Sta misli u cemu je tajna uspjeha americke ekonomije, prilagodljivost, spremnost na promjene, dinamicnost.
Mi kao drustvo smo jako staticni i radi toga imas ovdje trakavice tipa kako ce ostaviti ovog ili onog, lokalni granap ili kafic.
- HAVANA
#15266 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nesta ne stima ovde.Prebrojo sam 225 buntova.Mala slika, mora jos biti za 1.800 000 
- HAVANA
#15267 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ko te bolan sprijecava? Idi ,ja cu ti kupiti kartu, samo da te ne slusam.espn wrote:
-
detroit-mercy
#15268 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Je li ti citas sta ja pisem ili nako okidas na prvu.fidoremilienko wrote:A inace je jako poznato da je na zapadu samo i iskljucivo trzisna ekonomije. Nema tu dobijanja posla preko veze. Sistem besprijekoran.detroit-mercy wrote: Eno gore ti je Madner odgovorio djelimicno. Onda istorijski smo uvijek bili u onom dijelu Evrope ciji output je bio daleko iza onog boljeg dijela (ovo je vec stotinama godina unazad), obrazovanost stanovnistva, cinjenica da smo vazda bili objekti rijetko subjektii na kraju dodaj ovaj danasnji raspad sitsema zvani partijsko/rodjacko/tajkunska ekonomija
.
Posla svugdje ima preko veze, samo je pitanje u kojoj mjeri jer da je u onoj mjeri kao kod nas, system bi se davno raspao na proste faktore.
Ili opet ides onim pravdanjem svega loseg kod nas time da ima toga i tamo
-
mali jomu
#15269 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote: Nesta ne stima ovde.Prebrojo sam 225 buntova.Mala slika, mora jos biti za 1.800 000![]()
pojela maca
- vjesticanametli
#15270 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
@detroit tacno je to s promjenama.....ima jedna knjiga o siru i misevima.....davno sam citala ali da se primjeniti
- insomnia78
#15271 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jok. Kod mene samo na recept
- Connaisseur Karlin
#15272 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Detroicane , znam vlro dobro o cemu pises, ali to je jadan sociljani zivot , mozda je tebi to super, meni nije, to je razilka izmejdu nasih stavova512MB wrote:Cuj dosadni Amerikancidetroit-mercy wrote:
Gdje sam ja rekao da je meni wow ako me dosadni amerikanci pozovu na rostilj. Valjda si mogla skontati da sam pricao u kontekstu biti stranac i sta znaci biti stranac, valjda ti je nivo inteligencije toliki da mozes da skontas o cemu se pricalo.
.
pa imal ludjih i zabavnijih ljudi od njih, uvjek za salu i zajebanciju...
Nisi napisao nesto sto ne znam ili ne razumijem
Ja necu da pisem o mojim ocekivanjma , ali definitvno ista odstupaju od vecine ; drugo, moje iskustvo u americi nije negativno iz profesionalnih i obrazovnih postignuca, a socijalni zivot ovisi od kruga raznih drustva , ali, mene amerika nije nikad narocio odusevila, i nikad ne bih nekome savjetovalal da zivi u Americi , ako nema profesionalnie ili obrazovnen cijeve, to je drzava iz koje se moze mnogo nauciti, a potom varititi u Evropu
512MB , sto je tvoja struka ?
- 512MB
#15273 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eno Sarafina me provalila, sarafim ljudima kompjutere za 20 ojra...Connaisseur wrote: 512MB , sto je tvoja struka ?
-
espn
#15274 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Demagogija je strucnost bosanaca, u tome ste najbolji, zato i vecina jeste tu gdje jeste.HAVANA wrote:Ko te bolan sprijecava? Idi ,ja cu ti kupiti kartu, samo da te ne slusam.espn wrote:
- fidoremilienko
#15275 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Iz tvojih postova se da zakljuciti da si ti jedan od onih koji se stidi svog porijekla. Po sistemu americko govno mirise a bosansko smrdi.detroit-mercy wrote:Je li ti citas sta ja pisem ili nako okidas na prvu.fidoremilienko wrote:A inace je jako poznato da je na zapadu samo i iskljucivo trzisna ekonomije. Nema tu dobijanja posla preko veze. Sistem besprijekoran.detroit-mercy wrote: Eno gore ti je Madner odgovorio djelimicno. Onda istorijski smo uvijek bili u onom dijelu Evrope ciji output je bio daleko iza onog boljeg dijela (ovo je vec stotinama godina unazad), obrazovanost stanovnistva, cinjenica da smo vazda bili objekti rijetko subjektii na kraju dodaj ovaj danasnji raspad sitsema zvani partijsko/rodjacko/tajkunska ekonomija
.
Posla svugdje ima preko veze, samo je pitanje u kojoj mjeri jer da je u onoj mjeri kao kod nas, system bi se davno raspao na proste faktore.
Ili opet ides onim pravdanjem svega loseg kod nas time da ima toga i tamo.